شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۱:۴۸ - ۰۳ شهریور ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۶۰۳۱۹
مشاوره پزشکی

این مسکن‌ها را بیماران دیابتی نباید مصرف کنند

دیابت,مسکن خطرناک برای بیماران دیابتی
دیابت نوع ۲ به تنهایی خطر نارسایی قلبی را افزایش می دهد احتمالاً به این دلیل که قند خون بالا سلول های عضلانی قلب را مختل می کند.

محققان هشدار دادند که برخی مسکن ها، خطر نارسایی قلبی در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می دهند.

به گزارش ایسنا به نقل از هلث، نتایج تحقیق جدید محققان دانمارکی نشان می دهد که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ در صورت مصرف ایبوپروفن یا نوع دیگری از داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAID) امکان دارد بطور قابل توجهی با خطر نارسایی قلبی مواجه شوند.

بر اساس نتایج تحقیقات ارائه شده در نشست سالانه انجمن قلب و عروق اروپا در بارسلون، استفاده کوتاه مدت از داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی خطر بستری شدن در بیمارستان به دلیل نارسایی قلبی را بین بیش از ۳۳۱هزار فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ در دانمارک بدون هیچ مشکل قلبی قبلی ۴۳ درصد افزایش داد. البته چنین تحقیقاتی مقدماتی در نظر گرفته می شود تا زمانی که در نشریه معتبری منتشر شود.

نتایج نشان داد که داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی خطر نارسایی قلبی (Heart failure) در افراد دیابتی نوع ۲ با ۸۰ سال سن یا بیشتر (۷۸درصد) همچنین با سطح قند خون بالا (۶۸درصد) را بیشتر می کند. کسانی که قبلا از داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی استفاده نکرده بودند بدترین واکنش را نشان دادند و خطر نارسایی قلبی آنان تقریباً سه برابر بود.

دکتر اندرس هولت، متخصص قلب و عروق در بیمارستان دانشگاه کپنهاگ دانمارک و محقق ارشد این مطالعه گفت: «باتوجه به استفاده بسیار مکرر و ارتباطی که حتی با مصرف کوتاه مدت از داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی وجود دارد معتقدیم که می توانیم این نگرانی را توجیه کنیم».

دکتر یوجنیا جیانوس، مدیر سلامت قلب زنان در بیمارستان لنوکس هیل در شهر نیویورک اظهار‌کرد: داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی قبلاً با افزایش اندک خطر نارسایی قلبی در میان جمعیت عمومی به ویژه برای افراد با مشکلات قلبی پیشین مرتبط بوده است.

جیانوس، یکی از اعضای شورای پيش‌گيري از بیماری های قلبی عروقی کالج آمریکایی قلب و عروق می گوید:« مسلماً در بیمارانی که قبلاً دچار نارسایی قلبی بودند خطر بیشتری وجود دارد».

جیانوس توضیح داد که دیابت (Diabetes) نوع ۲ به تنهایی خطر نارسایی قلبی را افزایش می دهد احتمالاً به این دلیل که قند خون بالا سلول های عضلانی قلب را مختل می کند.

جیانوس در مورد دیابت نوع ۲ گفت: «حتی در صورت عدم انسداد در عروق کرونر یا حتی بدون کاهش عملکرد پمپاژ قلب، این افراد هم چنان در معرض خطر ابتلا به نارسایی قلبی هستند».

هولت و گروه وی برای این که دریابند آیا استفاده از داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی خطر نارسایی قلبی را در میان دیابتی ها بیشتر می کند یا خیر، ثبت های پزشکی دانمارک را بررسی کردند تا افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ را بین سال های ۱۹۹۸ تا ۲۰۲۱ شناسایی کنند سپس افرادی که قبلاً مبتلا به نارسایی قلبی تشخیص داده شده بودند همچنین افرادی که قبلاً به دلیل یک وضعیت پزشکی طولانی مدت از داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی استفاده می کردند را از مطالعه حذف کردند.

حدود یک نفر از ۶ بیمار شرکت کننده در این مطالعه، در طول یک سال پس از تشخیص دیابت نوع ۲ حداقل یک داروی ضد التهابی غیراستروئیدی برای وی تجویز شده بود؛ ایبوپروفن بیشترین استفاده را داشت و در ۱۲ درصد از بیماران دیابتی تجویز شده بود. شایع ترین مورد بعدی دیکلوفناک بود که حدود ۳درصد از بیماران از آن استفاده می کردند.

نتایج این مطالعه نشان داد که هر دوی این داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی با افزایش خطر بستری شدن در بیمارستان به دلیل نارسایی قلبی در میان دیابتی ها مرتبط بودند.

با این حال، نارسایی قلبی با استفاده از داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی در افراد مبتلا به دیابت که بیماری آنان به خوبی کنترل شده و در افراد با سطح قند خون (Blood Glucose Level) طبیعی مرتبط نبود.

جیانوس گفت: داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی عمدتاً با ایجاد احتباس مایعات، خطر نارسایی قلبی را افزایش می دهند. این امر حجم خون را افزایش می دهد و نیازهای بیشتری را به قلب تحمیل می کند.

دکتر گرگ فونارو، رئیس موقت قلب و عروق در دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس (UCLA) گفت: این داروها بر پوشش رگ های خونی تأثیر می گذارند که به افزایش فشار خون معروف است.

به گفته پزشکان، بیماران دیابتی نوع ۲ باید قبل از مصرف هر گونه داروی ضد درد با پزشک خود مشورت کنند.

انواع دیگر داروهای ضد درد به ویژه استامینوفن (تیلنول) برای این افراد بی خطر است.

فونارو می گوید: بنظر نمی رسد داروهای حاوی استامینوفن خطر نارسایی قلبی مرتبطی داشته باشند به همین دلیل برای تسکین درد و کاهش تب، استامینوفن به داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی ترجیح داده می شود.

  • 15
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش