جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۰۲:۰۹ - ۲۰ فروردین ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۱۱۵۳۷
میراث فرهنگی و صنایع دستی

موزه بابل، حوزه علمیه می‌شود؟

تبدیل موزه بابل به حوزه علمیه,حوزه علمیه

روزنامه سازندگی نوشت: سازمان اوقاف به دلیل پرداخت نکردن اجاره بها توسط وزارت میراث فرهنگى براى سالانه هشت میلیون تومان حکم تخلیه موزه بابل را اجرایى می‌کند.

خبرها حاکی از آن است که موزه بابل با حکم قضایی برای تغییر کاربری به‌ حوزه علمیه هفته آینده به سازمان اوقاف تحویل داده خواهد شد. جواد بیژنی عضو پیشین شورای شهر بابل و فعال فرهنگی در همین مورد به سازندگی می‌گوید: «ساختمان موزه فعلی بابل سابقاً در سال ۱۳۰۷ یا ۱۳۰۸ در دوره رضاشاه به عنوان بلدیه بابل ساخته شد. طراح آن ارمنی بود و ارتن سرداروف که ساختمان شهرداری رشت را ساخته ساختمان فعلی موزه بابل را هم طراحی کرده است. این بنا هم پیش از این به عنوان ساختمان شهرداری استفاده می شد. تا بعد انقلاب هم این رویه ادامه داشت تا اینکه اوایل دهه ۷۰ این فضا به صورت کتابخانه درآمد. بیژنی درباره تاریخچه تبدیل ساختمان به موزه می‌گوید: سال ۱۳۷۴ مقام معظم رهبری به بابل سفر کردند و پیشنهاد تبدیل این بنا به موزه مطرح شد و اولین موزه استان مازندران به این شکل راه‌اندازی شد. در همین ایام شکایتی مطرح می‌شود از اداره اوقاف بابل که این ساختمان پیش از دوره پهلوی اول مدرسه علوم دینی بوده به نام قادریه و این مدرسه در محوطه ای بوده که امروز موزه در آن واقع شده اما کل آن قطعه متعلق به مدرسه نبوده و اختلاف هم سر همین است.

عضو سابق شورای شهر بابل ادامه می‌دهد: با این حال، اوقاف در نهایت شکایت می‌کند و برای کل آن زمین سند وقفی می‌گیرد. من تحقیقات کردم و متوجه شدم این طور نبوده که ساختمان قادریه در مکانی که امروز بنای موزه بابل در آن است احداث شده باشد بلکه فقط در آن محوطه بوده است.»

بیژنی ادامه می‌دهد: در هر صورت برای آن زمین اوقاف سند وقف می‌گیرد و میراث فرهنگی موظف به پرداخت اجاره بها میشود اما تا سال‌ها بعد از صدور حکم میراث فرهنگی اجاره‌ای پرداخت نمی‌کند تا اینکه شورایی تشکیل می شود، به نام شورای احیای وقف که در چارت اداری تعریف شده نیست. آنجا موضوع موزه مطرح شد که چرا موزه اجاره را پرداخت نمی‌کند و طرح شکایت میکنند و رأی تخلیه را گرفتند. ما پیگیری کردیم اما میراث فرهنگی می‌گوید که آنها هزینه بسیاری برای آماده سازی ساختمان برای تبدیل به موزه کرده‌اند و برای همین اجاره ای نمی‌دهند اما این اظهارات تاثیری در رأی دادگاه نداشت. در همان سال ۱۳۹۸ عنوان شد که بحث‌هایی با جامع المصطفی از سوی اوقاف شده بود که مستاجر جدید ساحتمان موزه شود. حالا امسال همچنان میراث اجاره بها را پرداخت نکرده و هم قرار شده که هفته آینده اوقاف حکم تخلیه موزه را اجرایی کند.

اما جالب است بدانید که هزینه اجاره سالانه هشت میلیون تومان است اما معلوم نیست چرا میراث فرهنگی آن را پرداخت نمی کند. اما ماجرای موزه بابل و اختلاف وزارت میراث فرهنگی با سازمان‌اوقاف بر سر این بنا به امروز و دیروز مربوط نمی شود و از اوایل دهه ۹۰ بارها مسئولان سازمان اوقاف تلاش‌هایی برای به دست آوردن این ساختمان انجام داده‌اند. سابقه اختلاف میان این دو نهاد فرهنگی بر سر موزه بابل به اوایل دهه ۹۰ بر می‌گردد، زمانی که اوقاف خواستار پرداخت اجاره بابت ساختمان موزه شد و میراث فرهنگی هم درخواست دیدن سند وقف بودن ملک را کرد. اگرچه اختلاف در این موضوع مدتی بعد رفع شد، ولی اختلاف بر سر میزان اجاره بها و چگونگی محاسبه آن بروز کرد که همچنان ادامه دارد این ساختمان ۲۱ اسفندماه سال ۷۴ از طرف شهرداری با کاربری فرهنگی در اختیار میراث فرهنگی قرار گرفت. ساختمان بعد از احیاء مرمت و بازپیرایی در بهمن ماه سال ۱۳۷۵ با نام موزه بابل افتتاح شد.

  • 16
  • 10
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

انواع ضرب المثل درباره شتر در این مقاله از سرپوش به بررسی انواع ضرب المثل درباره شتر می‌پردازیم. ضرب المثل‌های مرتبط با شتر در فرهنگها به عنوان نمادهایی از صبر، قوت، و استقامت معنا یافته‌اند. این مقاله به تفسیر معانی و کاربردهای مختلف ضرب المثل‌هایی که درباره شتر به کار می‌روند، می‌پردازد.

...[ادامه]
ویژه سرپوش