جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۵:۳۰ - ۰۱ خرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۳۰۰۰۳۸
حوزه بهداشت و رفاه

واکسن آنفلوانزای ایرانی پاییز امسال وارد بازار می شود/ آخرین خبرها از اثربخشی داروهای درمان کرونا

مصطفی قانعی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
مصطفی قانعی گفت: در کمیته علمی بالغ بر ۷۰ مجوز برای مطالعات بالینی صادر شده است.کار‌های خوبی روی واکسن انجام شده است و اگر در دنیا واکسنی تولید شود، ما خیلی از آن عقب نیستیم.

رییس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: بنابر ادعای شرکت دانش بنیان ایرانی واکسن آنفلوانزا پاییز امسال وارد بازار می شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، مصطفی قانعی رییس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در نشست خبری ویدیو کنفرانسی اظهار کرد: بنابر ادعای شرکت دانش بنیان ایرانی واکسن آنفلوانزا پاییز امسال وارد بازار می‌شود.

او ادامه داد: باید توجه داشت امسال پاییز این احتمال وجود دارد که در پاییز همزمانی اپیدمی آنفلوانزا و کرونا را داشته باشیم و نیاز به واکسن آنفلوانزا در دنیا افزایش پیدا می‌کند و ما در ایران تولید واکسن آنفلوانزای نوترکیب را در دستور کار داریم.

قانعی گفت:  تشکیل کمیته علمی، هرگونه روش درمانی توسط کارشناسان بررسی می‌شود و در صورت تایید، در سطح ملی اجرا می‌شود. اگر این کمیته تشکیل نمی‌شد، شاهد بروز خطر‌های فراوانی برای سلامت مردم توسط سودجویان می‌شدیم. کمتر کشوری را سراغ داریم که با شیوع کرونا و نیاز به همه اقلام پزشکی، ظرف ۲ ماه به یک کشور صادرکننده تبدیل شود.

۷۰ مجوز برای مطالعات بالینی کرونا صادر شده است

او اظهار کرد: در کمیته علمی بالغ بر ۷۰ مجوز برای مطالعات بالینی صادر شده است.کار‌های خوبی روی واکسن انجام شده است و اگر در دنیا واکسنی تولید شود، ما خیلی از آن عقب نیستیم.گاهی در رسانه‌های خارجی اعلام می‌کنند که در حال تحقیق روی فلان روش درمانی یا دارو هستند، این در حالی است که ما تحقیقات روی آن موضوع را خیلی زودتر شروع کرده بودیم.

رییس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: خوشبختانه هماهنگی خوبی بین معاونت علمی ریاست جمهوری و وزارت بهداشت شکل گرفت و سازمان غذا و دارو همه موارد را به خوبی پیگیری می‌کردند، این هماهنگی‌ها پیش از شیوع کرونا هم وجود داشت، اما با تشکیل کمیته علمی مقابله با کرونا مدیریت به خوبی صورت گرفت و تفکیک وظایف به خوبی انجام شد.

قانعی گفت: به عنوان مثال در تولید کیت تشخیص کرونا ستاد توسعه زیست فناوری مسئولیت اجرایی، صندوق نوآوری و شکوفایی نقش حامی و سازمان غذا و دارو نقش نظارتی و بررسی کننده را به عهده گرفتند و ما به سرعت به نتیجه رسیدیم. در تولید ونتیلاتور معاونت علمی و فناوری ریاست جمهور از صندوق نوآوری و شکوفایی درخواست حمایت کرد و تولید ونتیلاتور به ۳۰ دستگاه در روز رسید.

رییس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: سامانه نیماد به روی محققان باز و طرح‌های تحقیقاتی به سرعت بررسی شد و نظارت‌ها به دقت صورت گرفت و راه به روی محققان باز بود و کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا تشکیل شد تا همه تحقیقات پس از تایید این کمیته مورد استفاده قرار گیرد.

قانعی بیان کرد: ما اگر امروز در کشور در موقعیت خوبی در کنترل بیماری قرار داریم، پشت صحنه سیستم علمی و کارآمد و به روز داشتیم که توانستیم در حوزه کرونا موفق باشیم.

مصطفی قانعی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

رییس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره ادعاهای مختلف در زمینه تولید دارو یا روش درمانی برای کرونا بیان کرد:‌ در هر منطقه حداقل یک دانشگاه علوم پزشکی وجود دارد و این دانشگاه تیمی با عنوان «کمیته اخلاق در پژوهش» دارد. این کمیته به ریاست دانشگاه علوم پزشکی تشکیل می شود. تمام کدهای اخلاق برای پژوهش ها در سایت معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت وجود دارد و تخلف از این کدها، تخلف انتظامی محسوب می شود و برای رعایت کدهای اخلاق قانون داریم و ایران از سال ۷۲ دارای کدهای اخلاقی برای پژوهش هاست، کسی که می‌خواهد دارویی را روی فردی آزمایش کند باید همه مشخصات دارو را اعلام کند. برای تست باید سلامت دارو تایید شود و سیستم پوشش بیمه‌ای دارو هم مشخص شود که اگر بیمار خسارتی دید، بیمه جبران خسارت کند. تمام این موارد در کمیته اخلاق بررسی می‌شود و باید توجه داشت ممکن است ادعاهای متعددی مطرح باشد و کمیته اخلاق این اختیار را دارد که پژوهش ها را رد کند و اگر رد شد، فرد هیچ چاره‌ای ندارد که از طرح خود بگذرد و در هر استان این کمیته اخلاق فعال است.

آخرین خبرها از داروهای درمان کرونا

وی ادامه داد: در مورد تشخیص بیماری کرونا به خودکفایی کامل در زمینه کیت‌های تشخیصی رسیده‌ایم. جلسه‌ای که با وزیر بهداشت داشتیم نیز مقرر شد که اگر به حد مشخصی در تولید رسیدیم اجازه صادرات داشته باشیم و در تشخیص کرونا وضعیت خوبی داریم و تست‌های بالینی روی داروها انجام می‌شود و چندین دارو هستند که توانسته اند که مدت بستری را کم کنند اما درخواست شده است که روی افراد بیشتری دارو تست شود و ما در کمیته علمی روی داروهایی بحث می کنیم که باعث کاهش التهاب ریه می شوند. دسته دوم داروهایی هستند که جلوی تکثیر ویروس را می‌گیرند. برخی از این داروها وارد کشور شده و تست بالینی انجام و نتایج آن شد. به طور مثال داروی فاویپیراویر نسبت به کلترا هیچ مزیتی ندارد و بنابراین فاویپیراویر از پروتکل درمان کرونا خارج شد.  داروهایی مثل رمدسیویر در مرحله تحقیق و بررسی هستند و نتایج علمی آنها هنوز به کمیته علمی نرسیده است. داروی اسلتامیویر هم از پروتکل درمان خارج شد و ما روی انواع داروهای ضد ویروس تست انجام می دهیم و نتایج به تدریج اعلام می شود و  باید توجه داشت وقتی ریه بیمار درگیر می شود داروهای ضد ویروسی دیگر اثربخشی ندارند و باید التهاب ریه فروکش کند و در این بیماران انواع داروها تست شده و برای هر دارو مسیرهای مختلفی روشن شده است و اگر مسیر به خوبی طی شود، تا یک ماه آینده ممکن است برخی داروها وارد پروتکل درمانی شوند.

رییس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره کمک‌های مالی در حوزه کرونا اظهار کرد: حدود ۴۰ میلیارد تومان برای تولید ونتیلاتور به صورت وام قرض الحسنه حمایت صورت گرفت تا سرمایه در گردش داشته باشند. حدود ۵۰۰ میلیارد تومان صندوق نوآوری و شکوفایی کمک کرد. معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت نیز برای پروژه‌های پژوهشی بودجه خوبی گذاشت و معاونت علمی ریاست جمهوری هم از اعتبارات خود بالغ بر ۲۰ تا ۳۰ میلیارد تومان برای حمایت از پروژه‌های منجر به خلق فناوری و نوآوری در حوزه کرونا هزینه کرده  است و به نظر من در حمایت مالی در زمینه دارو و واکسن، مسیر خوبی در کشور طی شده است.گ

پلاسما درمانی بی عارضه است

قانعی درباره آخرین نتایج پلاسمادرمانی در پاسخ به باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: تاکنون اثبات شده که درمان پلاسمایی بی عارضه است، اما درباره اثربخشی آن در حال جمع آوری اطلاعات هستند. در جلسه بعدی کمیته علمی اثربخشی گزارش خواهد شد و باید بیمار به صورت تصادفی دارو را دریافت کند و در این صورت سطح علمی کارآزمایی بالاتر می رود.

آخرین جزییات از تولید سه واکسن ایرانی

قانعی درباره واکسن آنفلوانزا،‌روتاویروس و پنوموکوک ایرانی و زمان ورود این واکسن ها به بازار در پاسخ به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: شرکت دانش بنیانی که برای ساخت واکسن آنفلوآنزا گام برداشته ادعا کرده است که تا واکسن قبل از مهر ماه واکسن وارد بازار می‌شود. امسال کمبود شدیدی در دنیا در مورد واکسن آنفلوآنزا پیش آمده است و حتی اگر بخواهیم از منشا خارجی تهیه کنیم نیز مشکلاتی وجود دارد؛ بنابراین امیدواریم با همت سازمان غذا و دارو، واکسن آنفلوآنزا را به روش نوترکیب داشته باشیم و واکسن روتاویروس به آخرین مرحله رسیده و واکسن پنوموکوک ۷۰ درصد پیشرفت داشته است و پیش بینی می‌کنیم سال ۱۴۰۰ وارد بازار شود.

  • 9
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش