شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۰۷:۱۹ - ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۲۵۷۰
سایر ورزشها

احسان حدادی: چرا فکر می‌کنید آمده‌ام آمریکا خوشگذرانی؟

احسان حدادی,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,ورزش

شاید کمتر کسی تصور می‌کرد احسان حدادی در ٣٣سالگی بار دیگر بتواند به اوج آمادگی برسد. این پرتابگر ایرانی که با کسب مدال نقره در المپیک لندن نام خود را در تاریخ ورزش ایران به‌عنوان تنها مدال‌آور رشته دوومیدانی ثبت کرده، در سال‌های اخیر دچار افت فاحشی شده بود؛ به‌طوری که در المپیک ٢٠١٦ و مسابقات جهانی ٢٠١٧ حتی نتوانست از دور مقدماتی صعود کند.

 

حدادی که با تلاش‌های خودش و همکاری فدراسیون چند ماهی است با مربی آمریکایی همکاری می‌کند و هم‌اکنون در آمریکا به سر می‌برد، اخیرا در ٣ مسابقه آغاز فصل در این کشور با رکوردهای قابل قبولی به‌عنوان قهرمانی رسید.پرتاب ٦٨,٨٥ ملی‌پوش دوومیدانی ایران همه را به یاد دوران اوج حدادی انداخت؛ پرتابی که حتی از رکورد او در المپیک لندن هم بالاتر بود. با وجود اختلاف زمانی زیاد توانستیم دقایقی با ملی‌پوش پرتاب دیسک کشورمان در ایالت کالیفرنیای آمریکا همکلام شویم. در ادامه مشروح گفت‌وگوی «شهروند» با احسان حدادی را می‌خوانید:

 

از مسابقات اخیری که در آمریکا داشتی، شروع کنیم. رکوردهای فوق‌العاده‌ای ثبت کردی که در چند‌سال اخیر بی‌سابقه بود؟

بله، این بهترین رکوردهای من در چند‌ سال اخیر بود. البته خودم توقع چنین پرتاب‌هایی را داشتم، چون در چند ماه اخیر روی اصول تمریناتم را دنبال کردم.‌ سال گذشته به رکورد بالای ٦٥متر رسیده بودم و گفته بودم که می‌خواهم در‌ سال جدید به فرم گذشته‌ام برگردم. بهترین رکورد من ٦٨,٨٥ بود که در نخستین مسابقه پرتاب کردم و در هر ٣ رقابت هم که بودم، قهرمان شدم.

 

 البته برخی صحبت‌ها هم مطرح شد مبنی بر این‌که سطح این مسابقات بالا نبوده و حریفان قدرتمندی نداشتی؟

شاید نیاز نباشد من خیلی در این‌باره توضیح بدهم. اگر به لیست نفرات شرکت‌کننده نگاهی بیندازید، متوجه می‌شوید خیلی از قهرمان‌های جهان و المپیک در این مسابقات رقیب من بودند. دنیل یاسینسکی از آلمان نفر سوم المپیک، دنیل از سوئد نایب قهرمان‌ سال قبل جهان شد که ٧١متر پرتاب کرده بود، در مسابقات آمریکا حاضر بودند. متاسفانه برخی صحبت‌ها مطرح شد که این مسابقات رسمی نیست. من یک سوال دارم؛ مسابقه‌ای که رسمی نباشد، ٦٠نفر در آن شرکت می‌کنند؟ نتیجه این رقابت‌ها خیلی زود در سایت فدراسیون جهانی درج و در رنکینگ پرتابگران ترتیب‌اثر داده شد. از این صحبت‌ها همیشه بوده اما مشکلی نیست. به ‌هرحال خدا جای حق نشسته و مشخص است جایگاه احسان حدادی کجاست.

 

 چند ماهی است که با مک ویلکینز به‌عنوان مربی کار می‌کنی. این مربی آمریکایی چقدر در افزایش رکوردهایت تاثیرگذار بود؟

قطعا مک ویلکینز مربی خوبی است که بعد از کارکردن با او توانستم به این رکوردها برسم. تازه با او هماهنگ شدیم و نتیجه کارمان هم مشخص است. من چند‌ سال بدون مربی کار می‌کردم و می‌گفتم که از این اتفاق ضربه می‌خورم اما کسی توجه نمی‌کرد. ویلکینز از نظر فنی و اخلاقی مربی قابل قبولی است و امیدوارم بتوانم با او همکاری طولانی‌مدتی داشته باشم.

 

 رکوردهای امیدوارکننده‌ای را در آغاز فصل ثبت کردی. می‌توانی این روند را ادامه دهی؟

کمتر ورزشکاری در جهان می‌تواند در مسابقات آغاز فصل رکورد ٦٨,٨٥متر را ثبت کند اما خداراشکر با توجه به تمریناتی که داشتم، من چنین کاری را انجام دادم. البته باید بگویم هنوز اتفاقی نیفتاده و هدف اصلی من المپیک ٢٠٢٠ است تا در توکیو بتوانم یک پرتاب خوب داشته باشم و برای دومین‌بار روی سکوی المپیک بروم.

 

 پس می‌توانیم امیدوار باشیم که دیگر احسان حدادی مثل چند ‌سال اخیر دچار افت نمی‌شود؟

این چند ‌سال که افت داشتم، دلایل مختلفی داشت. آسیب‌هایی داشتم که باعث شد جراحی کنم و مرا مدتی از مسابقات دور کرد. همچنین نداشتن مربی یکی دیگر از دلایل افت من بود که خداراشکر بالاخره با تلاش‌هایی که داشتم، توانستم با ویلکینز همکاری کنم. تفاوت رکوردهای اخیر من با سال‌های قبل نشان می‌دهد که در مسیر درستی حرکت می‌کنم.

 

 با این شرایط می‌توانی به پرتاب بالای ٧٠متر هم فکر کنی؟

قطعا یکی از اهدافم این است که در آینده‌ای نزدیک بالای ٧٠متر پرتاب کنم. این اتفاق برای من قابل دسترس است و با ادامه این روند مطمئن باشید هر روز پیشرفت می‌کنم.

 

 با پرتاب‌های خوبی که در آمریکا داشتی، مجوز حضور در دایموند لیگ را هم گرفتی؟

بله، دایموند لیگ رقابتی است که برترین‌های دوومیدانی جهان در ماده‌های مختلف در آن حاضر می‌شوند. من قبلا سابقه حضور در این رقابت‌ها داشتم و امسال هم در مراحل مختلف این لیگ شرکت می‌کنم. با انگیزه و قدرت بالایی در این مسابقات حاضر می‌شوم و امیدوارم آن‌جا هم نتیجه خوبی بگیرم.

 

 و البته بازی‌های آسیایی را در پیش داری که می‌توانی چهارمین مدال طلای خود را به دست آوری؟

بازی‌های آسیایی برای من مسابقه مهمی است و می‌خواهم طوری تمرین کنم تا در زمان برگزاری این مسابقات در اوج آمادگی باشم. امیدوارم پرتاب‌های خوبی در جاکارتا داشته باشم و چهارمین طلای خود را به دست بیاورم که از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

حتما در ماه‌های اخیر اظهارنظر منتقدان را هم شنیده‌ای. شاید برخی تصور می‌کنند به احسان حدادی در آمریکا خوش می‌گذرد و به همین خاطر در ایران تمرین نمی‌کند؟

خیلی به این صحبت‌ها توجهی نمی‌کنم، چون همیشه این اظهارنظرها وجود دارد. البته این حاشیه‌ها فقط مربوط به امسال نیست و در سال‌های قبلی هم بارها از این صحبت‌ها شنیده‌ام. با این حال خداراشکر می‌کنم آن‌قدر موفق بوده‌ام که ثابت کنم، اگرچه از بیت‌المال برای من هزینه شده، حداقل توانستم پرچم کشورم را در مسابقات مختلف بالا ببرم. فقط همین برای من کافی است، چون مردم هم با بالارفتن پرچم ایران خوشحال می‌شوند.

 

من هم می‌دانم این پولی که برای من خرج می‌شود، پول مردم است و به همین خاطر با تمام وجود تلاش می‌کنم تا دل مردم شاد شود. البته این را هم بگویم، خیلی از مواقع این پول خرج می‌شود اما نه پرچمی بالا می‌رود و نه اتفاقی می‌افتد. من خیلی خوب این مسائل را می‌دانم و معتقدم اگر پولی برای من خرج می‌شود، باید تا آخرین قطره خونم برای این مردم و کشورم بجنگم.

 

واقعا شرایط تمرینی برای تو در داخل ایران مهیا نیست؟

من بارها گفتم آرزویم این است که داخل ایران تمرین کنم. باور کنید برای این‌که این اتفاق رخ دهد و بتوانم در کشور خودم تمرین کنم، خیلی دویدم و تلاش کردم. این طرح را با مسئولان ورزش کشور هم درمیان گذاشتم که بتوانم در تهران یا کیش کمپی را احداث کنم.

 

 یعنی با طرحی که داده بودی، مخالفت شد؟

خیر، مخالفت نشد اما متاسفانه هنوز جوابی نگرفتم؛ با این‌که وزیر ورزش به من قول داده بود چنین اتفاقی رخ دهد. من گفتم اگر این کمپ احداث شود، دیگر نیازی نیست امثال احسان حدادی به کشورهای دیگر بروند و تمرین کنند. در آن صورت برعکس می‌شود و ورزشکاران خارجی به ایران می‌آیند تا تمرین کنند. البته من هنوز امیدوارم چنین اتفاقی رخ دهد، چون در جریان همین مسابقات اخیر با پرتابگران خیلی از کشورها ازجمله کره‌جنوبی، آلمان، سوئد، نروژ، انگلیس و... صحبت کردم. آنها گفتند اگر این کمپ در ایران احداث شود، ما ٤،‌ ٣ماه در‌ سال را آن‌جا تمرین می‌کنیم که این یک اتفاق خیلی بزرگ برای ورزش ایران است.

 

 در آخر اگر صحبتی داری، بگو؟

فقط امیدوارم قدر نعمت و داشته‌های خودمان را بدانیم و بتوانیم درست از آنها استفاده کنیم. باید طوری برنامه‌ریزی کنیم که ما تولید‌کننده باشیم، نه این‌که همیشه به‌عنوان مصرف‌کننده نام ما مطرح شود.

 

حسین جمشیدی

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 17
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۵ مرداد
    کی لیگ کره جنوبی
    ججو یونایتد - اولسان اچ دی
    ۱۴:۰۰
  • اتومبیل رانی
    فرمول ۱ بلژیک - دور اول تمرینی
    ۱۵:۰۰
  • دوستانه
    وردربرمن - شفیلد ونزدی
    ۱۵:۳۰
  • لیگ برتر فوتسال
    فرش آرا - سن ایچ ساوه
    ۱۶:۰۰
  • دوستانه
    نورنبرگ - یوونتوس
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر روسیه
    سووتوف - روستوف
    ۱۸:۳۰
  • دوستانه
    اسن - بایرلورکوزن
    ۲۰:۳۰
  • المپیک
    مراسم افتتاحیه - المپیک ۲۰۲۴ پاریس
    ۲۱:۳۰
  • دوستانه
    لسترسیتی - پالرمو
    ۲۱:۳۰
  • دوستانه
    سویا - الاتحاد
    ۲۳:۳۰
  • شنبه ۶ مرداد
    دوستانه
    لیورپول - رئال بتیس
    ۰۳:۰۰
  • والیبال المپیک
    ژاپن - آلمان
    ۱۰:۳۰
  • هندبال المپیک
    اسپانیا - اسلوونی
    ۱۰:۳۰
  • بسکتبال المپیک
    استرالیا - اسپانیا
    ۱۲:۳۰
  • هندبال المپیک
    مجارستان - مصر
    ۱۲:۳۰
  • دوستانه
    ویسل کوبه - تاتنهام
    ۱۳:۳۰
  • والیبال المپیک
    ایتالیا - برزیل
    ۱۴:۳۰
  • بسکتبال المپیک
    آلمان - ژاپن
    ۱۵:۰۰
  • هندبال المپیک
    کرواسی - ژاپن
    ۱۵:۳۰
  • فوتبال المپیک
    امید آرژانتین - امید عراق
    ۱۶:۳۰
  • فوتبال المپیک
    امید دومینیکن - امید اسپانیا
    ۱۶:۳۰
  • هندبال المپیک
    نروژ - آرژانتین
    ۱۷:۳۰
  • والیبال المپیک
    لهستان - مصر
    ۱۸:۳۰
  • فوتبال المپیک
    امید اوکراین - امید مراکش
    ۱۸:۳۰
  • فوتبال المپیک
    امید ازبکستان - امید مصر
    ۱۸:۳۰
  • بسکتبال المپیک
    فرانسه - برزیل
    ۱۸:۴۵
  • دوستانه
    اتلتیکومادرید - نومانسیا
    ۱۹:۳۰
  • فوتبال المپیک
    امید نیوزیلند - امید آمریکا
    ۲۰:۳۰
  • هندبال المپیک
    آلمان - سوئد
    ۲۰:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - لاس پالماس
    ۲۱:۰۰
  • دوستانه
    گالاتاسرای - پارما
    ۲۱:۰۰
  • فوتبال المپیک
    امید فرانسه - امید گینه
    ۲۲:۳۰
  • فوتبال المپیک
    امید ژاپن - امید مالی
    ۲۲:۳۰
  • بسکتبال المپیک
    یونان - کانادا
    ۲۲:۳۰
  • والیبال المپیک
    آمریکا - آرژانتین
    ۲۲:۳۰
  • هندبال المپیک
    دانمارک - فرانسه
    ۲۲:۳۰
  • دوستانه
    چلسی - سلتیک
    ۲۳:۳۰
ویژه سرپوش