چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۵۶ - ۰۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۲۶۰۰
فیلم و سینمای ایران

دعوای سینمایی‌ها برای برائت سیاست!

بهروز افخمی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران

۶ اردیبهشت بهروز افخمی در برنامه «نقد سینما» به موضوع سیل و برخورد سلبریتی‌ها پرداخت که در لابه‌لای کمک کردن برخی از بازیگران چه با پیام‌های خودشان و چه حضورشان در مناطق سیل‌زده، فیلمی شگفت‌آور منتشر شد که یک فرد به ظاهر خوزستانی منتقد حضور عراقی‌ها در منطقه خوزستان بوده است. شاید این فرد این صحبت را از روی تعارف انجام داده یا متوجه یکسری از استراتژی‌ها و مسائل نیست.

 

او توضیح داد: این فیلم را اولین‌بار جعفر پناهی روی صفحه‌اش گذاشته و مهنار افشار آن را تکثیر کرده! جالب است که مردم مخالفت خودشان را اعلام کرده‌اند و در همان صفحه نوشتند که اگر مردم آلمان کمک می‌کردند باز مخالفت انجام می‌دادید؟ جوان عصبانی ممکن است در شرایط سخت سیل حرفی زده باشد، اما آیا هنرمندان ما با تکثیر این حرف‌ها گمان می‌کنند کار سیاسی انجام می‌دهند؟ او ادامه داد: «واقعاً چه ایرادی وجود دارد که عراقی‌ها کمک کردند؟ درست است که یک زمانی با این کشور جنگ داشتیم اما ۳۲ سال از آن زمان می‌گذرد و کسانی که امروز کمک کردند اگر زیر ۴۰ سال باشند در پایان جنگ، کودکانی بیش نبودند و هیچ‌چیز از جنگ نمی‌دانند. این افراد که چنین فیلم‌هایی را در فضای مجازی تکثیر می‌کنند باورشان این است که کار سیاسی کرده‌اند؟ افخمی تصریح کرد: من فکر می‌کنم بایستی بیشتر درباره این مسائل صحبت کنیم، چرا که این قشر (سلبریتی‌ها) فکر می‌کنند بایستی راجع به هر نکته و موضوعی اظهارنظر داشته باشند. متأسفانه درست نمی‌توانند فکر کنند! تاکنون آن طور که باید از این دریچه بحث نشده و برنامه‌ای نداشته‌ایم.

 

این تبیین‌ها به خوبی انجام نشده که بازیگری مثل مهناز افشارچه فکری می‌کند به نماینده مجلس می‌گوید: «تا شما زایمان نکردی حق نداری درباره ازدواج دختران زیر ۱۷سال اظهارنظر کنی». این نماینده مجلس گفته بود دخترانی که در سن کم ازدواج می‌کنند کمتر طلاق می‌گیرند و خوشبخت‌تر هستند. دیروز مهناز افشار به اظهارات افخمی واکنش نشان داد و نوشت: «از دیشب ذهنم مشغول شد که آقای افخمی در این آشفته بازار چرا جای نماینده مجلس نطق خارج از دستور کرده؟ یهو یادم اومد که ایشون خودشون یک روز نماینده مجلس بودن و احتمالا همینجوری هم از مردم دفاع می‌کردن!»

 

دو لبه تیز هنر و سیاست

سیاست و هنر دو لبه تیز یک چاقو هستند که بر اساس اصل تثبیت شده قرار نیست آسیبی به یکدیگر وارد کنند و موازی همدیگر هم نیستند که بخواهند مخل کار یکدیگر شوند بلکه هر دو لبه نقش «حذف» را به‌خوبی می‌توانند به نمایش بگذارند که البته منافع هر دو جریان در بیشتر اوقات در اقدام به حدف معنا نمی‌شود اما در موقعیت‌های دیگری هم هست که دخالت هر جریان در امور جریان دیگر حاشیه‌‌ساز می‌شود و حتی به چالش میان اعضای یک لبه قیچی منتهی خواهد شد.

 

مطابق آنچه تاکنون رخ داده هنرمندان میل بیشتری به بازی در زمین سیاست داشتند که البته دلیل حضور برخی هنرمندان در عرصه سیاسی به مطرح شدنشان ارتباط دارد. نکته قابل تامل آنجاست که هنرمندانی که هیچ تجربه فعالیت سیاسی ندارند و تنها به عشق شهرت گام در میدان سیاست می‌گذارند بسیار زود فراموش می‌شوند مانند بیژن نوباوه و تا حدودی هم سعید ابوطالب که کمتر نشانی از آنها در عرصه سیاست و هنر هست و از سوی دیگر چندان گرایشی هم از سوی جامعه به حضور و نقش‌آفرینی آنها وجود ندارد.

 

از افخمی چپ تا مصلحت‌طلب

بهروز افخمی هم که مانند ابوطالب و نوباوه در مجلس حضور یافت در اذهان ماندنی و نقش‌آفرین است چرا که افخمی دارای صبغه حرکت در جهت خواست سیاسی اکثریت مردم یعنی اصلاح‌طلبی را در پرونده‌اش دارد و از سوی دیگر چهره مطرحی بود که برای خودنمایی نیاز به حضور در مجلس نداشت. البته این روند دچار فرازوفرودهایی شد. رویداد ۲۴ نوشت: افخمی از جمله انقلابیون حامی امام خمینی بود که پس از انقلاب بلافاصله جذب سینما شد. افخمی هیچ‌گاه این گرایش را پنهان نکرد.

 

سال‌های پس از جنگ سال‌های پراکنده شدن جوانان انقلابی بود. افخمی به جناح چپ که بعدها به اصلاح‌طلبان معروف شدند گرایش پیدا کرد. مجلس ششم ورود مستقیم افخمی به عرصه سیاست بود. افخمی از لیست اصلاح‌طلبان به مجلس راه یافت و با ظاهری متفاوت در آن حاضر می‌شد. حتی یکبار محمدرضا خاتمی به او تذکر می‌دهد که در مجلس آدامس نجود. افخمی فیلم تبلیغاتی کاندیدای اصلاح‌طلبان برای انتخابات ریاست جمهوری در سال ۸۰ را ساخت. بعد در سال ۸۴ و سال ۸۸ فیلم تبلیغاتی مهدی کروبی را ساخت. اما بعد از سال ۸۸ حال و هوای افخمی هم تغییر کرد. دلیلش را خودش می‌داند، اما به هر دلیلی که بود افخمی تغییر کرد. سعی کرد هویت سیاسی خودش را انکار کند و خودش را بیش از گذشته به جریان قدرت یافته آن سال‌ها نزدیک کند. حاصل این تغییر رفتار حضور پررنگش در محافل سیاسی و سینمایی جریانی خاص بود. این تغییر مواضع برای او مجری گری برنامه هفت را به همراه داشت. افخمی در آغاز برنامه هفت اعلام کرد که آمده تا دون‌کیشوت‌وار به جنگ معضلات سینمای ایران برود.

 

نمی‌توان این تغییر را تنها به افخمی نسبت داد و مانند او در عرصه هنر و سینما وجود دارند. مهناز افشار نیز فرازوفرودهایی رادر عرصه سیاست تجربه کرده است او بازیگر محبوب و شناخته شده‌ای بود اما زمانی که خبر ازدواجش منتشر شد برخی نگاه‌ها به او تغییر کرد. افشار تا پیش از ازدواجش از اعضای اردوگاه اصلاح‌طلبی شناخته می‌شد اما همسر او یاسین رامین فرزند محمدعلی رامین معاون مطبوعاتی دولت احمدی‌نژاد است. البته نباید عقاید و گرایشات افشار را با خانواده همسرش سنجید اما به هر حال پذیرش زندگی در چنین خانواده‌ای چندان برای طرفداران افشار جالب نبود. هر اندازه هم که مهناز افشار اصرار کند یک اصلاح‌طلب است اما اعتماد سیاسی و اجتماعی به او کاهش یافته و تلاش‌هایش برای اثبات عدم تغییر مواضع سیاسی‌اش با آنچه در اذهان عمومی به عنوان مشی خانواده رامین به ثبت رسیده است، چندان موفق نخواهد بود.

 

ظاهرا مهناز افشار هم به‌خوبی پی به کاهش مخاطبان و جایگاهش در میان هواداران سیاسی و هنری‌اش برده است. بنابراین سعی می‌کند با برخی اقدامات نگاه‌ها را متوجه خود کند که آن هم انتشار توئیت‌های بی‌ربط درهر حوزه‌ای است. روزی به یک مجری ورزشی صداوسیما می‌تازد و روز دیگر تحلیلگر مسائل بین‌المللی می‌شودو باز هم روز دیگر با انتشار عکس خودش و یک بازیگر، تولد تنابنده را تبریک می‌گوید و...

 

مطهره شفیعی

 

 

armandaily.ir
  • 11
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش