جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۳۷ - ۲۷ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۷۷۶۲
بازنشستگان و مستمری بگیران

سازمان تامین: از بانک وام می گیریم حقوق بازنشستگان را می دهیم!

اکبر شوکت,اخبار کار,اشتغال و تعاون,بازنشستگان و مستمری بگیران
این روز‌ها سازمان تأمین اجتماعی با ۴۲ میلیون بیمه شده به‌عنوان بزرگ‌ترین سازمان بیمه‌ای کشور به لحاظ تأمین منابع مالی بویژه در پرداخت حقوق بازنشستگان با مشکلات و چالش‌هایی مواجه شده به‌طوری که این سازمان هرماه برای ۳ و نیم میلیون نفر از بازنشستگان و مستمری بگیران بالغ بر ۶ هزار میلیارد تومان حقوق پرداخت می‌کند. این در حالی است که به گفته عضو هیأت امنای سازمان تأمین اجتماعی، بخش زیادی از این مبلغ از طریق وام از بانک رفاه کارگران تأمین شده و حقوق مستمری بگیران از آن محل پرداخت می‌شود.

اکبر شوکت در گفت‌و‌گو با «ایران» با اشاره به اینکه در حال حاضر سازمان تأمین اجتماعی بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان به بانک‌ها بدهکار است، می‌گوید: این در حالی است که سازمان به‌دلیل برخی از تعهدات بیمه‌ای نزدیک به ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار میلیارد تومان از دولت طلب دارد. بااین حال مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی می‌گوید با تمام توان و ظرفیت، پرداخت مطالبات سازمان از دولت را پیگیری می‌کنیم. هرچند برخی معتقدند در صورتی که این سازمان نتواند مطالبات خود را وصول کند به اجبار باید درازای بدهی به بانک تعدادی از شرکت‌های سوده تابعه خود را واگذار کند که این اتفاق مشکلات و هزینه‌های های بعدی به‌دنبال خواهد داشت.

عضو هیأت امنای سازمان تأمین اجتماعی، با بیان اینکه منابع این سازمان از محل حق بیمه‌های دریافتی وسود شرکت‌های شستا تأمین می‌شود می‌افزاید: کارفرمایی به‌نام دولت داریم که باید ۳ درصد حق بیمه را تقبل کند، علاوه بر این در دوره‌ای دولت سهم دیگری را هم از بخشی از کارفرمایان برعهده گرفته است؛ به‌عنوان نمونه پرداخت حق بیمه قالی بافان، رانندگان و مشاغلی از این دست برعهده دولت گذاشته شد؛ و بر اساس آن بنا شد که ۲۰ درصد سهم کارفرمایان مذکور را دولت پرداخت کند. با این همه دولت نه تنها آن سهم ۳ درصد را پرداخت نکرده بلکه سهم کارفرمایان را هم نداده است.

بحرانی به‌نام طرح تحول سلامت

شوکت با گلایه از طرح تحول سلامت، بیان می‌کند: این طرح هیچ مزیتی برای جامعه کارگری ندارد زیرا منابع را در نظر نگرفته و کل هزینه‌ها را به دوش کارگر انداخته است. به اعتقاد من این طرح بدرستی اجرا نشده، نظام ارجاع و پزشک خانواده که از شاخص‌های اصلی بودند اجرا نشدند و فقط تعرفه هتلینگ بیمارستان‌ها و دستمزدهای پزشکان از جیب کارگران پرداخت می‌شود. از سال ۱۳۹۳ تاکنون حدود ۱۰ تا ۱۵ هزارمیلیارد تومان از منابع کارگران به جیب پزشکان و هتلینگ بیمارستان‌ها سرازیر می‌شود. این بار مالی به دوش سازمان و کارگران گذاشته شده و ظلم بزرگی است که تبعات سنگین زیادی داشته است. در دولت احمدی‌نژاد این اتفاق اشتباه شکل گرفت و به دولت روحانی منتقل شد و اکنون با بحرانی بزرگ به دولت بعدی تحویل داده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه به ۳ و نیم میلیون بازنشسته حقوق پرداخت می‌کنیم و ۴۲ میلیون نفر نیز در حال دریافت هزینه‌های پزشکی هستند، می‌افزاید: با این جامعه هدف گسترده، شاهد ظلم‌ها و فشارهایی هستیم که متوجه جامعه کارگری است. دولت نه تنها ۲۰۰ هزار میلیاردتومان بدهی خود را پرداخت نکرده بلکه هرساله ۲۰ تا ۳۰ هزارمیلیارد تومان به این بدهی‌ها افزوده می شود. ما برای حل این مشکل و کاهش بدهی‌ها پیشنهاداتی دادیم و سرانجام قرار شد سالانه، دولت ۵۰ هزارمیلیارد تومان پرداخت کند و توسط نمایندگان تبصره‌ای به آن اضافه شد مبنی بر اینکه تأمین اجتماعی در اولویت باشد اما این اتفاق نیفتاد و سازمان تأمین اجتماعی هیچ وقت در اولویت قرار نگرفت. به جرأت می‌توان گفت که از مبلغ مذکور تا امروز حتی ۱۰ درصد هم به جیب تأمین اجتماعی وارد نشده است.

رئیس کانون سراسری انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی سراسر کشور، با اظهار تأسف بیان می‌کند: سازمان برای برآورده کردن تعهدات ساده‌ای مانند پرداخت حقوق و هزینه‌های درمان درحال دریافت ۱۰۰۰ میلیارد تومان وام است. دیگر چه انتظاری وجود دارد که بتوانیم به‌دنبال تسهیلاتی باشیم که حق مسلم کارگری است که سال‌ها با زحمت، عرق ریخته؟ گفتنی است یکی از دلایل فروپاشی «یونان» ضعف صندوق‌های بازنشستگی بود.

پس ما باید همین حالا به فکر کاهش و رفع بحران‌های موجود باشیم. از مدیریت جدید انتظار داریم که با پیگیری‌های لازم بتواند در حل این مشکل گام‌هایی بردارد. آقای ربیعی هم زنگ خطر را به صدا درآورده بود اما دیگر هم سازمان و هم کارگران به نوعی ناامید شده‌اند تا جایی که در حال تنظیم متنی هستیم تا از رهبر معظم انقلاب در این خصوص درخواست چاره‌جویی کنیم.

وی در ادامه متذکر شد: هرازگاهی شاهد هستیم که لایحه‌ها و طرح‌هایی به مجلس می‌آیند که بر خلاف منافع کارگر و تأمین اجتماعی هستند؛ این امر نشان می‌دهد نمایندگان مجلس و دولت متوجه این نیستند که بحران تا چه اندازه بزرگ و خسارت آفرین است.

شوکت در پاسخ به این سؤال که به مدیریت جدید در خصوص حل مشکلات چه پیشنهادی داده اید، می‌گوید: از طرف هیأت امنای سازمان به هیأت مدیره جدید پیشنهاداتی ارسال شده که بارمالی هم ندارند. به‌عنوان نمونه پیشنهاد واگذاری سواحل مکران برای استخراج نفت و گاز بابت بدهی کلان دولت به تأمین اجتماعی از سوی این سازمان مطرح شده است که در کمال تأسف متوقف شده  که درخواست داریم در این زمینه پیگیری‌های لازم انجام شود یا پتروشیمی‌هایی که می‌توانند از طریق تهاتر بدهی‌های دولت را تسویه کنند، در کاهش مشکلات بسیار مؤثر هستند. ما پیشنهادهای خوبی از طریق تهاتر مطرح کردیم که متأسفانه هیچ کدام به نتیجه مورد نظر نرسیدند.

افزایش ۸ درصدی مستمری بگیران

مدیرکل مستمری بگیران سازمان تأمین اجتماعی هم با اشاره به اینکه تعداد مستمری بگیران در سال جدید نسبت به مشابه سال قبل ۸.۱۵ درصد افزایش یافته به «ایران» می‌گوید: مصارف بلندمدت سازمان در سال ۱۳۹۶، معادل ۴۵ هزار میلیارد تومان بود، که این رقم در سال ۱۳۹۷ به ۵۵ هزارمیلیاردتومان رسید و برآورد ما این است که در سال ۱۳۹۸ این رقم به ۷۲ هزارمیلیارد تومان می‌رسد. به عبارت دیگر در سال گذشته ۴ هزار و ششصد میلیارد تومان در هر ماه در تعهدات بلندمدت هزینه شد که امسال این رقم به ۵ هزار و ۹۰۰ میلیارد رسیده است.

سیدمحمدعلی جنانی با بیان اینکه مصارف با شیب تندی افزایش پیدا کرده، اضافه می‌کند: از مبلغ مذکور ۶۵ درصد به بازنشستگی، ۵ درصد به از کارافتادگی و ۳۰ درصد به بازمانده‌ها تعلق می‌گیرد. لازم به ذکر است که افزایش هزینه‌های مستمری در خردادماه ۱۳۹۸ به میزان ۳۷.۷ درصد افزایش یافته است و به تعداد مستمری بگیران نسبت به خردادماه سال قبل ۸.۱۵ درصد اضافه شده است.

وی با تأکید بر اینکه مشکلات روندی رو به تزاید دارند، ادامه می‌دهد: یکی از مشکلات ما این است که ۴۲ درصد بازنشستگی‌ها پیش از موعد هستند و نگاهی که تاکنون به این مقوله بوده نگاهی حمایتی بوده و نه بیمه‌ای این در حالی است که قوانین در این حوزه باید تعدیل شوند زیرا جمعیت رو به پیرشدن و سالمندی می‌رود. با توجه به اینکه نرخ موالید پایین است و امید به زندگی بالا رفته در آینده با جمعیت پیری در کشور روبه‌رو هستیم این امر سبب می‌شود منابع مالی کم شده، کسب و کار رونق نداشته و مصارف بالایی داشته باشیم پس برای بقای صندوق در آینده‌ای که بسیار هم نزدیک است ناگزیر هستیم تغییراتی ایجاد کنیم که در نهایت به سود جامعه کارگری باشد.

  • 21
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۴
جدیدترین
قدیمی ترین
سازمان تامین اجتماعی روزگاری به شستا معروف بود ،این سازمان را به غارت بردند ،وبه روزی افتاده که از پس حقوق مستمری بگیران برنمی اید .جای بسیار تاسف است. مرتضوی ها راست راست میگردند ،دولت حسن هم با کلید خودش گاوصندوق تامین را مثل سایر دولت های چهل ساله به یغما میبرد ،خدا به داد مستمری بگیران برسد. امروز جنگ موشک ها نیست ،جنگ گفتمان ها وعمل است. کسانی که بردن خوردن باید حساب کشی شوند ،نه بابت غارت اموال کارگران لوح تقدیر بگیرند .شریعتمداری استعفاء میکند ،روحانی اورا به وزارت تامین انتخاب میکند .احسنت به ... .. اسم چهل دزد بغداد را رو سفید کردند.
اون موقع که حق بیمه میگیریدچرافکراین روزهارونمیکردیدحقوقسه میلیون هشتصدهزارتارونداریدبدیدچندسال دیگه چطورمیخوان به۱۴میلیون بیمه شده حقوق بدید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اون موقع که حقهای ده میلیونی میدادیدبه کارمندای رسمیتون بایدفکراین موقع رومیکردید
لطفا به این رئیس محترم اطلاع دهید . اگر همین مستمری بگیران نبودند شما منبع درامدی نداشتید و زمانی که این عزیزان حق بیمه خود رو چه بصورت آزاد و چه به صورت کارگاهی پرداخت می کردند به این امید که در زمان بازنشستگی در آسایش باشند . شما جهت جبران کسری از حقوق کارکنان نجومی بگیر کم کن ... عزیز دل
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش