سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۲۰۰۸۲

رسول خادم ورزشکار و سیاستمدار مردمی

رسول خادم,بیوگرافی رسول خادم,تصاویر رسول خادمرسول خادم
رسول خادم از بازنشستگان عرصه کشتی است که اکنون به عنوان مدیر ورزشی و سیاستمدار فعالیت دارد. ایشان از اعضای دوره دوم و سوم شورای شهر تهران بوده و محبوبیت زیادی بین مردم دارد. در ادامه این مقاله سرپوش به بیوگرافی این ورزشکار بیشتر اشاره می شود.

چکیده ای از بیوگرافی رسول خادم:

نام کامل: رسول خادم ازغدی

تاریخ تولد: ۲۷ اسفند ۱۳۵۰

محل تولد: مشهد، ایران

حرفه: کشتی گیر، مدیر ورزشی و سیاستمدار

سبک ورزشی: کشتی آزاد

تحصیلات: دکتری جامعه شناسی

رسول خادم,بیوگرافی رسول خادم,زندگینامه رسول خادمچکیده بیوگرافی رسول خادم

بیوگرافی رسول خادم:

رسول خادم ازغدی در ۲۷ اسفند ۱۳۵۰ در مشهد به دنیا آمد. او یک برادر به نام امیرضا هم دارد که مانند خودش توانسته به قهرمانی این ورزش در کشور دست پیدا کند. محمد خادم پدر او از بزرگان و پیشکسوتان عرصه کشتی است. به طورکلی می توان گفت خانواده رسول خادم ورزشی هستند. 

باتوجه به این اینکه پدر رسول خادم قهرمان سابق کشتی ایران بوده است شرایط تاحدی برای ایشان هم فراهم بوده به همین دلیل در مدتی کوتاه وی را به یک کشتی گیر حرفه ای تبدیل کرد. حضور ایشان در تیم ملی نوجوانان و پیمودن مسیری حرفه ای نشان می دهد که او در زمینه ورزش بدون پارتی موفقیت کسب کرده و جایگاهی اکنون به آن رسیده کاملا منطقی و برحق است. 

رسول خادم,بیوگرافی رسول خادم,عکس های رسول خادمدرباره زندگی رسول خادم

تحصیلات رسول خادم:

رسول خادم دارای مدرک کارشناسی علوم سیاسی و روابط بین المللی از دانشگاه بین الملل روابط خارجه، کارشناسی ارشد علوم اجتماعی با گرایش جامعه شناسی از دانشگاه آزاد واحد تهران مرکزی است. او از سال ۱۳۸۹ تا به الان مدرک دکتری خود را در رشته جامعه شناسی و گرایش گروه های اجتماعی دریافت کرده است. 

رسول خادم مدرس همچنین عضو هیئت مدیره دانشگاه آزاد و مدرس دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد. 

آغاز فعالیت حرفه ای:

برای نام بردن افتخارات این ورزشکار باید لیستی بلند بالا تهیه کرد. ایشان در دوره های مختلف المپیک شرکت کرده و همواره از جمله افرادی محسوب می شود که در لیست تیم ملی کشتی آزاد حضور داشته است. با این حال رسول خادم در مسابقات بازی های آسیایی که در سال ۱۹۹۰ برگزار شد در سطح جهانی به شهرت رسید. 

درحقیقت این مسابقات اولین و حرفه ای ترین دوره ای بود که خادم در آن شرکت می کرد و بزرگترین شانسی که برای یک کشتی گیر در طول فعالیت حرفه ای او می توان در نظر داشت همین مسابقات است. وی فشار زیادی را به دلیل حضور پدرش در تیم ملی تحمل می کرد اما به هر جهتی که بود توانست در بازی های آسیایی بدرخشد و مدال نقره این مسابقات را از آن خود کند. 

بعد از این پیروزی مسابقات آسیایی سال ۱۹۹۱ که در دهلی برگزار می شدند روی کار آمدند. این مسابقات از مهم ترین و باارزش ترین مسابقات کشتی در آسیا محسوب می شدند که برای رسول خادم با نتایج خوبی به پایان رسیدند. او در این بازی ها در وزن ۸۲ کیلوگرم شرکت داشت که توانست مدال طلای رقابت ها را با اختلاف بسیاری از آن خود کند، درنتیجه از همان ابتدا به یکی از مهمترین کشتی گیران جهان تبدیل شد.  

روند صعودی که رسول خادم در مسابقات آسیایی دنبال می کرد به گونه پیش رفت که وی را در سال ۱۹۹۶ به عنوان فرد اول وزن ۸۲ و ۹۰ کیلوگرم تبدیل کرد. البته شاید مهمترین و بارزترین موفقیت این ورزشکار در کشتی مربوط به قهرمانی او در رقابت های المپیک ۱۹۹۶ آنتالیا باشد. 

ایشان قبل از این مسابقات در المپیک بارسلون مدال برنز را از آن خود کرده بود. ۴ سال بعد از آن با مجموعه ای عظیم از تجربیات در این مسابقات شرکت کرد و به اولین ورزشکار ایرانی تبدیل شد که توانست مدال طلای آنتالیا را به گردن خود بیاویزد. 

رسول خادم,بیوگرافی رسول خادم,عکس های قدیمی رسول خادمعکس های قدیمی رسول خادم

فعالیت رسول خادم به عنوان سرمربی تیم ملی کشتی آزاد:

رسول خادم به عنوان سرمربی تیم ملی کشتی آزاد فراز و نشیب های بسیاری را تجربه کرد که شامل عملکرد نه چندان خوب در مسابقات المپیک لندن و ۴ قهرمانی پی در پی کشتی آزاد در مسابقات جهانی می شود. این مجموعه مسابقات کارنامه خوبی برای این سرمربی ساخته است. 

رسول خادم در مسابقات المپیک لندن بدشانسی هایی هم آورد برای مثال رضا یزدانی که یکی از مهمترین امیدهای ایران برای کسب مدال طلا بود، مصدوم و از مسابقات کنار گذاشته شد. 

یا می توان به صادق گودرزی اشاره کرد که کشتی های خوبی را مقابل حریفان خود اجرا کرده بود اما در دیدار پایانی با جوردن باروز برخورد کرد و درنتیجه شکست خورد و بازی را واگذار کرد. این عملکرد نه چندان خوب واکنش جالبی از سمت جامعه کشتی درپی نداشت اما ایشان در پاسخ به این مسئله عنوان کرد که مشکل امکانات و اردو برای تیم وجود داشت که نمی توان انتظار بیشتری برای نتیجه داشت. 

با این وجود از موفقیت های ایشان به عنوان سرمربی تیم ملی صحبتی نشد. برای مثال در دوره پی در پی که در خاک آمریکا داشت و توانست با شکست این تیم تماشاگران را به وجد در بیاورد. از طرفی در مسابقات آسیایی اینچئون کره جنوبی تیم ملی یکی از بهترین عملکردهای خود را با سرمربیگری رسول خادم به نمایش گذاشت و علاوه بر دریافت ۴ مدال طلا و ۱ نقره توانست تیم ملی را به قهرمانی برساند. 

رسول خادم,بیوگرافی رسول خادم,رسول خادم ورزشکاررسول خادم سیاستمدار و ورزشکار ایرانی

فعالیت سیاسی رسول خادم:

شورای شهر تهران:

در رای گیری ۹ اسفند ۱۳۸۱ در حالی که نام رسول خادم در فهرست آبادگران به چشم می خورد، به عنوان یازدهمین نفر به شوارای شهر تهران وارد شد. او در انتخابات دوره سوم شورا که در سال ۱۳۸۵ برگزار می شد هم شرکت کرد که برای مرتبه دوم توسط مردم تهران انتخاب و تا سال ۱۳۹۲ عضویت خود را در شورای شهر تهران ادامه داد. 

در دوره دوم شورای شهر تهران به عنوان عضدی از شورا و رئیس کمیسیون فرهنگی – اجتماعی این شورا بود و دوره سوم هم عضو شورا و رئیس کمیسیون برنامه و بودجه این شورا بوده‌ است. 

رسول خادم در دوره چهارم انتخابات شوراها بعد از ثبت نام و تایید صلاحیت از نامزدی خود انصراف داد. بنابر آنچه خادم می گوید دلیل این انصراف بیشتر به حضورش در عرصه ورزش و ادامه تدریس در دانشگاه مربوط می باشد. 

رسول خادم,بیوگرافی رسول خادم,افتخارات رسول خادمرسول خادم در عرصه ورزش

شهرداری تهران:

چهار نامزد برای احراز پست شهرداری تهران در ۱۹ اردیبهشت ۱۳۸۶ باهمدیگر رقابت داشتند. در دوره اول خادم و قالیباف هرکدام ۸ رای به دست آوردند همچنین حسن بیادی با ۷ و نادر شریعتمداری با ۵ رأی از دوره رقابت خارج شدند. در دوره نهایی قالیباف ۸ رای و خادم ۶ رای به دست آورد که در نهایت قالیباف در سمت شهرداری تهران باقی ماند. 

در جریان طرح و بررسی گزینه‌های احتمالی تصدی سِمَت شهردار تهران که در مرداد ۱۳۹۲ برگزارد می شد رسول خادم به عنوان یمی از ۱۳ کاندید مطرح برای مدیریت شهری تهران شناخته شد. اما این اتفاق هرگز ایجاد نشد و محمدباقر قالیباف در سمت شهرداری باقی ماند. 

وزارت ورزش و جوانان:

رسول خادم در آبان ۱۳۹۲ در فهرست وزیران پیشنهادی ورزش و جوانان دولت حسن روحانی به مجلس معرفی شد و به عنوان یکی از کاندیدهای اصلی محسوب می شد. 

رسول خادم به عنوان ریاست فدراسیون:

انتخابات:

بعد از گذشت ۳۵ ماه مجمع فدراسیون کشتی با حضور ۳۸ نفر از اعضا در شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۲ به ریاست نصرالله سجادی در آکادمی ملی المپیک و پارالمپیک آغاز شد. یکی از نمایندگان این کمیته ملی المپیک بهرام افشارزاده بود. علی بدیع، محمدرضا توپچی و حمید سیفی از کاندیداهای حاضر در این مجمع پس از صحبت‌های خود، به نفع رسول خادم از انتخابات کنار رفتند.

از دیگر نامزدهای انتخابی سید مجتبی شیرازی بود که هیچ رایی کسب نکرد. درنهایت رسول خادم با ۳۷ رای از ۳۸ رای کلی به مدت ۴ سال برای ریاست فدراسیون کشتی انتخاب شد. 

۴ سال بعد یعنی در ۲۸ آذر ۱۳۹۶ انتخابات فدراسیون کشتی برگزار شد و رسول خادم با ۱۰۰ درصد آرا به عنوان رئیس فدراسیون کشتی باقی ماند تا برای ۴ سال دیگر هم ریاست این فدراسیون را برعهده داشته باشد. 

انتخابات با ریاست محمدرضا داورزنی معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان و مسئولان کمیته ملی المپیک و فدراسیون کشتی برگزار شد و در نهایت رسول خادم ۴۰ رای از ۴۰ رای کلی را کسب کند. این انتخابات حواشی زیادی به دنبال داشت و بعد از انصراف ۵ نامزد و قهر عباس جدیدی تنها رسول خادم باقی مانده بود و درنهایت با اعتراض هیئت‌ها و رای داورزنی، جدیدی هم به لیست نامزدها اضافه شد. 

از جمله دیگر افرادی که به عنوان نامزد ریاست فدراسیون نامشان در این لیست دیده می شد حمید بنی‌تمیم، احد پازاج، عباس جدیدی، عبدالله چمن‌گلی، رسول خادم، امین رشید لمیر و نقی کلانتری بودند. 

رسول خادم,بیوگرافی رسول خادم,تصاویری از رسول خادمرسول خادم در مجله های قدیمی

استعفای رسول خادم:

در ۹ اسفند ۱۳۹۶ با انتقاد شدیدی که رسول خادم از سیاست پنهان کاری در روبه رو نشدن با ورزشکاران اسرائیلی از طرف مسئولان جمهوری اسلامی داشت، اعلام داشت که می خواهد از ریاست فدراسیون کشتی ایران کناره گیری کند. وی در این باره عنوان می کند: «اگر سیاست ایران به رسمیت نشناختن اسرائیل و روبرو نشدن با ورزشکاران آن است، پس پنهانی به حریف پیشین باختن و برای تهیه گواهی بیماری یا ضرب‌خوردگی، به درمانگاه‌ها و پزشکان در خارج از کشور مراجعه کردن چه معنایی دارد؟»

به دنبال استعفایی که رسول خادم داشت و حمایت هایی از وی اعضای شورای فنی تیم‌های ملی کشتی آزاد و فرنگی ایران و همچنین رؤسای تمامی هیئت‌های کشتی ایران نیز به‌طور جمعی استعفا دادند.

پس‌گرفتن استعفا:

در پی استعفایی که رسول خادم از فدراسیون کشتی داشت برای بازگشت وی به سمت فدراسیون تلاش های بسیاری صورت گرفت که در نهایت با برگزاری دو نشست فوق العاده و پادرمیانی بزرگان کشتی همچنین غافلگیری رسول خادم در گود زورخانه وی را برای بازگشت به فدراسیون راضی کرده بودند. در نهایت او با تاکید بر نظرات پیشین خود اعلام کرد که در سمت خود باقی می ماند. 

از طرفی باتوجه به بازگشت رسول خادم به فدراسیون اعضای شورای فنی تیم‌های ملی کشتی آزاد و فرنگی استعفای خود را پس گرفتند و به مسئولیت خود بازگشتند. 

رسول خادم,بیوگرافی رسول خادم,رسول خادم به عنوان رئیس فدراسیونرسول خادم و ریاست فدراسیون

نامه به شورای امنیت ملی:

رسول خادم با نمایندگی از طرف خانواده کشتی ایران و ارسال نامه ای به اعضای شورای عالی امنیت ملی درخواست کرد که با ورود تیم دیپلماسی کشور در برابر «مناسبات آمریکایی – صهیونیستی کمیته بین‌المللی المپیک»، مانع از محرومیت کشتی‌گیران و تعلیق کشتی ایران شوند. 

استعفای دوباره:

بعد از دریافت عدم پاسخ از سمت مسئولان سیاسی و ورزشی جمهوری اسلامی درخصوص مبارزه ورزشکاران ایرانی با ورزشکاران اسرائیلی نامه ای از سمت رسول خادم منتشر شد که برای بار دوم از فدراسیون کشتی استعفا می دهد و تاکید دارد که این مرتبه بازگشتی در کار او نیست. این استعفا در نهایت در ۱۲ آبان  از سمت وزارت ورزش ایران مورد قبول واقع شد. علیرضا دبیر در ۲۶ تیر در انتخابات فدراسیون کشتی شرکت کرد و با پیروزی در رأی‌گیری، جانشین خادم در این سمت شد.

رسول خادم,بیوگرافی رسول خادم,رسول خادم در عرصه سیاسترسول خادم در عرصه سیاست

عناوین و افتخارات بین المللی رسول خادم:

- در المپیک ۱۹۹۶ آتلانتا در دسته ۹۰ کیلوگرم مدال طلای بازی ها را از آن خود کرد.

- در المپیک ۱۹۹۲ بارسلون در دسته ۸۲ کیلوگرم مدال برنز مسابقات را کسب کرد.

- در مسابقات جهانی ۱۹۹۴ استانبول در دسته ۹۰ کیلوگرم مدال طلای مسابقات را کسب کرد.

- در مسابقات جهانی ۱۹۹۵ آتلانتا مدال طلای مسابقات را کسب کرد.

- در مسابقات جهانی ۱۹۹۸ تهران در دسته ۱۳۰ کیلوگرم مدال نقره مسابقات را کسب کرد.

- در مسابقات آسیایی ۱۹۹۴ ژاپن در دسته ۹۰ کیلوگرم مدال طلای مسابقات را کسب کرد.

- در مسابقات آسیایی ۱۹۹۰ چین در دسته ۶۸ کیلوگرم مدال نقرع مسابقات را کسب کرد.

باید اشاره کرد که این عناوین تنها بخشی از افتخارات رسول خادم به شمار می رود.

گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش

  • 9
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
ویژه سرپوش