پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۶:۱۳ - ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۳۰۸۳
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

بالاخره تا کی باید ماسک بزنیم؟

ماسک,واکسن کرونا
مرکز مدیریت و پیشگیری بیماری آمریکا سختگیری ها در رابطه پوشیدن ماسک برای اشخاص واکسینه شده را کاهش داده است. ولی این بدان معنی نیست که ما بزودی شاهد پایانی برای ماسک زدن خواهیم بود.

مقامات بهداشت عمومی از مردم می خواهند حتی بعد از دریافت واکسن، از ماسک استفاده نموده و فاصله اجتماعی را حفظ کنند. ولی این مسأله شاید متناقض بنظر برسد و این سؤال بوجود بیاید که اگر کسی واکسن بزند، آیا از ویروس کرونا (corona) در امان نمی ماند؟

پاسخ پیچیده است:اکثریت قریب به اتفاق افرادی که واکسینه میشوند ازکووید- ۱۹ در امان هستند. با این حال، اشخاص واکسینه شده امکان دارد ویروس را انتقال دهند ، چه بسا اگر هیچ علائمی نداشته باشند.

اوری آگوست، استاد ایمونولوژی در دانشگاه کرنل در این رابطه می گوید:« ما امروز می دانیم که واکسن ها قادر به محافظت در برابر بیماری هستند، ولی چیزی که واقعاً فرصت کافی برای درک آن نداشته‎ ایم این است که آیا واکس ها از شیوع بیماری هم پیشگیری می کنند؟»

به این علت که سارس کروناویروس امکان دارد هنوز دستگاه تنفسی را درگیر نگه داشته باشد، چه بسا اگر سلول های ایمنی سیستمیک، بدن را از بیماری کووید- ۱۹ محافظت کنند.

تا کِی باید از ماسک استفاده کنیم؟

برای یک آینده دور، ماسک های خود را نگه دارید. در حال حاضر ، چندین مسأله ناشناخته موجود است که باعث می شود استفاده از ماسک و حفظ فاصله اجتماعی درجهت محافظت از جامعه، در سطح گسترده تری مهم باشد.

اولا، دانشمندان نمی دانند که واکسن های کووید- ۱۹چگونه از انتقال بدون علامت سارس کروناویروس محافظت می کنند. نشانه های امیدوارکننده ای وجود دارد ، ولی تحقیقات ناقص است. محققان همینطور نمی دانند که واکسن کووید- ۱۹ برای چه مدتی ممکن است از افراد در برابر ویروس محافظت کند.

دانشمندان همچنین حواسشان هست که چگونه تغییرات تکاملی ویروس یا انواع آن بر اثربخشی واکسن ها تأثیر می گذارد. پژوهشگران قبلاً دریافته اند که تاثیرگذاری واکسن جانسون و جانسون در آفریقای جنوبی که نوع جهش یافته B۱۳۵۱، در آن وجود دارد ، کاهش یافته است.

اوری آگوست، استاد ایمونولوژی در دانشگاه کرنل در این رابطه می گوید:« ما امروز می دانیم که واکسن ها قادر به محافظت در برابر بیماری هستند، ولی چیزی که درواقع فرصت کافی برای درک آن نداشته‎ ایم این است که آیا واکس ها از شیوع بیماری هم پیشگیری می کنند؟»

با این حال، شاید مهمترین عامل،" میزان پذیرش واکسن توسط بزرگسالان واجد شرایط " باشد. کودکان میتوانند عامل شیوع بیماری باشند، ولی واجد شرایط تزریق واکسن نیستند. برخی از آن ها امکان دارد بیش از حد در معرض خطر ایمنی قرار بگیرند و برخی دیگر ممکن است با موانع اداری در روند واکسیناسیون روبرو شوند.

اگر هنوز مجبور به ماسک زدن باشیم، تزریق واکسن چه فایده ای دارد؟

استفاده از ماسک و حفظ فاصله اجتماعی را بعنوان استراتژی های مداومی برای کاهش خطر در نظر بگیرید که در کنار آن دانشمندان مشغول انجام تحقیقات هستند تا بیشتر افراد واکسینه میشوند و شیوع کووید- ۱۹ کاهش می یابد.

به عنوان مثال، مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها گفتند که افراد میتوانند در خانه و بدون ماسک با اشخاصِ کاملاً واکسینه شده دور هم جمع شوند. افراد، دو هفته پس از دریافت آخرین واکسن،« کاملاً واکسینه شده» تلقی می شوند. همان اشخاص بعد از تزریق واکسن باید در رابطه با حفظ فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک در ملأ عام وظیفه شناس باشند، زیرا به صورت بالقوه میتوانند بیماری را در جامعه به شکل گسترده ای منتقل کنند.

امید است که هرچه تعداد بیشتری واکسینه شوند، افراد کمتری به موارد شدید کووید- ۱۹ مبتلا شود و با شیوع بیماری، فشار بر سیستم بهداشتی کاهش یابد.

دکتر بروس وای لی، استاد سیاست بهداشت در دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه نیویورک گفت:« امیدوارم بتوانیم اکثریت جمعیت را واکسینه کنیم. آن وقت می توانیم درباره حرکت به سمت حالت عادی صحبت کنیم ».

ماسک,واکسن کرونا

چه زمانی این پاسخ ها را خواهیم داشت؟

مطالعات در مورد میزان محافظت واکسن در برابر انتقال ویروس ادامه دارد و امیدوارکننده است ولی ناقص است. بعید بنظر میرسد که واکسن ها خاصیت محافظت کامل یا« ضدعفونی کننده » داشته باشند. فقط تعداد معدودی از واکسن ها میتوانند چنین ادعایی داشته باشند، از جمله واکسن آبله.

با این حال، در صورتیکه واکسنی انتقال را به میزان قابل توجهی کاهش دهد، خبر خوبی برای توانایی جهان در مهار ویروس خواهد بود.

در شرایط عادی، این دسته از پرسش ها ممکن است در آزمایشات بالینی واکسن که سال های طولانی انجام شده است ، پاسخ داده شده باشد. در این شرایط اضطراری، توقف بیماری مهم ترین هدف بود و واکسن های موجود این کار را بسیار مؤثر انجام می دهند.

آگوست خاطرنشان کرد:« ما احتمال می دهیم که تا اواسط ماه سپتامبر، تعداد هر چه بیشتری از افراد واکسینه شوند. مهمتر اینکه، واکسن ها لزوماً نیازی به محافظت کامل برای کمک به مبارزه با پاندمی را ندارند. اگر همه واکسینه شوند، ویروس در سطح کمتری وجود دارد ».

  • 13
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش