چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۲:۰۸ - ۱۸ فروردین ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۱۰۱۹۰۴
حوزه بهداشت و رفاه

عضو ستاد ملی مدیریت کرونا: احتمالا ۵۰۰ هزار نفر در کل کشور به کرونا مبتلا شده اند

ویروس کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
عضو ستاد ملی مدیریت کرونا خاطرنشان کرد:  حدود ۵۰۰ هزار نفر در کشور به ویروس کرونا (corona) مبتلا شده اند و هنوز کم تر از یک درصد جمعیت مبتلا شده اند.

حمید سوری روز دوشنبه در گفتگو با ایرنا گفت: روند اپیدمي کرونا در کشور هم چنان صعودی است و در هیچ استانی به پیک و نمودار پلاتو یا سطح افقی نمودار اپیدمی کرونا نرسیده ایم. در بعضی شهرها وضعیت اپیدمی تا حدی بهتر شده که البته شکننده است ولی در سراسر کشور و اغلب استانها و شهرها هم چنان نمودار اپیدمی صعودی و شرایط نگران کننده است.

متخصص ایپدمیولوژی افزود: در بسياري از استانها مانند استان خراسان رضوی، آذربایجان غربی، بوشهر، خوزستان، کرمانشاه، سمنان یا حتی تهران هم چنان روند افزایشی داریم، بدین ترتیب هنوز هیچ اتفاق خاصی نیفتاده است و باید مداخلات مؤثر باشدت عمل انجام شود.

او خاطرنشان کرد: طرح جدید دولت مبنی بر بازگشایی مشاغل ابهامات زيادي دارد و با مفروضات زيادي امکان دارد احتمال موفقیت داشته باشد. بنده بعنوان کارشناس اپیدمیولوژی از این کار و بازگشایی مشاغل بسیار نگران هستم و معتقدم هزینه و بار هنگفتی را به جامعه تحمیل می کند، امیدوارم اشتباه بکنم ولی با این کار شانس موفقیت در کنترل اپیدمی کرونا بسیار کم می شود.

سوری افزود: تجربه کشورهای دیگر که موفق عمل کرده اند نیز نشان می دهد که دو رویکرد مهم داشته اند، یکی سرعت عمل در اقدامات و دیگری شدت عمل در اقدامات است و جای تاسف است که ما در ایران این دو اصل مهم را بصورت نیم بند داشته ایم، نه سرعت عمل خوبی داشته ایم و نه شدت عمل مناسب بوده است.

این متخصص اپیدمیولوژی ادامه داد: در ایام نوروز برغم این که سفرها ممنوع شده بود. در بسياري از مناطق کشور این ممنوعیت ها نادیده گرفته شد و به مردم اجازه داده شد، به سفر بروند و ویروس کرونا به بسياري از مناطق کشور گسترش داده شد. وضعیت موجود مناسب نیست.

او خاطرنشان کرد: تحلیل هایی که در ماههای قبل در مورد زمان رسیدن به پیک کرونا و شروع روند نزولی ارائه می شد همگی مشروط به رعایت یک سری اقدامات محدود کننده بود که متأسفانه به خوبی اجرا نشده است. 

سوری ادامه داد: هیچ یک از اقداماتی که برای کنترل اپیدمی کرونا مد نظر کارشناسان بود بموقع و باشدت عمل کافی اجرا نشد. مثلا هنگامی که شیوع آغاز شده بود، می شد با اقدامات محدود کننده در ترددها جلوی  انتشار بیماری را گرفت ولی اینک تقریباً هیچ جایی در کشور نداریم که پاک باشد یا آلوده نشده باشد و این سبب شده اپیدمی سخت تر کنترل شود. درصورتی که این وقت و انرژی که اینک می گذاریم را دو یا سه هفته قبل می گذاشتیم قطعاً شانس موفقیت بیشتر بود ولی تا حد زيادي زمان را از دست داده ایم.

او افزود: وضعیت شیوع کرونا در کشور نگران کننده است. البته دولت حتماً معذوراتی در حوزه اقتصادی، سیاسی یا حتی امنیتی دارد که الزاما با دغدغه های متخصصان حوزه سلامت امکان دارد همسو نباشد.

عضو ستاد ملی مدیریت کرونا خاطرنشان کرد: باتوجه به وضعیت اپیدمی کرونا هیچ شخصی نمی تواند آینده این اپیدمی را پیش بینی کند که چه زمانی به نقطه پیک می رسیم، زیرا اطلاعات بسیار متغیر و دارای نوسان است. میزان بیماری زایی به ازای هر نفر بیش از ۱.۲ است و هنوز میزان بیماری زایی به زیر یک نفر به ازای هر نفر نرسیده و هم چنان روند صعودی شیوع کرونا را خواهیم داشت.

او ادامه داد: تا هنگامی که ۶۰ درصد جمعیت کشور مصونیت پیدا نکنند، هم چنان روند صعودی ایپدمی کرونا را خواهیم داشت. مصونیت ۶۰ درصد جمعیت کشور زمانی اتفاق می افتد که یا ۶۰ درصد واکسینه شوند یا ۶۰ درصد جمعیت مبتلا و مصون شوند. 

رها سازی مردم فاجعه آمیز است

سوری خاطرنشان کرد: واکسنی برای مصونیت علیه کرونا نداریم بنابراین دو روش بیشتر نمی ماند یا اجازه دهیم ۶۰ درصد جمعیت مبتلا شوند که هزینه سنگینی خواهد داشت و در بدبینانه ترین حالت با رها کردن کال بیماران شاید ۴۰۰ هزار نفر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در کشور جان خود را از دست بدهند، یا این که با فاصله گذاری شدید اجتماعی نوعی قرنطینه عمومی برقرار کنیم.

او افزود: به هر جهت درصورتی که هیچ کاری هم انجام ندهیم، این اپیدمی خاموش می شود اما با هزینه اقتصادی و تلفات جانی خیلی زیاد این دوره سپری می شود. 

سوری اظهار کرد: چنانچه طرح فاصله گذاری بصورت شدید، همانطور که روز ۱۳ فروردین ماه اجرا شد، حداقل دو هفته ادامه پیدا میکرد ، می توانستیم در زمان خیلی زودتری اپیدمي کرونا را در کشور کنترل کنیم. ولی اکنون هیچ پیش بینی در مورد آینده این اپیدمی و زمان رسیدن به مرحله پیک این اپیدمی نمی توانیم داشته باشیم.

وی ادامه داد: هر یک از افرادی که با بازگشایی مشاغل وارد خیابان میشوند میتوانند مثل بمب خوشه ای دیگران را مبتلا کنند. واقعا نمی دانم پیش فرض هایی که باعث شده که چنین تصمیمی برای بازگشت مردم سر کار گرفته شود، چه بوده است اما به نظر می رسد بیشتر ملاحظات اقتصادی مد نظر بوده است.

این متخصص اپیدمیولوژی افزود: برآورد اولیه این بود که در صورت نبود مداخلات مؤثر و روند مصونیت گله ای بین ۳۰ تا ۶۰درصد جامعه به این بیماری مبتلا می شوند. برآوردی که اینک وجود دارد این است که حدود ۵۰۰ هزار نفر در کشور به ویروس کرونا (corona) مبتلا شده اند و هنوز کمتر از یک درصد جمعیت مبتلا شده اند ولی این آمار دقیق نیست برای این که بیماران کم علامت و خفیف شناسایی نشده اند و این یکی از اشکالات اساسی اقدامات بهداشتی در کشور است.

او اعلام‌کرد: عمده تست هایی انجام شده از مراجعات بیمارستانی بوده است بنابراین نمی توان طبق داده های موجود میزان همه گیری کرونا را در کشور برآورد کرد.

سوری گفت: در کره جنوبی روزانه از ۲۰ هزار نفر تست گرفته شد و طی یک ماه حدود ۶۰۰ هزار نفر را تست گرفتند، بنابراین می توانستند با تعمیم این آمار میزان شیوع کرونا را در کشورشان برآورد کنند. یکی از اشکالات اساسی در کشور ما این است که چنین برآوردی نداریم و بیماریابی در کشور ضعیف بوده است و منتظر بودیم افراد علامت پیدا کنند و به بیمارستان مراجعه کنند بعد تست بگیریم.

وی اظهار‌کرد: البته غربالگری در معاونت بهداشتی انجام می شود اما بر اساس تست نیست بلکه بر اساس خوداظهاری است و دقیق نیست. ابهامات زیادی درباره مدیریت کرونا در کشور وجود دارد بنابراین با این وضعیت احتمالا تا چند ماه آینده همچنان درگیر این بحران خواهیم بود و شانس موفقیت برنامه های فعلی خیلی کم است.

  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
این فاکتور سرعت عمل در اقدامات و دیگری شدت عمل در اقدامات کارکارشناسی هست که در کشورمعنی نداردو متاسفانه تصمیم در دست سنتی ها میباشد عمل به سخزانی هست نه سخن دانی
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش