پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۸۱۲۰۰۰۰۸

قرنطینه چیست و چگونه انجام می‌شود؟/ توصیه‌های برای خرید از مغازه و دیدن اعضای خانواده

قرنطینه چیست,توصیه‌هایی برای خرید از مغازه,چالش های قرنطینه در خانه,Quarantine,نحوه ی انجام قرنطینه
در پی شیوع ویروس کرونا (corona) در کشور و اعلام دیروقت این مسئله، بسیاری در شبکه های اجتماعی و در محافل سیاسی از لزوم قرنطینه (Quarantine) شهر قم بعنوان منشأ بیماری کرونا در کشور صحبت می کنند. زمزمه هایی که در اظهار نظر های رسمی رئیس جمهور هم متبلور شد و نشان داد دولت در هر شرایطی با قرنطینه مشکل دارد و آنرا تصمیمی مربوط به قرون وسطا می داند.

به گزارش رویداد۲۴، حسن روحانی روز های قبل بار ها در ستاد مبارزه با کرونا به عدم برنامه دولت برای قرنطینه اشاره نموده و گفته اصلاً شهر و محله ای در کشور به علت اشاعه ویروس کرونا قرنطنیه نخواهد شد. وی گفته« چنین چیز هایی در تصمیمات کشور وجود ندارد. قرنطینۀ محله و شهر نداریم. آنچه[ هست] قرنطینۀ شخص است.»

وزیر بهداشت نیز سخنانی گفته دولت به قرنطینه ایمان ندارد. به اعتقاد مقامات دولت، قرنطینه پدیده ای است که مربوط به قرون وسطاست ولی واقعا قرنطینه چیست، چطور انجام می شود، چه تاثیری دارد و مهم تر اینکه آیا مربوط به قرون وسطاست؟

میلیون ها چینی اکنون در قرنطینه اند. در استان هوبی کشور چین ۵۶ میلیون نفر تحت ساز و کار سفت و سخت ماندن در محله ها و روستاهایشان هستند. دوازده شهر در ایتالیا نیز در پی شیوع کرونا قرنطینه شدند.

بر اساس گزارش وبسایت« د پیپر» در روز های گذشته سرچ واژه« سر رفتن حوصله» در چین ۶۲۶ برابر شده و موضوعاتی مانند چگونگی گذران وقت در زمان حوصله سر رفتگی هم به یکی از ترند های وبسایت ها تبدیل شده است.

ولی کسب و کار ها در شرایط جدید راه هایی را پیدا نموده اند که با مشتریانشان در تماس بمانند. در این گزارش برخی از این متد ها طبق آنچه سایت های مختلف پیشنهاد کرده اند آمده است. بی بی سی در گزارشی بعضی از این روش های کسب و کار ها را برشمرده است.

کسب و کار باشگاه های ورزشی

باشگاه های ورزشی در سرتاسر کشور چین از خوف شیوع بیماری کرونا ناگزیر به تعطیلی شدند. بعضی از آنها کلاس های آنلاین خویش را برای روی فرم نگه داشتن مشتریانشان راه اندازی کرده اند.

لورن هوگان رئیس یک باشگاه ورزشی در شانگ های به بی بی سی گفته باشگاه ما در شبکه اجتماعی وی چت، کلاس های آنلاین برپا می کند. هر روز ورزشکاران ما بر اساس برنامه های خاصشان، ورزش هایی رادریافت می کنند. آنها از خودشان ویدئو می گیرند و برای ما می فرستند.

کتابخانه ها

کتابفروشی ها نیز به فکر راه هایی برای حفظ مشتریانشان بوده اند. یکی از فروشندگان کتاب در چین به بی بی سی گفته گروه های کتابخوانی در وی چت به راه انداخته اند و فهرستی از برترین کتاب های سال را برای خواندن در خانه پیشنهاد می کنند. مشتریان میتوانند این کتاب ها را بصورت آنلاین بخوانند.

بیزینس اینسایدر هم تجربه قرنطینه در تایوان را برای یک مادر و دو فرزند دو قلویش شرح داده است. وی گفتگویی با کی کی هونگ مادر یک دختر و پسر دوقلوی ۵ ساله در تایوان را به عنوان نمونه ای سختی های قرنطینه برای مادران تشریح نموده و گفته کی کی هونگ چندین روز است که حتی برای خرید سوپر مارکت هم قادر نیست از منزل بیرون برود، ولی این بزرگترین چالش وی نیست.

در این یادداشت در مورد چالش های قرنطینه در خانه گفته شده هنگ کنگ دو هفته قرنطینه اجباری را برای تمامی شهروندانش اعمال کرد تا مانع از شیوع ویروس کرونا شود. مقامات هنگ کنگ از تمامی مردم خواستند که در این دو هفته از قوانین ایزوله شخصی تبعیت کنند.

این قرنطینه در روز های آغازین شیوع کرونا انجام شد. ۱۴ روز مدت زمانی است که گفته می شود علائم ویروس کرونا بروز می کند. به این ترتیب بعد از ۱۴ روز شهروندان از درگیری یا عدم درگیری خودشان با ویروس آگاه می شدند.

در وضعیت ایزوله شخصی مقامات بهداشتی از مردم می خواهند که دائما دست هایشان را بشویند، تهویه اتاق ها را با پنجره تقویت کنند، هیچ مراجعی را از بیرون قبول نکنند و از سایرین بخواهند برای آنها مواد ضروری مانند غذا و دارو را بیاروند.

ولی یکی از چالش های قرنطینه همان مسئله سر رفتن صبر و حوصله بچه هاست. بیزینس اینسایدر در تشریح تجربه کی کی هونگ برای سرگرم ساختن فرزندانش نوشته این قرنطینه را باید بعنوان یک مهلت در نظر گرفت و با کودکان وقت بیشتری گذراند. در این زمان با بچه ها باید نقاشی کشید، کار دستی درست کرد، گل کاشت و تکالیف مدرسه را با دقت بیشتری پیگیری کرد.

قرنطینه چیست,توصیه‌هایی برای خرید از مغازه,چالش های قرنطینه در خانه,Quarantine,نحوه ی انجام قرنطینه

نیویوکر در گزارشی تجربه قرنطینه در ایتالیا را شرح داده است. این رسانه به نصیحت های مقامات برای ایزوله شخصی در شهر های ایتالیا اشاره نموده و نوشت:در مدت قرنطینه تمامی بازی های لیگ سری آی ایتالیا و لیگ اروپا در ایتالیا منتفی شد. همه مدرسه ها تعطیل شدند و مرکز مذهبی بسته شدند. دولت محلی تمامی کارخانه های فعال در مناطق قرنطینه شده را تعطیل کرد، منتها تعدادی از مغازه ها هنوز باز بودند.

در بریتانیا و فرانسه اخیرا از افرادی که به کشور چین، ایتالیا، کره جنوبی و ایران سفر نموده اند خواسته شده برای چند وقتی خود را در قرنطینه نگه دارند. ولی باید بدانید بین قرنطینه عمومی و خود انزوا( قرنطینه شخصی) اختلاف هایی وجود دارد. قرنطینه شخصی یک اقدام داوطلبانه است که اشخاص با ساز و کار های خودشان نسبت به آن اقدام می کنند.

گاردین در گزارشی به این سؤال که« از مردمی که خودشان را قرنطینه کرده اند چه انتظاراتی می رود؟» نوشته:انتظار می رود این افراد در منزل هایشان بمانند، سر کار یا دانشگاه نروند و بعضی اقداماتی که مقامات بهداشتی در زمان سرما خوردگی شدید به آنها تجویز می کنند را اجرا کنند. مهمترین نکته اینجاست که نباید به سایرین نزدیک شد و مرتبا باید دست ها را شست.

آیا در وضعیت قرنطینه می توان به مغازه رفت؟

بعضی توصیه ها نشان می دهد رفتن به مغازه با حفظ فاصله از اشخاص ضرری ندارد. اما ترجیحا خرید ها باید بصورت تلفنی و دریافت در درب خانه انجام بگیرد.

توصیه ها در مورد دیدن خانواده چیست؟

ویروس کرونا بطور عمده در ابتدا بین اعضای خانواده اشخاص مبتلا منتشر شده است. افراد خانواده و نزدیکان بیشترین خطر انتشار ویروس را دارند. در نتیجه توصیه می شود دیداری انجام نگیرد.

اگر افراد احساس بیماری کردند چه کنند؟

افرادی که حس بیماری می کنند نباید به دکتر یا مراکز درمانی مراجعه کنند به دلیل آن که خطر انتشار ویروس در این مکان ها را به همراه خواهد داشت و در این محل ها عمدتا افراد حساس از نظر پزشکی حضور دارند. آنها باید در منزل بمانند و با شماره تماس هایی که دولت ها برای این منظور در نظر گرفته اند تماس بگیرند. در ایران شماره ۴۰۳۰ برای پاسخ به سوالات مردم در مورد ویروس کروتا در نظر گرفته شده است.

دستورالعمل برای کسب و کار ها در زمان ایزوله شخصی چیست؟

قاعدتا تمامی کسب وکار ها نمی توانند دورکاری اعمال کند، اما وبسایت خبری لوکال فرانسه در این مورد در گزارشی نوشته:کسب و کار هایی که قابلیت دورکاری دارند باید این شیوه را اعمال کنند و برای کمپانی های دیگر نیز برخی کارکنانی که میتوانند دور کاری کنند حق دارند از صاحبکار چنین درخواستی داشته باشند.

در قانون کار فرانسه بندی وجود دارد که به روسا و کارفرمایان می گوید می توانند به کارکنانشان بگویند در موارد بیماری های اپیدمیک از خانه و بصورت دورکاری فعالیت کنند.

بر این اساس در قانون کار فرانسه آمده در وضعیت دور کاری کارکنان میتوانند از محل کار خویش درخواست کنند هزینه های آب و برق منزل را در این روز ها به آن ها بپردازند.

در مواردی که مدرسه های بچه ها را تعطیل کرده باشند هم قانون کار فرانسه به والدین اجازه داده از کارفرمایانشان برای دورکاری یا مرخصی تقاضا کنند. کارفرما می تواند با این تقاضا مخالفت کند، ولی باید برای این مخالفت دلیل بیاورد.

تجربه کشورهای گوناگون برای حفظ امنیت و جان شهروندانشان نشان می دهد قرنطینه موضوعی مربوط به قرون وسطا نیست و اتفاقا باید گفت آنها که چنین فکری می کنند، هنوز در قرون وسطا زندگی می کنند.

حفظ جان و سلامت شهروندان مهمترین وظیفه حاکمیت هاست و نمی توان با ادعای اینکه شرایط عادی است، جان اشخاص را به خطر انداخت.

  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش