چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۲۶ - ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۳۱۶۷۷
حوزه بهداشت و رفاه

واردات سه میلیون دز واکسن از مناطق آزاد | جزییات مجوز مصرف داوطلبانه برای ۲ واکسن ایرانی کرونا

واکسیناسیون مردم ایران در زمان کرونا,واکسن رایگان کرونا
براساس آخرین گزارش وزارت بهداشت از وضعیت بیماری کرونا در کشور اگرچه روند کلی کشور از نظر موج کووید-۱۹‌ روندی نزولی است؛ اما شرایط بیماری در برخی استان‌ها نگران‌کننده و صعودی به‌نظر می‌رسد. روز شنبه نیز وزارت بهداشت با بیان اینکه روند بیماری در ۴ استان کشور صعودی است از استان هرمزگان، سیستان و بلوچستان و کرمان و بوشهر به‌عنوان استان‌هایی که نیاز به مراقبت‌های بسیار بیشتری دارند، نام برده بود. به گزارش «ایسنا» براساس اعلام وزارت بهداشت‌ در هفته اخیر‌ یعنی ۱۴ تا ۲۰ خردادماه ۱۴۰۰، تعداد موارد سرپایی مثبت شناسایی شده در کشور ۴۹۴۹۷ نفر بوده است، همچنین طی هفته اخیر تعداد موارد بستری جدید ۸۶۳۰ نفر بوده و تعداد موارد فوتی جدید نیز در کشور ۱۰۱۹ نفر طی این مدت بوده است.

با توجه به این آمارها شاهد کاهش ۵/ ۱۰درصدی در تعداد موارد مثبت بستری، کاهش ۲۰ در صدی در تعداد بیماران فوت‌شده و کاهش ۱۷ درصدی در تعداد موارد مثبت سرپایی شناسایی شده در هفته اخیر بوده‌ایم.

ادامه مرگ‌های سه رقمی

روز گذشته نیز براساس گزارش وزارت بهداشت ۱۸۷ نفر دیگر به‌دلیل این بیماری جان خود را از دست دادند، همچنین در این بازه زمانی ۸ هزار و ۱۹۵ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۹۱ نفر از آنها بستری شدند. در همین حال به گفته مسعود مردانی عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا حداقل تا دو، سه هفته دیگر، میزان مرگ‌های سه رقمی ادامه خواهد داشت.

وضعیت تهران و البرز

در تهران نیز در هفته اخیر، از ۱۴ تا ۲۰ خردادماه، تعداد موارد سرپایی مثبت شناسایی‌شده جدید ۳۹۹۲ نفر، تعداد موارد بستری جدید ۱۶۵۳ و تعداد فوتی‌های جدید نیز ۱۷۵ نفر بوده است.  همچنین در تهران در هفته اخیر موارد بستری و موارد فوت استان کاهش یافته است. بروز موارد بستری هنوز از متوسط کشوری بیشتر است و مرگ‌و‌میر تقریبا معادل متوسط کشوری است. روند بستری در استان البرز نیز در هفته اخیر کاهش داشته است.

افزایش فوت در خوزستان و سیستان و بلوچستان

در استان‌های چهار‌محال و بختیاری و ایلام نیز روند بستری و موارد فوت در این استان کاهش یافته است، اما میزان بروز موارد بستری همچنان از متوسط کشور بیشتر، ولی میزان مرگ‌و‌میر از متوسط کشوری کمتر شده است. در استان خوزستان هرچند موارد بستری در این استان در این هفته کاهش یافته، اما روند فوت افزایش یافته است و از همین‌رو همچنان بروز موارد بستری و مرگ‌و‌میر در خوزستان از متوسط کشور بالاتر است.

در سیستان و بلوچستان هم در هفته اخیر روند افزایش بارز موارد بستری و فوت تداوم یافته است و استان در آستانه موج جدید اپیدمی قرار دارد. احمدعلی موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان نیز گفت: روند رو به رشد کرونا در سیستان و بلوچستان بسیار نگران‌کننده و خطرناک است و شرایط به‌گونه‌ای است که از ابتدای شروع کرونا تاکنون، هفته گذشته پیک چهارم کرونا در استان رکورد زده است.

نگرانی از کرونای هندی در ۳ استان

همزمان با ارائه گزارش وزارت بهداشت از وضعیت کرونا در کشور، روز گذشته مسعود مردانی عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا نسبت به شناسایی جهش‌های جدید کرونا در کشور به‌خصوص ویروس جهش‌یافته هندی در استان‌های بوشهر، هرمزگان و سیستان‌و‌بلوچستان ابراز نگرانی کرد.

تزریق دز دوم واکسن کرونا یکسان با دز اول

در همین حال با توجه به نگرانی‌ها از تزریق دز دوم واکسن کرونا، روز گذشته علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: برنامه ما در کشور این است که هر واکسنی که تزریق کردیم، دز‌ دومش را هم از همان نوع دز‌ اول تزریق کنیم و فعلا سیاست ما این نیست که دز‌ دوم متفاوت باشد؛ اما در آینده ممکن است سیاست تغییر کند. به گزارش «ایسنا» وی افزود: دز‌ دوم واکسن‌های مختلف با هم تفاوت‌هایی دارند. واکسن اسپوتنیک دز‌ اول و دوم متفاوتی دارد و ۱۰۰ هزار دز‌ دوم واکسن اسپوتنیک هفته قبل به دستمان رسید. در مورد سایر واکسن‌ها که مشابه است ان‌شاء‌الله در این هفته محموله‌ای به دستمان می‌رسد و تکمیل واکسیناسیون دز‌ دوم را انجام می‌دهیم. رئیسی تاکید کرد: کسانی که واکسن خارجی تزریق کرده‌اند منتظر باشند دز دوم را هم خارجی خواهند زد.

واکسیناسیون ۷۰ درصد جمعیت تا پاییز

واکسیناسیون مردم ایران در زمان کرونا,واکسن رایگان کرونا

همزمان محمدرضا شانه‌ساز، رئیس سازمان غذا و دارو گفت: در تابستان بیش از ۱۰ میلیون دز‌ واکسن تولید داخلی را خواهیم داشت و از مهرماه نیز میزان تولید داخلی به بیش از ۱۰ میلیون دز‌ در ماه خواهد رسید. به این ترتیب تا پاییز می‌توانیم تمام گروه‌هایی را که در اولویت واکسیناسیون هستند توسط واکسن‌های تولید داخل و بخشی را نیز از طریق واردات واکسینه کنیم. به گزارش «ایسنا» وی تاکید کرد: واکسیناسیون ۷۰ درصد جمعیت کشور تا پاییز، حتمی است.

وضعیت واردات واکسن

به گزارش «ایرنا» شانه‌ساز همچنین از واردات سه میلیون واکسن کرونا از طریق مناطق آزاد خبر داد. وی تصریح کرد: در طول این هفته نیز محموله چند میلیونی واکسن‌های ایرانی کرونا وارد بازار می‌شود که با دستور وزیر بهداشت مجوزهای تزریق صادر خواهد شد. در همین ارتباط به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، تبریزی رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت گفت: مقرر شده است که تا پایان هفته و به احتمال زیاد دوشنبه یا سه‌شنبه محموله‌ای حاوی یک‌میلیون دز‌ واکسن به دستمان برسد. حسن روحانی رئیس‌جمهور هم با ابراز امیدواری نسبت به ورود دو واکسن داخلی کرونا به بازار طی روز‌های آینده گفت: تامین اعتبار پیش‌خرید واکسن‌های داخلی کرونا توسط دولت پیگیری‌شده و اقدامات لازم در حال انجام است.

جزییات مجوز مصرف داوطلبانه برای ۲ واکسن ایرانی کرونا / الزامات واکسیناسیون کودکان

مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با اشاره به آخرین وضعیت صدور مجوز اضطراری برای واکسن های تولید داخلی، گفت: به زودی نتیجه صدور مجوز مصرف اضطراری داوطلبانه دو واکسن کرونای برکت و تولید مشترک انتستیتو پاستور با کوبا مشخص می شود.

واکسیناسیون مردم ایران در زمان کرونا,واکسن رایگان کرونا

دکتر سید حیدر محمدی در گفت و گو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت صدور مجوز اضطراری برای واکسن های تولید داخل، گفت: در زمینه واکسن برکت، نتایج فاز دوم به اتمام رسیده و تقریبا برای ۲۰ هزار نفر هم در فاز سوم مطالعه بالینی این واکسن تزریق واکسن را انجام داده اند. از امروز هم تزریق دوم بخشی از داوطلبان آغاز می شود. داریم بررسی می کنیم که اگر بتوانیم مجوز مصرف را به صورت داوطلبانه ارائه کنیم. حدود یک هفته است که داریم این موضوع را بررسی می کنیم و به زودی نتیجه مشخص می شود.

وی افزود: برای واکسن پاستور هم قرار شد یکسری مدارک و مستندات تکمیلی برای ما ارائه کنند که در صورتی که این مدارک را ارائه کنند و تیم مطالعات بالینی ما تایید کند، می توانیم برای این واکسن هم مجوز را صادر کنیم.

محمدی گفت: داوطلبانه بودن تزریق این واکسن ها به این معناست که مردم بدانند که این واکسن در فاز سوم مطالعه بالینی قرار دارد و هر کس که تمایل دارد برای تزریق واکسن مراجعه کند. واکسن هایی که فاز سوم‌شان تمام شده و از ما مجوز دارند، در حال تزریق هستند که همان واکسن های وارداتی است. طبیعتا هر واکسنی که فاز سومش به اتمام برسد، دیگر بحث داوطلبانه بودن را ندارد. بنابراین برای واکسنی که در فاز سوم قرار دارد، باید اعلام کنیم که داوطلبانه باشد تا مردم بدانند این واکسن در فاز مطالعاتی است.

وی گفت: اصلا اینطور نیست که واکسنی که مجوز مصرف داوطلبانه دریافت می کند، عوارض داشته باشد. وقتی فاز یک و دو مطالعه بالینی در واکسنی تایید می‌شود، به این معناست که در سطح محدود فاز یک و یک مقدار فراتر در فاز دوم، ایمنی واکسن تایید شده است. اثربخشی واکسن که معمولا در سطح بیشتری مورد بررسی قرار می‌گیرد و به عنوان مثال در فاز سوم مطالعه بالینی ۲۰ هزار نفر واکسینه می‌شوند. طبیعتا اگر قرار باشد واکسن عارضه‌ای نشان دهد، در این فاز خودش را نشان می‌دهد. به همین دلیل اعلام می‌کنند که فاز سوم را انجام دهید و حتی برخی کشورها فاز چهار را هم در سطح بسیار بزرگتر انجام می‌دهند تا اگر واکسن عارضه‌ای داشت، خودش را نشان دهد.

وی در همین راستا افزود: به عنوان مثال فاز سوم مطالعه بالینی واکسن آسترازنکا روی ۲۲ هزار نفر انجام شد، اما بعد مشخص شد که از هر ۲۵۰ هزار نفر یک نفر دچار عارضه لخته خون می‌شود که البته ظاهرا تولیدکنندگان این واکسن، از طریق تغییر ساختار آن را اصلاح کردند.

محمدی درباره مطالعه برخی کشورها بر روی واکسیناسیون کودکان نیز گفت: معمولا در مطالعات مربوط به واکسن کرونا افراد زیر ۱۸ سال قرار ندارند و معمولا از ۱۸ سال تا ۵۰ یا ۵۵ سال را مورد مطالعه قرار می‌دهند. حال برای واکسیناسیون کودکان علیه کرونا، نیاز است که این گروه سنی هم مورد مطالعه قرار گیرند. یکی دو کشوری که این اقدام را انجام داده‌اند، بعد از واکسیناسیون‌شان بخشی از جامعه زیر ۱۸ سال را که فکر می‌کنم ۱۵ تا ۱۸ سال بوده است، وارد مطالعه کرده‌اند.

وی درباره واکسیناسیون کودکان ادامه داد: از آنجایی که واکسیناسیون ما هنوز در حد واکسیناسیون جمعی نرسیده است، هنوز این امکان برایمان میسر نیست. قطعا واکسن داخلی که وارد شود این جامعه هدف را هم مورد مطالعه قرار می‌دهیم.

  • 15
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش