چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳
۱۱:۰۰ - ۳۱ فروردین ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۱۰۳۸۱۰
حوزه بهداشت و رفاه

درخواست کادر درمانی از بعضی گروه‌هایی که برای ماساژ به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند

ماساژورها به بیمارستان‌ها نیایند

ماساژ بیمار,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
تبلیغات گسترده درباره کمک ماساژ به رفع کرونا نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است

فیلم‌ها و عکس‌های منتشرشده از یکی از بیمارستان‌های تهران در روزهای اخیر زنان و مردانی را نشان می‌دهد که به کادر درمان ماساژ می‌دهند تا خستگی شیفت‌های طولانی از تن‌شان خارج شود. بعد از آن‌هم اطلاعیه‌ها و خبرهایی آمد که از ماسورها دعوت می‌کرد تا در این روزهای سخت کنار کادر درمان قرار گیرند و مرهمی باشند بر خستگی ناشی از شیفت‌های طولانی آنها.

همین خبرها کافی بود تا واکنش‌های بسیاری از حضور این افراد در بیمارستان و در شرایطی که نباید هیچ فرد سالمی به آن وارد شود، به وجود بیاید. پس از آن «رکنا» از قول وزارت بهداشت نوشت: «تصمیم درستی نبوده و تردد غیرضروری به بیمارستان‌ها ممنوع است. کادردرمانی نیز در فواصل زمانی به خانه‌هایشان مراجعه می‌کنند و قوانین تردد و ضوابطی را که باید رعایت کنند، مدنظر دارند ولی حضور آنها در بیمارستان در مسیر بهبود بیماران است. افراد سلامت و افرادی که لزومی به حضور آنها در بیمارستان‌ها نیست، نباید به محوطه بیمارستان‌ها داخل شوند؛ زیرا با این رفت‌وآمدها می‌توانند ناقل و منتقل‌کننده ویروس کرونا به بیرون از بیمارستان یا جمع خانواده خود باشند.» هرچند مشخص نیست این صحبت‌ها از قول کدام‌یک از مسئولان وزارت بهداشت است اما سعید ناطقی، رئیس بیمارستان بهارلو که این اتفاق آنجا افتاده است، روایت دیگری از ماجرا دارد.

او به «شهروند» می‌گوید، در این روزهای سخت تعدادی از افراد در قالب گروه‌ با اکثر بیمارستان‌ها همراهی می‌کنند که کارهای سختی را انجام داده و درعین حال همراهان خوبی برای کادردرمان و بیمارانند: «یکی دونفر از آنها ماسور بودند که بعد از دیدن خستگی کادر درمان به آنها پیشنهاد ماساژ دادند تا خستگی کار رفع شود. بسیاری از افراد کادر درمان روزها و روزها و در شیفت‌های طولانی مشغول به کارند و این کارکنان با دیدن این وضع چنین موردی را مطرح کردند و برخی از افراد کادر درمان هم چون دیدند این افراد در بیمارستان حاضرند، پذیرفتند.» او می‌گوید بعد از آن، فیلمی از این ماجرا بیرون آمد و فراخوانی هم داده شد تا اگر کسی می‌خواهد از کمک ماسورها برخوردار شود: «زمانی که از ماجرا مطلع شدم، با قاطعیت برخورد کردم. این افراد حتما خواهان کار خیر برای کادر درمان بودند اما این اتفاق با بحث رعایت فاصله‌گذاری درتعارض است و در نتیجه با آن مخالفت شد و همان یک‌بار هم بیشتر اتفاق نیفتاد.»

ناطقی می‌گوید این اتفاق باعث شد چندنفری که دست به چنین کاری زده‌اند، دیگر اجازه ورود به بیمارستان و انجام کار داوطلبانه نداشته باشند و این درحالی است که این افراد ازجمله افراد بسیار کوشا و همراه بیماران و کادر درمان بودند و با توان بالایی در شیفت‌ها حاضر می‌شدند: «نکته مهم در این اتفاق این است که هیچ چیز اثبات‌شده‌ای برای تأثیر ماساژ در رفع یا بهبود بیماری کرونا وجود ندارد. این بیماری جدید است و ما هنوز نمی‌دانیم درمان‌های مختلف چه اثری بر آن دارد که حالا بخواهیم از روش‌هایی چون ماساژ حتی برای رفع خستگی استفاده کنیم.» به گفته او، تصوری که وجود دارد این است که چون ماساژ برای دردهای عضلانی ناشی از خستگی یا کارنکشیدن از عضلات موثر است، پس برای کمترشدن درد عضلات ناشی از کرونا هم مفید خواهد بود یا بدن را مقاوم می‌کند: «هیچ تحقیق ثابت‌شده و دقیقی وجود ندارد که بگوید ماساژ به بیماری کمک می‌کند. اصلا این‌طور نیست. این بیماری ویروسی است و مکانیزم ایجاد دردش در بدن با دردهای دیگر متفاوت است. ممکن است حتی ماساژ در این دوره به سلول‌های عضلانی آسیب وارد کرده و باعث ایجاد دردهای گسترده‌تر شود.»

نکته دیگر در صحبت‌های ناطقی نزدیکی بیش از حد ماسور با فرد است که این نزدیکی با قواعد رعایت فاصله‌گذاری در تعارض است. او می‌گوید در این روزها با آنکه خودش و همسرش دایم در بیمارستان حاضرند و از نزدیک با فضای آلوده در تماسند اما همچنان برای تعمیر وسیله‌ای در خانه اجازه ورود فرد جدید را نمی‌دهند: «باید این موارد را رعایت کنیم. اگر نکاتی مانند فاصله‌گذاری که در حال حاضر یکی از اصلی‌ترین موارد جلوگیری از ابتلاست جدی گرفته نشود، نمی‌توان امیدی به شکستن زنجیره انتقالش داشت.»

ماساژ حتی در دوران سرماخوردگی هم توصیه نمی‌شود

ماساژگرفتن تعدادی از پرسنل بیمارستان و بعد هم تبلیغات برای سایر کارکنان کادر درمان اما همه اتفاق روزهای اخیر نبوده است. هر چند این اتفاق یک بار و در یک بیمارستان افتاده است اما پانته‌آ ضیمران که آموزشگاه ماساژ هم دارد و ازجمله منتقدان این اتفاق بوده به «شهروند» می‌گوید در هفته‌های اخیر تعداد تبلیغاتی که در فضای مجازی برای استفاده از ماساژ و تأثیر آن برای مقابله با کرونا شده، بسیار فراگیر بوده و بسیاری از ماسورها به صورت خصوصی به خانه افراد می‌روند: «ما از همان زمان که اتفاق بیمارستان را دیدیم مطالبی را منتشر کردیم و اعلام کردیم این اتفاق بدون مجوز و خطرناک است. این در حالی است که شاهدیم تعداد بسیاری از ماسورها به دلیل بیکاری و مشکلات مالی گسترده‌ای که دارند تبلیغاتی در فضای مجازی انجام می‌دهند و می‌گویند ماساژ برای این بیماری مفید است تا بتوانند مشتری‌ها را جذب کنند که این می‌تواند بسیار خطرناک باشد.»

او می‌گوید براساس پروتکل‌های موجود ماساژ حتی در زمانی که فرد دچار بیماری سرماخوردگی است هم نباید انجام شود چه برسد به وضع فعلی و این بیماری که هنوز از چند و چون آن اطلاعی در دست نیست: «یک‌سری از افراد آموزش‌دیده به صورت خصوصی کار می‌کنند و فعالیت‌شان به‌اصطلاح زیرزمینی است و مردم هم نمی‌دانند این فعالیت در شرایط کنونی چقدر می‌تواند پرریسک باشد و عامل شکسته‌شدن زنجیره ابتلا. براساس آمار موجود حدود ٨‌هزار نفر دوره ماساژ را گذرانده‌اند اما بسیاری از آنها در مراکز رسمی و آموزشگاهی فعالیت ندارند و در عین حال این حرفه انجمن صنفی هم ندارد تا در شرایطی مانند الان وارد عمل شود، حمایت و از خطرات احتمالی جلوگیری کند.»

ضیمران می‌گویند وقتی اعلام شده یک‌ونیم تا دو متر فاصله باید بین افراد وجود داشته باشد، این فاصله‌گذاری به هیچ شکل در ماساژ امکان رعایت‌شدن ندارد. افراد باید با دست و بدون دستکش ماساژ را انجام دهند؛ در غیر این‌صورت ماساژ کارایی ندارد. اما شاهدیم بعضی از ماسورها در این روزها با دستکش این کار را انجام داده‌اند که این کار صرفا برای کسب درآمد است و کارایی برای فرد ندارد و اگر هم بدون دستکش باشد که خطراتش زیاد است. «در این روزها ممکن است افرادی داوطلب شوند و بخواهند این کار را انجام دهند اما ما اجازه اعمال چنین ریسکی را نداریم؛ زیرا الان در شرایط اضطرار و بحران هستیم و ریسک این کار بسیار بالاست و هنوز تأثیراتش بر بدن مشخص نیست. ممکن است هرکدام از افراد ناقل باشند یا بیماری در دوران نهفتگی باشد و در این صورت نمی‌دانیم نتیجه چه خواهد بود.» آن‌طور که او می‌گوید در این وضع اگر کسی می‌خواهد حتما از ماساژ استفاده کند بهتر است از صندلی‌های ماساژ استفاده کند؛ صندلی‌هایی که شاید به خوبی یک فرد ماساژ ندهند اما ایمن‌تر و با قابلیت ضدعفونی‌اند.

استخر، سونا و ماساژ جزو نخستین مشاغلی بودند که پس از شیوع کرونا از فعالیت‌شان جلوگیری شد و این در حالی است که این جلوگیری همچنان ادامه دارد و ستاد ملی مبارزه با کرونا در جدیدترین اطلاعیه خود از تعطیلی این صنف تا اطلاع ثانوی خبر داده است: «فعالیت‌های صنفی که از بدو شروع بحران بیماری کرونا به دلیل شرایط محیطی حاکم بر این‌گونه فعالیت‌ها و تجمع به عنوان فعالیت‌های پرخطر تعطیل اعلام شده‌اند تا اعلام عادی‌شدن شرایط شیوع بیماری کرونا از طرف وزارت بهداشت کماکان تعطیل اعلام می‌شود. این فعالیت در حوزه اصناف شامل آرایشگاه‌های مردانه و زنانه، رستوران‌ها، تالار پذیرایی و سالن مراسم، مراکز بازی، تفریحی، گیم‌نت، قهوه‌خانه‌ها، چایخانه‌ها و تریا، اماکن اقامتی، هتل‌ها، استخر، سونا و ماساژ و باشگاه‌های بدنسازی و ورزشی، سینماها و کنسرت‌ها و… است». با وجود این هنوز دوستداران ماساژ به صورت خصوصی از ماسورها می‌خواهند به خانه‌شان بیایند و حتی آنهایی که علاقه‌ای به ماساژ ندارند هم با دیدن تبلیغات گسترده درباره اثربخشی‌اش بر کرونا ترغیب می‌شوند یک بار هم که شده ماساژ را در این شرایط تجربه کنند؛ تجربه‌ای که هنوز مشخص نیست چه عواقبی خواهد داشت.

  • 17
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
عین القضات همدانی زندگینامه عین القضات همدانی عارف و شاعر قرن ششم هجری

تاریخ تولد: سال ۴۹۲ هجری قمری

محل تولد: همدان، ایران

حرفه: حکیم، نویسنده، شاعر، مفسر قرآن، محدث و فقیه

مدت عمر: ۳۳ سال

درگذشت: در ششم جمادی‌الثانی سال ۵۲۵ هجری قمری

ادامه
اسماعیل محرابی بیوگرافی اسماعیل محرابی؛ بازیگر قدیمی سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۵ فروردین ۱۳۲۳

محل تولد: تنکابن، مازندران

حرفه: بازیگر سینما و تلویزیون

شروع فعالیت: ۱۳۴۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس تئاتر

ادامه
ویژه سرپوش