جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۶۰۰۰۶۵

تست تشخیص کرونا چگونه انجام می‌شود؟

بهترین زمان برای انجام تست کرونا,نحوه انجام تست کرونا,روش گرفتن تست کرونا در کشور ایران
مسوول بخش تشخیص مولکولی آزمایشگاه بیمارستان شهدای تجریش ضمن توضیح مراحل کامل انجام تست تشخیص مولکولی کووید ۱۹، بهترین زمان برای انجام تست و یا خروج از قرنطینه بعد از بهبودی را تشریح کرد.

کیومرث گودرزی- کارشناس ارشد ژنتیک- در گفتگو با ایسنا با بیان این که از ابتدای شیوع بیماری کووید ۱۹ آزمایشگاه بیمارستان شهدای تجریش تفکیک شده و بخش ویژه ای به مراجعه کنندگان کرونایی اختصاص داده شده، گفت:آزمایشگاه کرونا در اسفند ماه با زحمت شبانه روزی پرسنل و در عرض کمتر از یک هفته با هدف پاسخگویی مطلوبتر به بیماران کرونایی راه اندازی شد و تا امروز بیش از ۶۰ هزار تست کووید ۱۹ در این بخش انجام شده است.

او ضمن توضیح فرایند نمونه گیری از بیماران مشکوک کووید ۱۹، تست تشخیص PCR را روشی معتبر و مطمئن برای تشخیص بیماری عنوان کرد و اظهار‌کرد: نوع سوآپ و روش انجام تست در قطعیت و درستی جواب آن تاثیرگذار است.

او با تشریح صفر تا صد مراحل انجام تست تشخیص مولکولی PCR، گفت: ابتدا با سوآپ استاندارد نمونه از داخل حلق مراجعه کننده اخذ شده و با هدف جلوگیری از آسیب ماده ژنتیکی ویروس، نمونه در داخل محلول نگهدارنده مخصوص انتقال ویروس به یخچال منتقل شده و در دمای ۲ تا ۶ درجه نگهداری می شود.

او با بیان این که بعد از آن نمونه به اتاق "پره پی سی ار" یا اتاق استخراج نمونه منتقل شده و طی یک پروسه چند ساعته ماده ژنتیکی ویروس از نمونه استخراج می شود، اظهار‌کرد: سپس ماده ژنتیکی ویروس به اتاق POST- PCR منتقل شده و درون دستگاه real- time PCR قرار داده می شود، از این طریق مشخص می شود که آیا نمونه اخذ شده، ماده ژنتیکی کووید ۱۹ را دارد یا خیر؟ البته این مرحله به صورت اتوماتیک و تماما توسط دستگاه انجام می شود.

گودرزی با اشاره به استخراج دستی نمونه نیز توضیح داد: استخراج دستی نمونه در یک محیط کاملاً استریلیزه و جهت کنترل آلودگی در زیر هود انجام می شود، بعد از آن نمونه استخراج شده در دمای منفی ۲۰ درجه نگهداری شده و یا مستقیما وارد پروسه real time PCR یا تشخیص ویروس می شود.

او با بیان این که پروسه دستگاه real- time PCR حدودا ۹۰ دقیقه زمان می برد، اظهار‌کرد: در نهایت جواب مثبت یا منفی تست به صورت نمودار از داخل دستگاه استخراج شده و بعد از آن پروسه جواب دهی شروع می شود.

مسوول بخش تشخیص مولکولی آزمایشگاه بیمارستان شهدای تجریش در خاتمه با بیان این که آمار جواب های مثبت تست PCR توسط بیمارستان به وزارت بهداشت و سامانه کشوری ارسال می شود، اظهار کرد: پرسنل آزمایشگاه از ابتدای شیوع بیماری کووید ۱۹ شبانه روزی در حال ارایه خدمت بوده و عهده دار بخش بزرگی از پروسه شناسایی و غربالگری بیماران کرونایی بوده اند، با این حال پرسنل این بخش آنگونه که باید دیده نشده اند.

بهترین زمان برای انجام تست کرونا,نحوه انجام تست کرونا,روش گرفتن تست کرونا در کشور ایران

بهترین زمان برای انجام تست کووید ۱۹

دکتر رشیدی- مسئول آزمایشگاه بیمارستان شهدای تجریش نیز با اشاره به بهترین زمان برای انجام تست کووید ۱۹، گفت: انجام تست کرونا برای اشخاص دارای علائم و یا افرادی که در مواجهه مستقیم با بیمار کرونایی بوده اند، ضرورت دارد که البته باید در زمان مشخص آن انجام شود.

او در رابطه با افرادی که در مواجهه مستقیم با ویروس بوده اند، اظهار‌کرد: پیشنهاد می شود این اشخاص ۳ تا ۵ روز پس از مواجهه تست بدهند؛ چراکه اگر همان روز و یا با فاصله چند ساعت پس از مواجهه تست بدهند، احتمالا نتیجه منفی می شود، لذا توصیه می شود پس از گذشت چند روز نسبت به نمونه گیری و انجام تست کرونا اقدام شود.

رشیدی با بیان این که داشتن علایم کلینیکال کرونا بهترین زمان برای انجام تست کروناست، گفت: اگر شخصی علائم کلینیکی مشکوک به کرونا یعنی سرفه، بدن درد، تب یا نفس تنگی دارد، همان زمان میتواند نسبت به انجام تست کرونا اقدام کند. البته طیف علائم کووید ۱۹ بسیار متغیر و متفاوت بوده، بنابراین اگر شخصی حتی یکی از این علائم را دارد میتواند نسبت به انجام تست PCR اقدام کند.

بیماری تا چه زمان واگیر دارد؟

رشیدی همچنین با بیان این که طول دوره بیماری از زمان بروز علائم تا ۱۴ روز ادامه دارد، اظهار‌کرد: طی این مدت بیماری واگیر داشته و فرد بیمار باید در قرنطینه (Quarantine) بماند؛ پس از گذشت ۱۴ روز میتوان برای اطمینان از اتمام دوره انتقال بیماری مجددا تست کرونا انجام داد، لذا بهترین زمان برای انجام تست مجدد کرونا حداقل ۲ هفته پس از شروع علائم است؛ هرچند ممکن است در این زمان نیز تست فرد مثبت باشد.

او با بیان این که پس از گذشت ۲ هفته معمولا علائم کلینیکال بیماری فروکش می کند، گفت: با این حال امکان دارد ویروس هم چنان در بدن فرد وجود داشته باشد، لذا توصیه می شود که بیماران پس از بهبودی نیز هم چنان پوشش ماسک و فاصله گذاری ها را رعایت کنند.

بهترین زمان برای انجام تست کرونا,نحوه انجام تست کرونا,روش گرفتن تست کرونا در کشور ایران

رشیدی تأکید کرد: تا هنگامی که جواب تست PCR فرد منفی نشود، نمی توان به صورت صد در صد از عدم انتقال بیماری به سایرین اطمینان داشت. در مواردی مشاهده شده که تست فرد مبتلا تا بیش از یک ماه هم چنان مثبت بوده؛ بنابراین باید همچنان پروتکل ها را رعایت کنند. البته اگر علایم کلینیکال بیماری بهبود یافته، فرد میتواند ضمن رعایت پروتکل های بهداشتی به جامعه بازگشته و در سرکار حاضر شود.

او در ادامه با اشاره به تست سرولوژی یا آنتی بادی، مطرح کرد: معمولاً پاسخ تست آنتی بادی فرد مبتلا بین ۲ تا ۴ هفته بعد از شروع علائم کلینیکال میتواند مثبت باشد؛ با این حال در مواردی دیده شده که با وجود بهبودی، تست سرولوژی مثبت نشده یعنی تیتر آنتی بادی اشخاص بالا نرفته و شاید همین مساله توجیهی برای احتمال ابتلای مجدد اشخاص باشد.

مسئول آزمایشگاه بیمارستان شهدای تجریش در خاتمه با تاکید بر این که تست اصلی تشخیص کووید ۱۹ تست تشخیص مولکولی یا PCR است، گفت: تست سرولوژی بر پایه آنتی بادی بوده و قطعیت صد در صدی ندارد، در تست سرولوژی اگر آنتی بادی "ای جی جی" بالا باشد میتوان ادعا کرد که بیماری بهبود پیدا کرده ، البته از زمان شروع به تولید "ای جی جی" تا زمان رسیدن به پیک آن، مدتی فاصله ایجاد می شود و امکان دارد میزان آن تا چند برابر افزایش پیدا کند، بنابراین تا زمانی که پیک آنتی بادی "ای جی جی" ایجاد نشده نمی توان نسبت به ایجاد ایمنی کامل اطمینان داشت.

  • 17
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش