پنجشنبه ۱۳ مهر ۱۴۰۲
۰۸:۱۵ - ۱۳ آذر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۹۱۱۴۶
حوزه بهداشت و رفاه

مازندران روی گسل دیابت

دیابت,درمان دیابت
  متخصصان با اشاره به خطرناک بودن بی‌توجهی در درمان بیماری دیابت و کنترل قند خون مستمر عامل دیالیزی شدن ۵۰ درصد بیماران در مازندران را دیابت کنترل نشده می‌دانند.

به گزارش  ایرنا، دیابت یا بیماری قند، ناشی از اختلال متابولیسم و سوخت و ساز بدن است که به دلایل گوناگون ظاهر می شود و با درجه های مختلف کمبود انسولین و یا عدم پاسخ به انسولین در بدن بیمار همراه است.

دیابت به دو نوع است که دیابت نوع یک به دیابت دوره نوجوانی، وابسته به انسولین و دوره کودکی نیز معروف بوده و در اثر اختلال در سوخت و ساز بدن و وارد نشدن قند موجود در خون به سلولها، قند در رگها انباشته شده و موجب افزایش قند خون می شود.

بر اساس تحقیقات انجام شده بین پنج تا ۱۰ درصد بیماران دیابتی در گروه نوع یک قرار دارند. دیابت نوع دوم که ۸۵ تا ۹۰ درصد بیماران دیابتی را در بر می گیرد، بیشتر زمینه ارثی دارد و عوامل محیطی موجب بروز علائم بیماری می شود.

داده های آماری، در ایران بیش از هفت و نیم میلیون نفر از افراد بالای ۲۵ سال به دیابت دچار هستند و که ۱۴ درصد جمعیت کشور در این محدوده سنی از این بیماری رنج می برند.

تغییر سبک زندگی، تغذیه ناسالم و کم تحرکی و چاقی مازندران را روی گسل و در معرض بیماری خاموش و کشنده ای به نام دیابت قرار داده و شمار قابل توجهی از جمعیت استان به بیماری دیابت مبتلا هستند و تغییر سبک زندگی و افزایش شهرنشینی و کم تحرکی و تغذیه نامناسب این استان را در معرض بیماری خطرناک و خاموش قرار داده است.

کارشناسان براین باورند، بیماران مبتلا به دیابت خود باید مدیریت بیماری را برعهده بگیرند زیرا تغییر سبک رفتار و زندگی اصل مهمی در کنترل این بیماری است.

طبق آمارهای علوم پزشکی مازندران شیوع بیماری دیابت در استان ۱۴ درصد و بالاتر از میانگین کشوری است و بیماری‌های زمینه‌ای در بروز آن تاثیرگذار است.

متخصصان کم تحرکی، مصرف دخانیات و تغذیه ناسالم را از جمله عوامل خطر دیابت بر می شمارند و داده های آماری دانشگاه علوم پزشکی مازندران نشان می دهد که ۳۵ تا ۳۶ درصد مردم استان از اضافه چاقی رنج می‌برند و یک سوم مردم استان دچار فشار خون هستند.

همچنین پزشکان شیوع دیابت در استان ۱۴ درصد و شیوع کلسترول خون ۲۰ درصد بالاتر از میانگین کشوری است و برای کنترل دیابت باید به چهار اصل و مهارت شامل پایش فردی قند خون، تغذیه، فعالیت بدنی و استفاده صحیح از داروهای کنترل قند خون توجه ویژه کرد.

در استان ۱۶۵ هزار بیمار دیابتی شناسایی شدند که ۶۰ درصد در شهرها و بقیه در روستاها سکونت دارند و یک چهارم بیماران از بیماری خود بی اطلاع هست.

دیابت,درمان دیابت

ابتلا نیمی از دیالیزی‌ها به دیابت

در این ارتباط متخصص نفرولوژی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی بابل در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه دیابت بیماری خاموش و بی سروصدا است و به صورت خزنده و به مرور زمان اعضای مختلف بدن را آسیب می زند، افزود: کلیه یکی از اصلی ترین عضو بدن که براثر این بیماری دچار نارسایی شده و از بین می رود و زمانی افراد متوجه چنین وضعیتی می شوند که دیالیزی شده اند.

دکتر رقیه اکبری ادامه داد: متاسفانه نیمی از دیالیزی ها به بیماری دیابت مبتلا هستند و بیشتر آنها تا زمانی که دچار نارسایی کلیه شدند از بیماری دیابت خود مطلع نبوده اند.

رییس بخش دیالیز بیمارستان شهید بهشتی بابل توضیح داد: از زمانی که فرد به دیابت مبتلا می شوند تا زمانی که نخستین درگیری های کلیه بروز کند حدود پنج سال زمان می برد و این بیماری بدون علامت آسیب های خود را به اعضای بدن وارد می کند.

وی گفت: در بیماری های نارسایی کلیه زمانی فرد از بیماری خود مطلع می شود که کلیه به طور کامل از کار افتاده است چرا که کلیه از جمله اعضای بدن است که تا آخرین مویرگ به فعالیت خود ادامه می دهد وکار می کند.

به گفته اکبری مشکلات و نارسایی کلیه از طریق آزمایش معمول خون و ادرار قابل تشخیص نیست و افراد مبتلا به دیابت باید آزمایش های تخصصی تر از قبیل میزان دفع پروتئین و اندازه گیری کراتین خون را انجام دهند.

متخصص نفرولوژی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی بابل اظهارکرد: همچنین بیماران دیابتی که دفع پروتئین دارند باید هر سه تا ۶ ماه آزمایش های مورد نظر را تکرار کنند تا در صورت بروز مشکلی نظیر دفع پروتئین و بالارفتن کراتینه خون اقدامات درمانی لازم برای کنترل این وضعیت را زیر نظر پزشک متخصص انجام دهند.

به گزارش ایرنا، زمانی‌ که کلیه‌ها به‌درستی کار نمی‌کنند، می‌توان با فرآیندی به نام دیالیز مواد زائد و مایعات اضافی را از خون جدا کرد. در یکی از مرسوم‌ترین انواع دیالیز به‌طور معمول خون وارد یک دستگاه می‌شود تا عملیات تصفیه روی آن انجام شود.

در حالت طبیعی کلیه‌ها مسوول تصفیه کردن خون هستند و کلیه‌ها مواد مضر و مایعات اضافی را از خون بر می‌دارند و به ادرار تبدیل می‌کنند که بتوان آن‌ها به‌ راحتی دفع کند.

اگر کلیه‌ها از کار بیفتد مانند کسی که به بیماری مزمن کلیه (نارسایی کلیه) مبتلاست، دیگر کلیه‌ها نمی‌توانند خون را به‌ درستی تصفیه کنند و ممکن است سطح مواد مضر و مایعات اضافی در بدن به‌ حد خطرناکی برسد. در این وضعیت ناخوشایند، اگر کاری نکنیم، ممکن است علائم بسیار نامطلوب و حتی کشنده پدیدار شود. با انجام دیالیز مواد ناخواسته و مایعات مازاد از خون خارج می‌گردد و از بروز این وضعیت ناخوشایند جلوگیری می‌شود.

  • 12
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
مهران احمدی بیوگرافی مهران احمدی؛ بازیگر حرفه سینما تلویزیون و تئاتر

تاریخ تولد: ۹ اسفند ۱۳۵۲

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، کارگردان، مدیر تولید، برنامه ریز

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی بازیگری از دانشگاه هنر و معماری تهران

ادامه
سراج قمری زندگینامه سراج قمری، شاعر هجو گوی سده شش و هفت

شهرت: سراج قمری، قمری آملی

دوران زندگی: سده ششم و هفتم قمری

محل تولد: خوارزم یا گلستان

حرفه: شاعر پارسی گو

آثار: دیوان اشعار سراج قمری

وفات: ۶۲۵ قمری

ادامه
زندگینامه کیان ایرانی زندگینامه دلیر ایرانی؛ کیان و نقش او در قیام مختار

از فعالیت ها و سوابق کیان ایرانی قبل از قیام مختار اطلاعاتی در دسترس نیست البته بعد از اضافه شدن به لشکر مختار از جمله افراد تاثیرگذار و بسیار مهم وقایع قیام شناخته شد. 

در سال ۶۶ قمری مختار با هدف گرفتن انقام از عاملان واقعه کربلا و شکست قاتلان امام حسین در کوفه، کیان ایرانی را به عنوان حرس به عبارتی رئیس نگهبانان خود انتخاب کرد. 

اعتماد و اطمینان مختار به کیان به قدری بود که ریاست انتظامات کوفه و فرماندهی شرطه های کوفه به وی سپرده شد. اموال بسیاری از افراد حین برخورد با جنایتکاران کربلا با فرمان مختار مصادره شد. کیان این موال را بین ایرانیان مسلمانی که عملیات را به عهده داشتند، تقسیم کرد. این موضوع از جمله خدمات بسیار مهمی بود که کیان نسبت به حکومت مختار انجام داد.

کیان ایرانی در جریان دستگیری و هلاکت جنایتکاران کربلا، همچنین اشراف جائن کوفه نقش اصلی را برعهده داشت به طوریکه جنایتکاران اصلی کربلا بعد از شنیدن نام ایشان به وحشت می افتادند. 

ادامه
رسول خطیبی بیوگرافی رسول خطیبی + تصاویر

تاریخ تولد: ۳۱ شهریور ۱۳۵۷

نام مستعار: رسول پاشا

محل تولد: تبریز، ایران

حرفه: فوتبالیست سابق، مربی فوتبال

باشگاه کنونی: سرمربی باشگاه پیکان

آغاز فعالیت: ۱۳۷۱ تاکنون

ادامه
گیتی قاسمی بیوگرافی گیتی قاسمی بازیگر خوش سابقه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۶ آذر ۱۳۵۵

محل تولد: ملایر، همدان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، کارگردان تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی کارگردانی از دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران

ادامه
امیرحسین صدیق امیرحسین صدیق بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تاریخ تولد: ۸ آبان ۱۳۵۱

محل تولد: نیشابور

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

شروع فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم بازیگری از مدرسه هنر و ادبیات صدا و سیما

ادامه
باران خوش اندام باران خوش اندام و ماجرای جدایی تا ازدواج مجدد

نام کنونی: نها خوش اندام

تاریخ تولد: ۳۰ شهریور ۱۳۵۲

محل تولد: تهران

اصالت: کورد کورمانج خراسان

حرفه: شاعر، نویسنده، تصنیف سرا

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تا کنون

ادامه
ویلهلم رونتگن بیوگرافی ویلهلم رونتگن دانشمند تاثیرگذار صنعت پزشکی

تاریخ تولد: ۲۷ مارس ۱۸۴۵

محل تولد: رمشاید، پادشاهی پروس، کنفدراسیون آلمان

ملیت: آلمانی

حرفه: دانشمند

محل تحصیل: مؤسسه فناوری فدرال زوریخدانشگاه زوریخ

درگذشت: ۱۰ فوریه ۱۹۲۳

ادامه
ساناز سعیدی بیوگرافی ساناز سعیدی بازیگر سینما و تلویزیون و تئاتر

تاریخ تولد: ۲۴ فروردین ۱۳۶۸

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس معماری 

ادامه
ویژه سرپوش