یکشنبه ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۷:۳۲ - ۱۷ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۴۶۹۵
کشتی - وزنه برداری

تختی چه را ضربه فنی کرد؟

غلامرضا تختی,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,کشتی و وزنه برداری
تختی را همه دوست دارند نه فقط به خاطر کسب ۱۰ مدال طلا و نقره در رقابت های جهانی و بلندآوازه کردن نام ایران، بلکه برای اخلاق و مردمداری او که تختی قبل از اینکه با حریفان خود بر روی تشک دست و پنجه نرم کند، خواسته هایش را ضربه فنی می کرد.

ایرنا،امروز هفدهم دی ماه مصادف با پنجاهمین سالروز در خاک شدن جهان پهلوان غلامرضا تختی است؛ قهرمانی که می گفت نه ثروت و شهرت و مقام او را خوشحال می کند و نه مدال طلا ولی در برابر مردم کرنش کرده و از استقبال آنان احساس شرمندگی می کرد.

 

غلامرضا تختی متولد ۵ شهریور ۱۳۰۹ خورشیدی در محله خانی آباد تهران، در دوران فعالیت های ورزشی خود، به دلیل کسب موفقیت و افتخار در رقابت های ملی و بین المللی کشتی و همچنین محبوبیت مردمی، ملقب به «جهان پهلوان» شد.

 

تختی در فاصله سال های ۱۹۵۱ تا ۱۹۶۲ موفق به کسب ۴ مدال طلا و ۴ مدال نقره در مسابقات قهرمانی کشتی آسیا، جهان و المپیک (۳ مدال المپیک، ۴ مدال جهانی و یک مدال آسیایی) شد.

 

جهان پهلوان تختی در ۱۷ دی ماه ۱۳۴۶ و در سن ۳۷ سالگی درگذشت. 

 

حالا دوستداران این مرد، پیشکسوتان، کشتی گیران و اهالی ورزش به مناسبت سالگرد درگذشت غلامرضا تختی بر سر مزارش در ابن بابویه شهر ری گردهم می آیند تا دوباره درس جوانمردی، گذشت و مردمداری را مرور کنند.

 

در این ایام برنامه هایی برای پاسداشت یاد و خاطره این جهان پهلوان در گوشه و کنار کشور برگزار می شود و یکی از این برنامه ها اختتامیه چهارمین جشنواره «پهلوانان نمی میرند» بود که با حضور برخی از پیشکسوتان، هنرمندان و مسئولان صدا و سیما برگزار شد. 

 

مسعود سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان نیز علاقه مند به حضور در این مراسم بود ولی به دلیل سفر استانی، با ارسال یک پیام صوتی به مقام جهان پهلوان تختی اظهار ارادت کرد و گفت: همه صحنه ها و تمام روزهای زندگی تختی با حفظ ارزش های اخلاقی و انسانی و اسلامی توام بوده است. چه در زمانی که به روی تشک کشتی بوده و چه در زمانی که با مردم زندگی می کرد یا در ایامی که در سال ۴۱ به کمک مردم زلزله زده بوئین زهرا می رفت. 

سلطانی فر همچنین گفت: چنانچه قهرمانان ما و کسانی که در مسیر حماسه آفرینی و افتخارآفرینی هستند، در حفظ ارزش های انسانی، اخلاقی و اسلامی نیز اهتمام داشته باشند، کمک بزرگی به سلامت جامعه و توسعه فرهنگی اجتماعی جامعه خواهند کرد.

 

در این مراسم که در ساختمان شهدای رادیو برگزار شد از ۶ تولیدکننده برنامه رادیویی تجلیل شد و حمید شاه آبادی معاون صدای رسانه ملی پرده از راز ماندگاری بزرگان ورزشی همچون تختی برداشت و گفت: راز ماندگاری این بزرگان در هویت واقعی آنان است و تختی را در واقع مردانگی و آنچه هویت واقعی او را نشان می داد، تختی کرد و اخلاق یکی از مراتبی است که نفس برای ارتقا به آن نیاز دارد. 

 

شاه آبادی در پاسخ به خبرنگار معارف ایرنا درباره برخی رفتارهای غیراخلاقی در میادین ورزشی گفت: رفتار ما برگرفته از آداب و رسوم و تربیتی است و در محیطی که رشد کرده ایم، به دست می آید اما لحظه های هیجانی انسان را به رفتارهایی وادار می کند که گاهی وقتی انسان بر آن رفتارها تامل می کند، همان رفتارها را در لحظه غیرهیجانی برنمی تابد. 

 

وی افزود: فضای ورزش به ویژه ورزش قهرمانی دارای هیجان است و در چنین فضایی نیاز به یک تربیت نفس بالایی وجود دارد تا انسان بتواند خود را کنترل کند و از او رفتاری سر بزند که بعدا بتواند از آن رفتار دفاع کند. 

 

البته شاه آبادی میزان رفتارهای غیراخلاقی در فضای ورزشی کشور را در مقایسه با سایر کشورها بسیار کم آسیب تر و کم خطرتر برشمرد و گفت: زشتی های بسیاری در ورزش دنیا دیده ایم و بسیاری از این رفتارهای ناپسند بر اثر تکرار به رویه تبدیل شده است.

 

وی افزود: آنچه که در میان مردم ما از نام ورزشکار و ورزش وجود دارد و اولین چیزی که به ذهن افراد متبادر می شود مرام پهلوانی و اخلاق مداری است و اگر نکته منفی وجود دارد در نسبت با جمعیت ورزشکاران و رخدادهای ورزشی بسیار ناچیز است.

 

**مرام پهلوانی دارای جنبه های خودکنترلی است

حمید خسروی مدیر رادیو ورزش هم در پاسخ به ایرنا درباره برخی از حاشیه های اخلاقی در میدان های مختلف ورزشی گفت: ممکن است یک جو کاذب برای قهرمانی و دیده شدن وجود داشته باشد و هدف این افراد غیر از پهلوانی است، این یک واقعیت در جامعه ماست و متاسفانه تبلیغ و ترویج در زمینه شهرت و مسائل مالی وجود دارد و در برخی موارد جوانان برای حرفه ای شدن ورزش به مسائل مالی و شهرت تمایل پیدا می کنند. 

 

وی افزود: البته شاید مسائل مالی و شهرت چیز بدی نباشد ولی باید کاری کنیم که این نگاه برگرفته از فرهنگ گذشته و همراه با مقوله پهلوانی و مرام پهلوانی همراه باشد. 

 

مدیر رادیو ورزش تاکید کرد: البته قهرمانی جاذبه های خود را دارد و رسانه ها معمولا به دنبال قهرمانان می روند ولی وقتی مرام پهلوانی ترویج شود، این اخلاق به یک ابزار خودکنترلی تبدیل می شود تا ورزشکاران بدانند علاوه بر این که قهرمان هستند، از آنها توقع می رود که رفتارهای پهلوانی نیز داشته باشند. 

 

بیان همین نکات و مسائل باعث شد تا معاون صدا و سیما از جشنواره پهلوانان نمی میرند سخن بر زبان براند و بگوید که این جشنواره فقط یک تذکر برای ورزشکاران و مردم است که در همه لحظات زندگی به آن نیاز داریم و بدانیم که ورزشکار به خودش متعلق نیست و همه رفتار و سکناتش می تواند برای دیگران آموزنده باشد چراکه بسیاری به او نگاه می کنند. 

 

شاه آبادی اشاره ای زیبا به تصاویر ورزشی در اتاق های نوجوانان و ارائه برداشت هایی از آن کرد و گفت: وقتی تصویر یک ورزشکار ما در اتاق یک کودک یا نوجوان نصب می شود، یعنی لحظه به لحظه به فکر تو هستم و برای موفقیت تو دعا می کنم. 

 

وی افزود: بنابراین برگزاری چنین جشنواره هایی کمک می کند تا رادیو نقش خود را در ارتباط با آن چیزی که مکارم اخلاقی در ورزش های ما باید اتفاق بیفتد، به درستی ایفا کند. 

 

چهارمین جشنواره تولیدات رادیویی با موضوع فتوت و جوانمردی به همت صدای جمهوری اسلامی و به ویژه رادیو ورزش به کار خود پایان داد و قاسمی مدیر رادیو ورزش این جشنواره را نقطه شروعی برای موضوع قهرمانی و پهلوانی دانست و به خبرنگار ایرنا گفت: توجه به این جشنواره ها و هدایت برنامه سازان به این مسیر و ارزشگذاری برای این نوع برنامه سازی ها شروعی برای توجه و تمرکز بر مرام پهلوانی است تا بیش از قهرمانی آن را ترویج کنیم. 

خسروی از ریز و درشت این جشنواره هم سخن گفت و وعده داد تا تمامی آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره یعنی بیش از ۶۰ اثر رادیویی با معرفی صاحبان اثر از رادیو ورزش پخش شود.

 

البته به گفته مدیر رادیو ورزش در کنار برنامه هایی از این دست، به صورت هفتگی نیز به ویژگی های پهلوانی می پردازد و آن را از زاویه های مختلف مورد بررسی قرار می دهد و در پایان هر هفته نیز طی یک گزارشی با جمع بندی از نگاه های مخاطبان، کارشناسان و ورزشکاران ارائه می شود. 

 

دیروز، ۱۶ دی ماه شش خالق برتر در تولید آثار رادیویی جشنواره پهلوانان نمی میرند، جوایز خود را از پیشکسوتان و مسئولان ورزشی و فرهنگی دریافت کردند؛ هنرمندانی همچون زینب شفیعی از استان کهگیلویه و بویر احمد که برنامه «مثل کوه» را تولید کرد و به رتبه اول دست یافت یا فاطمه رفیعی از استان چهارمحال و بختیاری با برنامه «بازی جوانمردانه» و محسن صبری جهرمی از کیش برای برنامه «میانبر» که رتبه دوم را کسب کردند.

 

البته رتبه سوم این جشنواره به صورت مشترک به مریم تقی زاده از استان یزد برای «شهر دوچرخه ها»، حسین کریمی از استان خراسان رضوی برای برنامه «یکی بود شما بودین» در رادیو زیارت و جلال قربانی از استان کرمانشاه برای برنامه «آقا گل» اختصاص یافت.

 

شما هم اگر فرصت کردید فرکانس رادیو را بچرخانید تا بتوانید ۶۰ برنامه رادیویی با موضوع جوانمردی و فتوت را از رادیو ورزش گوش کنید و با مرام و اخلاق پهلوانان آشنا شوید. 

 

چهارمین جشنواره برنامه های کوتاه ورزشی با عنوان «پهلوانان نمی میرند» در محورهای صداقت و رفتار اخلاقی، احترام به دیگران، بازی جوانمردانه، مسسئولیت های اجتماعی، نوع دوستی و مردم داری و دیگر موضوعات مرتبط با اخلاق ورزشی و با هدف تولید برنامه های کوتاه رادیویی جهت ثبت زیباییهای ورزش قهرمانی و پهلوانی ایران زمین و پخش آثار برگزیده از رادیو ورزش جهت ارتقای روحیه پهلوانی و کرامات اخلاق ورزشی به همت رادیو ورزش برگزار شد و برترین های این رقابت هنری ورزشی، ۱۶ دی ماه معرفی شدند.

 

 

 

  • 12
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • یکشنبه ۹ اردیبهشت
    فوتسال جام ملت‌های آسیا
    افغانستان - قرقیزستان
    ۰۸:۳۰
  • جی لیگ ژاپن
    گامبا اوزاکا - کاشیما آنتلرز
    ۰۹:۳۰
  • فوتسال جام ملت‌های آسیا
    تاجیکستان - ازبکستان
    ۱۱:۳۰
  • فوتسال جام ملت‌های آسیا
    تایلند - ایران
    ۱۴:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    تاتنهام - آرسنال
    ۱۶:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    بورنموث - برایتون
    ۱۶:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    ناتینگهام فارست - منچسترسیتی
    ۱۹:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    ناپولی - آاس رم
    ۱۹:۳۰
  • لیگ برتر پرتغال
    پورتو - اسپورتینگ
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش