به گزارش جی پلاس؛ یک هفته ای تا انتخابات کمته ملی المپیک باقی مانده و هر روز هم خبر تازه ای درباره انصراف برخی کاندیدا و یا بعضی مسائل حاشیه ای دیگر شنیده می شود. با این حال نکته ای که شاید پس از پایان ثبت نام به آن توجه شد و در هیاهوی دبیرکلی و رقابت سرد ریاست گم شد، لیست مدیران ثبت نام کرده برای هیئت اجرایی بود و البته سمت شان!
جالب اینجاست که در لیست بلندبالای ثبت نام کننده ها برای هیئت اجرایی - نهاد اصلی تصمیم گیری در کمیته – هیچ خبری از رشته های مطرح و مدال آور ایران در المپیک و تا حدودی بازی های آسیایی نیست!
یکی از اهداف اصلی کمیته در کنار تحقق شعارهای کمیته بین المللی المپیک، ساماندهی و تقویت فدراسیون ها و رشته های مختلف برای مدال آوری در رقابت های المپیک و بازی های آسیایی است. واضح و مشخص هم هست که بودجه این کمیته در میان رشته های المپیکی هزینه شده و طبیعی است که رشته های مدال آور هم سهمشان از بودجه و توجه کمیته بیش از بقیه باشد. رشته های نظیر کشتی، تکواندو و وزنه برداری که (به جزء تک مدال دو و میدانی) تنها رشته های مدال آور ایران در المپیک هستند و در بازی های آسیایی هم بخش عمده مدال ها را به کاروان ایران هدیه می دهند.
در چارت سازمانی کمیته ملی المپیک، نهاد اصلی تصمیم گیری هیئت اجرایی است. نهادی که یازده عضو دارد که پنج عضو آن را هیئت رئیسه (رئیس، دبیرکل، دو نایب رئیس و خزانه دار) تشکیل می دهند و شش عضو دیگر روسای فدراسیون هایی هستند که با رای مجمع به هیئت اجرایی راه پیدا می کنند.
** برای پی بردن به نقص پررنگی که هیات اجرایی آینده کمیته ملی المپیک پیدا خواهد کرد، وظایف اصلی و کارکرد این هیات طبق اساسنامه کمیته، در پی می آید:
الف- هدایت و راهبری کلیه امور کمیته اعم از امور اداری، مالی، فنی و بین المللی
ب- بررسی و تصویب برنامه عملیاتی و بودجه سالیانه
پ- تعیین کلیه مسئولین و مدیران کمیته از جمله مدیران ستادی، مسئولین سطوح مختلف مرکز نظارت بر تیم های ملی، کمیسیونها، کاروانهای اعزامی و آکادمی ملی المپیک
ت- تعیین نمایندگان کشور در اجلاس و کنگره های بین المللی
ث- همکاری و حمایت از فدراسیون های ملی و سایر نهادهای ورزشی کشور در مجامع بین المللی و نیز پشتیبانی و رسیدگی به مسائل نمایندگان ایرانی عضو فدراسیون های بین المللی، کنفدراسیون های آسیایی و سایر تشکل های ورزشی بین المللی مورد تأیید کمیته بین المللی المپیک
ج- بررسی و تصویب اعزام های انفرادی و گروهی تحت پوشش کمیته و نیز تائید نفرات اعزامی
چ- بررسی و تصویب کلیه آئین نامه های داخلی کمیته اعم از آئین نامه های اداری، استخدامی، مالی و معاملاتی
ح- بررسی و تصویب نمودار تشکیلاتی و ساختار نیروی انسانی کمیته
به گزارش جی پلاس؛ می بینیم که عملا تمام تصمیم های کمیته ملی المپیک در هیئت اجرایی گرفته می شود. با توجه به نقش اساسی هیئت اجرایی، جای خالی رشته هایی نظیر کشتی، تکواندو و وزنه برداری در این نهاد بیشتر دیده می شود. جایی که در دوره فعلی با حضور رسول خادم و محمد پولادگر پر شده بود اما برای دوره آتی خادم و پولادگر که اصلا جلو نیامدند و مرادی هم تنها برای دبیرکلی ثبت نام کرد؛ این یعنی تنها یک شانس کمرنگ برای حضور یکی از این رشته ها در هیئت رئیسه که طبق اساسنامه می تواند به هیئت اجرایی هم راه پیدا کند!
از طرف دیگر یادمان نرود که در این دوره معرفی پنج خبره ورزشی چه سر و صدایی به پا کرد و نقش بسیار پررنگی هم در انتخابات دارد! این پنج خبره برای انتخابات آتی را هم باید همین اعضای جدید هیات اجرایی انتخاب کنند.
ترکیب آینده هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک جالب خواهد بود. از میان شانزده رئیس فدراسیونی که برای انتخابات هیئت اجرایی ثبت نام کرده اند، هیچ کدام شانس چندانی برای مدال آوری در المپیک ندارند و تنها شمشیربازی و تیراندازی هستند که تا نزدیکی های مدال پیش رفته اند.
به گزارش جی پلاس؛ از طرف دیگر در بخش های نایب رئیسی، دبیرکلی و ریاست هم خبری از این رشته ها نیست و مشخص است که ترکیب آینده هیئت اجرایی فاصله قابل توجهی با نیازها و مشکلات رشته های مدال آور ایران خواهد داشت!
- 12
- 5