جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۸:۴۷ - ۲۱ مهر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۷۰۱۱۴۶
حوزه بهداشت و رفاه

آمار قربانیان کرونا در آذرماه به ۹۰۰ نفر می‌رسد؟

ویروس کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
دکتر طبرسی از احتمال افزایش مرگ و میر کرونا به ۹۰۰ نفر در آذرماه خبر داد.

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری گفت: محدودیت دو هفته ای اعمال شده در تهران صوری است.

به گزارش همشهری آنلاین، پیام طبرسی در واکنش به بعضی اظهارنظرها که شمار قربانیان کرونا در ایران را بیش از آمار رسمی وزارت بهداشت می دانند اظهار‌کرد: مطمئنا بیشتر است؛ به علت اینکه طبق نظر سازمان جهانی بهداشت، فقط بیمارانی که تست پی سی آر آنها مثبت باشد جزء آمار به شمار میروند در حالیکه بعضی افراد با وجود داشتن همه علایم بیماری تستشان منفی است یا برخی دیگر از بیماران را چون مطمئن هستیم کرونا (corona) دارند دیگر برای تست نمی فرستیم. امکان دارد برخی از این اشخاص بر اثر بیماری فوت کنند پس در آمار نیستند. اگر این افراد را هم به آمار اعلام شده اضافه کنیم، مرگ ومیر روزانه ما حدود دو تا دو و نیم برابر خواهد شد.

او در پاسخ به این سؤال که شما اعلام کرده بودید آمار فوتی های روزانه کرونا در ایران در صورت ادامه رفتارهای غیرمسئولانه مردم و اعمال نشدن تدابیر کارآمد از سوی مسوولان به ۶۰۰ نفر افزایش خواهد یافت؛ این پیش بینی شما بر چه اساسی بوده است اظهار‌کرد: این پیش بینی من نبود. پیش بینی سایت های اپیدمیولوژیک دانشگاه های معتبر بود. بسياري از دانشگاه های دنیا مثل دانشگاه واشینگتن سایت های اپیدمیولوژیک دارند. الان هم این سایت ها پیش بینی کرده اند آمار روزانه مرگ ومیر ما در آذرماه امکان دارد به ۹۰۰ نفر هم برسد. خدا کند به این رقم و به این شرایط نرسیم، ولی خب متأسفانه آمار مرگ ومیر و ابتلا در حال حاضر بسیار زیاد است. می بینید روزانه بیش از ۴ هزار نفر به این بیماری مبتلا میشوند و هر روز بر شمار بیماران بدحال اضافه می شود این در حالی است که در بیمارستان ها با کمبود تخت مواجه ایم و کادر درمان هم به شدت خسته اند. بنابراین اگر مردم همچنان کرونا را شوخی بگیرند و پروتکل ها را رعایت نکنند یا به سفرهایشان ادامه دهند، شرایط سخت تری در انتظارمان خواهد بود.

دکتر طبرسی در توضیح مبنای پیش بینی سایت های اپیدمیولوژیک اظهار‌کرد: این سایت های اپیدمیولوژیک بر مبنای رفتار مردم کشورها و آماری که خود کشورها از میزان رعایت نکات بهداشتی می‌دهند پیش بینی می کنند که شرایط وقتی تغییر می کند مرگ ومیر به چه سمتی می رود.

رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری درباره تأثير محدودیت دو هفته ای اعمال شده در تهران بر کاهش آمار کرونا اظهار کرد: این محدودیت ها صوری است و اصلا در بهبود شرایط تاثیری ندارد. بستن باغ وحش و استخرهای شنا که در سال های پیش هم در این فصل سرد مراجعه کننده ای نداشته چه تاثیری در بهبود شرایط خواهد داشت؟ می بینید که جاده ها هم چنان باز است و مردم به سفر می روند و محدودیتی اعمال نمی شود.

ویروس کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

دکتر طبرسی در مورد تکمیل ظرفیت بیمارستان ها و شرایط فوق العاده کرونا به ویژه در مورد بیمارانی که به آی سی یو نیاز دارند نیز اظهار‌کرد: متأسفانه تعدادی از این بیمارها سرگردان اند. آن زمانی که به مردم هشدار می دادیم اگر رعایت نکنند و به سفرها ادامه بدهند، شرایط سختی خواهیم داشت این روزها را پیش بینی می کردیم. ما رعایت نکردیم و الان در این وضعیت قرار گرفتیم. متاسفانه کاری از دست ما ساخته نیست.

او اضافه کرد: اگر شمار مبتلایان و کسانی که به خدمات بیمارستانی نیاز دارند از این هم بیشتر شود به برپایی بیمارستان صحرایی نیاز پیدا می کنیم اما باید به یاد داشته باشیم برپایی بیمارستان صحرایی به این سادگی نیست. برای این کار به فضای مناسب، نیروی متخصص و امکانات نیاز داریم که در حال حاضر موجود نیست.

طبرسی ادامه داد: قرار بود ارتش بیمارستان های صحرایی را راه اندازی کند که متاسفانه خود آنها به شدت زیر بار کرونا قرار دارند. همه نیروهای متعلق به بیمارستان های ارتش ۲۴ ساعته مشغول اند. در واقع نیرویی نمانده که بخواهند در بخش بیمارستان صحرایی از آن ها استفاده کنند. به یاد داشته باشید کرونا مثل وبا و بیماری هایی این چنینی نیست که با تزریق سرم و درمان هایی از این دست بتوانیم به بیمار کمک کنیم. بیمار مبتلا به کرونا به اکسیژن، امکانات مجهز و پزشکان متخصص نیاز دارد و با بیمارستان صحرایی و امکانات اولیه نمی توان به بیماران مبتلا به کرونا کمکی کرد.

رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با تأکید بر این که در حال حاضر نیز با کمبود نیروی متخصص در بیمارستان ها مواجهیم اظهار‌کرد: نیروی کافی نداریم و کسانی هم که الان مشغول هستند بسیار خسته اند.

او در پاسخ به این سؤال که چرا نیروی متخصص به بیمارستان ها تزریق نمی شود و اگر شدت بیماری باز هم افزایش پیدا کند چه باید کرد تأکید کرد: این را باید از وزارت بهداشت و رییس جمهور بپرسید. وزارت بهداشت و دولت باید چاره ای بیندیشد از ما کاری ساخته نیست.

ویروس کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

طبرسی در بخش دیگری از این گفت و گو درباره داروهایی که برای درمان ترامپ تجویز شد به همشهری آنلاین گفت: یکی از این داروها رمدسیویر بود که در ایران هم استفاده می شود، یکی دیگر دگزامتازون بود که ما هم برای بیماران تجویز می کنیم و داروی دیگر مونوکلرا آنتی بادی بود که الان سازمان انتقال خون در ایران در حال ساختن این آنتی بادی است. این آنتی بادی نوعی از پلاسماست. در واقع پلاسمای افرادی را که بهبود یافته اند می گیرند و بعد آنتی بادی هایی را که خنثی کننده اند جدا می کنند و بعد به بیمار تزریق می کنند. سازمان انتقال خون در حال ساخت این دارو است باید ببینیم چه زمانی آماده می شود و به مرحله استفاده بالینی می رسد.

او تأکید کرد: البته باید تأکید کنم که این داروها باید در مراحل اولیه درگیری بیمار با ویروس کرونا استفاده شوند. در مراحلی که بیماری شدت پیدا می کند و بیمار به آی سی یو نیاز پیدا می کند هیچ کدام از این داروها کمک نمی کنند.

رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در پایان تأکید کرد: اوضاع خراب است. متأسفانه در این شرایط نه مسوولان کاری می کند و نه مردم همکاري می کنند. با تداوم این رفتارها باید منتظر روزهای سخت تر و تلخ تر باشیم.

ویروس کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش