سه شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۳
۲۱:۲۸ - ۰۱ بهمن ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۱۰۰۵۶
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

کلیه یک خوک به انسان پیوند خورد

پیوند موفقیت‌آمیز کلیه خوک روی انسان,پیوند کلیه خوک به انسان
جراحان دانشگاه آلاباما در بیرمنگام آمریکا روز پنجشنبه گزارش دادند که برای اولین بار موفق به پیوند کلیه های یک خوک اصلاح شده به روش ژنتیکی به شکم یک مرد مرگ مغزی ۵۷ ساله شده اند.

به گزارش ایسنا، جراحان دانشگاه آلاباما در بیرمینگام اخیرا با موفقیت دو کلیه خوک را به بدن یک مرد مرگ مغزی شده آلابامایی پیوند زدند و این در حالیست که دو هفته پیش محققان قلب یک خوک را به بدن یک مرد اهل ایالت مریلند پیوند زده بودند. حال جراحان آمریکایی با موفقیت دو کلیه خوک را به" جیم پارسونز" ۵۷ ساله پیوند زدند که این کار گام مهم دیگری در عرصه پزشکی در جهان به شمار می رود.

اگرچه پیوند عضو از حیوانات به انسان موضوع بحث برانگیزی است، اما نظرسنجی ها نشان داده که اگر چنین فناوری به صورت گسترده در دسترس قرار بگیرد، بیشتر افراد آنرا خواهند پذیرفت. دهه هاست محققان بر روی امکان استفاده از اندام های حیوانی برای پیوند مطالعه می کنند، اما تنها مشکلی که با آن در این راه مواجه بوده اند، چگونگی جلوگیری از رد فوري پیوند هنگام پیوند به بدن انسان بوده است؛ اما چندی پیش محققان این نظریه را مطرح کردند که حذف ژن خوک برای یک کربوهیدرات (یک مولکول قند یا گلیکان به نام آلفا گال) که باعث رد شدن پیوند می شود، از این مشکل جلوگیری می کند.

دیلی میل در این باره نوشت: "جیم پارسونز" ۵۷ ساله از هانتسویل، آلاباما در ماه سپتامبر پس از آسیب و ضربه ای که به سر او در حین مسابقه موتورسواری وارد شد، دچار مرگ مغزی شد و بنابراین رسما او یک فرد فوت شده است.

محققان دانشگاه آلاباما در بیرمینگام تنها چهار روز بعد از آن اتفاق و پس از صحبت با خانواده او، در تدارک انجام این عمل پیوند بودند.

طی این عمل کلیه های خود "پارسونز" در حالی که خون هنوز در آنها در گردش بود و قبل از اینکه دو عضو اهدا شده از خوک اصلاح شده به روش ژنتیکی به او پیوند داده شود، برداشته شدند.

کلیه های خوک پیوندی خون را فیلتر کردند، ادرار تولید کردند و مهم تر از همه، بلافاصله توسط بدن او رد نشدند. هر دو عضو تا سه روز پس از پیوند همچنان عملکرد صحیحی داشتند. دکتر "جیم لاک" (Jayme Locke)، جراح اصلی این مطالعه گفت که مراحل این عمل همانند مراحل یک عمل پیوند انسان به انسان بوده است.

در میان پزشکانی که طی این عمل به دکتر" جیم لاک" جراح اصلی این مطالعه کمک کردند، نام دکتر "بابک اوراندی" (Babak Orandi) نیز نوشته شده است. بابک اوراندی جراح پیوند شکم و استادیار جراحی در دانشگاه آلاباما در بیرمنگام است.

نتایج نشان می دهد که چگونه عمل "پیوند از گونه ای بگونه دیگر" (xenotransplantation) می تواند بحران کمبود عضو در سراسر جهان را برطرف کند.

آناتومی و فیزیولوژی قلب خوک ها شبیه به انسان است، بنابراین از آن ها به عنوان مدلی برای توسعه درمانهای جدید استفاده می شود.

"پارسونز" در مرکز اهداء عضو در آلاباما ثبت نام کرده بود. او آرزو داشت که اعضای بدنش پس از مرگش به دیگران کمک کنند، ولی اعضای بدنش برای اهدا مناسب نبود. خانواده او به پزشکان دانشگاه آلاباما در بیرمینگام اجازه دادند تا او را روی دستگاه تنفس مصنوعی نگه دارند تا بدنش در طول مطالعه کار کند.

"جولی اوهارا" همسر سابق "پارسونز" گفت: "جیم" می خواست با مرگ خود تا آن جا که می توانست مردم را نجات دهد و چون می دانست که با این کار میتواند جان هزاران و هزاران نفر را با این کار نجات دهد، هیچ تردیدی نداشت. رؤیای ما این است که هیچ فرد دیگری در انتظار یک کلیه فوت نکند و حال می دانیم که" جیم" بسیار خشنود است که مرگ او می تواند امید زيادي را در دل دیگران زنده کند.

طی این پروسه کلیه های خود "پارسونز" برداشته شد و دو کلیه خوک که به روش ژنتیکی اصلاح شده بودند، به بدن او پیوند زده شدند. در حال حاضر، بیش از ۸۰۰ هزار آمریکایی با نارسایی کلیوی زندگی می کنند و اکثر آنها هرگز به لیست انتظار راه پیدا نمی کنند، زیرا اندام های کمی برای پیوند در دسترس هستند.

اگرچه دیالیز میتواند کیفیت زندگی را برای مدتی حفظ کند، اما پیوند عضو، کیفیت زندگی بهتر و عمر طولانی تری را برای افراد به ارمغان می آورد.

در اوایل این ماه میلادی جاری در اولین جراحی در نوع خود، یک بیمار ۵۷ ساله با بیماری لاعلاج قلبی، پیوند موفقیت آمیزی داشت و قلب یک خوک به بدن او پیوند زده شد. این بیمار که "دیوید بنت" (David Bennett) نام دارد و ساکن مریلند است، به دقت طی روزها و هفته های آینده تحت نظر خواهد بود تا مشخص شود که آیا عضو پیوندی میتواند فوایدی برای نجات زندگی او داشته باشد یا خیر. "دیوید بنت" نخستین بیمار در جهان بود که از یک خوک اصلاح شده ژنتیکی پیوند قلب دریافت کرد.

در همین حال، در اکتبر سال گذشته میلادی، جراحان در نیویورک با موفقیت یک کلیه خوک دیگر را قبل از این که بیمار را از حالت پشتیبانی خارج کنند، به آن پیوند زدند. این عمل در مرکز پزشکی "NYU Langone Health" توسط گروهی از جراحان انجام شد.

اهدای عضو از حیوان به انسان مدتها است که یکی از اهداف پزشکی بوده است. یک مورد از چالش های زيادي که محققان با آن روبه رو هستند، این است که اندام شبیه ترین پستانداران به انسان نیز تفاوت های نامحسوس، ولی مهمی با اندام انسان دارند. این تفاوت کوچک باعث پس زده شدن این اندام ها توسط بدن انسان پس از انجام عمل پیوند عضو می شود.

پیوند موفقیت‌آمیز کلیه خوک روی انسان,پیوند کلیه خوک به انسان

یکی از محدودیت های اصلی پیوند عضو از خوک به انسان آن است که خوک ها به طور طبیعی قندی به نام آلفا- گال (alpha- gal) تولید می کنند که در بدن انسان ایجاد نمی شود، ولی خوک هایی که توسط محققان دانشگاه نیویورک مورد استفاده قرار گرفتند، از نظر ژنتیکی مهندسی شده بودند تا این قند را تولید نکنند و پیوند آن ها به انسان از نظر تئوری ایمن باشد.

نگاهی به پیشرفت های اخیر محققان در زمینه پیوند از گونه ای به گونه دیگر

مهر ماه سال جاری جراحان آمریکایی برای نخستین بار در جهان موفق به انجام عمل پیوند کلیه (kidney transplant) حیوان به انسان شدند. طی این عمل، برای نخستین بار کلیه یک خوک به انسان پیوند زده شد. این پیشرفتی مهم است که میتواند در نهایت به کاهش کمبود شدید اعضای بدن انسان برای پیوند کمک کند. این عمل که در مرکز پزشکی "NYU Langone Health" شهر نیویورک انجام شد، شامل استفاده از خوکی بود که ژن های آن تغییر داده شده است، به طوری که بافت های آن دیگر حاوی مولکولی که میتواند باعث رد پیوند شوند، نبود.

محققان به رویترز گفتند که گیرنده یک بیمار مبتلا به مرگ مغزی با علایم اختلال عملکرد کلیه بود که خانواده او با این آزمایش موافقت کرده بودند. به مدت سه روز، کلیه جدید به عروق خونی او متصل و در خارج از بدن او نگهداری شد و به محققان امکان دسترسی به آن را داد.

خوکی که از لحاظ ژنتیکی تغییر یافته "GalSafe" نامیده می شود و توسط واحد احیا کننده شرکت یونایتد تراپوتیکس توسعه یافته است. این خوک در ماه دسامبر ۲۰۲۰ توسط سازمان غذا و داروی آمريکا بعنوان غذا برای افراد مبتلا به آلرژی به گوشت و به عنوان منبع مهم درمانهای انسانی تائید شد.

پیوند موفقیت‌آمیز کلیه خوک روی انسان,پیوند کلیه خوک به انسان

آذر سال جاری نیز مجددا محققان دانشگاه نیویورک خبر از پیوند کلیه خوک به انسان برای بار دوم دادند. مشابه اولین پیوند، پزشکان کلیه ی خوکی که از نظر ژنتیکی بهبود یافته بود را درون بدن یک فرد مرگ مغزی قرار دادند. کلیه در محل اصلی خود در بدن قرار نگرفت، بلکه به عروق خونی ران زبرین (upper leg) متصل شد. سپس این عضو جدید توسط یک محافظ پوشانده شد و محققان آن را به مدت ۵۴ ساعت تحت نظر قرار دادند. در طول این ساعات، کلیه عملکرد طبیعی خود را دنبال کرد و هیچ نشانه ای از پس زده شدن توسط بدن فرد دیده نشد. هر دوی این جراحی ها بخشی از تحقیقات انجام شده توسط محققان دانشگاه نیویورک برای بررسی عملکرد رویکردشان بود و مطالعات بیشتر دیگری پیش از رسیدن به آزمایش های بالینی که در آن بیماران واقعی و نیازمند به پیوند عضو شرکت می کنند، باید انجام شود. اما اگر همه ی این تحقیقات نتیجه بخش باشد، اهدای عضو حیوانات به انسان میتواند سالانه جان بسیاری از کسانی که جان خود را در فهرست انتظار پیوند عضو از دست می‌دهند، نجات دهد.

دی ماه امسال نیز برای نخستین بار عمل پیوند قلب خوک به انسان انجام شد. در اولین جراحی در نوع خود، یک بیمار ۵۷ ساله با بیماری لاعلاج قلبی، پیوند موفقیت آمیزی با قلب اصلاح ژنتیکی شده خوک دریافت کرد. این قلب تنها گزینه موجود برای این بیمار بود. این جراحی تاریخ ساز توسط دانشکده پزشکی دانشگاه مریلند انجام گرفت. این پیوند عضو برای نخستین بار نشان داد که یک قلب اصلاح شده حیوان می تواند مانند قلب انسان عمل کند و بدن آنرا بلافاصله پس نمی زند.

"بارتلی پی گریفیت" (Bartley P. Griffith) که این پیوند را انجام داده است، می گوید:این یک جراحی موفقیت آمیز بوده و ما را یک گام به حل بحران کمبود عضو پیوندی نزدیک تر کرده است. تعداد کافی اهدا کننده انسانی برای پاسخ به لیست بلند بیماران در صف اهدا وجود ندارد. ما با احتیاط پیش می رویم، اما خوشبین نیز هستیم که این اولین جراحی در جهان است که گزینه ی جدیدی برای بیماران در آینده فراهم خواهد کرد.

  • 11
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش