شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴
۱۲:۲۰ - ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۵۰۸۳۱
حوزه بهداشت و رفاه

اغلب فوت شدگان کرونایی چه افرادی بودند؟/ هزینه تست، دارو و درمان کرونا با بیمه چقدر است؟

کروناویروس,فوت شدگان کرونایی
نتایج یک بررسی روی فوت شدگان بیماری کرونا در بیمارستان بقیه الله در بازه زمانی اسفند ۱۳۹۸ تا اردیبهشت ۱۳۹۹ نشان داد که حدود دوسوم فوت شدگان مردان مسن و دارای حداقل یک بیماری زمینه ای بودند.

به گزارش  صدا و سیما، بیماری کرونا (corona) طبق شدت بیماری به سه دسته خفیف، متوسط و شدید تقسیم بندی می شود که پروتکل های درمانی برای هر دسته متفاوت است.

در بیماری کووید- ۱۹ خفیف، علائم بالینی اندک و بدون درگیر در رادیولوژی ریه است. بیماری متوسط با علائم بالینی شدیدتر و درگیری ریه در تصویربرداری است. بیماری شدید نیز با معیار هایی طبق تعداد تنفس در حالت استراحت بیشتر و مساوی ۳۰ عدد در دقیقه، درصد اشباع خون در پالس اکسیمتر کمتر یا مساوی ۹۳ درصد در حالت استراحت و یا فشار اکسیژن خون کمتر از ۳۰۰ میلی لیتر جیوه، تشخیص داده می شود. شرایط بحرانی نیز در صورت نارسایی تنفسی، شوک و یا نیاز به تهویه مکانیکی تعریف می شود که بیمار باید در بخش مراقبت های ویژه بستری شود.

در سراسر دنیا تحقیقات مختلفی در مورد چگونگی مهار این بیماری در حال انجام است. یکی از این مطالعات، بررسی نحوه پذیرش بیماران در بیمارستان، علائم آن ها در بد ورود، نوع درمان ها و میزان تأثير و عوارض ناخواسته و حتی مرگ ومیر این بیماران است.

با توجه به همین موضوع؛ پژوهشگران به بررسی پرونده ها و مستندات موجود، علائم بالینی و خصوصیات بیماران کووید- ۱۹ که از ابتدای اسفند ماه ۱۳۹۸ تا پایان اردیبهشت ۱۳۹۹ در بیمارستان بقیه الله فوت کرده اند ، پرداختند.

کروناویروس,فوت شدگان کرونایی

بر اساس معیار های بین المللی ICD- ۱۰، مرگی ناشی از کووید- ۱۹ محتمل یا قطعی تلقی می شود که در دوره مرتبط با علائم بیماری رخ داده باشد و یا شواهد سایر علل منجر به مرگ قابل توجیه نباشد. نکته حائز اهمیت دیگر در این تعریف آن است که نباید دوره بهبودی کامل بعد از کرونا بین بروز بیماری تا زمان وقوع مرگ، وجود داشته باشد.

در این مطالعه اطلاعات جمعیت شناختی افراد شامل سن، جنس، زمان بستری و فوت، سابقه بستری اخیر، سابقه تماس با فرد آلوده و بیماری های زمینه ای و همچنین علائم بدو ورود بیمار شامل علائم تنفسی و گوارشی، بدن درد، تب، لرز و ... و علائم حیاتی و آزمایشگاهی بیمار و یافته های سی تی اسکن ، مورد بررسی قرار گرفت. افرادی که دارای نقص ثبت داده های آزمایشگاهی و بالینی بودند، از این مطالعه حذف شدند.

داده های به دست آمده از این بررسی با استفاده از روش ها و نرم افزار های آماری مورد بررسی قرار گرفت.

بر اساس بررسی های انجام شده، در بازه زمانی اسفند ۱۳۹۸ تا اردیبهشت ۱۳۹۹، از مجموع سه هزار و ۲۲۰ بیمار مراجعه کننده به بیمارستان بقیه الله، ۲۷۸ بیمار مبتلا به کووید- ۱۹ فوت شده اند که اطلاعات آن ها وارد مطالعه شد.

بررسی ها نشان داد که مردان جنسیت غالب را در میان افراد فوت شده به علت کووید- ۱۹ در این مرکز داشتند. میانگین سنی افراد مورد مطالعه ۶۶.۰۱ سال بود که این موضوع نشان گر افزایش چشم گیر مرگ ومیر در بیماران بیش از ۵۵ سال است.

تعداد روز های بستری در این مرکز از حداقل ۰.۱ روز تا حداکثر ۳۳.۳۴ روز متفاوت بود و میانگین تعداد روز های بستری بیماران کووید- ۱۹، ۷.۷۶ روز بود. بیشترین میزان فوت شدگان( ۶۵.۸ درصد) از فوت شدگان در بخش مراقبت های ویژه بودند.

شایع ترین علامتی که بیماران کووید با آن به بیمارستان مراجعه کرده بوند، به ترتیب شامل تب و لرز، تنگی نفس ، سرفه، درد بدن، ضعف و بی حالی و علائم گوارشی شامل تهوع، استفراغ و اسهال بوده است که در این میان تنگی نفس شایع ترین علامت در بین بیماران فوت شده بود.

نزدیک به ۷۰ درصد از این افراد، دارای حداقل یکی از بیماری های زمینه ای شامل فشار خون ، دیابت، بیماری های ایسکمی قلب، بیماری های کلیوی، بیماری های مزمن ریوی، سکته مغزی ، جانباز شیمیایی و سرطان ها بودند که فشار خون و دیابت بیشترین بیماری زمینه ای در بین این فوت شدگان بود.

نتایج این مطالعه نشان داد که حدود دوسوم فوت شدگان را مردان مسن و دارای حداقل یک بیماری زمینه ای تشکیل داده اند.

به گفته محققان این تحقیق این یافته ها، توجه ویژه ای را در چگونگی درمان و پیگیری آن ها می طلبد؛ به دلیل آن که افزایش زمان بستری در این گروه و بالتبع بار مالی آن، بر سیستم سلامت تحمیل می شود.

باوجود بررسی حجم قابل قبولی از بیماران، این مطالعه محدودیت هایی نیز دارد. یکی از محدودیت ها انجام مطالعه در موج اول پاندمی کووید- ۱۹ در ایران است و لازم است با توجه به ادامه این بیماری و وقوع موج های بعدی، مطالعات تکمیلی بر روی بیماران فوت شده انجام شود. همچنین برای تبیین بیشتر ابعاد مرگ های مرتبط با کووید- ۱۹ باید اطلاعات مراکز بیشتری مورد بررسی قرار گیرد. به علاوه وارد کردن متغیر هایی مانند شغل افراد، مصرف دخانیات و... در مطالعات آینده، می تواند اطلاعات بیشتری را برای تصمیم گیری بهتر در اختیار مدیران سلامت کشور قرار دهد.

در انجام این تحقیق دانیال قاسمی، احمدی زارعی، محمدحسین عظیم زاده اردبیلی، عرفان اشجعی و محمدجواد بهزادنیا؛ پژوهشگران کمیته تحقیقات دانشجویی و مرکز تحقیقات تروما دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله با یکدیگر مشارکت داشتند.

نتایج به دست آمده از این مطالعه به صورت مقاله علمی با عنوان« یافته های بالینی و اپیدمیولوژیکی و رادیولوژیکی بیماران فوت شده بر اثر ابتلا قطعی به کووید- ۱۹ در بیمارستان بقیه الله( عج) تهران» در مجله طب نظامی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، منتشر شده است.

هزینه تست، دارو و درمان کرونا با بیمه چقدر است؟

مدیرکل دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت، هزینه های درمان کرونا با بیمه پایه را تشریح کرد.

کروناویروس,فوت شدگان کرونایی

دکتر حنان حاج محمودی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، در خصوص هزینه های سازمان بیمه سلامت در مبارزه با کرونا، گفت:میانگین سهم پرداختی سازمان در سال جاری بابت هر پرونده بستری درمان کرونا معادل ۶۷ میلیون ریال بوده است و با توجه به اینکه تعهد سازمان های بیمه گر بر اساس تعرفه های دولتی است پرداخت بیمه شده( بدون احتساب بیمه تکمیلی) از حداقل ۱۰ درصد در بخش دولتی و حداکثر ۷۰ درصد در بخش خصوصی متغیر است.

وی افزود:پوشش بیمه ای داروی رمدسیویر برابر ضوابط ابلاغی به سازمان و مطابق پروتکل های ابلاغی وزارت بهداشت تا سقف قیمت ۷۰۰ هزار تومان انجام می گیرد؛ بنابراین در بخش بستری ۹۰ درصد و در بخش سرپایی منوط به ممهور شدن نسخه به مهر بیمارستان ۷۰ درصد از هزینه دارو تحت پوشش سازمان بیمه سلامت قرار دارد.

مدیرکل دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت، درباره میزان هزینه درمان کرونا در بخش دولتی و سهم بیمار در پرداخت هزینه ها، اظهار کرد :هزینه های بستری مبتلایان کرونا در بخش دولتی به طور میانگین ۸۶ میلیون ریال تمام می شود که ۶ میلیون و ۷۰۰ هزارتومان آن توسط سازمان پرداخت می شود و مابقی نیز سهم بیمار است، در عین حال بخشی از مبلغ به صورت یارانه ها توسط دولت پرداخت می شود در واقع بدون در نظر گرفتن کمک دولت مریض باید یک میلیون و ۹۰۰ هزارتومان پرداخت کند. از طرفی بسته به نیاز بیماران به بستری در ICU این هزینه ها بیشتر نیز خواهد شد.

وی با اشاره به هزینه بستری و سرپایی در بخش خصوصی، تاکید کرد:هزینه بستری مبتلایان به کرونا در بخش خصوصی به طور میانگین ۲۲۰ میلیون ریال تمام می شود و بر اساس ضوابط ابلاغی، ملاک پرداخت سازمان بیمه سلامت به عنوان بیمه گر پایه در کلیه بخش ها بر اساس تعرفه های بخش دولتی محاسبه می شود.

وی افزود:در بیمارستان های غیر طرف قرارداد با سازمان بیمه سلامت با رعایت ضوابط مربوطه امکان محاسبه و پرداخت سهم بیمه پایه هزینه های بستری برای صندوق های بیمه پرداز در قالب خسارت متفرقه با ارائه اسناد مثبته( صورتحساب بستری و ضمائم) فراهم است.

حاج محمودی درخصوص پرداختی های بیمه سلامت در درمان کرونا، تصریح کرد :میزان هزینه بیمه سلامت برای بیماران مبتلا به کرونا از ابتدای شیوع کرونا تا ۱۴۰۰/۵/۵ به این شرح است؛ به طوری که کل هزینه بستری در تمامی صندوق های بیمه سلامت بالغ بر ۲۷ هزار و ۳۸۳ میلیارد ریال( معادل دو هزار و ۷۳۸ میلیارد تومان) شده است. همچنین کل هزینه داروهای بخش پرونده های بستری در تمامی صندوق های سازمان بیمه سلامت بالغ بر ۸ هزار و ۹۴۴ میلیارد ریال( معادل ۸۹۴ میلیارد تومان) شده است.

وی افزود:پرداختی سازمان بیمه سلامت بابت درمان بیماران مبتلا به کرونا در بخش بستری تاکنون حدود ۲۰ هزار میلیارد ریال بوده و در بخش سرپایی به دلیل عدم امکان تفکیک دقیق هزینه ها و خدمات( ویزیت، دارو، اسکن، آزمایش و ...) تعیین میزان دقیق هزینه و میانگین ریالی آن دشوار است؛ بنابراین در بخش نسخ دارویی ارائه شده در بخش سرپایی در سه ماهه ابتدای سال جاری صرفا بابت داروهای رمدسیویر و فاوی پیراویر بالغ بر ۱۲۰ میلیارد ریال هزینه شده است.

حاج محمودی تاکید کرد:همچنین برای تست PCR کرونا تاکنون بالغ بر ۳۱۰ میلیارد ریال و برای اسکن ریه بالغ بر ۳۲۰ میلیارد ریال هزینه از سوی سازمان پرداخت شده است.

وی درباره هزینه انجام تست PCR در بیمارستان دولتی، تصریح کرد :تعرفه انجام تست PCR در بیمارستان دولتی ۲، ۵۲۱، ۰۷۵ ریال است که سهم پرداختی سازمان در بخش سرپایی ۷۰ درصد( ۱، ۷۶۴، ۷۵۳ ریال) و در بخش بستری ۹۰ درصد( ۲، ۲۶۸، ۹۶۸ ریال) است.

کروناویروس,فوت شدگان کرونایی

وی در ادامه تاکید کرد:بر اساس دستورالعمل کشوری کرونا ابلاغی وزارت بهداشت، تجویز و انجام نمونه برداری برای تست PCR صرفا در صورت انجام ویزیت در مراکز دولتی همچون مراکز ۱۶ ساعته و مراکزجامع سلامت تحت پوشش است؛ بنابراین در صورت مراجعه مستقیم بیمه شده به بخش خصوصی، هزینه ها از سوی بیمه قابل پرداخت نیست.

حاج محمودی گفت:لازم به ذکر است نمونه های تهیه شده در مراکز دولتی ممکن است به آزمایشگاه های( دولتی یا خصوصی) واجد شرایط طرف قرارداد ارسال شود که در این مواقع، چنانچه لیست بیماران ارجاعی از مراکز دولتی( ممهور به مهر پزشکان مراکز ۱۶ ساعته) به انضمام گزارش آزمایشات ارسال شود، سهم پرداختی سازمان به این آزمایشگاه ها قابل پرداخت است.

  • 12
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش