شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۳۵ - ۰۱ تير ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۴۰۰۰۱۴
حوزه بهداشت و رفاه

وزیر بهداشت: هنوز در موج اول کرونا هستیم

سیر صعودی مبتلایان به کرونا در فارس/ زنگ خطر در کاشان با ابتلای روزانه ۳۲ نفر

ویروس کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
تعداد مبتلایان کرونا در فارس و کاشان رو به افزایش است. این در حالیست که روند کاهشی مبتلایان را در اهواز شاهد بوده ایم.

با وجود تشدید هشدارها ولی سیر صعودی شمار مبتلایان به کرونا در استان فارس ادامه دارد در حالیکه مردم هم چنان بی تفاوت به ویروس کرونا و خطرات شیوع آن هستند.

به گزارش تسنیم، بی اعتنایی شمار زيادي از مردم استان نسبت به ویروس کرونا (corona) در حالی ادامه دارد که مسوولان وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی شیراز ضمن تشدید هشدارهای خود، از مردم می خواهند که هم چنان از ترددهای غیرضرروی پرهیز و پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند.

باوجود هشدارها و تاکیدات زیاد دانشگاه علوم پزشکی مبنی بر رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاه از ماسک و دستکش در محیط های عمومی متأسفانه بازهم شاهد بی توجهی بعضی شهروندان نسبت به این مسأله و افزایش نگران کننده شمار مبتلایان ویروس کرونا در استان فارس هستیم که در چند روز اخیر این وضعیت به مراتب بدتر شده و نگرانی مسوولان را در پی داشته است.

این بی توجهی در استان فارس موجب سیر صعودی آمار مبتلایان به ویروس کرونا شده است بگونه ای که آمار اعلامی چند روز اخیر دو یا سه برابر آمارهای گذشته است.

شهروندان از حضور در تجمعات پرهیز کنند

ابوالفضل درانی نژاد، رییس بیمارستان حضرت علی اصغر(ع) در گفتگو با تسنیم، با بیان این که کرونا هنوز تمام نشده است و شهروندان هم چنان بایستی توصیه های بهداشتی را جدّي گرفته و رعایت کنند، اظهار‌کرد: مردم به منظور جلوگیری از شیوع این بیماری حتماً در بیرون از منزل و اماکن عمومی از ماسک استفاده کنند.

او گفت: برای قطع زنجیره انتقال کرونا هم استانی های عزیز باید در خانه خود بمانند و از ترددهای غیرضرور در اماکن عمومی سطح شهر خودداری کنند در غیر اینصورت شاهد افزایش شمار مبتلایان خواهیم بود و با مشکل روبرو می شویم.

درانی نژاد با بیان این که فشار زيادي بر روی پرسنل و کادر درمان است، عنوان کرد: همگی باید قبول کنیم که ویروس کرونا تا مدتی با ما خواهد بود و برای حفظ سلامت خود و عزیزان مان باید موازین بهداشتی را جدّي بگیریم و با مسوولان و کادر درمان همکاري کنیم.

مدیر بیمارستان حضرت علی اصغر(ع) شیراز با ابراز نگرانی، گفت: درصورتی که مردم رعایت نکنند، تمام تلاش کادر درمان بی اثر خواهد ماند. او با تأکید بر اینکه کرونا در کمین همه ما است، متذکر شد:عاجزانه از تمامی همشهریان می خواهیم که موارد بهداشتی را رعایت کنند.

درانی نژاد مجددا تأکید کرد که هم استانی های عزیز از برگزاری هرگونه آئین های تجمعی من جمله مراسم عروسی، مراسم هایی که با اجتماعات همراه باشد به جد پرهیز کنند.

فارس از مرحله هشدار عبور کرد

عبدالرسول همتی معاون دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار‌کرد: استان فارس از مرحله هشدار عبور کرده و تعداد مبتلایان به کروناویروس، روز به روز افزایش می یابد.

او گفت: از یک هفته قبل، شاهد رشد فزاینده و بی سابقه در شناسایی موارد جدید کروناویروس (Coronaviruses) در استان هستیم که نشانگر بی توجهی و جدّي نگرفتن این بیماری در سطح جامعه است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: باتوجه به روند افزایش مبتلایان به کووید ۱۹ در استان، بار دیگر نقاهتگاه ۱۰۰ تختخوابی مستقر در ورزشگاه شهید آیت‌الله دستغیب با هدف رسیدگی به مبتلایان در دوران قرنطینه راه اندازی شد.

همتی اضافه کرد:همینطور ۶ مرکز درمان سرپایی کرونا به ۳۳ مرکز استان اضافه شد که ۲ مرکز در پارک شقایق واقع در خیابان باهنر جنوبی و مرکز علی بن موسی (ع) واقع در قلعه نو شیراز، چهار مرکز نیز در قادرآباد از توابع خرم بید، دبیران از توابع زرین دشت، گله دار از توابع مهر و علامرودشت از توابع لامرد راه اندازی شد.

***

ابتلای روزانه ۳۲ نفر به کرونا در کاشان نشانه زنگ خطر است

ویروس کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه کرونا می‌تواند جامعه را فلج کند، گفت: ابتلای ۳۲ نفر به کرونا طی یک روز در کاشان نشانه زنگ خطر است.

سیدعلیرضا مروجی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، ضمن اشاره به افزایش روند تست‌های مثبت آزمایش تشخیص ویروس کرونا در منطقه کاشان اظهار داشت: تا این لحظه یک هزار و ۳۸۶ مورد تست کرونا در منطقه کاشان مثبت اعلام شده به نحوی که تنها در یک روز جواب ۳۲ تست، مثبت گزارش شده که این موضوع رنگ خطر برای شهرستان کاشان محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه کرونا همچنان در جامعه در حال گردش است، افزود: در پنج روز اخیر تعداد آزمایشات مثبت ویروس کرونا بین ۲۰ تا ۳۰ آزمایش است و این افزایش نگران‌کننده است و به تبع آن نیز افراد بستری شده در بیمارستان شهید بهشتی کاشان از مرز ۵۰ نفر گذشت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرستان کاشان با بیان اینکه یکی از علل افزایش افراد مبتلا اقدام به هنگام مسئولان بهداشت و درمان است، ابراز داشت: این تشخیص سریع به نوعی نقطه قوت همکاران ما در بخش بهداشت و درمان است به نحوی که قبل از بدتر شدن وضعیت عمومی آنان اقدامات درمانی بر روی آنان انجام می‌شود و یک روی سکه نیز نگرانی ناشی از افزایش تعداد آزمایشات مثبت کرونا است.

وی با بیان اینکه برخی از افراد نسبت به ویروس کرونا حساسیت کمتری به خرج می‌دهند، گفت: برای شکست ویروس کرونا باید مردم و مسئولان دست در دست یکدیگر بدهند؛ کرونا بیماری نیست که بخواهیم توپ را در زمین دیگری بیندازیم و بر همین اساس باید در قبال ویروس کرونا احساس مسئولیت کنند.

مروجی با بیان اینکه کرونا می‌تواند جامعه را فلج کند، تصریح کرد: کرونا مرگ و میر دارد اما مشکلات دیگری نیز می‌تواند داشته باشد؛ هر نوع اجتماعات می‌تواند شیوع ویروس کرونا را تشدید کند در حالی که پرسنل بهداشت و درمان و بیمارستان به فرسودگی نزدیک می‌شوند.

***

اهواز از وضعیت قرمز خارج شد

ویروس کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اعلام جدیدترین لیست شهرهای قرمز استان خوزستان، از خروج اهواز از وضعیت قرمز کرونا خبر داد.

دکتر فرهاد ابول‌نژادیان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مطابق برآوردها و در نتیجه بررسی نرخ موارد بستری مبتلایان به کرونا تا تاریخ ۳۰ خردادماه، شهرهای آبادان، امیدیه، اندیمشک، ماهشهر، دزفول، رامهرمز، شوش، شوشتر و مسجدسلیمان در وضعیت قرمز قرار دارند.

به گزارش ایسنا، وی افزود: در حال حاضر شهر اهواز از وضعیت قرمز خارج شده و به وضعیت زرد با میزان متوسط خطر، تغییر وضعیت داده است.

ابول‌نژادیان گفت: با توجه به ماهیت اپیدمی، وضعیت تمام شهرها شکننده و به صورت مستقیم متاثر از رفتار مردم در رعایت پروتکل‌های بهداشتی است لذا مردم در شهرهایی که اکنون در وضعیتی با میزان خطر کمتر قرار دارند نیز کماکان نسبت به رعایت مسائل بهداشتی اهمیت ویژه قائل شوند.

وی با تاکید بر اینکه استفاده از ماسک باید اجباری شود، بیان کرد: ما پیشنهاد داده‌ایم و مجددا تاکید می‌کنیم استفاده از ماسک در همه ادارات و مکان‌های عمومی اجباری شود تا میزان انتقال ویروس در جامعه کاهش یابد که امیدواریم همکاری لازم در این زمینه انجام پذیرد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در حال بررسی شرایط به ویژه در شهرهای قرمز استان خوزستان هستیم تا اگر نیاز به برخی مداخلات جدی‌تر و اعمال برخی محدودیت‌ها باشد به ستاد استانی مدیریت کرونا پیشنهادات لازم منتقل شود.

***

وزیر بهداشت: هنوز در موج اول کرونا هستیم/ پیک بیماری را رد نکرده ایم

ویروس کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

وزیر بهداشت، با اشاره به افزایش موارد ابتلا به کرونا در کشور، گفت: هنوز در حال تجربه کردن موج اول این بیماری هستیم.

به گزارش مهر، سعید نمکی، در اجلاس مجازی رؤسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور، اظهار داشت: حتی در استان‌هایی که فکر می‌کنیم موج اول کرونا را پشت سر گذاشته‌ایم، موج اول را به طور کامل تجربه نکرده‌ایم.

وزیر بهداشت گفت: از دیدگاه اپیدمیولوژیک وقتی بیش از ۳۵ یا ۴۰ درصد از جمعیت، تجربه یک بیماری را داشته باشند و بعد بیماری فروکش کرده باشد، باید فکر کنیم تعدادی بیمار علامت دار و تعدادی بدون علامت با پاتوژن ویروس، تماس داشته‌اند.

وی اضافه کرد: در کشور در حال تجربه کردن موج اول کرونا هستیم اما ممکن است شکل موج اول کرونا با آنچه در استان دیگری، تجربه کرده‌ایم، متفاوت باشد. باید باور کنیم و به مردم هم بگوییم که ویروس کرونا تمام نشده، پیک بیماری رد نشده و کرونا، یک ویروس پیچیده تو در توی صد هزار چهره است و ممکن است یک پروتکل درمانی در یک منطقه جواب دهد و در منطقه دیگری جواب ندهد.

وزیر بهداشت افزود: از روز اول شیوع کرونا در چین به همکاران و معاونین ام گفتم که این ویروس، با تمام ویروس‌هایی که دیده‌اید، متفاوت است. بنده به عنوان یک ایمونولوژیست معتقدم که این ویروس، یک شتر گاو پلنگ است که می‌تواند گاز بگیرد و لگد و شاخ بزند.

وزیر بهداشت تصریح کرد: امروز بیشتر از قبل معتقدم که ویروس کرونا، بسیار پیچیده و هنوز هم ناشناخته است. هرگز فکر نکنیم که رفتار ویروس با روز قبل و در اقلیم‌های مختلف؛ یکسان است. رفتار ویروس کرونا در جنوب کرمان با هرمزگان و یا میناب با بندرعباس و شهرهای دیگر، کاملاً متفاوت است بنابراین ویروس کرونا در اقلیم، نژاد و آب و هوای مختلف، بروز متفاوتی دارد.

نمکی در خصوص آمادگی پرسنل برای روزهای آینده مقابله با کرونا، گفت: در استان‌هایی که هنوز گرفتاری عمده‌ای ندارند و از گرفتاری قبلی عبور کرده‌اند، از معاونین پرستاری و درمان خواسته ام تا مهلتی دهند که همکاران کادر درمانی بتوانند نفس بکشند و با ارائه تسهیلاتی بتوانند به همراه خانواده‌های شأن، با رعایت اصول بهداشتی سفر کنند تا اگر طوفان جدیدی در راه بود بتوانیم همکاران تازه نفسی داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: تا امروز حدود ۸۷ درصد از بیماران کووید ۱۹، گرفتار چاقی، دیابت و بیماری زمینه‌ای بودند. سیاست ما باید این باشد که تخت‌های بیمارستانی کمتری درگیر شود و اجازه ندهیم که افراد پرخطر به فازهای بعدی بیماری بروند. گروه هدف ما از این بعد افراد بالای ۶۰ سال، بیماران دارای بیماری زمینه‌ای و افراد چاق و دارای اضافه وزن است. سه روز قبل در استان هرمزگان دختربچه ۱۰ ساله‌ای بر اثر کرونا فوت کرد که با پدر و مادر خود برای گردش به قشم سفر کرده بودند و تنها مشکل این فرد، اضافه وزن بود.

وزیر بهداشت افزود: باید وزن افراد را در افراد بالغ، کودکان و گروه‌های مختلف، کنترل کنیم و این فرصت را برای کار ویژه دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی در تغییر سبک زندگی، الگوی تغذیه و کاهش وزن به عنوان یک عامل خطر برای گروه‌های مختلف جمعیتی غنیمت بشماریم. باید گروه‌های پرخطر را دریابیم و خدمات الکترونیک را برای آنها توسعه دهیم و بتوانیم داروهای مورد نیاز را به راحتی و درب منازل آنها تحویل دهیم و پزشکی از راه دور را برای این گروه‌ها، فعال‌تر کنیم.

نمکی تاکید کرد: حتماً باید به همپوشانی و همزمانی کرونا و آنفلوانزا در فصل پاییز توجه ویژه کنیم. به همین دلیل بیش از ۱۰ برابر سال گذشته به دنبال تأمین واکسن آنفلوانزا هستیم البته تقاضا برای این واکسن در دنیا افزایش یافته و تأمین آن راحت نیست.

وی یادآور شد: حداقل باید دو سال با این ویروس زندگی کنیم.

  • 16
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش