شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۰۳ - ۰۷ آبان ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۸۰۰۳۶۱
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

واکسن آنفلوآنزا در برابر کرونا ایمنی ایجاد خواهد کرد

واکسن آنفولانزا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی
نتایج تحقیقات اولیه منتشرشده در این ماه ممکن است انگیزه بیشتری برای دریافت واکسن آنفلوآنزا در شما ایجاد کند. شواهد نشان داد که واکسیناسیون علیه آنفلوآنزا منجر به کاهش خطر ابتلا به کووید-۱۹ در بین کارکنان مراقبت‌های بهداشتی هلند شده است. اگرچه این نتایج قطعی نیست، اما این مطالعه اولین موردی نیست که نشان می‌دهد برخی از واکسن‌ها می‌توانند حفاظت جزئی و غیراختصاصی در برابر بیماری‌های عفونی که توسط واکسن مورد هدف قرار نگرفته است، ایجاد کنند.

به گزارش گیزمودو، این مقاله تحقیقاتی در اواسط ماه اکتبر در وب سایت پیش از چاپ medRxiv توسط دانشمندان هلند و آلمان منتشر شد. دانشمندان این دو تحقیق بیان کردند، واکسن آنفلوآنزا که زمستان گذشته در هلند استفاده شد، یک واکسن غیرفعال برای محافظت در برابر چهار سویه اصلی ویروس آنفلوآنزا در گردش خون بود که می تواند خطر ابتلا به کووید- ۱۹ را نیز کاهش دهد. در بسیاری از کشورها، ازجمله ایالات متحده ، این واکسن، نوع اصلی واکسن آنفلوآنزاست که سالانه مورداستفاده قرار می گیرد.

ایده اصلی این است که برخی از واکسن ها نه تنها میتوانند قسمت هایی از سیستم ایمنی بدن (Système immunitaire) را که به منظور شناسایی یک میکروب خاص طراحی شده اند، شناسایی کنند بلکه به عنوان سیستم ایمنی تطبیقی نیز شناخته می شوند و به طور موقت اثربخشی سیستم ایمنی ذاتی ما را نیز تقویت می کنند. سیستم ایمنی ذاتی از یک سلاح گسترده برای دفع انواع میکروب های مهاجم استفاده می کند و آن را به یکی از اولین خطوط دفاعی بدن در برابر تهدیدهای میکروبی ناآشنا تبدیل می کند. تصور می شود که یک واکسن می تواند برای مدت کوتاهی سیستم ایمنی ذاتی را هوشیارتر و آماده نگه دارد تا در برابر میکروب ها از بدن دفاع و آن ها را متوقف کند. دانشمندان این تقویت نظری را" مصونیت آموزش دیده" می نامند.

دانشمندان در تحقیقات آزمایشگاهی متوجه شدند، به نظر می رسد سلول های ایمنی انسانی که در ابتدا در معرض واکسن انفولانزا قرارگرفته اند، برای واکنش به کروناویروس (Coronaviruses) و درنتیجه کووید- ۱۹ نیز آموزش می بینند. در بیمارستان های هلند مشخص شد کارکنان بیمارستان هایی که با واکسن آنفلوانزای زمستان گذشته واکسینه شده اند، در مقایسه با کارکنانی که واکسینه نشده اند در معرض خطر کمتری در ابتلا به کووید- ۱۹ قرار دارند.

واکسن آنفولانزا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی

دانشمندان اظهار کردند:" عاقبت، یک واکسن آنفلوآنزا غیرفعال چهار ظرفیتی میتواند پاسخ های ایمنی آموزش دیده در برابر سارس- کوو- ۲( SARS- CoV- ۲) را تحریک کند و ممکن است منجر به محافظت نسبی دربرابر کووید- ۱۹ شود".

نتایج هنوز تایید نشده است به این معنی که باید بااحتیاط بیشتری به آن توجه شود. اگرچه دانشمندان این مطالعه دو دلیل برای نتیجه گیری خود ارائه داده اند، اما هیچ یک از این دو دلیل واضح نیست که واکسن آنفلوآنزا از ما در برابر کووید- ۱۹ نیز محافظت کند. توضیحات احتمالی دیگری نیز وجود دارد که چرا کارکنان بیمارستان هلند با تزریق واکسن آنفلوآنزا کمتر به کووید- ۱۹ مبتلا شدند. ممکن است این کارکنان احتیاط بیشتری کردند، چون ویژگی شخصیتی فرد واکسینه شده نیز مهم است و ممکن است آنان از قرار گرفتن در مکان هایی با انتشار بیشتر ویروس کووید- ۱۹ خودداری کردند.

این اولین مطالعه نیست که شواهدی در مورد کارایی واکسن های موجود نشان داده است که می توانند به طور معنی داری از افراد در برابر کووید- ۱۹ محافظت کنند؛ اما همه داده ها دلگرم کننده نبوده و برخی از کارشناسان همچنان نسبت به این نظریه تردید دارند مانند مطالعات انجام شده بر روی واکسن سل، ممکن است اثر ایمنی آموزش دیده ایجادشده توسط واکسن BCG همچنان وجود داشته باشد اما نه به مدت طولانی، همچنین این یافته ها بیان می کنند که این تئوری چیز مطمئنی نیست. حتی اگر مصونیت آموزش دیده واقعی باشد، مطمئنا محافظت کاملی در برابر بیماری همه گیر ایجاد نمی کند.

دانشمندان در حال انجام آزمایش های بالینی هستند تا دریابند آیا واکسن BCG و سایر موارد می توانند محافظت کوتاه مدت در برابر کووید- ۱۹ ایجاد کنند یا خیر، آزمایش هایی که امیدواریم پاسخ روشنی به ما بدهد. درعین حال، واکسیناسیون آنفلوآنزا یکی از مفیدترین کارهایی است که می توانید زمستان امسال برای خود و جامعه انجام دهید. اگر مشخص شود که خطر کووید- ۱۹ را نیز کاهش می دهد که بهتر نیز است.

  • 9
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش