جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۹۰۰۰۱

زندگی نامه ادوین هابل اخترشناس آمریکایی (+ تصاویر)

دستاوردهای علمی ادوین هابل,ادوین هابل کاشف کهکشان‌ها,تحصیلات ادوین هابلاولین شغل ادوین هابل، آموزش زبان اسپانیایی و فیزیک در دبیرستان بود
ادوین هابل که در ایالات متحده آمریکا به عنوان یک دانشمند اخترشناس شناخته میشد؛ موفق به اثبات بعضی از سحابی های بیضی شکلی در اسمان شد. او بر این عقیده بود که آن ها کهکشانهایی هستند که از کهکشان ما فاصله ی بسیاری دارند. این دانشمند از نظر مورخان و کارشناسان نجوم از مهم ترین ستاره شناسان تاریخ به شمار میرفت.

چکیده ای از بیوگرافی ادوین هابل

نام:ادوین پاول هابل

زاده:۲۰ نوامبر ۱۸۸۹

زادگاه:مارشفیلد، میسوری، ایالات متحده

ملیت:آمریکایی

پیشه:دانشمند اخترشناس آمریکایی

درگذشت:۲۸ سپتامبر ۱۹۵۳

بیوگرافی ادوین هابل

ادوین هابل زاده ی ۲۰ نوامبر ۱۸۸۹ در مارشفیلد میسوری بود و پیش از این که به سن یک سالگی برسد؛ با خانواده اش در ویتون، ایلینویز سکونت گزیدند. جان پاول هابل، نام پدر ادوین هابل بود که در صنعت بیمه به عنوان تاجر فعالیت داشت. ویرجینیا لی جیمز سابق که مادر ادوین هابل بود؛ موظف به اداره ی خانه در غیاب های مکرر جان در تجارت بود. ادوین هابل به عنوان هشتمین فرزند خانواده، شناخته میشد.

تحصیلات ادوین هابل

ادوین هابل در سال ۱۹۰۶ موفق به کسب بورس تحصیلی از دانشگاه شیکاگو شد و در انجا بعنوان دستیار آزمایشگاه دانشجویی به مدت یک سال برای فیزیکدان روبرت میلکان مشغول به فعالیت شد. او بعد از فارغ التحصیلی در سال ۱۹۱۰ به عنوان یک محقق رودز از ایلینویز انتخاب شد. وی در دانشگاه آکسفورد بمدت سه سال تحصیل کرد و بعد از ان مدرک لیسانس فقه را گرفت. وقتی که ادوین هابل در سال ۱۹۱۳ پدرش را از دست داد، برای رسیدن به یک حرفه ی علمی، راهی را پیدا کرد. این دانشمند، در زمانی که به ایالات متحده برگشت؛ در دانشگاه شیکاگو به تحصیل پرداخت و اقدام به تحصیلات تکمیلی در زمینه ی نجوم کرد. از محل تحقیقات ادوین هابل می توان به رصدخانه یرکس در خلیج ویلیامز اشاره کرد که ادوین فراست بر تحقیقات او نظارت میکرد. ادوین هابل در حین تحقیقاتش، دسترسی به تلسکوپی کاملاً قدرتمند، یک بازتابنده ۲۴ اینچی داشت. وی در سال ۱۹۱۷ توانست مدرک دکترایش را بگیرد.

ازدواج ادوین هابل

ادوین هابل بعد از رسیدن به سن ۳۴ سالگی یعنی در سال ۱۹۲۴ با شخصی به نام گریس بورک لیب، زندگی مشترکش را آغاز کرد. این زوج، بدون فرزند بودند. جمع آوری کتاب از تفریحات ادوین هابل محسوب میشد. او عموما علاقه وافری به کتاب های مرتبط با تاریخ علم داشت. رابطه ی او و همسرش با هنرمندان و ستارگان هالیوود نظیر آلدوس هاکسلی نزدیک بود. او در تعطیلات خود در کلرادو در سال ۱۹۴۹ دچار سکته ی قلبی شد و بعد از آن سلامت خود را با پرستاری همسرش دریافت کرد. همین امر باعث شد تا وی به فعالیت های تحقیقاتی کمتری بپردازد.

فعالیت های ادوین هابل

اموزش زبان اسپانیایی و فیزیک در دبیرستان از نخستین مشاغل ادوین هابل به شمار می رفت. او بعد از بازگشت به آمریکا در تابستان سال ۱۹۱۳ در دبیرستان نیو آلبانی در ایندیانا به عنوان معلم زبان اسپانیایی و فیزیک، استخدام شد. او به جز این که معلم زبان اسپانیایی و فیزیک بود؛ در تیم بسکتبال مدرسه به عنوان مربی فعالیت داشت و بعنوان مترجم زبان آلمانی به صورت پاره وقت کار میکرد.

با این که تدریس ادوین هابل خیلی خوب بود ولی او شغل خود را دوست نداشت. به همین خاطر وی در دانشگاه شیکاگو، با فارست ری مولتن، استاد ستاره شناسی مکاتبه ای داشت و از این استاد، درخواست مشاوره ای به منظور همکاری در پروژه های ستاره شناسی و تحصیلات عالی در این زمینه کرد. در نهایت وقتی که ادوین هابل ۲۴ ساله شد در زمینه ای از علوم که از دریچه ی تلسکوپ پدربزرگش در حدود دو دهه قبل، فضا را مشاهده کرده بود؛ وارد شد.

ادوین هابل در زمان جنگ جهانی اول، در ارتش بمدت یک سال فعالیت داشت و درجه ی سرهنگی را با وجود درگیر نشدن جدی در نبردها، کسب کرد. او بعد از آن در دانشگاه کمبریج حاضر شد تا به تحقیقات نجوم بپردازد. در سال ۱۹۱۹ ادوین هابل، فعالیت خود را در رصدخانه ی مونت ویلسون در کالیفرنیا شروع کرد. هوای این رصدخانه، عالی بود و از شرایط رصد ممتازی برخوردار بود. به همین علت ادوین هابل در این مکان تا پایان عمرش تحقیق کرد.

تحصیلات ادوین هابل,ادوین هابل و همسرش,مرگ ادوین هابل عکس ادوین هابل اخترشناس آمریکایی 

دستاوردهای علمی ادوین هابل

رساله ی دکترای ادوین هابل درخصوص سحابی ها بود. او با استفاده از تلسکوپ هوکر که بزرگ ترين تلسکوپ جهان بود؛ در مونت ویلسون به تحقیقات خود ادامه داد. ادوین هابل از طریق تلسکوپ هوکر توانست اکتشافات بزرگی را به دست آورد که از آن ها می توان به کهکشان هایی فراتر از کهکشان راه شیری و پدیده ی انتقال به سرخ اشاره کرد. هنریتا لیویت ستاره شناس آمریکایی در سال ۱۹۱۲، توانست در ارتباط با ستاره ها کشف مهمی به نامCepheid variable یا متغیر دلتا قیفاووسی را به انتشار برساند.

ادوین هابل با شروع دهه ی ۱۹۳۰، موفق به کشف ستاره هایی مشابه در سحابی ها با استفاده از تلسکوپ هوکر شد. او در زمانیکه سحابی آندرومدا را مطالعه میکرد، به این نتیجه رسید که فاصله ی این ستاره ها نسبت به زمین و ستاره های کهکشان راه شیری، خیلی دور است. از بزرگ ترين دستاورد این دانشمند می توان به کشف کهکشان های دیگر و بزرگی جهان هستی اشاره کرد. هابل فهمید که سحابی آندرومدا به عنوان یک کهکشان به شمار می رود. باور اغلب ستاره شناسان تا آن زمان ، این بود که کهکشان راه شیری و جهان هستی یا کیهان، به عنوان یک موجودیت واحد محسوب میشوند. عقیده ی ادوین هابل که جهان هستی که از« کیهان های جزیره ای» بوجود آمده، در مقایسه با راه شیری، بسیار بزرگ تر است.

ادوین هابل,جایزه نوبل ادوین هابل,بیوگرافی ادوین هابلدستاوردهای علمی ادوین هابل

ادوین هابل، زمانی یافته هایش را به انتشار رساند که صرفا سه روز وارد سن ۳۵ سالگی شده بود. البته کشفیات این دانشمند، علاوه بر انتشار در یک ژورنال علمی، در نیویورک تایمز هم منتشر شد. ستاره شناسان درمورد نتایج تحقیقات او به بحث و گفت و گو پرداختند و در نهایت در یکم ژانویه ی سال ۱۹۲۵در جلسه ی انجمن ستاره شناسان آمریکایی، مقاله ی این دانشمند مورد بررسی قرار گرفت. ادوین هابل توانست دیدگاه تمامی افراد را با کشفیاتی که داشت؛ نسبت به جهان هستی تغيير دهد. او ثابت کرد که کهکشان وسیع ما، میزبان خوردشید، صدها میلیارد ستاره ی مشابه و تنها یکی از میلیارد کهکشان موجود جهان است.

جایزه نوبل ادوین هابل

از ادوین هابل به دلیل فعالیت هایش، تقدیر و تشکر شد ولی هیچ موقع کاندید جایزه نوبل نشد؛ چون در زمینه ی علمی به موفقیت نرسیده بود. در آن زمان ، نجوم از رشته های فیزیک محسوب نمیشد؛ بنابراین منجمان واجد شرایط نبودند. هابل قصد داشت که این مسأله را تغيير دهد و حتی در برهه ای نماینده تبلیغات را استخدام کرد تا از طرف او لابی کند. پس از درگذشت هابل در سال ۱۹۵۳، نجوم رسما به عنوان جزئی از فیزیک معرفی گردید. به خاطر همین امر، منجمان برای دریافت این جایزه در نظر گرفته شدند. درصورت زنده ماندن ادوین هابل، به احتمال زیاد، او به عنوان دریافت کننده ی آن سال محسوب میشد. امروزه از نجوم بعنوان شاخه ای از علم نظیر علوم سیاره ای و فضایی یاد می شود ولی نخستین تلسکوپ فضایی تاریخ را پس از گذشت ۳۰ سال از مرگ ادوین هابل به پاس تلاشهای علمی اش در اخترشناسی و کیهان شناسی، تحت عنوان" تلسکوپ هابل" نامیدند.

مرگ ادوین هابل

ادوین هابل بر اثر لخته ی خونی در مغز در ۲۸ سپتامبر ۱۹۵۳ در« سن مارینو» کالیفرنیا فوت کرد. وصیت او این بود که کسی از محل دفنش باخبر نباشد و همسرش، یادداشت های شخصی او را نابود کرد. گریس، همسر ادوین هابل در سال ۱۹۸۰ درگذشت و در کنار همسرش در محل مخفی به خاک سپرده شد.

زندگی نامه ادوین هابل,ادوین هابل اخترشناس آمریکایی,ادوین هابلادوین هابل، بر اثر لخته ی خونی در مغزش در سن مارینو از دنیا رفت

گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش

  • 9
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
ویژه سرپوش