جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۱۲۰۰۰۵۸

واریس چیست؟ (علل بروز واریس+ روشهای درمان)

واریس,علائم واریس,بیماری واریس پا,بیماری واریسرگهای واریس به خستگی و ورم کردن پاها منجر می‌شوند
درمان واریس پا یا عروق عنکبوتی یکی از درگیری های مردم و به خصوص زنان محسوب میشود. بدین دلیل که واریس علی رغم اثر منفی بر زیبایی پوست سبب میشود اعتماد به نفس مبتلایان به این بیماری کاهش یابد. بیماری واریس برای اغلب بیماران مشکلات دیگری را نیز ایجاد می کند.

واریس

بعضی از افراد فکر می کنند که واریس صرفا یک مشکل زیبایی است ولی بعضی از افراد وقتی که به واریس مبتلا می شوند، حس ناراحتی و درد می کنند. گاهی وقت ها واریس برای شخص مبتلا معضلات جدی ایجاد می کند. این بیماری امکان دارد سبب مسدود شدن گردش خون در مچ پا و پاها شود و همچنین سبب خارش پوست و تورم مچ پا میشود. رگهای واریسی درواقع سیاه رگ های بزرگی اند که به رنگ های آبی، قرمز یا به رنگ خود پوست روی سطح پوست ظاهر میشوند و ورم کرده و به هم پیچیده اند.

معمولاُ عروق عنکبوتی شبیه شبکه ی تار عنکبوت دیده می شوند. معمولاً رگ های واریسی  در پاها ظاهر میشوند و میتوانند بزرگ، متورم، پیچ خورده، ناصاف و برآمده باشند. گاه گاهی در پاها تکه های مویرگی تشکیل می شود که به رگ های عنکبوتی مشهور است. این حالت زمانی اتفاق می افتد که دریچه های معیوب، جریان خون را در رگ ها در جهت مخالف قرار دهد. از نظر ظاهری این رگ ها معمولاً آبی تا بنفش تیره هستند. بطور کلی، هر نوع وریدی میتواند واریسی شود ولی معمولاً اغلب روی پاها تأثیر می گذارند چون ایستادن یا راه رفتن زیاد سبب میشود فشار زیادی به رگ های پایین پا وارد شود.

انواع واریس

واریس دارای انواع مختلفی است که از جمله ی آن می توان به خفیف، متوسط و پیشرفته اشاره کرد. در موردهای شدید واریس، عروق خیلی برجسته و کبود می شود و برگشت خون قطع و یا نزدیک به قطع شدن است و سبب خونریزی و ضایعات پوستی می شود.

وظیفه ی یکسری از دریچه های لانه کبوتری در سیاه رگ ها، تسهیل برگشت خون از سیاه رگ به قلب میباشد و هر زمان که این دریچه ها مشکلی پیدا کرد، سبب بوجود آمدن واریس میشود. هر گونه عاملی که باعث مختل شدن کار ورید ها میشود، علتی برای ظهور واریس به حساب می آید؛ به طور مثال ، چاقی و اضافه وزن به خصوص در اطراف شکم، سبب تحمیل فشار اضافى بر وریدهاى ساق پا میشود.

بیماری واریس,واریس,عوارض واریس پانمایان شدن رگ‌های واریسی و عنکبوتی روی یک پا غیرمعمول نیست

یکی دیگر از عوامل ابتلا به واریس، بارداری در زنان و همینطور ایجاد توده ها و تومورهاییست که در ناحیه لگن و شکم بوجود می آید. از مهم ترین عوامل در بروز واریس می توان به مشاغلی که شخص به واسطه انجام ان فعالیت ناچار می شود به مدت طولانی بایستد، اشاره نمود بگونه ای که افرادی که در چنین حرفه ها و مشاغلی مشغول بکار هستند باید در مقایسه با دیگران، بیشتر اصول ایمنی را رعایت و برای حفظ سلامت خویش تلاش کنند.

عوامل به وجودآورنده واریس

علل اصلی واریس شامل موارد زیر است:

- اضافه وزن و چاقی:

دو عامل رایجی که سبب میشود رگ های تار عنکبوتی بوجود آید اضافه وزن و چاقی مفرط می باشد. بخاطر این که به پاها فشار زیاد وارد میشود مشکل واریس بوجود می آید. در نتیجه برای جلوگیری از ابتلا به واریس باید وزن خویش را کنترل کنید و به فکر کاهش اضافه وزنتان باشید.

- بروز واریس در خانواده:

در برخی از خانواده ها هم شیوع رگهای واریسی بیشتر است و هم سن شروع واریسها پایینتر از سن نرمال جامعه است.

واریس پا و درمان,درمان واریس پا,واریسواریس انواع مختلفی از جمله خفیف، متوسط و پیشرفته دارد

- سن بالاتر:

دریچه های لانه كبوتری با افزایش سن خراب میشوند و دیگر توانایی هدایت خون به طرف قلب را ندارند.

- جنسیت:

احتمال دارد زنان، اغلب دچار مشکل رگهای واریسی شوند. از عوامل زمینه ساز واریس می توان به تغییرات هورمونی در زمان بارداری، قبل از قاعدگی و یائسگی اشاره نمود به دلیل آن که هورمونهای زنانه سبب میشود دیواره سیاهرگها شل شود. درمان های هورمونی مثل قرصهای ضد بارداری می توانند باعث افزایش احتمال واریسی شدن رگها شود.

- شغل:

بسته به نوع شغلی که شخص باید مدت زمان زیادی را بایستد یا بنشیند، در‌صورتی‌که مدت زمان طولانی در یک موقعیت قرار داشته باشید، به خوبی جریان خون در سراسر بدن برقرار نمیشود و در نتیجه به واریس مبتلا می شوید.

- بارداری:

هورمونها  در بارداری سبب تغییرات دیواره رگها می شوند و بعلاوه بزرگ شدن رحم هم از حركت خون در پاها به سمت بالا جلوگیری می کند. براین اساس یکی از عوامل بوجود آورنده واریس، حاملگی می باشد.

واریس,جراحی واریس,پیشگیری از واریسهر چه سریع تر برای درمان واریس اقدام کنید نتایج بهتری را بدست خواهید آورد

- ضعف یا آسیب دیدگی دریچه های رگها:

یکی از عواملی که سبب ایجاد واریس در پا میشود، ضعف یا آسیب دیدگی دریچه های رگها می باشد. سرخرگها خون را از قلب به بقیه بافتهای بدن میرسانند و وظیفه ی سیاهرگها برگرداندن خون از سراسر بدن به قلب میباشد بدین ترتیب خون دائما در گردش است. برای این که سیاهرگهای پا بتوانند خون را از سرتاسر بدن به قلب برگردانند، باید بر جاذبه زمین نیز غلبه کنند. انقباضات عضله های پا شبیه پمپ عمل کرده و دیواره الاستیک رگها کمک می کند تا خون به قلب برگردد.

دریچه های کوچک موجود در سیاهرگها با عبور جریان خون به طرف قلب، باز میشود و بعد بسته میشود تا مانع از برگشت خون شود. درصورتی که این دریچه ها ضعیف شوند یا صدمه ببینند، این امر باعث میشود خون به عقب برگردد و در ورید حبس شود و در آخر منجر به کشیدگی یا پیچ خوردگی سیاه رگ میشود و واریس بوجود می آید.

علت ایجاد واریس

وریدهای واریسی در موارد نادر میتوانند توسط سایر شرایط هم ایجاد شوند، مثل:

* لخته خون قبلی

* رگ های خونی غیرطبیعی

* تورم یا تومور در لگن

علائم واریس

رگهای واریسی امکان دارد هیچ دردی ایجاد نکنند. علایم واریس عبارتند از:

>> آبی یا بنفش شدن رگها

>> پیچیده شدن یا برامده شدن رگها

علایم واریس,واریس,جلوگیری از واریسواریس در زنان تا حدود ۲۰ برابر بیش از مردان دیده می شود

علائم رگهای واریسی دردناک

زمانی که رگهای واریسی دردناک میشوند، علائم زیر را بوجود می آورند:

- حس درد یا سنگینی پاها

- سوزش یا تیر کشیدن عضله پا و ورم پایین پاها

- تشدید درد بعد از نشستن یا ایستادن به مدت طولانی

- خارش اطراف یک یا چند رگ

- تغییر رنگ پوست در اطراف رگ واریسی

راه های پیشگیری از ابتلا به واریس

برای جلوگیری کامل و مطمئن از واریسی شدن رگها هیچ راهی وجود ندارد ولی عواملی نظیر بهبود گردش خون در بدن و حجم عضلات می تواند خطر ابتلا به این بیماری را تقلیل دهد. همین کار را برای بهبود رگهایی که سابقاً مبتلا به واریس شده و سبب ایجاد درد میشود را انجام دهید. برای بهبود گردش خون و جلوگیری از ابتلا به واریس کارهای زیر را انجام دهید:

> ورزش

> حفظ وزن سالم و نرمال

> خوردن غذاهای کم نمک و پر فیبر

> پرهیز از پوشیدن کفشهای پاشنه بلند و جورابهای تنگ

> بالا گرفتن پاها

> تغییر زیاد حالت بدن (چه در حالت نشسته چه ایستاده)

جوراب واریس,واریس ودرمان ان,واریساحتمال افزایش واریس با بالا رفتن سن بیشتر می شود

آیا قبل از درمان واریس معاینه ی حضوری لازم است؟

متخصص پوست برای تشخیص واریس و تعیین نوع درمان، باید شما را به صورت حضوری معاینه کند. پزشک در معاینه ی حضوری، رگ های پای شما را با دقت بررسی نموده و از سابقه ی پزشکیتان آگاه می شود. گاهی لازم است بر روی رگ های پا آزمایش های غیرتهاجمی هم انجام شود. در آخر پزشک، با بررسی تمامی اطلاعات به دست آمده معین می کند که آیا اصلاً به درمان واریس احتیاج هست یا خیر و اگر این چنین باشد چه درمانی برای شما مناسب خواهد بود.

گاهی برای کسب نتیجه ی بهتر و کاهش عوارض واریس سفارش می شود از بیش از یک روش درمانی کمک بگیرید. در آخر با توجه به روش درمانی که متخصص برایتان تجویز کرده، در صورتی که تحت پوشش بیمه باشید باید نسبت به هزینه لیزر واریس پا و یا روش های درمانی دیگر آگاه شوید. چون امکان دارد در صورت تشخیص این عمل جهت بهبود زیبایی، سازمان بیمه هزینه ای را تقبل نکند.

روش های درمان واریس

درمان های دارویی تقریباً در واریس تاثیری ندارند، در زیر به معرفی روشهای درمان واریس می پردازیم:

۱. درمان اسکلروتراپی واریس:

از مرسوم ترین روش های درمان واریس می توان به اسکلروتراپی اشاره کرد. متخصصان پوست موفق شده اند طی سالها اسکلروتراپی را ایمن تر کنند و به بیماران نتایج بهتری ارائه کنند. امروزه متخصصان پوست از روش اسکلروتراپی برای درمان عروق واریسی و عنکبوتی کوچک استفاده می کنند.

۲. مسدود کردن رگ واریسی:

در این نوع درمان واریس، که یک درمان سرپایی رایج به حساب می آید ، ورید قبل از پیوستن به یک رگ عمقی، گره زده میشود و با برش کوچکی، برداشته میشود. برداشتن رگ بر گردش خون اثر منفی نمیگذارد به دلیل آن که سیاهرگهای عمیق تر پا، توانایی مدیریت حجم بیشتری از خون را دارند.

۳. فلبکتومی سرپایی:

پزشک با ایجاد گروهی سوراخ کوچک در پوست می تواند، رگهای واریسی کوچکتر را بردارد. تنها قسمتی از پا که قرار است سوراخ پوستی در آن ایجاد شود بی حس میشود. جای زخم در این روش درمان واریس، بسیار جزئی باقی می ماند.

۴. درمان  واریس با عمل جراحی:

 پوشیدن جوراب واریس در کنار تمامی این درمان ها ضروری است. بهتر است بیمار دو جفت جوراب را به صورت هر روز یک جفت و یک روز در میان استفاده کند. جوراب ها باید با آب سرد شوند و حرارت مستقیم به آن ها ندهید. در اینصورت جوراب ها تا ۶ ماه قابل استفاده هستند. از آویزان بودن پا در طولانی مدت مانند نشستن روی صندلی و نیز ایستادن های دراز مدت که سبب راکد ماندن خون داخل عروق می شود، خودداری کنید.

نکته جالب در خصوص این درمان های ساده واریس، خانم هایی اند که استعداد تشکیل واریس اندام تحتانی به صورت ژنتیک را دارند. این خانم ها با رعایت یکسری نکات ساده در زندگی روزمره، دوران بارداری و نیز در صورت مصرف داروهای هورمونی می توانند تا حد متعددی از تشکیل عروق غیر طبیعی جلوگیری کنند.

۵. درمان واریس توسط لیزر:

 دکتر امکان دارد برای بستن رگهای واریسی کوچکتر از تکنولوژی جدید لیزر درمانی، اقدام نماید. لیزر درمانی با ساطع کردن نور قوی و متمرکز لیزر به رگ، سبب ناپدید شدن رگ واریسی میشود. هیچ برش یا تزریقی در این روش درمان واریس وجود ندارد. باتوجه به قطر و عمق رگ متسع انواع لیزرها نظیرYAG، PDL و IPL بکار می روند. دوباره چند جلسه درمان، به فاصله ۲- ۱ ماه مورد نیاز است. در این روش رگ غیر طبیعی در اصطلاح منفجر می شود و تا ۱ هفته بطور طبیعی بیمار در محل آن کبودی خواهد داشت. لیزر، درمان مناسبی برای عروق دور مچ پا و نیز بیمارانی است که در روش اسکلروتراپی دچار عارضه شده اند.

واریس,علت ابتلا به واریس,واریس پا و درمان آنلیزر درمانی با ساطع کردن نور قوی و متمرکز لیزر به رگ، سبب ناپدید شدن واریس میشود

عوارض بی توجهی به علائم واریس

در صورتی که وریدهای واریسی درمان نشوند، منجر به عوارض می شوند. هر کسی که واریس دارد باید آنرا جدی بگیرد چونکه بیماری سیاه رگ همیشه بدتر می شود و بطور اتفاقی از بین نمی رود. حتی زمانی که علایم واریس در ابتدا بی اهمیت بنظر میرسد ولی این شرایط به میتواند سرعت تغییر کند و باعث افت کیفیت زندگی روزمره شود. همچنین ، واریس میتواند منجر به عوارض جدی شود.

تمام رگ های واریسی، چه دردناک باشند و چه نباشد، بیانگر این هستند که در گردش خون طبیعی اختلال وجود دارد. اگر برای مدت طولانی واریس را درمان نکنید، امکان دارد عوارضی مانند تغییر رنگ پوست ، التهاب مزمن یا اختلال های شدید در بافت ها رخ دهد. این تغییرات به ویژه در مچ پا و در قسمت پایینی پا به صورت سخت شدن ، تغییر رنگ قهوه ای یا از بین رفتن پیگمنت های پوست مشاهده می شود. امکان دارد بدون درمان مناسب، در مراحل بعدی ترومبوفلبیت، ترومبوز یا زخم پای وریدی اتفاق بیفتد که درمان آن ها بطور چشمگیر دشوارتر است. 

خطرات واریس

از نظر پزشکی رگهای واریسی، یک معضل به حساب می آیند و احتمال افزایش بروز لخته خون در افراد به میزان پنج برابر وجود دارد. مطالعات نشان می دهد لخته های ایجاد شده در پاها که بعنوان ترومبوز وریدی عمقی نیز شناخته میشوند ، در صورتی که حرکت کنند و به قلب و ریه برسند، برای سلامتی تهدید بزرگی محسوب می شوند. این که رگهای واریسی باعث بروز ترومبوز وریدی می شود یا نه. ولی انچه واضح است اینست که بیمارانی که به واریس مبتلا هستند ۵ برابر بیشتر در معرض بیماری مثل ترومبوز_ وریدی  قرار دارند.

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 12
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش