پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۰۲ - ۲۸ دي ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۰۰۱۴۱۲
میراث فرهنگی و صنایع دستی

مهم‌ترین اکتشافات باستان‌شناسی ۲۰۱۶ در یک نگاه + تصاویر

اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی,باستان شناسی

تاریخ بشر از دیرباز تاکنون دستخوش تغییراتی شده است و در حال حاضر با توجه به فناوری‌های نوینی که در زمینه‌های مختلف عرضه شده‌اند و با سرعتی که این فناوری‌های پیش می‌روند، دیگر کم‌تر کسی پیدا می‌شود که نگاهی به گذشته و اتفاقات آن داشته باشد. اما هنوز دانشمندانی هستند که نگاهشان به پشت سر است تا از طریق کشف رمز و رازهای پنهان آن و پرده برداشتن از رخدادهای گذشته حیات بشر، بتوانند آینده روشنی را پیش روی بشر قرار دهند.

 

سال ۲۰۱۶ مملو بود از اکتشافاتی که در عرصه باستان‌شناسی رخ داد و دانشمندان را مجذوب خود کرد تا مطالعات گسترده‌ای برای شناخت بیشتر اعصار گوناگون داشته باشند. در ادامه، فهرستی از برترین یافته‌ها را مشاهده می‌کنید.

 

خانه‌های پایه چوبی عصر برنز

باستان‌شناسان موفق به کشف خانه‌های پایه چوبی در باتلاق‌های شرق انگلستان شدند. آنها خانه‌هایی را با پایه‌های چوبی در مجموعه اکتشافات خود در معدن Must Farm این منطقه از زیر زمین بیرون آوردند. این کشف، دید وسیعی از ساکنان حدود ۳۰۰۰ سال پیش در اختیار محققان قرار داد. این منازل مسکونی که به پایان عصر برنز در حدود ۸۰۰ الی ۱۲۰۰ سال قبل از میلاد مسیح برمی‌گردند متعلق به خانواده‌هایی بوده است که در خانه‌های چوبی با پایه‌های چوبی نصب شده روی آب زندگی می‌کردند. این سکونتگاه‌ها بر اثر آتش‌سوزی ویران شدند و داخل رودخانه فرورفتند.

 

کشف شهر باستانی در یونان

باستان‌شناسان دانشگاه گوتنبرگ سوئد در اکتشافات خود موفق به کشف شهری باستانی و ناشناخته در روستایی موسوم به Vlochós شدند که پنج ساعت از شمال آتن فاصله دارد. این بقایای باستان‌شناسی در اطراف تپه Strongilovoúni و در دشت وسیع «تسالی» واقع شده است که قدمت آن به چند دوره تاریخی قبل برمی گردد. اینکه تاکنون کسی این تپه تاریخی را کشف نکرده است، باعث شگفتی دانشمندان شده است.

 

به گفته محققان، این تپه باستانی رمز و رازهای زیادی را در دل خود جای داده است. بقایای برج‌ها، دیوارها و دروازه‌های شهر در قله و دامنه‌های این تپه کشف شده است اما دانشمندان در زمین پایین این تپه تقریبا چیزی پیدا نکرده‌اند. آنها در این منطقه، یک میدان شهر و خیابان را پیدا کردند که نشان می‌دهد آنها با یک شهر نسبتا بزرگ مواجه هستند.

 

محدوده داخل دیوارهای شهر به بیش از ۴۰ هکتار می‌رسد و باستان‌شناسان در این محدوده موفق به کشف کوزه‌ها و سکه‌های قدیمی شده‌اند که بیانگر قدمت تاریخی این شهر گم‌شده است. قدیمی‌ترین یافته‌های دانشمندان در این منطقه به بیش از ۵۰۰ سال پیش از میلاد می‌رسد.

 

اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی,باستان شناسی

شهر باستانی عصر برنز در شمال عراق

دانشمندان و باستان‌شناسان دانشگاه Tübingen اکتشافاتی را در عراق انجام دادند. منازل مسکونی یافت‌شده، جزو منطقه‌ای دور افتاده از امپراتوری «آکاد» بوده است. باستان‌شناسان در این مطالعات موفق به شناسایی و کشف شهر بزرگی در نزدیکی شهر «دهوک» در شمال عراق شدند.

 

این حفاری‌ها نشان می‌دهد منازل مسکونی کشف‌شده در این شهر باستانی که در حال حاضر محل سکونت مردم روستای کوچک کردنشین «باستکی» در منطقه خودمختار کردستان عراق است، در حدود ۳۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح ساخته شده است و بیش از ۱۲۰۰ سال از شکوفایی آن می‌گذرد. باستان‌شناسان دریافتند که لایه‌های این روستای کشف‌شده به دوران امپراتوری «آکاد» (۲۲۰۰ تا ۲۳۵۰ هزار سال پیش از میلاد مسیح) برمی‌گردد. این امپراتوری، نخستین امپراطوری تاریخ بشر به شمار می‌رود.

 

کشف سازه‌های عجیب و غریب در غار «برونیکل» فرانسه

باستان‌شناسان در اکتشافات خود موفق شدند در اعماق غار «برونیکل» واقع در منطقه «تارن-اِ-گارون» در جنوب غربی فرانسه سازه‌های ساخت دست بشر را با طول ۳۳۶ متر کشف کنند. آنها تخمین زده‌اند که قدمت سازه‌های ورودی این غار به حدود ۱۷۶ هزار و ۵۰۰ سال پیش برمی‌گردد.

 

این اکتشاف بیانگر آن است که انسان‌ها پیش از زمانی که تصور می‌شد در غارها سکونت داشته‌اند. تاکنون دانشمندان تصور می‌کردند که قدیمی‌ترین غار ثبت‌شده (غار شووه) به ۳۸ هزار سال پیش برمی‌گردد. دانشمندان، سازه‌های یافت‌شده در غار «برونیکل» را جزو نخستین سازه‌های تاریخ بشر به حساب می‌آورند.

به علاوه، ردپاهایی از آتش در این غار نشان می‌دهد که «نئاندرتال»های نخستین طریقه استفاده از آتش را در محیط‌های بسته می‌دانستند. محققان، غار «برونیکل» را در سال ۱۹۹۰ و در روستای «آویرون» کشف کردند.

آنها در اکتشافات اخیر خود، در کف غار بقایای استخوانی و چاله‌های متعددی برای خواب زمستانی خرس‌ها پیدا کردند. این غار مملو از سازه‌هایی ساخته‌شده از حدود ۴۰۰ «استالاگمیت» یا بخش‌هایی از استالاگمیتهاست که بیشتر ظاهر دایره‌ای شکل و کشیده دارند که نشان از استفاده از آتش می‌دهد.

 

اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی,باستان شناسی

کلسیت‌ قرمز یا سیاه‌شده با دوده که حتی بر اثر حرارت ممکن است شکسته‌ شده باشند و نیز مواد سوخته‌ای از جمله بقایای استخوانی از دیگر اکتشافات دانشمندان در این غار باستانی بوده است. دانشمندان در سال ۱۹۹۵ با استفاده از کربن ۱۴ توانستند قدمت یک استخوان سوخته را ۴۷ هزار و ۶۰۰ سال پیش اعلام کنند. آنها در سال ۲۰۱۳ نیز روی این سازه‌های مطالعات سه‌بعدی انجام دادند و دریافتند آتش‌هایی که آثار سوختگی روی این سازه‌ها به جا گذاشته‌اند، به منظور روشنایی افروخته شده بودند.

 

کفش‌های ویندولاندا

حدود ۱۸۰۰ سال پیش، ارتش رومی‌ها یکی از کوچک‌ترین اما قدرتمندترین دژ نظامی را از نظر دفاعی در منطقه «ویندولاندا» احداث کردند که در حال حاضر یکی از بخش‌های مرزهای امپراتوری میراث جهانی رومی‌ها به شمار می‌رود.

 

این پادگان نظامی کوچک از چند صد سرباز و خانواده‌های آنها تشکیل می‌شد که وقتی آن سوی دیوارهای دژ میان قبایل انگلیسی و نیروهای رومی جنگ درمی‌گرفت، در پشت مجموعه‌ای از خندق‌های بزرگ و باروهای ساخته‌شده پناه می‌گرفتند. پس از پایان جنگ، نیروها و وابستگان آنها از دژ بیرون آمدند و هر چه را نمی‌توانستند با خود حمل کنند، داخل خندق پرتاب می‌کردند.

 

اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی,باستان شناسی

در سال ۲۰۱۶، باستان‌شناسان «ویندولاندا» این خندق را کشف کردند و محفظه‌ای را یافتند که مملو از اسکلت‌های سگ و گربه و همچنین ۴۲۱ کفش چرمی رومی بود. چکمه‌های بچگانه، کفش‌های کودکان کم سن و سال، چکمه‌های زنانه و مردان و کفشهای مخصوص خانه و بیرون از خانه در میان این کفش‌های به دست آمده بود.

 

این اکتشافات نشان می‌دهد که به طور متوسط هر فرد بیش از یک کفش داشته است. اندازه این کفش‌ها عجیب است و تنوع آن در منطقه «ویندولاندا» که بیشترین کفش‌های رومی را در محدوده امپراتوری رومی‌ها تولید می‌کرد، زیاد بود. این کفش‌ها متعلق به ۲۱۲ سال بعد از میلاد مسیح بود که سبک و ظاهر زیبایی داشتند. این کفش‌ها به خوبی در این ۲۰۰۰ سال نگهداری شده‌اند.

 

اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی,باستان شناسی

 

 

 

 

ana.ir
  • 18
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه

انواع ضرب المثل درباره شتر در این مقاله از سرپوش به بررسی انواع ضرب المثل درباره شتر می‌پردازیم. ضرب المثل‌های مرتبط با شتر در فرهنگها به عنوان نمادهایی از صبر، قوت، و استقامت معنا یافته‌اند. این مقاله به تفسیر معانی و کاربردهای مختلف ضرب المثل‌هایی که درباره شتر به کار می‌روند، می‌پردازد.

...[ادامه]
ویژه سرپوش