جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۳۰۱۲۰

تنفر از همسر: آیا طبیعی است و چه باید کرد؟

احساس تنفر از همسر,نشانه های تنفر از همسر,علت تنفر از همسراحساس تنفر از همسر
زندگی زناشویی همواره پر از شور و شوق نیست، گاهی به علت مشکلاتی که در زندگی رخ می دهند عشق جای خود را به حس تنفرخواهد داد، اما چه چیزی سبب ایجاد این حالت خواهد شد؟ علائم آن چیست؟ راهی برای حل آن وجود دارد؟ تمام این سوالات ممکن است ایجاد شوند که در ادامه این مقاله سرپوش به آنها خواهیم پرداخت.

تنفر از همسر:

جملاتی از قبیل؛ از همسرم بدم میاد، هر کاری می کنم نمی تونم دوستش داشته باشم، نمی خوام دیگه به من نزدیک بشه و... ممکن است به گوش شما هم رسیده باشد، حتی شاید خودتان در این موقعیت قرار داشته باشید و این حس نسبت به همسرتان برای شما ایجاد شده باشد، گاهی ممکن است این احساس تنفر ریشه منطقی و واقع بینانه ای داشته باشد و به دلیل برخی رفتارهای طرف مقابل ایجاد شده باشند، گاهی نیز کاملا غیرمنطقی هستند زیرا از توقعات و انتظارات غیرواقع بینانه همسر نشات می گیرند.

زندگی همواره مسیر طبیعی و بی دردسری نخواهد داشت و پر از فراز و نشیب است و البته نمی توان این موضوع را انکار کرد. در صورتی که با روبرو شدن با مشکلات احساس می کنید تمام مشکلات از جانب همسرتان رخ می دهند و او را در تمامی موضوعات مقصر می دانید؛ باید ابتدا کمی توقف کنید و احساس خود را مورد ارزیابی قرار دهید، در صورتی که در دل خود نسبت به همسرتان احساس تنفر دارید؛ ممکن است زندگی شما در معرض خطر قرار داشته باشد بنابراین لازم است بررسی های بیشتری توسط مشاور اتفاق بیوفتد، در هر صورت احساس تنفر با علائمی از قبیل؛ گوشه گیری و عدم صحبت نمودن با همسر، ناامیدی و احساس غم، کاهش میل جنسی، عدم پایبندی به مسئولیت‌ها و تعهدات، دیر آمدن به منزل، اختصاص دادن وقت بیشتری به کار، توهین و تحقیر همراه باشد.

دلایل متفاوتی می توانند این احساس را برای زوجین به همراه بیاورند گاهی ممکن است شریک زندگی خواسته یا ناخواسته مرتکب اشتباهی شود و طرف مقابل از این اشتباه عصبانی باشد که این حس بیزاری در اوج عصبانیت اصلا چیز عجیبی نخواهد بود.

دکتر لیزا ماری بابی، مشاور ازدواج، درمانگر و مربی زندگی عنوان می کند: این فرصت برای هر رابطه طولانی وجود دارد که به بستری برای ایجاد رنجش، احساسات جریحه دار شده، خشم و ناامیدی تبدیل شود، کینه و نفرت از همسر اتفاقی نیست که در یک شب رخ دهد بلکه فرآیندی کاملا تدریجی خواهد بود که در طی سالها و ماه ها رخ می دهد.

در ادامه به دلایل ایجاد حس تنفر از همسر خواهیم پرداخت و راه هایی را ارائه می کنیم تا این احساس آزاردهنده و مشکل‌ساز را رفع کنیم و رابطه را بهبود دهیم.

درمان تنفر از همسر,علت تنفر مرد از زن,تنفر از همسرتنفر از همسر؛ ایجاد زمینه جدایی

دلایل ایجاد احساس تنفر به همسر:

عدم رسیدگی به ظاهر:

از قدیم گفته شده زنان از طریق گوش عاشق می شوند و مردان از طریق چشم، درست است که این اعتقاد چندان قطعی نیست اما می تواند تا حد زیادی واقعیت داشته باشد و مردان همیشه دوست دارند همسرشان آراسته و مرتب باشد. متاسفانه باید قبول کنیم که زنان زمانی که قصد دارند به مهمانی یا بیرون از منزل بروند، بیشتر به ظاهر خود رسیدگی می کنند در صورتی که عدم آراستگی زنان می تواند به عنوان زنگ هشداری برای زندگی مشترکشان به حساب بیاید که دائما به صدا در می آید و سبب ایجاد نوعی حس انزجار برای مردان نسبت به همسر خود خواهد شد.

دلایل ایجاد احساس تنفر به همسر,افسردگی و تنفر از همسر,مقابله با احساس تنفر از همسرتنفر از همسر؛ عدم رسیدگی به ظاهر

وابستگی بیش از حد به همسر:

گاهی احساس تنفر به همسر به وابستگی بسیار زیاد او و عدم احساس استقلالش بر می گردد، وی ممکن است حس کند کاملا تحت سلطه همسرش است، همین وابستگی بیش از اندازه و مطیع بودن سبب می شود فرد از همسر خود دل زده شود، در طولانی مدت احساس تنفر ایجاد خواهد شد و فرد دیگر تاب دیدن همسر وابسته خود را ندارد.

حسادت:

در صورتی که فرد حسادت بیش از حد به همسرش داشته باشد، می تواند زندگی اجتماعی آنها را تجت تاثیر قرار دهد، زیرا این فرد به همسرش اجازه برقراری ارتباط با هیچکس را نمی دهد، همین موضوع می تواند سبب کاهش صمیمت بین زن و شوهر شود و دو طرف از یکدیگر فاصله بگیرند، در نهایت یک حس بیزاری ایجاد خواهد شد.

سلطه گری زنان:

یکی از خصوصیات ذاتی مردان حس قدرت بیشتر آنها نسبت به زنان است، بنابراین اگر خودشان حرف اول و آخر را بزنند حس قدرت و اعتماد به نفس بیشتری خواهند داشت، در صورتی که زن نسبت به مرد قدرت بیشتری را از خود نشان دهد و تلاش کند حرف خود را به کرسی بنشاند و با رفتارهای سرد و بدون محبت به همسرش رفتار کند؛ می تواند زمینه تنفر را فراهم سازد.

نشانه های تنفر از همسر,علت تنفر از همسر,تنفر از همسر در دوران بارداریتنفر از همسر؛ احساس سلطه گری در زنان

کمک نکردن در انجام کارهای خانه:

گاهی ممکن است همسرتان انتظار داشته باشد همه کارهای منزل از قبیل؛ شستشو، نظافت و مراقبت از بچه ها را شما برعهده بگیرید، در صورتی که این موضوع مداوم باشد، می تواند زمینه کینه ورزی را فراهم کند، به مرور زمان این کینه افزایش پیدا کرده و در نهایت به نفرت تبدیل خواهد شد.

مشورت نکردن با شما و تصمیم گیری:

در صورتی که فرد کاری کرده که باعث ناراحتی همسرش شده و برای آن سماجت داشته باشد؛ مثلا ممکن است بدون مشورت با همسرش شغلش را از محل زندگی دور کرده باشد یا در شرایط مالی بد و تنگنا ماشین جدیدی خریده، در این صورت این امور باعث عصبانیت فرد مقابل خواهد شد، قبل از هرگونه سماجت در این باره باید فکر کنید که این احساس به نفرت تبدیل شده است یا نه؟!

غفلت و عدم توجه:

یکی از اصلی ترین دلایل ایجاد تنفر بین زوجین می تواند مربوط به غفلت و عدم توجه زوجین به یکدیگر باشد، متاسفانه صمیمیت بین افراد بعد از ماه عسل کاهش پیدا می کند، در صورتی که صمیمیت پایدار مانده باشد شما جزء گروه خوش شانس ها هستید، در اکثر ازدواج ها این موضوع به عنوان یک ضربه جدی محسوب می شود و می تواند برای زوجین دشوار باشد، گاهی ممکن است احساس شود نیازهای جسمی توسط همسر برآورده نمی شوند و سبب ناامیدی طرف مقابل می شود، با گذشت زمان این ناامیدی افزایش یافته و گمان می شود که تنفر ایجاد شده است.

اختلافات پیش از ازدواج:

گاهی نیز ممکن است حس تنفر بین زوجین ریشه در اختلافاتی داشته باشد که پیش از ازدواج ایجاد شده اند و می توانند مشکلات بسیار جدی و بزرگی را در آینده برای دوطرف ایجاد کنند، با یادآوری این اختلافات ممکن است احساس تنفر داشته باشید به خصوص اگر همسر شما باعث ایجاد این اختلافات شده باشند.

درمان تنفر از همسر,علت تنفر مرد از زن,تنفر از همسرتنفر از همسر؛ اختلافات پیش از ازدواج

راه های مقابله با احساس تنفر از همسر:

بدانید احساسی که دارید کاملا طبیعی است:

روابط عاشقانه پیچیده هستند، هرچقدر کسی برای ما مهم و عزیز باشد باز هم دلیل نمی شود که همیشه سبب خوشحالی ما شود و این موضوع باید پذیرفته شود که؛ رابطه زناشویی همواره گل و بلبل نیست و گاهی ممکن است همراه با خشم، انزجار و حتی نفرت باشد که این موضوع کاملا طبیعی است.

سعی کنید احساستان را با جزئیات به زبان بیاورید:

اختلافات شدید گاهی در اثر ترکیب پیچیده‌ای از احساس عصبانیت، ناامیدی، آسیب‌دیدگی و سردرگمی ایجاد می شوند، فرد نمی تواند به درستی احساس خود را شناسایی کند، بنابراین با جملاتی از قبیل؛ «ازت متنفرم» سعی دارد خشم خود را خالی کند، بنابراین لازم است زمان کافی بگذارید، احساس خود را بشناسید، تفکیک کنید تا متوجه شوید چه اتفاقی در حال رخ دادن است.

حال‌ و هوای خود را عوض کنید:

خود را با درگیری‌ها و موقعیت‌های پرتنش محدود نکنید گاهی به همدیگر فرصت استراحت بدهید، در صورتی که نمی تواند از لحاظ جسمی از همسرخود فاصله بگیرید، با مدیتیشن کوتاه یا تنفس عمیق آرامش را به ذهن و قلب خود برگردانید تا کنترل بیشتری بر روی احساس خود داشته باشید.

کمی از هم دور شوید:

در هر رابطه باید فرصتی وجود داشته باشد تا دو طرف کمی تنها باشند؛ به این شکل رابطه ای سالم ایجاد می شود و رفتارهای آزاردهنده تا حد زیادی کاهش می یابند، بنابراین شما فرصتی خواهید داشت که به نیمه دوست‌داشتنی وجود همسرتان فکر کنید.

به احوال خود دقت کنید:

از مهمترین دلایل ایجاد تنش در روابط به افسردگی، استرس، فرسودگی شغلی بیش از حد و اضطراب برمی گردد، در صورتی که شما هم با این مشکلات دست و پنجه نرم می کنید، کاملا طبیعی است که از کوچک‌ترین رفتارهای آزاردهنده همسرتان به سطوح بیایید، بنابراین لازم است درباره چالش هایی که در زندگی مشترک با آنها روبرو هستید با وی صحبت کنید یا در صورت لزوم به یک درمانگر مراجعه کنید.

نشانه های تنفر از همسر,علت تنفر از همسر,تنفر از همسر در دوران بارداریرفع احساس تنفر از همسر؛ مراجعه به مشاور

بررسی کنید آیا این رابطه هنوز همانی است که می‌خواستید یا نه:

در صورتی که احساس تنفر شما به اشتباهات شریک زندگی‌تان مربوط نیست، ممکن است این احساس ریشه در از بین رفتن تمام خصلت‌ها یا علایق مشترکی باشد که شما را به‌سمت یکدیگر کشانده بودند و شما دیگر همتای ایدئالی برای هم نباشید، اما قبل از اینکه رابطه را پایان دهید، تلاش کنید با یک گفت و گو شانس احیای مجدد رابطه را به یکدیگر دهید.

خودتان را جای همسرتان بگذارید:

هر بحثی دو طرف دارد هر زمانی که از حرف‌ها یا رفتار همسرتان احساس ناامیدی داشتید، سعی کنید با دید او به مشکلات نگاه کنید و از خودتان بپرسید که نقش شما در ایجاد این درگیری چقدر بوده است.

بر روی ویژگی‌های مثبت شریک زندگی خود تمرکز کنید:

گاهی ممکن است تنفر تمام وجود فرد را گرفته باشد، اما این موضوع همیشه بوده است؟ شما از ابتدای ازدواج این حس را داشته اید؟ ۳ ماه پیش چطور؟ گاهی با فکر کردن به ویژگی‌های مثبت شریک زندگی و تمرکز بر روی آنها می توان بر روی خشم ایجاد شده چشم بست و با به یاد آوردن زیباترین خاطرات زندگی فرصت دوباره ای به احساس دوست داشتن داد.

۳ راه پیش روی شما در صورت تنفر از همسر:

- با همین روال به زندگی خود ادامه دهید اما باید بدانید این موضوع می تواند عوارض جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد حتی زندگی فرزندانتان را هم تحت تاثیر قرار می دهد.

- می توانید از وی طلاق بگیرید که این موضوع هم دشواری های زیادی را به همراه خواهد داشت و به عنوان راه حل توصیه نمی شود.

- به مشاوره مراجعه کنید و برای بازسازی زندگیتان تلاش کنید.

گردآوری: بخش پزشکی سرپوش

  • 19
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش