جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۰۹:۵۲ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۱۰۰۲۶۵
اقتصاد کلان

فشار مالياتی به مردم تا كجا؟

مالیات,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان

مسئولان دولتی می‌گویند رویای قطع وابستگی به درآمدهای نفتی در بودجه سال آتی به واقعیت بدل خواهد شد و در این راستا تغییراتی در ساختار سند سالانه کشور منظور شده است. پیش از این، علی ربیعی، سخنگوی دولت اظهار کرده بود که «از سال آتی بودجه جاری از نفت جدا می‌شود و هر آنچه از منابع نفتی به ‌دست بیاید صرف اعتبارات عمرانی و تملک‌زدایی می‌شود.»

محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه‌وبودجه، نیز چندی پیش بر این امر تاکید کرده و گفته بود: «آرمان قطع وابستگی به نفت را در بودجه ۹۹ محقق می‌کنیم.» برای تحقق این هدف، دولت از دو محل یعنی مالیات و واگذاری اموال افزایش درآمد نظر گرفته است تا بتواند هزینه‌های گزاف خود را جبران کند.

دیروز هم نمایندگان در جلسه علنی مجلس سازمان امور مالیاتی را مکلف به اخذ مالیات از سفرهای خارجی کردند که این تصمیم در راستای افزایش درآمدهای مالیاتی دولت گرفته شده است؛ خبری که با واکنش‌های زیادی در شبکه‌های اجتماعی از سوی اقتصاددانان و مردم مواجه شده است.

اقتصاد ايران به درآمدهاي نفتي اتکاي زيادي دارد و همين عامل باعث شده هدف اوليه تحريم‌هاي اقتصادي، صنعت نفت ايران باشد. در همين راستا، دولت قصد دارد وابستگي بودجه کل کشور را به طلاي سياه کاهش دهد و براي جبران کسري بودجه هنگفتي که برخي براي سال آينده پيش‌بيني مي‌کنند، درصدد است درآمد خود را از ساير منابع از جمله ماليات افزايش دهد. با اين حال، برخي اقتصاددانان مي‌گويند هنوز کاربرد ماليات در اقتصاد ايران مشخص نشده و تنها مسئولان به فکر کسب درآمد هستند.

پيش از اين، وحيد شقاقي‌شهري، اقتصاددان در گفت‌وگو با «آرمان‌ملي» گفته بود: «در ذات ماليات‌‌‌ستاني سه رويکرد و ماموريت نهفته است؛ نخست اينکه افزايش درآمدهاي دولت اولين ماموريت آن به حساب مي‌آيد، ايجاد عدالت اقتصادي و کاهش شکاف طبقاتي، دومين رويکرد آن به شمار مي‌رود و سومين کارکرد آن به موضوع حمايت از توليد بازمي‌گردد.

در اقتصاد ايران اما ماليات صرفا ابزاري تزئيني و نمايشي در دست دولت‌هاست و هر گاه بحث ماليات داغ شده، توجه آن به درآمدزايي دولت‌ها بوده است.» بي‌توجهي به مقوله عدالت در ماليات‌ستاني، باعث شده طي ساليان گذشته در حالي معافيت مالياتي بنيادهاي خاص و بانک‌ها ادامه پيدا کند که بيشترين فشار از اين محل بر طبقات متوسط و اقشار آسيب‌پذير جامعه باشد.

مصوبه جديد مالياتي

در حالي در لايحه بودجه سال ۹۹ کشور، عوارض خروج از کشور براي سفر اول هر ايراني در سال ۲۶۴ هزار تومان پيش‌بيني شده است که اين رقم در بودجه سال‌جاري، ۲۲۰ هزار تومان تعيين شده بود. حال، روز گذشته، نمايندگان مجلس، سازمان امور مالياتي را مکلف کرده‌اند که بابت خروج هر مسافر ايراني از مرزهاي هوايي، دريايي و زميني وجوهي را نيز به‌عنوان ماليات از مسافران دريافت و به حساب درآمد عمومي نزد خزانه‌داري کل کشور واريز کند. نمايندگان در جلسه علني روز سه‌شنبه مجلس با تصويب ماده ۳۳ لايحه ماليات بر ارزش‌افزوده سازمان امور مالياتي را مکلف کرده‌اند بابت خروج هر مسافر ايراني به جز موارد تبصره (۱) اين ماده از مرزهاي هوايي، دريايي و زميني وجوهي را به‌عنوان ماليات از مسافران دريافت و به حساب درآمد عمومي نزد خزانه‌داري کل کشور واريز کند. ميزان ماليات مذکور در قوانين بودجه سنواتي پيش‌بيني مي‌شود.

تبصره‌هاي ماده ۳۳

بر اساس تبصره يک اين ماده دارندگان گذرنامه‌هاي سياسي و خدمت، خدمه وسايل نقليه عمومي زميني و دريايي و خطوط پروازي، دانشجويان شاغل به تحصيل در خارج از کشور (دارندگان اجازه خروج دانشجويي)، بيماراني که با مجوز شوراي پزشکي جهت درمان به خارج از کشور اعزام مي‌شوند، دارندگان پروانه گذر مرزي و مرزنشينان و جانبازان انقلاب اسلامي که براي معالجه به کشورهاي ديگر اعزام مي‌شوند از پرداخت ماليات موضوع اين ماده مستثني هستند.

همچنين زائران ايراني که در ايام اربعين حسيني به مقصد عراق از کشور خارج مي‌شوند و ايرانيان مقيم خارج از کشور که داراي کارنامه شغلي از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي هستند نيز از  اين ماليات را نخواهند پرداخت. بر اساس تبصره ۲، گردشگران، ساکنان دائم يا موقت مناطق آزاد تجاري- صنعتي که صرفا از مبدا مناطق مذکور به خارج از کشور عزيمت مي‌کنند، مشمول عوارض خروج از کشور موضوع قانون چگونگي اداره مناطق آزاد تجاري- صنعتي جمهوري اسلامي و آيين‌نامه‌هاي اجرايي مربوطه مي‌شوند. نمايندگان با راي موافق به تبصره ۳ اين ماده،  نيروي انتظامي را موظف کردند پرداخت ماليات خروج از کشور مسافران ا

  • 13
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش