پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
۰۲:۲۸ - ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۳۷۸۱
فیلم و سینمای جهان

کتاب‌هایی که به فیلم‌های موفقی بدل شدند

 هر ساله تعداد زیادی فیلم ساخته می‌شود که تنها برخی از آن‌ها بر اساس داستان‌های غیر اقتباسی ساخته می‌شوند و بسیاری دیگر اقتباسی مستقیم یا آزاد از یک رمان، نمایشنامه یا یک ماجرای واقعی هستند.

 

همه می‌دانیم که فیلم‌های کلاسیکی مانند «زن کوچک» (Little Women) و «کشتن مرغ مقلد» (To Kill a Mockingbird) و اقتباس‌های بلاک باستر امروزی مانند «هری پاتر» نیز همگی ابتدا رمان‌هایی نسبتاً معمولی بودند که اقتباس سینمایی آن‌ها با موفقیتی بزرگ و در سطحی بسیار بالاتر از کتاب همراه شد. در ادامه این مطلب می‌خواهیم شما را با فیلم‌هایی آشنا کنیم که مسیری مشابه را طی کرده و از لای صفحات رمان‌ها به اوج هالیوود رسیدند.

 

۱- ارقام پنهان

کتاب های فیلم های هالیوودی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

فیلم «ارقام پنهان» یا «چهره‌های پنهان» (Hidden Figures) یک فیلم نامزد جایزه اسکار در سال ۲۰۱۶ بود که بخش کمتر مورد توجه قرار گرفته‌ای از تاریخ آمریکا را روشن ساخته و داستان یک شخصیت واقعی به نام کاترین جانسون (تاراجی پی هنسون) و دو زن ریاضیدان سیاهپوست دیگر را روایت می‌کرد که به رفتن اولین فضانورد آمریکایی به فضا در دهه ۱۹۶۰ کمک شایانی کردند.

 

اگر چه این فیلم با موفقیت تجاری و استقبال منتقدان روبرو شد، اما شاید کمتر کسی بداند که این فیلم بر اساس یک کتاب زندگینامه‌ای در سال ۲۰۱۶ ساخته شده است. مانند هر واقعیت دراماتیزه شده ای، تمام آنچه که در فیلم رخ می‌دهد در واقعیت ماجرا رخ نداده است، اما پیام ذاتی داستان برای غلبه بر موانع در هر دو واقعی است. با انتشار فیلم، فروش کتاب نیز افزایش چشمگیری یافت.

 

۲- رستگاری در شاوشنک

کتاب های فیلم های هالیوودی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

عاشقان سینما فیلم اکنون کلاسیک شده «رستگاری در شاوشنک» (The Shawshank Redemption) را یکی از بهترین فیلم‌های تاریخ سینما می‌دانند، اما فیلم در زمان اکران یک فیلم شکست خورده و کم فروش بود. داستان کند پیش رونده این فیلم ساخته شده در سال ۱۹۹۴ در مورد چند زندانی بود که ظاهراً سینمارو‌ها را به خود جذب نکرد. اما سینمارو‌های امروزی نیز شاید ندانند که این فیلم بر اساس رمان کوتاهی نوشته یکی از بزرگ‌ترین وحشت نویسان تاریخ، استفن کینگ، و با تغییر در ژانر نوشته شده است.

 

فیلم به مقدار زیادی همان اتفاقات داستان را روایت کرده و حتی در موارد زیادی نیز همان دیالوگ‌های کتاب را تکرار می‌کند. تنها تفاوت کتاب و فیلم در مورد شخصیت رِد است که در کتاب یک مرد ایرلندی با مو‌های قرمز است، اما در فیلم نقش او را مورگان فریمن سیاهپوست بازی می‌کند.

 

پس از آن که فیلم در میان نامزد‌های جایزه اسکار قرار گرفت توجهات را به خود جلب کرد و بدین ترتیب «رستگاری در شاوشنک» زندگی دوباره‌ای در تلویزیون و رسانه‌های خانگی پیدا کرد. این رمان کوتاه که اعتبار و محبوبیت دیگر رمان‌های کینگ را نداشت و در یک مجموعه داستانی همراه به سه داستان دیگر و با عنوان «فصول متفاوت» (Different Seasons) نیز پس از انتشار فیلم با موفقیت قابل توجهی روبرو شد.

 

۳- پارک ژوراسیک

کتاب های فیلم های هالیوودی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

فیلم کلاسیک «پارک ژوراسیک» (Jurassic Park) که در زمان خود پیشرفت تکنولوژیکی بزرگی برای صنعت سینما بود و هنوز بعد از ۲۵ سال نیز همچنان به محبوبیت خود ادامه می‌دهد یکی از آن فیلم‌هایی است که در فهرست «فیلم‌های بهتر از کتاب» قرار می‌گیرد. فیلم «پارک ژوراسیک» در سال ۱۹۹۳ توسط استیون اسپیلبرگ ساخته شد که شخصیت‌های رمان را به صورت کامل‌تر و عمیق‌تر و بیشتر قابل درک نشان داده و قدرت بیشتری به شخصیت‌های زنانه دکتر سالتر (لارا درن) و لکس (آریانا ریچاردز) می‌دهد.

 

البته در نسخه سینمایی یکی از دایناسور‌هایی که در رمان وجود دارد نیز به طور کلی حذف می‌شود: پروکوپسوناتوس. اگر چه کتاب قبل از ساختن نسخه سینمایی اش نیز یک کتاب پرفروش بود، اما انتشار فیلم اسپیلبرگ به نویسنده رمان، مایکل کریشتون، کمک کرد که به موفقیت بیشتری دست یابد.

 

۴- مریخی

کتاب های فیلم های هالیوودی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

فیلم «مریخی» (The Martian) بسیاری از صحبت‌های تکنولوژیکی پیچیده رمان را قابل درک و لذت بخش می‌سازد بدون این که بخش قابل توجهی از داستان را قربانی کند. خوشبختانه، این فیلم ساخته شده در سال ۲۰۱۵ تا حدود زیادی با علم و واقعیت مطابقت داشت و مخاطبان عام نیز که به دنبال شخصیت پردازی پیچیده، جذابیت داستانی و فضا‌هایی قرمز رنگ و واقعی از مریخ بودند را راضی کرد.

 

کتاب اندی ویر نیز خود داستان بقا بود، زیرا وی کتابش را در سال ۲۰۱۱ به صورت شخصی منتشر کرد و خیلی زود توسط یک ناشر برجسته خریداری و خیلی زود برای ساخت فیلم آماده شد. هم کتاب و هم فیلم «مریخی» با استقبال تماشاگران روبرو شدند.

 

۵- آرواره‌ها

کتاب های فیلم های هالیوودی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

استیون اسپیلبرگ بار دیگر همه را حیرت زده کرد. او یک بار دیگر یک رمان نسبتاً معمولی و با بن مایه ملودرام نوشته پیتر بنچلی در سال ۱۹۷۴ را انتخاب و با تیز کردن شخصیت‌ها و شخصیت شرور و اغلب پنهان داستان یک فیلم بلاک باستر تابستانی را ساخت که هنوز هم به عنوان یکی از بزرگ‌ترین فیلم‌های تریلر تاریخ سینما مورد ستایش قرار می‌گیرد. البته بخش‌هایی از رمان نیز در نسخه سینمایی نادیده گرفته شد؛ از جمله یک داستان جانبی مافیایی، رابطه بین همسر رییس برودی، اِلن، و کوسه شناس مشهور فیلم، مت هوپر، مرگ یکی دیگر از شخصیت‌های اصلی و نبود پایان داستان با استفاده از مواد منفجره.

 

مخاطبان آن دوران این رمان پرفروش را حتی قبل از ساخت نسخه سینمایی نیز دوست داشتند، اما شکی وجود ندارد که فیلم «آرواره ها» یک شاهکار سینمایی است. بنچلی خود نقشی کوتاه در فیلم اسپیلبرگ داشته و نقش یک خبرنگار در ساحل را بازی کرد.

 

۶- باشگاه مشت زنی

کتاب های فیلم های هالیوودی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

فیلم کالت کلاسیک جنجالی «باشگاه مشت زنی» (Fight Club) برای اثبات جایگاه خود به سال‌ها وقن نیاز داشت و این موضوع هم در مورد نسخه کتابی در سال ۱۹۹۶ و هم نسخه سینمایی در سال ۱۹۹۹ صحت دارد. اولین چاپ کتاب که بعد‌ها به موفقیت رسید تا چند سال به فروش نرفت و نویسنده آن، چاک پالانیوک، آن را یک «شکست بزرگ» می‌دانست. با این وجود در ابتدا فروش متوسطی داشت، اما آن موفقیتی که استودیو سازنده انتظار داشت را موجب نشد.

 

با این وجود داستان شوکه کننده یک باشگاه مشت زنی زیرزمینی با یک پایان غیرمنتظره که کمی متفاوت از کتاب بود رفته رفته توجه مخاطبان را به خود جلب کرد و اکنون این فیلم را یکی از بهترین فیلم‌های دهه ۱۹۹۰ می‌دانند.

 

۷- دفترچه خاطرات

کتاب های فیلم های هالیوودی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

فیلم «دفترچه خاطرات» (The Notebook) ساخته سال ۲۰۰۴ که یکی از بهترین فیلم‌های عاشقانه تاریخ سینما به شمار می‌آید به خاطر بازی‌های خارق العاده و بسیار تاثیرگذار رایان گاسلینگ و ریچل مک آدامز باعث بالاتر رفتن جایگاه رمان کلیشه‌ای و گریه آور نیکلاس آسپارکس شد. حتی کسانی که معمولاً به سمت سبک داستانی قابل پیش بینی و بسیار احساسی اسپارکس نمی‌رفتند نیز نتوانستند در داستان فیلم به عنوان یک داستان عاشقانه قدیمی غرق نشوند، نوعی از فیلم‌های عاشقانه که دیگر به ندرت ساخته می‌شوند.

 

فیلم در خفا اکران شد، اما به فیلمی بسیار موفق تبدیل گشت در حالی که نسخه کتابی به عنوان اولین اثر اسپارکس از همان ابتدا یک رمان پرفروش بوده و باعث موفقیت او در آینده شد.

 

۸- جان سخت

کتاب های فیلم های هالیوودی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

فیلم پرفروش «جان سخت» (Die Hard) در سال ۱۹۸۸ در مورد پلیسی که یک تنه به مبارزه با تروریست‌ها می‌رود از کتابی به نام «هیچ چیز ابدی نیست» (Nothing Lasts Forever) نوشته رودریک ثورپ در سال ۱۹۷۹ ساخته شد که در آن شخصیت اصلی مسن‌تر بوده و روحیه ضعیف تری نسبت به شخصیت سرزنده و جوان جان مک کلین با بازی بروس ویلیس دارد. همچنین در نسخه سینمایی از فلش بک‌های رمان صرفنظر شده تا داستان منسجم تری ارائه شود و چندین ماجرای اصلی را برای تمرکز بر روی رابطه مک کلین و همسرش (که در کتاب‌ها دخترش بوده و او قصد نجاتش را دارد و با نتایجی متفاوت) تغییر می‌دهد.

 

تقویت شخصیت‌های روانی شخصیت‌ها باعث می‌شود که فیلم از یک فیلم اکشن معمولی به یک فیلم بسیار خوب پر از سرزندگی و جذابیت تبدیل شود. رمان ثورپ اگر چه از گردونه انتشار خارج شده بود، اما همزمان با انتشار آخرین فیلم از فرانچایز «جان سخت» به نام «یک روز خوب برای جان سخت» (A Good Day to Die Hard) بار دیگر در سال ۲۰۱۲ بازنشر شد.

 

۹- فارست گامپ

کتاب های فیلم های هالیوودی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

بسیاری از این که می‌شنوند «فارست گامپ» (Forrest Gump) نیز از آن دسته فیلم‌هایی است که بر اساس یک کتاب ساخته شده حیرت زده می‌شوند. مشهورترین احمق دانای هالیوود در کتاب کمتر شناخته شده‌ای به همین نام نوشته وینستون گرون در سال ۱۹۸۶ در موقعیت‌های بسیار بی معنی تری قرار می‌گیرد که در آن به فضا رفته و با یک شامپانزه نیز دوست می‌شود. فارست نسخه کتابی در رفتار و سبک حرف زدنش کمی خشن‌تر است، اما با یک گرامر و املای خلاقانه داستان خود را بازگو می‌کند.

 

نسخه سینمایی در سال ۱۹۹۴ برنده ۶ جایزه اسکار از جمله بهترین فیلم سال و بهترین بازیگر نقش اول مرد برای تام هنکس شد. موفقیت فیلم در باکس آفیس و تحسین آن توسط منتقدان نقش مهمی در محبوبیت نسخه کتابی شده و حتی به نوشتن دنباله‌ای از آن انجامید و فیلم نیز در تاریخ فرهنگ عامه آمریکا جایی برای خود دست و پا کرد.

 

۱۰- بیمار انگلیسی

کتاب های فیلم های هالیوودی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

داستان عاشقانه‌ای که در دوران جنگ رخ می‌دهد به ندرت پیش می‌آید که هم در نسخه سینمایی و هم چاپی مورد توجه قرار گیرد، اما فیلم «بیمار انگلیسی» (The English Patient) فیلمی است که به حق در هر دو رسانه مورد توجه قرار گرفته و موفق بود. رمان سال ۱۹۹۲ مایکل اونداجه اخیراً جایزه گلدن من بوکر را دریافت کرد و بهترین کتابی است که در ۵۰ سال قدمت این جایزه توانسته آن را بدست آورد.

 

اگر چه نسخه چاپی از همان ابتدا با استقبال خوبی روبرو شود، اما اونداجه بر این باور است که اقتباس موفق سینمایی سال ۱۹۹۶ که برنده ۹ جایزه اسکار از جمله بهترین فیلم شد بود که باعث شد کتاب او زندگی دوباره‌ای یابد. نسخه کتابی که بسیار تراژیک و احساسی است داستان یک عشق فنا شده را به شکلی شاعرانه‌تر و درونگرایانه‌تر به تصویر می‌کشد در حالی که در نسخه سینمایی داستان بسیار سرراست است حتی زمانی که از فلش بک استفاده می‌شود.

 

حسین علی پناهی

 

bartarinha.ir
  • 10
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
عین القضات همدانی زندگینامه عین القضات همدانی عارف و شاعر قرن ششم هجری

تاریخ تولد: سال ۴۹۲ هجری قمری

محل تولد: همدان، ایران

حرفه: حکیم، نویسنده، شاعر، مفسر قرآن، محدث و فقیه

مدت عمر: ۳۳ سال

درگذشت: در ششم جمادی‌الثانی سال ۵۲۵ هجری قمری

ادامه
اسماعیل محرابی بیوگرافی اسماعیل محرابی؛ بازیگر قدیمی سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۵ فروردین ۱۳۲۳

محل تولد: تنکابن، مازندران

حرفه: بازیگر سینما و تلویزیون

شروع فعالیت: ۱۳۴۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس تئاتر

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش