پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۸۰۲۰۰۰۵۱

هپاتیت ؛ معرفی علائم، پیشگیری و روش های درمان

بیماری هپاتیت,معرفی علائم هپاتیت,روش های تشخیص بیماری هپاتیت,بیماری های ویروسی,درمان بیماری هپاتیت

بیماری هپاتیت را می‌توان جزو بیماری های ویروسی معرفی کرد که اگر پیشگیری یا درمان نشود، خطرآفرین خواهد بود. در این مقاله به معرفی علائم، روش های پیشگیری و درمان هپاتیت خواهیم پرداخت.

 

هپاتیت در حقیقت به التهاب کبد اشاره دارد. با این که هپاتیت می‌تواند دارای علائم بسیاری از بیماری‌ها از جمله بیماری‌های خود ایمنی باشد، اما اغلب به دلیل عفونت‌های ویروسی ایجاد خواهد شد. پنج نوع اصلی از هپاتیت ویروسی با نام‌های D ،C ،B ،A و E وجود دارند که بر اساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، رایج‌ترین آن‌ها در ایالات متحده، هپاتیت B ،A و C هستند. معمولا نوع ویروسی این بیماری بدون انجام هیچ درمانی برطرف می‌شود، اما در برخی موارد، ویروس در بدن باقی مانده و منجر به بروز عفونت مزمن می‌شود.

 

علائم هپاتیت چیست؟

طبق اعلام موسسه ملی دیابت و بیماری‌های گوارشی و کلیوی (NIDDK)، برخی افراد مبتلا به این بیماری، هیچ علائمی را تجربه نمی‌کنند، اما زمانی که علائم ظاهر شوند، شامل موارد زیر خواهند بود:

زردی (زرد شدن پوست و چشم)

درد شکم

بی اشتهایی

حالت تهوع و استفراغ

اسهال

تب

 

علل ایجاد بیماری هپاتیت

بیماری هپاتیت,معرفی علائم هپاتیت,روش های تشخیص بیماری هپاتیت,بیماری های ویروسی,درمان بیماری هپاتیت

بر اساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده آمریکا (CDC)، هپاتیت می‌تواند به علت مصرف مواد مخدر، الکل، مواد سمی، عفونت باکتریایی، ویروس‌ها، انگل‌ها و بیماری خود ایمنی ایجاد شود؛ شایع‌ترین علت هپاتیت، ویروس‌ها هستند. هپاتیت A و E عفونت‌های حاد (کوتاه مدت) ویروسی هستند که به طور معمول از طریق غذا یا آب آلوده منتقل می‌شوند.

 

بر اساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، هپاتیت E در ایالات متحده بسیار نادر است، اما در سایر نقاط جهان رواج دارد، همچنین بر اساس اعلام موسسه NIDDK، نوع B این بیماری از طریق خون آلوده، تماس جنسی با یک فرد آلوده و در طی زایمان (زمانی که ویروس می‌تواند از مادر به کودک منتقل شود) انتقال می‌یابد. با توجه به اعلام CDC، هپاتیت C عمدتا از طریق تماس با خون فرد آلوده منتقل می‌شود. معمولا این تماس‌ها زمانی رخ می‌دهد که افراد برای تزریق دارو از سوزن مشترک استفاده کنند. در برخی موارد نادر، هپاتیت C می‌تواند از طریق رابطه جنسی یا زایمان هم گسترش پیدا کند.

 

هپاتیت D از طریق تماس با خون گسترش می‌یابد، اما عفونت با این ویروس تنها زمانی رخ می‌دهد که فرد نیز به نوع B بیماری مبتلا باشد. بر اساس اعلام NIDDK، مصرف کنندگان تزریقی بیشتر در معرض این نوع هپاتیت قرار دارند.

 

روش تشخیص بیماری

عفونت حاد کبدی معمولا زمانی رخ می‌دهد که بیماران علائمی مانند زردی و خستگی را تجربه کنند و پس از آن، آزمایش‌های خون برای تعیین مقدار ویروس و همچنین آنتی بادی موجود در بدن مورد استفاده قرار خواهند گرفت. در صورت احتمال ابتلا به هپاتیت مزمن B و C و همچنین آسیب کبدی، پزشک ممکن است بیوپسی کبد را پیشنهاد دهد. از آن جایی که آسیب کبدی ممکن است قبل از بروز علائم و نشانه‌ها رخ دهد، برای افرادی که در معرض خطر بالای تماس با ویروس‌ها‌ هستند، انجام آزمایشات معمول نوع B و C توصیه می‌شود. با توجه به دستورالعمل CDC، مصرف کنندگان تزریقی مواد مخدر، افرادی که از داروهای ضد فشار خون استفاده می‌کنند، بیمارن HIV مثبت و زنان باردار باید به طور منظم آزمایش هپاتیت B انجام دهند.

 

عوارض جانبی مرتبط با هپاتیت

عفونت مزمن و التهاب می‌تواند منجر به آلودگی شدید کبد (سیروز کبدی) و اختلالات عملکرد آن شود. طبق آمار منتشر شده در سیستم نظارت ملی بیماری‌های قابل پیشگیری، در حالی که میزان تخمینی عفونت‌های جدید در ایالات متحده کاهش یافته است، اما کماکان ویروس‌های هپاتیت B و C می‌توانند به عنوان عفونت‌های مزمن ادامه داشته باشند. هر دو مورد از این ویروس‌ها را می‌توان به عنوان عوامل اصلی بیماری‌های مزمن کبدی و سرطان کبد در ایالات متحده آمریکا معرفی کرد.

 

با توجه به آمار مرکز CDC، حدود ۲ تا ۶ درصد از بزرگسالان مبتلا به هپاتیت B و حدود ۷۵ تا ۸۵ درصد از افراد مبتلا به هپاتیت C، یک عفونت مزمن را ایجاد می‌کنند. نوزادان و کودکان مبتلا به هپاتیت B، در معرض خطر ابتلا به عفونت مزمن قرار دارند. بر اساس اعلام کلینیک مایو، عفونت‌های نوع B می‌توانند خطر ابتلا به نوع D بیماری را هم افزایش داده و باعث مشکلات کلیوی شوند. بر اساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده آمریکا (CDC)، نوع A و E این بیماری باعث ایجاد عفونت مزمن نخواهند شد، اما در موارد نادر ممکن است افراد مسن و کسانی که به سایر بیماری‌های کبدی مبتلا هستند، دچار نارسایی حاد کبدی شوند.

 

معرفی روش های درمان

بیماری هپاتیت,معرفی علائم هپاتیت,روش های تشخیص بیماری هپاتیت,بیماری های ویروسی,درمان بیماری هپاتیت

بر اساس اعلام موسسه ملی سلامت ایالات متحده آمریکا (NIH)، اکثر عفونت‌های هپاتیت حاد حاصله از ویروس هپاتیت C ،B ،A و E به مدت چندین هفته یا چندین ماه رفع خواهند شد، با این حال، موارد شدید هپاتیت B حاد می‌تواند با داروهای ضد ویروسی مانند لامیفول درمان شود. عفونت‌های مزمن نوع B و C که بعد از چند ماه بهبود نمی‌یابند، ممکن است با داروهای ضد ویروسی همانند تزریق اینترفرون یا ضد ویروسی خوراکی مانند لامیفولین (برای نوع B) و ریباویرین (برای نوع C) درمان شوند. در صورتی که کبد دچار آسیب شدید شده باشد، ممکن است نیاز به پیوند کبد باشد.

 

راهکارهایی جهت جلوگیری از هپاتیت

بر اساس اعلام CDC، واکسیناسیون نوع A بیماری در دوران کودکی که در دهه ۱۹۹۰ میلادی در بسیاری از نقاط ایالات متحده آمریکا اجرا شد، به طور قابل توجهی و تا حدود ۹۵ درصد موارد جدید بیماری هپاتیت A را در طول سال‌های ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۰ میلادی کاهش داد. به گفته سازمان بهداشت جهانی، واکسیناسیون نوع B نیز در دسترس بوده و حدود ۹۵ درصد در جلوگیری از عفونت‌ های ویروسی و عواقب مزمن آن موثر بوده است. اگر چه هم اکنون واکسنی برای نوع D در دسترس قرار ندارد، اما این بیماری با واکسیناسیون نوع B، قابل پیشگیری است. بر اساس اعلام NIH، نوزادان متولد شده از مادران مبتلا به نوع B باید طی ۱۲ ساعت بعد از تولد و به منظور پیشگیری از عفونت، ایمن گلوبولین هپاتیت B و واکسن نوع B بیماری را دریافت کنند.

 

 

  • 17
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش