پنجشنبه ۰۹ فروردین ۱۴۰۳
۱۱:۴۸ - ۰۱ مهر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۷۰۰۰۲۵
حوزه بهداشت و رفاه

وزارت بهداشت هشدار داد: افزایش ابتلاهای خانوادگی

پدر علم ژنتیک ایران: درگیری افراد با کرونا به ویژگی‌های ژنتیکی آنها بستگی دارد/ جهش ژنتیکی کرونا در ایران

نقش ژنتیک در ابتلا به کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
پدر علم ژنتیک ایران با بیان اینکه ویروس کرونا بر افراد با خصوصیت های ژنتیکی گوناگون به صورت متفاوتی اثر می گذارد و ریسک ابتلا به بیماری از شخصی به شخص دیگر متمایز است، گفت:با تحلیل داده های ژنتیکی میتوان متوجه شد که میزان ریسک ابتلا به بیماری در افراد و سطح درگیری آنها در صورت ابتلا به ویروس چقدر است.

پرفسور داریوش فرهود با اشاره به تأثیر ژنتیک (Genetics) بر تمام مسایل زندگی انسان، خاطرنشان کرد :ویروس کرونا نیز بر افراد با ویژگی های ژنتیکی مختلف، به شکل متفاوتی اثر می گذارد.

این متخصص ژنتیک پزشکی با بیان اینکه ویژگی ها و استعدادهای افراد تحت‌تأثیر دو عامل محیط و ژنتیک است، افزود:خصوصیت های درونی هر فرد بیانگر پتانسیل درونی اوست و در صورتی که فرد در محیط مناسبی رشد پیدا کند، این پتانسیل ها بروز کرده و فرد را در مسیر موفقیت زندگی قرار می دهد.

وی با اشاره به اینکه هیچ کدام از دو فاکتور محیط و ژنتیک نسبت به دیگری ارجحیت ندارد، توضیح داد:ویژگیهای ژنتیکی، خصوصیت های درونی فرد را مشخص می کند که فرد در چه موردی میتواند قوی باشد و یا برعکس از پتانسیل خوبی بهره مند نباشد، اما با قرارگیری در محیط مناسب، پتانسیل درونی فرد رشد پیدا کرده و در مواردی که ضعف دارد، با تلاش و تمرین بهتر شود و به موفقیت دست یابد.

عضو کمیته اخلاق پزشکی ایران، در ادامه به شیوع ویروس کرونا اشاره و عنوان کرد :بیماری های باکتریایی با آنتی بیوتیک ها قابل کنترل هستند، درحالی که بیماری هایی با منشأ ویروسی با آنتی بیوتیک ها قابل مهار کردن نیستند و دائما دچار تغییر وضعیت و یا به عبارتی تغییر ژنتیکی می شوند. هر نوع تغییر ژنتیکی نیز علائم بالینی مختلفی را به همراه دارد. به عنوان مثال ویروس کرونا در ایران ابتدا دستگاه تنفسی را درگیر می کرد ، سپس روی حس بویایی و چشایی افراد اثر گذاشت و با جهش های ژنتیکی دیگر، باعث پیدایش علائم گوارشی و سپس بدن درد و سردرد شدید شد.

تمام بیماریها زمینه ژنتیکی دارند

وی از بیماری های ویروسی بعنوان قاتل درجه یک بشریت یاد کرد و افزود:در کنار بیماری های ویروسی، بیماری های ژنتیکی اهمیت گسترده ای دارند، به گونه ای که می توان گفت تمام بیماریها زمینه ژنتیکی دارند.

پرفسور فرهود با تصریح براینکه چهار دسته مهم بیماری های غیرواگیر شامل بیماری های قلبی عروقی، سرطان ها، متابولیک، اعصاب و روان زمینه ژنتیکی دارند، افزود:برخی از افراد به این بیماری ها مبتلا می شوند و ژن های مربوط به بیماری را دارند.

متخصص ژنتیک به شناسایی استعداد بیماری در افراد اشاره و خاطرنشان کرد :شرکت« مای اسمارت ژن» در ایران، استعدادیابی بیماری افراد را به صورت یک پکیج کامل ارائه می دهد، بدین صورت که با استفاده از بزاق افراد،« دی ان ای (DNA) » آن ها را استخراج و تحلیل می کند و ۲۵ ویژگی در ۴ گروه شخصیت، هیجانات، عملکردهای شناختی( مانند ویژگی های ذهنی) و موفقیت تحصیلی افراد مشخص می شود.

وی با بیان اینکه در کنار بررسی های ژنتیکی، تیم روانشناسی، محیط و ویژگی های فرد را مورد بررسی و تحلیل قرار می دهد، افزود:این فرایند منجر به هدایت افراد در مسیری می شود که احتمال موفقیت آن ها را بیشتر می کند.

تأثیر متفاوت کرونا بر افراد با ویژگی های ژنتیکی مختلف

پدر علم ژنتیک ایران با اشاره به اینکه ژنتیک روی تمام مسائل زندگی انسان تأثیر دارد، توضیح داد:ویروس کرونا بر افراد با ویژگی های ژنتیکی مختلف به شکل گوناگونی اثر می گذارد و ریسک ابتلا به بیماری از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ بعضی از افراد به سادگی مبتلا میشوند و عده ای نسبت به بیماری مقاوم ترند.

وی ابتلای افراد و درگیر شدن ریه ها با ویروس کرونا را ریشه در ویژگی های ژنتیکی افراد دانست و عنوان کرد :با تحلیل داده های ژنتیکی میتوان متوجه شد که ریسک دچار شدن به بیماری کرونا (corona) برای کدام فرد کم است یا زیاد. از طرف دیگر در صورتی که فرد مبتلا شود چه میزان ممکن است او خفیف یا شدید درگیر شود.

پروفسور فرهود تأکید کرد:اگر فردی ریسک پایینی برای ابتلا به کرونا داشته باشد، تنش و اضطراب حاصل از ترس درگیر شدن به بیماری برای این فرد کمتر می شود و در نتیجه از سلامت روانی بهتری برخوردار خواهد بود.

مزایای دانستن اطلاعاتی ژنتیکی افراد

وی همچنین دانستن اطلاعات ژنتیکی افراد را در مراقبت و درمان در صورت ابتلا به بیماری مفید دانست و گفت:اگر بدانیم فردی دچار درگیری شدید ریه نمی شود، بهتر است به بیمارستان مراجعه نکند و در منزل مراقبت شود، اما در مورد کسانی که درگیری شدید ریه پیدا می کنند، از همان روزهای اول بیماری بهتر است سریعا به بیمارستان مراجعه کرده و تحت درمان قرار گیرند.

این متخصص ژنتیک با تشبیه کووید۱۹ به یک گردباد، اظهار کرد :ویروسی که اکنون در آفریقای جنوبی است همان ویروسی است که اوایل در چین بود، همچنین ویروسی که در حال حاضر در هندوستان وجود دارد بعد از مدتی وارد کشور ما خواهد شد و علائم جدیدی خواهد داشت.

وی تأکید کرد:برای مقابله با همه گیری کرونا توجه به نکات بهداشتی مطرح شده از سوی وزارت بهداشت بسیار مهم است، اما در کنار آن مطلع کردن افراد نسبت به واکنش بدن آن ها به این بیماری نیز می تواند به کاهش تنش ها و اضطراب های جانبی کمک کنند.

تأثیر تغییرات ژنتیکی بر تولید واکسن

پدر علم ژنتیک ایران با اشاره به جهش های ژنی مختلفی که در ویروس کرونا اتفاق افتاده است، گفت:هیچ واکسن مؤثر و کارآمدی وجود نخواهد داشت و دست کم تا آخر ۱۴۰۰ ما با این ویروس درگیر خواهیم بود. تغییرات ژنتیکی ویروس و رنگ عوض کردن آن تولید واکسن را با مشکل مواجه می کند. مشابه این ویروس، ویروس آنفلوآنزا است که هر سال به علت تغییرهای ژنتیکی باید نوع جدید واکسن را برای آن بسازند.

پروفسور فرهود با بیان اینکه امروزه بیماری های غیر واگیر، مهم ترین عامل مرگ و میر افراد هستند، گفت:این بیماری ها به ترتیب اهمیت و کشندگی عبارتند از؛ بیماری قلبی-عروقی ، سرطان ها، بیماری های متابولیک( دیابت (Diabetes)، چاقی (Obesity)) و بیماری های روانی.

وی اذعان کرد :برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های غیر واگیر، لازم است مردم سبک زندگی خود را اصلاح کنند و در کنار آن نسبت به همه گیری بیماری های ویروسی که دشمن شماره یک بشریت هستند، هوشیار و آگاه باشند.

معاون کل وزارت بهداشت هشدار داد:جهش ژنتیکی کرونا / افزایش ابتلاهای خانوادگی

معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه جهش ژنتیکی اخیر ویروس کرونا و افزایش قدرت سرایت پذیری آن نگران کننده است، گفت: خصوصیت این موج اپیدمی انتقال درون خانوادگی بالا در آن است.

نقش ژنتیک در ابتلا به کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

دکتر ایرج حریرچی در گفت و گو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت کرونا در کشور، گفت: متاسفانه در حال حاضر شاهدیم که رعایت دستورالعملهای مقابله با کرونا روند نزولی دارد. این درحالیست که جهش ژنتیکی اخیر ویروس کرونا و افزایش قدرت سرایت پذیری آن نگران کننده است.

وی افزود: بر همین اساس با افزایش قدرت سرایت پذیری ویروس، خصوصا انتقال درون خانوادگی به میزان زیادی افزایش یافته است. باید توجه کرد که خصوصیت این موج اپیدمی انتقال درون خانوادگی بالا است و در صورت ابتلا یک فرد اکثر اعضای خانواده به بیماری کووید-۱۹ مبتلا می شوند.

حریرچی با بیان اینکه خصوصیت دوره های قبل اپیدمی، انتقال درون جامعه بود و با انتقال درون خانوادگی کمتری مواجه بودیم، گفت: بر این اساس خانوده ها با مشاهده علائم اولیه کرونا در یکی از اعضای خانواده، حتما اقدامات احتیاطی برای عدم ابتلای دیگر اعضای خانواده را انجام دهند.

  • 12
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش