
به گزارش ایسنا، دکتر نفسیه حسنلو به مناسبت هفته تیروئید با اشاره به اهمیت عملکرد این غده در بدن گفت: تیروئید، غده ای پروانه ای شکل در جلوی گردن است که با ترشح هورمون هایی مانند T۳ و T۴، تنظیم کننده اصلی متابولیسم بدن به شمار می رود.
او ادامه داد: اختلالات تیروئیدی، از جمله کم کاری و پرکاری تیروئید، میتواند علایم گسترده ای مانند خستگی (Fatigue)، افزایش یا کاهش وزن، تپش قلب (heartbeat)، اضطراب، یبوست، ریزش مو و اختلالات قاعدگی ایجاد کند و در صورت تشخیص ندادن به موقع ، کیفیت زندگی بیمار را به شدت تحت تأثیر قرار دهد.
حسنلو با تأکید بر لزوم غربالگری تیروئید در بعضی گروه ها از جمله زنان، زنان باردار، سالمندان و افرادی با سابقه خانوادگی بیماری های غدد، ادامه داد: آزمایش ساده خون برای سنجش هورمون های تیروئیدی TSH می تواند به تشخیص سریع کمک کند و درمان زودهنگام مانع از بروز عوارض جدی شود.
او همچنین درباره خوددرمانی با هورمون تیروئید هشدار داد و گفت:مصرف خودسرانه قرص های هورمونی مانند لووتیروکسین، بدون نظر پزشک میتواند باعث آسیب به قلب و استخوان ها شود. درمان باید دقیق و براساس نوع و شدت اختلال انجام گیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز در پایان توصیه کرد:تغذیه سالم، کنترل استرس و مراجعه منظم برای بررسی های سلامت میتواند نقش مهمی در پيشگيري و کنترل بیماری های تیروئیدی داشته باشد.
- 19
- 6