پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۴۳ - ۱۱ دي ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۰۰۹۱۲
حوزه بهداشت و رفاه

پیش‌بینی افزایش موارد بستری

آخرین وضعیت شیوع کرونا در کشور؛ حرکت خزنده اومیکرون به شهرها

افزایش ابتلا به اومیکرون در ایران,میزان اومیکرون در ایران

به گزارش همشهری، وضعیت شیوع کرونا در کشور از افزایش موارد بستری و ابتلا به کرونا حکایت دارد. کهگیلویه و بویراحمد، اردبیل، قزوین، تهران، خراسان‌رضوی، بوشهر، سیستان و بلوچستان و خوزستان، استان‌هایی‌اند که در یک هفته اخیر با افزایش موارد بستری مواجه شده‌اند. این افزایش در اردبیل قابل توجه است، به‌طوری‌که میزان بستری در مقایسه با ۲هفته اخیر از ۶۶ ابتلا به ۸۳ ابتلا رسیده و در سیستان و بلوچستان هم در ۱۴روز اخیر روند افزایشی بستری کرونا تداوم داشته است.

براساس آمارهای رسیده به همشهری، میانگین مرگ در کشور در ۲هفته اخیر، ۳.۷۴درصد گزارش شده که استان‌های یزد، خراسان شمالی و خراسان جنوبی بیشترین موارد مرگ و استان‌های همدان، قم و بوشهر، کمترین موارد مرگ را داشته‌اند. موارد مرگ در همدان در یک هفته، هر روز صفر بوده است. به استناد این گزارش، با توجه به میانگین ۱۳.۶۶درصد مرگ‌زایی کرونا در بیماران بستری، استان‌های خوزستان، چهارمحال و بختیاری و اصفهان، بیشترین موارد مرگ‌زایی بیماری و استان‌های همدان، ایلام و کهگیلویه و بویراحمد کمترین میزان مرگ‌زایی را داشته‌اند.

پیش از این، با تأیید ورود سویه اومیکرون به کشور، افزایش موارد بستری پیش‌بینی شده بود، هر چند که براساس آخرین اعلام وزارت بهداشت، تاکنون ۳۴مورد قطعی ابتلا به اومیکرون در کشور شناسایی شده اما به‌گفته متخصصان، عدد واقعی بسیار بیشتر است. روز گذشته پیام طبرسی، عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونای وزارت بهداشت، در این‌باره اعلام کرد که برخی افراد کرونای اومیکرون را با سرماخوردگی اشتباه می‌گیرند و برای انجام تست مراجعه نمی‌کنند، بنابراین نمی‌توان گفت که تنها موارد قطعی ابتلا به اومیکرون، همین تعدادی است که مورد تأیید قرار گرفته است.

وضعیت اخیر استان‌های کشور در ابتلا و بستری کرونا، وضعیت نگران‌کننده‌ای ایجاد کرده، هر‌چند که گفته می‌شود موارد مرگ به پیک نمی‌رسد اما احتمال ایجاد پیک جدید را بالا برده است. هم‌اکنون وضعیت آرامی از شیوع کرونا گزارش می‌شود. به‌طوری‌که، نادر توکلی، معاون درمان ستاد مقابله با کرونای استان تهران اعلام کرده که پایتخت چنین شرایطی دارد، اما مراکز درمانی همچنان با مراجعه‌کنندگان سرپایی مواجه است که شامل بیماران مبتلا به کرونا و آنفلوآنزای فصلی هستند؛ به‌طوری‌که روزانه حدود ۲هزار تا ۲۵۰۰نفر مراجعه سرپایی دارند که تعداد قابل‌توجهی از آنها مبتلا به آنفلوآنزا هستند. مثبت‌های کرونایی حدود ۵درصد از مجموع مراجعه‌ها را تشکیل می‌دهد. حالا سؤال این است که با توجه به افزایش موارد بستری در برخی استان‌ها آیا باید انتظار وقوع پیک دیگری این‌بار از نوع سویه اومیکرون را داشت؟

پیش‌بینی افزایش موارد بستری

چه زمانی باید نگران شروع پیک جدید کرونا در کشور شد؟ این سؤالی است که حمید سوری، استاد اپیدمولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با همشهری به آن پاسخ می‌دهد. به‌گفته او، این اتفاق وابسته به معیارهایی است که درنظر گرفته می‌شود؛ یعنی ابتلا، مرگ و بستری: «درباره اومیکرون پیک ابتلا را خواهیم داشت اما با پیک مرگ مواجه نمی‌شویم. البته پیک بستری را هم می‌توان به‌دلیل افزایش موارد ابتلا پیش‌بینی کرد.» سوری درباره شرایط شیوع در هفته‌های آینده هم توضیح می‌دهد و می‌گوید:« اگر سویه در حال چرخش را اومیکرون تصور کنیم، در هفته‌های آینده این چرخش ویروس افزایش پیدا می‌کند. البته با اینکه میزان مرگ‌زایی و شدت این سویه نسبت به سایر سویه‌ها پایین‌تر است، اما با توجه به افزایش موارد ابتلا، افزایش موارد بستری هم رقم خواهد خورد و این انتظار وجود دارد که تعداد استان‌هایی با این وضعیت در روزهای آینده بیشتر هم شود.» البته به‌گفته سوری، این مسئله تأیید شدت بیماری نیست و تنها تعیین‌کننده افزایش چرخش ویروس در مناطقی است که با افزایش موارد ابتلا و بستری مواجه شده‌اند.

افزایش ابتلا به اومیکرون در ایران,میزان اومیکرون در ایران

او درباره افزایش موارد ابتلا و بستری در برخی استان‌ها هم می‌گوید:« اگر در برخی استان‌ها، با افزایش ابتلا و بستری مواجه‌اند به این معنی است که سویه جدید به سرعت در حال چرخش است، بنابراین پس از ۲هفته می‌توان درباره وضعیت یک منطقه براساس میانگین عددی که به‌دست می‌آید در مقایسه با عدد ۲هفته قبل، تصمیم‌گیری کرد.» او درباره احتمال تغییر رنگ‌بندی شهرها با توجه به‌شدت کمتر ابتلا و کشندگی این ویروس نسبت به‌سویه قبلی، توضیح می‌دهد:«در این‌باره شاخص‌های متفاوتی وجود دارد که می‌توان برای سنجش سطح خطر مناطق مختلف از آن استفاده کرد.

در برخی کشورها ۲۱متغیر را درنظر می‌گیرند و شهرها را در وضعیت ترتیب خطر قرار می‌دهند. در کشور ما درباره اومیکرون باید بدانیم که چرخش و سرعت آن چقدر است و در این‌باره متغیرهایی ازجمله میزان انتقال ویروس وجود دارد که به‌عنوان یک متغیر پیش‌بینی‌کننده مطرح است و مشخص می‌کند در ۲هفته آینده وضعیت کشور چگونه خواهد بود.

اما اندازه‌گیری میزان انتقال ویروس باید به شکل سیستماتیک و منظم انجام شود تا بتواند قابل تعمیم به تمام استان‌ها باشد وگرنه با بررسی چند مورد کوچک نمی‌توان به چنین دستاوردی رسید.» این متخصص اپیدمیولوژی، میزان رعایت پروتکل‌ها را در وضعیت آینده چرخش ویروس مؤثر می‌داند و می‌گوید:« در کنار میزان سرایت ویروس، سنجش سطح ایمنی جامعه، شناسایی کانون‌های آلودگی، محدودیت‌ در تجمعات و رعایت پروتکل‌ها هم جزو دیگر شاخص‌ها هستند. اما نکته مهم اینجاست که باید شاخص‌های تعیین‌کننده برای درنظر گرفتن ترتیب خطر یا رنگ‌بندی‌ها در شهرها به‌صورت درست انجام شود و از نظر علمی هم انجام‌پذیر باشد چرا که ممکن است برخی شاخص‌های جهانی در کشور ما قابل سنجش نباشد و شاید همین مسئله هم باعث شد که رنگ‌بندی‌های اولیه براساس میزان بستری‌ها درنظر گرفته شود که یک عدد ساده و کوچک بود اما دقیق نبود.»

مقابله با کرونا یکسویه نیست

به‌گفته سوری یکی از مهم‌ترین اقدامات درباره اومیکرون کاهش تراکم تجمعات است: «این کاهش تراکم باید برای محیط‌های سربسته تا ۵۰درصد و در محیط‌های باز تا ۲۵درصد درنظر گرفته شود. مثلا در مراکز آموزش ازجمله مدرسه و دانشگاه، تراکم تجمعات باید تا ۵۰درصد کاهش یابد تا شانس گردش ویروس را کاهش دهد. اگر چنین مسئله‌ای نباشد، ما با افزایش موارد ابتلا و در نتیجه بستری مواجه خواهیم شد.»

او البته معتقد است که از این پس مقابله با کرونا یکسویه نخواهد بود و مدیران کنترل اپیدمی و مردم باید به موازات هم و به‌صورت مکمل در این زمینه پیش روند: «مردم نباید شرایط را عادی تصور کنند چرا که با موارد افزایشی قابل توجه ابتلا مواجه خواهیم شد. سیاستگذاری مدیران هم مسئله مهمی است، آنها باید بدانند که در شرایط فعلی چه تصمیمی بگیرند. ما با زنجیره‌ای از تصمیم‌گیری درباره وضعیت بومی کشور و ایجاد تغییرات مناسب در وضعیت رنگ‌بندی‌ها مواجهیم، اما مشاهده می‌شود که حتی در کمیته علمی مقابله با کرونای وزارت بهداشت هم مجموعه مطالعات لازم و ضروری وجود ندارد و فاصله بین کمیته‌های علمی و مراجع سیاستگذاری کلان هم پر نشده است. کمیته علمی اگر چیدمان درستی داشته باشد، حلقه واسطه‌ای از زنجیره تولید مستندات علمی تا سیاستگذاری ازجمله تولید علم بومی، سیاست‌سازی و... خواهد بود. بدون رعایت مقدمات و موخرات این زنجیره، نظرات کمیته علمی نه‌تنها کمک‌کننده نیست بلکه می‌تواند گمراه‌کننده باشد. این موضوع اجتناب از خطای تصمیم‌گیری در مدیریت کرونا بسیار مهم است و امیدوارم دوستان وزارت بهداشت به این موارد توجه کنند.» به‌گفته او، با هر پیش‌بینی و وضعیت شیوعی در کشور، اکنون تزریق واکسن و رعایت پروتکل‌های بهداشتی مانند ماسک، فاصله‌گذاری اجتماعی و شستن دست‌ها همچنان مؤثرترین راه مقابله با اومیکرون است.

افزایش ابتلا به اومیکرون در ایران,میزان اومیکرون در ایران

  • 14
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
ویژه سرپوش