یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۳۰۱۰۰۷۲

زندگینامه امامزاده داوود در تهران

زندگینامه امامزاده داوودزندگینامه امامزاده داوود
امامزاده داوود که درواقع به شرف‌الدین داود الحسنی متعلق است از نوادگان امام حسن مجتبی است که بارگاهش در دوران صفوی ساخته شد. این امامزاده در اطراف خود مکان های دیدنی دیگری نیز دارد. در ادامه این مقاله از سرپوش به زندگینامه امامزاده داوود بیشتر اشاره می شود.

امامزاده داوود چه کسی است؟

امام شرف‌الدین داود الحسنی که به امامزاده داوود معروف است با ۱۱ نسل به امام حسن مجتبی می رسد، البته باید اشاره کرد که این نسبت دقیق مشخص نیست و بسیار اعتقاد دارند که امامزاده داوود به امام زین العابدین برمی گردد. براساس شواهد تاریخی، تولد امامزاده داوو به سال ۴۴۰ هجری قمری نسبت داده می شود البته این موضوع دقیق مشخص نیست.

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

در دره های کناری امامزاده داوود به سمت غرب و جنوب غربی، آبادی های رندان و سنگان آثاری از بقعه های امامزاده عمادالدین پدر امامزاده داوود و امامزاده علاءالدین و امام‌زاده قاسم و امامزاده عقیل برادران امام‌زاده داوود به چشم می خورد. آرامگاه امامزاده داوود در شمال غربی تهران در جاده ای با همین اسم قرار دارد و ارتفاع آن از سطح دریا برابر است با ۲۶۰۰ متر.

مرقد امامزاده داوود، زندگینامه امامزاده داوودزندگینامه کامل امامزاده داوود

تاریخچه ساخت مقبره امامزاده داوود

یکی از نوستالژیک ترین جاذبه های تاریخی برای بسیاری از اهالی تهران و ساکنین اطراف تهران مقبره امامزاده داوود است. این امامزاده به دلیل موقعیت خوب و دسترسی مناسب به آب و هوایی طبیعی گزینه ای بسیار مطلوب جهت گردشگری است، به همین دلیل در جاذبه های گردشگری تهران همواره می توان اسم آن را نیز مشاهده کرد. بقعه امامزاده داوود در بخش کن از استان تهران و در منطقه‌ای کوهستانی و خوش‌آب‌وهوا واقع شده است. این بقعه روی نقشه، در شمال غرب تهران جا خوش کرده است.

براساس آنچه شواهد تاریخی می گویند بقعه امامزاده داوود در زمان صفویه و حکومت شاه طهماسب ساخته شد که در زمان قاجار و روی کارآمدن فتحعلی شاه، با تغییرات و گستردگی همراه بود. علاقه شاه طهماسب به امامزاده داوود را می توان در وقف املاک به مقبره به راحتی متوجه شد. 

از طرفی دیگر بسیار معتقد هستند که این بقعه در زمان قاجار و به دست همسر فتحعلی شاه ساخته شده و سایر شاهزادگان قاجاری به مرمت و گسترش این بنا در زمان ناصرالدین شاه پرداختند. از تغییراتی که به دوران ناصرالدین شاه نسبت می‌دهند، احیای مسیر فرحزاد به امامزاده است.

محل مرقد امامزاده داوود، زندگینامه امامزاده داوودزندگینامه امامزاده داوود و تاریخچه ساخت بقعه

جا‌های دیدنی اطراف امامزاده داوود تهران

جاده زیارتی:

از جمله قسمت های جالب و لذت بخش در سفر به امامزاده داوود می توان به گذر از جاده زیارتی کن اشاره کرد. عبور از این جاده پر پیچ و خم، می تواند خاطرات جذابی برای شما به همراه بیاورد. این مسیر ۴۵ دقیقه زمان می خواهد و شما می توانید در هنگام گذر از آن چشم اندازه های زیبایی را ببینید. 

یکی دیگر از مسیرهای دسترسی به امامزاده داوود جاده قدیم است که ۱۵ کیلومتر مسافت دارد و در منطقه فرحزاد قرار می گیرد. این جاده آسفالت نیست و بیشتر جنبه راهی برای پیاده روی و کوهنوردی دارد. این جاده با منظره آبشار و طبیعتی بکر بسیار دلنشین و زیبا است. همچنین شما می توانید در مسیر از خوراکی های لذیذ و خوشمزه ای مانند بلال، باقالی، لبو، تخمه بوداده، آلوچه، لواشک، پشمک، چای زغالی و … استفاده کنید. 

آبشار‌های رندان و سنگان:

در مسیر رسیدن به امامزاده داوود تهران آبشارهای رندان و سنگان وجود دارند که از جمله زیبایی های آن محسوب می شوند. آبشار رندان دومین آبشار مرتفع ایران است که در نزدیکی تهران قرار دارد و در روستایی با همین نام قرار دارد. این آبشار در منطقه سولقان و کن در روزهای گرم تابستان مقصد بسیاری از مسافران و گردشگران است. 

آبشار سنگان هم از جمله جاذبه هاب طبیعی و دوست داشتنی مسیر امامزاده داوود تهران است که محیط اطراف آن در روزهای تعطیل یکی از مکان های تفریحی محسوب می شود. برای بازدید از این آبشار باید مسیر ۷ کیلومتری از جاده آسفالت را طی کنید. بزرگراه تهران – شمال درست از کنار جاده منتهی به این آبشار عبور می‌کند و آرامش فضای دره سنگان را مختل کرده است.

آبشار‌های تالون:

یکی از آبشارهای مرتفع تهران که در روستای تالون قرار دارد، آبشاری دقیقا با همین نام است. این آبشار در جاده منتهی به امامزاده داوود قرار دارد و پیش از رسیدن به امامزاده شما با یک دوراهی روبرو می شوید که در سمت چپ روستای رندان و سپس روستان تالون قرار دارد. 

آبشار تالون در فصل بهار یکی از زیبایی های منطقه امامزاده داوود است که همراه با چشمه آب آشامیدنی می تواند یک جاذبه گردشگری عالی باشد. این آبشار در قسمت ورودی روستای کن و در یک دره عمیق قرار گرفته است. به شما توصیه می‌کنیم اگر به تهران سفر کردید و قصد زیارت امامزاده داوود تهران را داشتید، حتما از این آبشار نیز دیدن کنید.

رستوران‌های اطراف امامزاده داوود:

در محیط اطراف امامزاده داوود می توان رستوران هایی را هم مشاهده کرد که، عطر و طعم کباب های داغ همراه با نان تنوری می تواند به مزاق بسیاری از مسافران خوش بیاید. این رستوران های سنتی با تخت های چوبی تزئین شده اند که منظره ای کوهستانی و زیبا نیز برای مشتریان فراهم خواهند کرد. پیشنهاد می کنیم پیش از خوردن یک وعده غذای خوشمزه حتما چایی لب سوز را امتحان کنید. 

بازار معروف امامزاده داوود :

بدون شک هر سفری نیاز به سوغاتی دارد، یکی از ویژگی های مثبت سفر به امامزاده داوود دسترسی به بازار معروف آن است که شما می توانید هرکالایی مانند خوراک، لباس، کتاب، سوهان داغ و تازه، شیرینی های محلی، نان خوشمزه، جانماز و چادر، مهر و تسبیح، اسباب‌بازی خریداری کنید. از طرفی دوغ و آش های محلی که با استفاده از سبزیجات کوهستانی تهیه می شوند از جمله گزینه های جذاب خرید هستند. اگر به امامزاده داوود رفتید حتما سری به این بازار بزنید و تمام غذا‌های سنتی این بازار را بچشید.

محیط اطراف امامزاده داوود، زندگینامه امامزاده داوودزندگینامه امامزاده داوود و محیط اطراف امامزاده

مسیر‌های دسترسی به امامزاده داوود

مسافرانی که قصد دارند به امامزاده داوود بروند می توانند از سه مسیر عبور کنند که شامل موارد زیر هستند: 

مسیر اول: 

در بزرگراه آبشناسان، بعد از اینکه به فلکه اول شهران رسیدید به طرف فلکه دوم بپیچید. بعد از فلکه دوم شهران مسیر سولقان را در پیش بگیرید. زمان تقریبی بعد از طی این مسیر حدود ۴۰ دقیقه تا یک ساعت خواهد بود. 

مسیر دوم: 

مسیر دوم راحت تر از مسیر اول نیست، به طوریکه شما باید از انتهای بزرکراه یادگار امام مسیر را شروع کنید سپس به طرف فرحزاد بیایید. بعد از آن از جاده فرحزاد به‌راحتی می‌توانید به سمت امامزاده داوود حرکت کنید. در مسیر به یک جاده ۱۵ کیلومتری به سم تپه سلام می رسید، این تپه اولین مکانی است که می توانید امامزاده داوود را از بین آن مشاهده کنید.

مسیر سوم: 

این مسیر بیشتر برای افرادی که قصد پیاده روی یا کوهنوردی دارند پیشنهاد می شود. در ابتدا شما باید به تله کابین توچال بروید و به طرف ایستگاه هفت حرکت کنید. بعد از رسیدن به ایستگاه هفتم به طرف قله توچال حرکت کرده و ادامه جاده ای که می بینید می تواند شما را تا قله شاه نشین که دقیقا در پشت روستای شهرستانک قرار دارد هدایت می کند. طراف قله دور بزنید و خود را به امامزاده داوود برسانید. البته طی‌کردن این مسیر برای برخی از افراد آسان نیست. اما بعد از کوهنوردی کردن چندساعته بدون شک با زیارت امامزاده داوود خستگی راه به شیرینی و شوق دیدار و زیارت تبدیل می‌شود.

محیط داخلی امامزاده داوود، زندگینامه امامزاده داوودزندگینامه امامزاده داوود و محیط داخلی امامزاده

بهترین زمان سفر به امامزاده داوود

تمام فصول برای زیارت امامزاده داوود مناسب هستند اما شما می توانید در فصل های بهار، تابستان و پاییز از طبیعت بکر و زیبای این منطقه همراه با زیارت لذت ببرید. منطقه امامزاده داوود در زمستان ها معمولا سخت و برفی است البته نباید از منظره یک دست سپید و زیبای آن چشم پوشی کرد که همراه با آش و خوراکی های زمستانی خوشمزه سفری به یادماندنی و لذت بخش ایجاد می کند. 

مناظر اطراف امامزاده داوود در فصل بهار بسیار زیبا است، البته در نیمه اول فصل پاییز که دما به سمت اعتدال می رود، می توانید از آب و هوا لذت ببرید. به همین دلیل از فروردین‌ماه تا ابتدای آبان‌ماه سفر به این امامزاده به‌شدت دلچسب و دوست‌داشتنی است. در تابستان و گرما نیز با کوهنوردی کردن به منطقه‌های اطراف امامزاده داوود مانند قله توچال، می‌توانید یک طبیعت‌گردی و زیارت پرخاطره داشته باشید.

گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش

  • 9
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
ویژه سرپوش