جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۹۰۰۰۵

زندگینامه حضرت ایوب (ع) و عاقبت سرگذشت او

قصه حضرت ایوب,زندگینامه حضرت ایوب,همسر حضرت ایوبحضرت ایوب از نوادگان حضرت اسحاق و نوه ی حضرت ابراهیم است
یکی از پیامبران الهی، به نام اَیّوب بود که مورد آزمایش الهی قرار گرفت؛ به این صورت که اموال و فرزندانش را ازدست داد و به بیماری مبتلا شد. او صبوری خود را دربرابر امتحانات الهی نشان داد و هم چنان مشغول به عبادت و شُکر خدا بود؛ به همین جهت این پیامبر در قرآن به عنوان شخص نیکی محسوب میشد.

چکیده ای از زندگی نامه حضرت ایوب

نام:ایوب

تکرار نام در قرآن:چهار بار

دین:یکتاپرست

خویشاوندان مهم:ابراهیم

زادگاه:روم

وضعیت تاهل:متاهل

زندگی نامه حضرت ایوب

اصلیت حضرت ایوب از روم بود و به عنوان نوه حضرت ابراهیم( ع) شناخته میشد. مادر حضرت ایوب( ع)، یکی از فرزندان لوط به شمار می رفت و خداى تعالى فرزندی به او بخشید و او را به مقام پیغمبرى رساند. از نوادگان حضرت اسحاق ( علیه السلام ) و نوه حضرت ابراهیم( علیه السلام ) می توان به حضرت ایوب( علیه السلام) اشاره کرد.

ازدواج حضرت ایوب( ع)

دختر یعقوب نبی یا لوط به عنوان همسر حضرت ایوب( ع) شناخته میشد که از نامهای دیگر او می توان به الیا، لیا و رحمه( رحیمه)) اشاره کرد. ایوب طبق گزارشاتی، پیش از مبتلا شدن به بیماری دارای هفت پسر و سه دختر بود. البته طبق گفته ی بعضی دیگر، او از سه پسر و چهار دختر برخوردار بود در حالی که مورخان دیگر مدعی هستند که ذوالکفل با نام کامل« ذی الکفل بشر بن ایوب‏» در قرآن از فرزندان ایوب محسوب میشود.

حضرت ایوب( ع) در اسلام

از نام حضرت ایوب( ع) در آیاتی از قرآن یاد شده که از آن ها می توان به آیات ۱۶۳ سوره نساء، ۸۳ سوره انبیاء، ۸۴ سوره انعام و ۴۱ سوره« ص» اشاره کرد. حضرت ایوب( ع)، طبق فرموده ی قرآن از نسل نوح به شمار می رود. داستان حضرت ایوب( ع) در قرآنی به داستان عهد عتیق، شباهت دارد و شیطان بعد از فهمیدن اینکه ایوب در نسل خویش به عنوان درستکارترین شخص شناخته میشود؛ به اذن خدا، او را با بلاهای گوناگون امتحان کرد. قرآن می فرماید که حضرت ایوب( ع) برای مدت زیادی، اذیت میشود ولی هیچگاه سست ایمان نخواهد شد.

ویژگی های حضرت ایوب در قرآن کریم

خداوند در قرآن کریم از حضرت ایوب( ع) در مقام عبودیت، با سه صفت صبر و استقامت و بازگشت پی در پی بسوی خداوند یاد میکند. در سوره« ص» و تنها از ایوب و سلیمان به عنوان« نعم العبد» یاد میکند؛ بدین دلیل که بابت نعمت های خداوند، شکر می گویند.

شغل حضرت ایوب

از خصوصیات حضرت ایوب (ع) می توان به نیکوکار و مهربان بودن آن اشاره کرد. شغل ایشان کشاورزی و دامپروی بود و موفق به کسب ثروت بسیاری از همین راه شد. بعد از این که حضرت ایوب به پیامبری مبعوث شد، مردم را بسوی خداوند فراخواند اما فقط افراد کمی ایمان آوردند. تنها سه نفر طبق روایات، ایمان آوردند که از آن ها می توان به یفن از یمن و بلاد و صافن از سرزمین روم اشاره کرد.

داستان صبر حضرت ایوب,زندگی نامه حضرت ایوب,داستان حضرت ایوبحضرت ایوب با کشاورزی و دامپروی روزگار می گذراند

حسد شیطان به حضرت ایوب

حسد ابلیس باعث بروز دردسرهایی برای زندگی حضرت ایوب( ع) شد. از این رو شیطان به خدا گفت:ایوب به این خاطر، شکرگزار نعمت هایت است که از زندگی مرفه و وسیعی برخوردار است ولی از این بابت خاطرجمع باش که با گرفتن نعمت های دنیوی از او، دیگر شکرگزار تو نیست. همین امر باعث شد تا حضرت ایوب( ع) مورد امتحان الهی قرار گیرد.

ابلیس به اذن خدا به سراغ حضرت ایوب( ع) رفت و دارایی و فرزندانش را نابود کرد. ابلیس بعد از انجام این کار در کمال حیرت دید که ایوب با وجود این گرفتاری ها هنوز هم شکرگزاری می کند. درخواست ابلیس از خدا این بود که کشاورزی و دامداری اش را از او بگیرد و خدا درخواست شیطان را قبول کرد. شیطان بعد از انجام این کار، متوجه شد که حضرت ایوب باز هم خدا را شکر میکند. آخرین درخواست ابلیس از خداوند این بود که بر بدن ایوب مسلط شود تا به بیماری مبتلا شود ولی بیماری هم باعث ناسپاس شدن ایوب از خدا نشد.

بیماری حضرت ایوب

براساس بعضی از منابع به این دلیل ، مردم از حضرت ایوب( ع) فاصله گرفتند که او به بیماری مبتلا شده بود، ولی امام باقر( ع) فرموده بود که عفونت، کرم و زشتی چهره در بدن ایوب وجود ندارد. در واقع بی پولی و ضعف چهره حضرت ایوب( ع) از دلایلی بود که باعث شد مردم از حضرت ایوب( ع) فاصله بگیرند. مردم از حضرت ایوب فاصله گرفتند و در بین همه فقط رحمة به او وفادار ماند. طبق منابع مختلف، ایشان بین ۷ تا ۱۷ سال به رنج و بیماری گرفتار شد ولی حضرت ایوب به شکرگزاری خداوند با صبر و مقاومت پرداخت.

تلاش شیطان برای وسوسه همسر ایوب( ع)

پس از شکرگزاری حضرت ایوب از خداوند با وجود مشکلاتش و ناامید کردن شیطان از گمراه کردن او، نزد همسرش به شکل مردی ناشناس، رفت و جویای احوال حضرت ایوب شد. رحمه در پاسخ به شیطان گفت که ایوب به بلا و بیماری گرفتار شده است. ابلیس، رحمه را وسوسه کرد و به او بزغاله ای داد و گفت:از طرف من و بدون نام خدا این بزغاله را ذبح کن و خوراکی هایی را از گوشت آن فراهم کن و به ایوب بده تا درمان شود.

رحمه بزغاله را پیش ایوب آورد و به ایوب گفت:این بزغاله را ذبح کن بدون این که نام خدا را بگویی و آنرا بخور تا شفا یابی. ایوب در جواب رحمه اینچنین گفت:وای بر تو! دشمن آمده تا تو را فریب دهد. تو فریبش را خورده ای. به این ترتیب ایوب وقتی که بیمار بود؛ قسم خورد که صد تازیانه را به همسرش پس از بهبود یافتنش بزند. با این حال تصمیم او بعد از دوران بهبودی اش این بود که همسرش را بخاطر وفاداری ها و خدماتش ببخشد، ولی نمیتوانست سوگندش را نادیده بگیرد. بدین جهت به حضرت ایوب( ع) وحی شد که دسته ای از چوب های نازک را به همسرش بزند و پیمان شکنی نکند.

در نهایت حضرت ایوب( ع) بعد از دور شدن از رحمه، تنها شد و دیگر آب و غذایی نداشت تا بخورد. در این زمان ، بر زمین سجده کرد و گفت:« بدحالی و مشکلات به من روی آورده و مهربان ترین مهربانان، تو هستی». دعای ایوب در این هنگام به استجابت رسید و موجب رفع بلاهایش شد تاجاییکه ایوب سرگذشتی غم انگیز و در عین حال پرشکوه و پر ابهت دارد، وی در برابر حوادث ناگوار، صبر و شکیبایی بسیاری داشت. بگونه ای که این خصلتا. تبدیل به یک ضرب المثل شد.

آرامگاه حضرت ایوب

طبق گفته ی بعضی از افراد، حضرت ایوب( ع) بمدت ۹۳ سال، عمر کرد و فرزندش ذوالکفل را پس از وفاتش به عنوان جانشین قرار داد.

غاری در شهر اورفه ترکیه بود که این غار، محل زندگی حضرت ایوب( ع) در دوران بیماری اش به شمار می رفت. طول عمر حضرت ایوب( ع) بر اساس عهد عتیق، ۲۰۰ سال بود که او بعد از درمان بیماریش بمدت ۱۴۰ سال زندگی کرد. طول دوره ی بیماری او بنابر روایات، ۷ تا ۱۸ سال بود و در کنار چشمه ای به خاک سپره شد که از آن شفا پیدا کرده بود.

هنوز هم اطلاعات دقیقی راجع به این که حضرت ایوب در کجا دفن شده ، در دست نیست ولی در کشورهای مختلفی نظیر لبنان، عراق و فلسطین و عمان، مقبره هایی برای ایشان ساخته شده است. در منطقه الرّانْجِیَّه در ده کیلومتری جنوب حله در کشور عراق، مقبره ای قرار دارد و به خاطر نزدیک تر بودن به محل زندگی حضرت ایوب( ع)، مشهورتر است.

داستان زندگی حضرت ایوب,قصه حضرت ایوب,زندگینامه حضرت ایوبحضرت ایوب مردی نیکوکار و مهربان بودند

تیمور لنگ به وطن خود، علاقۀ فراوانی داشت؛ به همین خاطر آرامگاه حضرت دانیال و مزار حضرت ایوب را در آن جا درست کرد. مقابری در ایران به حضرت ایوب( ع) نسبت داده شده است که از آن ها می توان به آرامگاهی در روستای گرماب از نواحی شهرستان بجنورد ؛ قزوین، بخش الموت، روستای بالاروچ و استان مازندران، شهرستان تنکابن، شهر عباس آباد، روستای پرچور اشاره کرد.

گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش

  • 15
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
ویژه سرپوش