همایش ملی اقتصاد دیجیتال و کسب و کار خلاق با حضور معاون وزیر امور اقتصاد و دارایی، معاون وزیر راه و شهرسازی و تنی چند از مسئولان مورخ ۲۸ آذر ۱۴۰۱ در سالن همایشهای بینالمللی سازمان محیط زیست کشور برگزار و طی آن، از بازار اجتماعی نخل بهعنوان کسب و کار موفق و خلاق کشور تجلیل شد.
محمدرضا بنازاده ماهانی، مدیرعامل بازار اجتماعی نخل در این همایش، اظهارکرد: در عصر دیجیتال و ارتباطات، سلاطین دیگر بهدنبال فتح زمین و تلنبار کردن اسکناس و مسکوکات نیستند و رمزارزهای موجود در کیف پول و زمینهای متاورس، تعیینکنندهی میزان دارندگی و ثروت افراد است.
وی با بیان اینکه توسعهی اقتصاد دیجیتال، منوط به سیاستگذاری و حکمرانی درست است، افزود: از بین ۳۸ کشور عضو OECD (سازمان همکاری اقتصادی و توسعه)، ۳۴ کشور دارای یک راهبرد دیجیتال ملی برای افزایش هماهنگی سیاستها در بالاترین سطوح دولت هستند. همچنین ۲۴ کشور دارای یک راهبرد ملی برای فناوری هوش مصنوعی هستند و این بهخوبی میزان اهمیت اتخاذ راهبردی کلان و هماهنگ در سطوح بالادستی در زمینهی تحول دیجیتال در کشور را نمایان میسازد.

مدیرعامل بازار نخل بسیاری از آسیبها و مشکلات امروز در حوزهی اقتصاد دیجیتال را ناشی از فقدان یک سند راهبردی درست مبتنی بر واقعیتهای جامعهی ایرانی دانست و یادآور شد: دولت باید برای ایجاد هیجان مثبت و مولد کارآفرینی و تلاش در راستای مباحث اقتصاد دیجیتال، به سمت فراگیرسازی تسهیلات، ایجاد زیرساخت قابل اطمینان، باکیفیت و مقرون بهصرفه حرکت کند.
وی افزود: شرکتها و نهادهای خصوصی نیز باید جهت پویایی اقتصاد دیجیتال کشور، به سمت یک شبکهی پرسرعت عامالمنفعه، فراگیر و فراتر از قواعد منفتطلبانهی شخصی بروند تا یک فضای مناسب برای افزایش همافزایی و بهرهوری خلق شود؛ بهطوری که این شبکه یا ساختار عامالمنفعه، توامان بتواند بستری برای ایجاد و شکلگیری هزاران استارتآپ، شرکت و نهاد کوچک و بزرگ خصوصی و محلی باشد.
بنازاده ماهانی خاطرنشان کرد: اینگونه از طریق هیجان ایجاد شده توسط این جریان پرشتاب، دولتها و نهادها نیز به تحرک بیشتر و واکنشهای دقیقتر وا داشته میشوند تا آنها هم به بسترسازی و حمایت بیشتر از هستههای مقوم و پرشتاب گسترش خدمات اجتماعی و افزایش قدرت برای عموم مردم مشغول شوند.

وی دو عامل نیروی انسانی جوان و متخصص و شرکتهای مجرب و مخاطرهپذیر را برای تشکیل این قطب نوآوری، ضروری دانست و گفت: اجزای مقوم این مجموعه شامل مواردی نظیر صندوق ذخیره و سرمایهگذاری توسعه و پیشرفت؛ شبکهی آگاهیبخشی، توانافزایی و پژوهش کارآفرینی و پیشرفت در حوزههای اقتصاد دیجیتال؛ شبکهی استارتآپهای خلاق و نوآور؛ و سیستم عصبی هدایتکنندهی مجموعه در قالب ساختاری رشید، چابک و عامالمنفعه میشوند.
این مدیر جوان تصریح کرد: ایجاد و پایداری چنین اکوسیستمی، نیازمند اجماع نخبگان در وسیعترین و با کیفیتترین سطح ممکن و همچنین آگاهیبخشی مستمر عمومی و تولید محتوا دربارهی چیستی، چرایی و چگونگی اقدامات پیشرو، ضرورتها و چالشها میباشد.
مدیرعامل بازار آنلاین نخل در پایان عنوان کرد: این اکوسیستم به امید مؤثر بودن و با چنین هدف بزرگی توسط تیم جنگجوی بازار اجتماعی نخل طراحی شده و به مدد پروردگار میخواهیم وارد فاز عملیاتی آن شویم.
شایان ذکر است همایش ملی اقتصاد دیجیتال و کسب و کار خلاق، با هدف ایجاد بستر مناسب بهمنظور گردهمایی مقامات و صاحبنظران حوزهی اقتصاد با صاحبان کسب و کارهای خلاق، ایدهپردازان و شرکتهای دانشبنیان جهت بررسی راهکارهای تحقق اقتصاد دیجیتال در کشور برگزار گردید.
انتهای پیام /
- 16
- 6