شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۲۴ - ۰۶ مهر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۷۰۰۳۰۳
حوزه بهداشت و رفاه

پیک جدید کرونا بین ۴ تا ۸ هفته طول می کشد/ افزایش تعداد بیماران بدحال شاخصه موج تازه بیماری

موج جدید بیماری کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با بیان اینکه پیک جدید اپیدمي کرونا از مرداد ماه پیش بینی شده بود، خاطرنشان کرد:باید بطور عاجل برای کنترل این شرایط فکر شود؛ بیشتر از این که به فکر دارو، درمان و یا تشخیص بیماری باشیم، باید پيش‌گيري کنیم؛ در غیر این صورت ممکن است سیستم درمان در پائیز و زمستان به طور غیرمنتظره دچار مشکل شود.

دکتر پیام طبرسی با بیان اینکه پیک جدید اپیدمی از مرداد قابل پیش بینی بود، گفت:در اواخر مرداد که تا حدی آمار بیماری کم شده بود، پیامدهای و مخاطرات برخی بازگشایی ها، مسافرت های شهریور و تجمعات بارها مطرح شد، در همان زمان پیش بینی شد که عدم اعمال محدودیت ها می تواند منجر به وقوع پیک های جدید بیماری شود و متأسفانه مجدداً از همان جایی که طی ۷ ماه گذشته تجربه داشتیم، ضربه خوردیم و الان در آغاز پیک جدید بیماری قرار داریم.

پیک تازه بین ۴ تا ۸ هفته طول می کشد 

وی افزود :طبق تجربیات کسب شده طی چند ماه گذشته، زمانی که یک پیک جدید شروع می شود بین ۴ تا ۸ هفته طول می کشد و در مورد پیک جدید معلوم نیست که به قله رسیده ایم یا هنوز آمار در حال افزایش است. البته به نظر می رسد که آمارها افزایشی است؛ چراکه هنوز تعداد بستری ها بیشتر از ترخیصی هاست و کماکان تعدادی بیمار در لیست انتظار هستند.

تخت های بیمارستانی پر شده است

او با بیان اینکه در پیک تازه بیماری بسياري از بیمارستان های دولتی و خصوصی در حال بستری بیماران کرونایی هستند، اظهار کرد :با وجود افزایش گنجایش ها حداقل در تهران هنوز با کمبود تخت برای بستری مواجه هستیم و تخت های بیمارستانی در حال حاضر پر شده است.

طبرسی با تأکید بر اینکه اگر مداخله جدی صورت نگیرد، امواج بیماری در طول پاییز ادامه خواهد داشت، اعلام کرد :تا هنگامی که واکسن قطعی و اثربخشی برای بیماری تولید نشود، تنها راه موجود رعایت نکات بهداشتی و پروتکل هاست.

گزارش نخستین مورد" بیماری پارکینسون (Parkinson's Disease)" ثابت شده به دنبال کووید

این متخصص عفونی با بیان اینکه علایم بیماری تغییر زیادی نکرده، بیان کرد :با این حال کووید ۱۹ یک بیماری ویروسی است که هر چه جلوتر می رویم، علائم جدیدی از آن شناسایی می شود. مثلاً شب گذشته اولین مورد" پارکینسون" ثابت شده به دنبال کووید در امریکا گزارش شد.

افزایش تعداد بیماران بدحال شاخصه موج تازه بیماری

وی افزایش تعداد بیماران بدحال را شاخصه موج جدید بیماری بیان کرد و گفت:تنها چیزی که در موج جدید مشاهده می شود افزایش تعداد بیماران بدحال است؛ به عبارت دیگر تعداد بیماران نیازمند خدمات ویژه متأسفانه در این موج بیشتر شده، همین مسئله باعث شده که گاهی اوقات به خاطر نبود تخت ویژه در ای سی یو، بیمار نیازمند خدمات ویژه در بخش بستری و مراقبت شود.

وضعیت اپیدمی نسبت به اسفند ماه و فروردین ماه خطرناک تر است

طبرسی وضعیت اپیدمی را نسبت به اسفند و فروردین وخیم تر دانست و ادامه داد :انتظار ما چیز دیگری بود، چراکه بیماری در ابتدا ناشناخته بود ولی طی چند ماه گذشته تجربیات زیادی کسب شده ، با این حال متاسفانه میزان مرگ و میرها نیز نسبت به اسفند و فروردین بالاتر است.

وی در خصوص پیش بینی وضعیت اپیدمی، با بیان اینکه اظهار نظر درباره آینده اپیدمی باید توسط متخصصان اپیدمیولوژی انجام شود، گفت:چندین بنگاه علمی در این خصوص پیش بینی هایی داشته اند؛ بر اساس نمودار اعلام شده از سوی دکتر حریرچی، اگر با همین روال پیش برویم ممکن است در آبان ماه به ۶۰۰ مورد مرگ روزانه برسیم و یک پیش بینی دیگر نیز نشان دهنده ۹۰۰ مورد فوت روزانه در اواسط آذر ماه است، البته اگر هیچ اقدام مداخله ای صورت نگیرد.

طبرسی وضعیت و آمار فعلی مرگ و میرها را نیز غیرقابل قبول دانست و گفت:روز گذشته اعلام شد که ۴۱۲۰ نفر در حال حاضر در آی سی یوها بستری هستند که اگر آمار ۵۰ درصدی فوت بیماران بستری در آی سی یو ها را در نظر بگیریم، متاسفانه تعداد فوتی ها رقم قابل توجهی خواهد بود.

افزایش احتمال انتقال بیماری در فصول سرد سال

معاون بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به نگرانی های موجود درباره وضعیت اپیدمی در پاییز و فصول سرد سال، اظهار کرد :اولا ویروس های تنفسی در تابستان فعالیت کمتری دارند که در رابطه با ویروس کووید ۱۹ این اتفاق رخ نداد؛ یعنی در تابستان نیز شدت خود را حفظ کرد؛ در حالیکه انتظار داشتیم که در تابستان مقداری فروش کند. از طرف دیگر طی فصول سرد سال حضور افراد در فضاهای سربسته بیشتر می شود و در این شرایط احتمال انتقال بیماری نیز افزایش پیدا می کند.

موج جدید بیماری کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

وی با اشاره به افزایش آمار ابتلاهای خانوادگی، گفت:در فصول سرد سال به دنبال افزایش حضور افراد در فضاهای سربسته، میزان انتقال های خانوادگی بیشتر می شود؛ چراکه اگر یک نفر از اعضای خانواده مبتلا شود، در فضای سربسته بیماری را به سایرین نیز منتقل می کند.

تنها راهکار ممکن محدود کردن مجامع است

وی همچنین به بحث بازگشایی مدارس و دانشگاه ها و تاثیر آن بر افزایش شیوع بیماری اشاره کرد و گفت:به این مسایل باید جدی تر نگاه شود؛ فرقی نمی کند و در هر تجمعی احتمال انتقال وجود دارد. به عنوان یک مثال ساده در لیگ فوتبال آسیا با وجود برگزاری بازی ها در فضای باز قبل از هر بازی از فوتبالیست ها و کادر مسابقات تست کرونا گرفته می شود و اگر مثبت باشد، احتمال حذف تیم وجود دارد. بر این مبنا پروتکلی برای بازگشایی مدارس نداریم، پروتکل مدارس یعنی هر دو یا سه روز از دانش آموزان و کادر مدارس تست حلقی گرفته شود که امکان پذیر نیست؛ بنابراین تنها راه ممکن محدود کردن مجامع است.

این متخصص عفونی همچنین به نگرانی ها در مورد تداخل کرونا با آنفولانزا اشاره کرد و گفت:هر دو بیماری ویروسی بوده و احتمال بروز همزمان آنها وجود دارد و در صورت بروز همزمان مرگ و میر آن افزایش می یابد. الان توجیهاتی وجود دارد که اگر کسی آنفولانزا بگیرد مستعد ابتلا به کرونا شده و بالعکس، لذا اگر دو اپیدمی باهم اتفاق بیفتد، مطمئناً کنترل آن بسیار سخت تر می شود.

خطر برای سیستم درمان در پاییز و زمستان

طبرسی با تاکید بر اینکه باید به طور عاجل برای کنترل این وضعیت فکری شود، اذعان داشت:بیش از اینکه به فکر دارو، درمان و یا تشخیص بیماری باشیم، باید پیشگیری کنیم؛ چراکه اگر الان پیشگیری نکنیم، ممکن است سیستم درمان در پاییز و زمستان به طور ناگهانی دچار کلاپس( فروپاشی) شود؛ چراکه اگر نیروی انسانی درگیر شود جایگزینی ندارد، کمااینکه همین الان نیز نیروی جایگزین نداریم و اگر نیرویی مبتلا شود، افراد باقیمانده باید بیشتر کار کنند تا بتوانند جای او را پر کنند.

وی با بیان اینکه این فشار کاری کیفیت کار در سیستم درمان را صد در صد کاهش می دهد، گفت:اگر به همین روال پیش برویم، کمبودهای مهمی در زمینه دارو و تجهیزات خواهیم داشت، بنابراین تنها راه چاره کنترل بیماری و پیشگیری است. همانگونه که وزارت بهداشت بارها اعلام کرده، هرچند متاسفانه اقدام عملی مناسبی از طرف تصمیم گیران صورت نمی گیرد.

رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با بیان اینکه تخت های کرونای بیمارستان مسیح دانشوری به عنوان یک مرکز ارجاعی از ابتدای اسفند تا به امروز همواره پر بوده است، گفت:ما از روی آمار مراجعه به اورژانس متوجه ورود بیماری به پیک جدید می شویم. به عنوان نمونه در ۲۱ شهریور میزان مراجعه کننده به اورژانس کرونا روزی ۶۰ نفر بود که الان این رقم به ۲۰۰ تا ۲۲۰ نفر افزایش یافته است.

مبتلایان قبل از تشدید بیماری به بیمارستان مراجعه کنند

طبرسی با اشاره به آمارهای جهانی در این رابطه، عنوان کرد :۸۰ درصد مبتلایان بدون نیاز به بستری خوب می شوند ، ۱۵ درصد در بخش بستری شده و ۵ درصد وارد آی سی یو می شوند ، از ۱۵ درصدی که در بخش بستری می شوند ، ۳۰ درصد کارشان به آی سیو کشیده می شود و بر اساس آمار جهانی از هر ۱۰ نفری که بستری می شوند یک نفر فوت می کند.

این متخصص عفونی در خاتمه با بیان اینکه این آمارها نباید مانع مراجعه بیماران به مراکز درمانی شود، گفت:نباید بگذاریم بیماری وارد مراحل حاد و شدید شده و بعد به بیمارستان و مراکز درمانی مراجعه کنیم؛ چراکه شاید دیگر نتوان کاری برای بیمار انجام داد. بنابراین اگر فردی احساس ضعف و بیحالی شدید، تب طولانی، افت اکسیژن، تنگی نفس و احساس فشار بر روی قفسه سینه داشت باید سریعا به مراکز درمانی مراجعه کند.

  • 14
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش