شنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۱:۴۱ - ۱۱ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۲۷۸۸
بازنشستگان و مستمری بگیران

مدیرعامل هلدینگِ آتیه صبا:

«هلدینگ‌داری» کمکی به صندوق بازنشستگی کشوری نکرده‌

ولی آذروش,اخبار کار,اشتغال و تعاون,بازنشستگان و مستمری بگیران
ولی آذروش (مدیرعامل هلدینگِ آتیه صبا) می‌گوید: اکثریت شرکت‌های زیرمجموعه صندوق بازنشستگی کشوری زیان‌ده هستند و نمی‌توانند به صندوق در خروج از بحران کمک کنند.

به گزارش ایلنا، «ولی آذروش» مدیرعامل هلدینگِ آتیه صبا که از زیرمجموعه‌های صندوق بازنشستگی کشوری‌ست، به سوالاتی در ارتباط با تعامل شرکت‌های هلدینگ و صندوق بازنشستگی کشوری پاسخ داد.

 

به اعتقاد آذروش، شرکت‌های زیرمجموعه صندوق بازنشستگی کشوری، اغلب زیان‌ده هستند و در شرایط فعلی، «خروج از بنگاه‌داری» راهکارِ مناسب و کارآمدی برای صندوق‌های بازنشستگی‌ست.  

 

هولدینگ شما زیرمجموعه صندوق بازنشستگی کشوری است. صندوق بازنشستگی کشوری در حال حاضر مشکلات عدیده‌ای دارد؛ ضریب پشتیبانی آن ۱ است؛ درحالیکه طبق نظر کارشناسان اگر ضریب پشتیبانی صندوقی زیر ۵ باشد این صندوق در آستانه بحران قرار دارد. به عبارتی می‌شود گفت در حال حاضر فقط تامین اجتماعی است که تا حدودی وضعیت پایدار و متعادل دارد. در این شرایط شرکت‌داری و هولدینگ‌داری چه کمکی می‌تواند به صندوق بازنشستگی کشوری بکند و آیا می‌تواند آینده صندوق را از بحران نجات دهد؟ آیا شرکت‌داری می‌تواند صندوق بازنشستگی کشوری را از رسیدن به مرز «بحران حاد» یعنی شرایطی که نتواند مستمری‌های ماهانه را پرداخت کند، نجات بدهد؟

شاکله تشکیل این شرکت‌ها این بوده که این شرکت‌ها به نوعی از محل درآمد و سودشان بتوانند به صندوق‌ها برای پرداخت مستمری‌های بازنشستگان یاری برسانند ولی در حال حاضر این شرکت‌ها در مجموع فقط رقم بسیار ناچیزی می‌توانند به صندوق بازنشستگی کشوری در پرداخت مستمری‌ها کمک کنند. علت هم این است که شرکت‌هایی زیرمجموعه این صندوق هستند که یک زمانی از نظر مالی و سوددهی وضعیت مناسبی نداشتند و در بحث نقل و انتقال، دولت در قالب بدهی‌های خود این شرکت‌های مشکل‌دار را به صندوق واگذار کرد. در نتیجه باید گفت ساماندهی خودِ این شرکت‌های مشکل‌دار، دشوار و هزینه‌بر است. تعداد کمی از شرکت‌های زیرمجموعه صندوق بازنشستگی کشوری مثل شرکت‌های پتروشیمی سودده هستند ولی اینها هم سوددهی‌شان به آن حد نمی‌رسد که بتوانند ماهانه مبلغ قابل توجهی به صندوق پرداخت کنند. در واقع شاید فقط پنج درصد پرداخت مستمری‌های صندوق از جانب این شرکت‌ها تامین می‌شود و مابقی نقدینگیِ مستمری‌ها از طریق کمک‌های دولت تامین می‌شوند که البته خودِ این هم یک مشکل اساسی است که باید ریشه‌یابی شود.

 

ماحصل این بحث این است که شرکت‌ها باید بتوانند ابتدا سرپا بمانند تا در مرحله بعد بتوانند برای صندوق مفید باشند. شرکت‌هایی که خودشان مشکل دارند، نمی‌توانند برای صندوق مثمرثمر باشند. پیش از این، بی‌تدبیری‌هایی انجام شده که باعث بروز مشکلاتی مثل انباشتگی نیروی انسانی و افزایش هزینه‌های سربار در این شرکت‌ها شده، لذا ابتدا باید تدبیری اندیشیده شود و از این شرایط خارج شوند و بتوانند در اولین قدم هزینه‌های خود را کاهش دهند. به دنبال این هستیم که این شرکت‌ها، هم از ماده ۱۴۱ خارج شوند و هم به سوددهی و وضعیت مطلوب برسند. اما همه‌ی اینها زمان‌بر است و باید به مرور زمان این اتفاقات بیفتد.

 

در حال حاضر شرکت‌های هلدینگ شما چند درصد و تا چه حد برای صندوق بازنشستگی کشوری مفید هستند؟ آیا شما هم از این دست شرکت‌های زیان‌ده دارید؟

ما شرکت‌های زیان‌ده بزرگی داریم مثل شرکت «آپادانا سرام» که زمانی که این شرکت را تحویل گرفتیم، زیان انباشته‌ی بسیار بالا و سنگینی داشت و مشکلات عدیده‌ای را هم برای صندوق ایجاد کرد. هم بحث تولید این شرکت و هم زیان انباشته آن و هم بحث بدهی‌های آن به دارایی و تامین اجتماعی و سایر نهادها دچار مشکل بود و طبیعی است که ساماندهی این شرکت، وقت و هزینه بسیاری می‌خواهد. درواقع ما به دنبال واگذاری این دست شرکت‌ها هستیم. شرکت‌هایی که نتوانند سر پای خودشان بایستند قطعا نمی‌توانند به جای دیگری کمک کنند. باید گفت فقط تعداد انگشت‌شماری از شرکت‌های هلدینگ ما سودده هستند و به سوددهی نسبی رسیده‌اند؛ البته اینها هم کمک آنچنانی به صندوق نتوانستند بکنند چراکه از محل درآمدها و سودی که داشتند برای بازسازی و ادامه حیات خودشان هزینه شده است.

 

آیا شما ماهانه و به صورت مستمر به صندوق بازنشستگی کشوری، سود پرداخت می‌کنید؟

نه، ما به صورت ماهانه برای صندوق درآمدزایی نداریم. قبلا گفتم که شرکت‌های ما متاسفانه در وضعیتی هستند که خودشان نیازمند کمک هستند تا بتوانند سرپا بمانند. به عنوان مثال بر مبنای استانداردهای موجود برخی از شرکت‌های ما بالای ۵۰ درصد نیروی انسانی مازاد دارند؛ مثل شرکت آسمان و یا آپادانا سرام. این نیروی انسانی در یک برهه‌ای از زمان به عناوین مختلف به کار گرفته شده‌اند که بعضا نه تخصص لازم را دارند و نه کارایی و کارآمدی لازم را دارند.

 

فقط آمده‌اند آنجا و مشغول شده‌اند و خودِ اینها هزینه‌های بسیار بالایی برای شرکت‌هایمان دارند. مثلا وقتی در یک روز ۵۰۰ نفر فقط در شرکت آسمان استخدام می‌کنند تبعات بسیار سنگینی در ادامه روند کار این شرکت ایجاد خواهد شد. شرکت‌های مختلف اینچنینی در زیرمجموعه مدیریتی ما بسیار هستند. خب ما همین که این شرکت‌ها را سرپا نگه می‌داریم و به نوعی روند تولید و افزایش تولید آنها را مدیریت می‌کنیم خودِ این کار، کار سختی است. خب طبیعی است که دیگر نمی‌توانیم سود ماهیانه به صندوق بپردازیم.

 

اگر بخواهیم مساله را در سطح کلی‌تر نگاه کنیم، در این فضای کلان اقتصاد با وجود تحریم‌ها و کمبود مواد اولیه تولید، گران بودن مواد اولیه و بالا بودن سربار تولید و بسیاری مشکلات دیگر، آیا به طور کلی شما برای صندوق‌های بازنشستگی که در شرایط فعلی به هیچ وجه در وضعیت خوبی هم نیستند، شرکت‌داری را مناسب می‌دانید یا خیر؟

در این زمینه، دولت تاکید بسیار داشته و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این زمینه بخشنامه صادر کرده که بر مبنای سیاست‌های کلان دولت، صندوق‌ها باید از بنگاه‌داری خارج شوند. این سیاست به نظرم سیاست بسیار خوبی است؛ این استراتژی بسیار شایسته و مناسب است و بایستی به مرور زمان اتفاق بیفتد چراکه شرکت‌هایی که زیان‌ده هستند قطعا مشتریان آنچنانی هم نخواهند داشت.

 

پس باید این شرکت‌ها را ابتدا به وضعیت نسبتا مطلوبی برسانیم بعد بتوانیم بحث واگذاری آنها را دنبال کنیم. در کل سیاست ما خروج از بنگاه‌داری است و سرمایه‌گذاری‌هایی که بعضا بدون توجیه فنی، اقتصادی و یا حتی زیست محیطی صورت گرفته بایستی چاره‌یابی شوند. یکسری از این حرکت‌ها در  بخش سرمایه‌گذاری بدون تدبیر صورت گرفته که مشکلات عدیده‌ای را برای شرکت‌های زیرمجموعه صندوق بازنشستگی کشوری ایجاد کرده که اینها همه دلیل مضاعفی در روند بحرانی شدن اوضاع هستند.

 

ما برنامه‌ریزی، جهت‌گیری و سیاست‌گذاری خود را بر مبنای استراتژی سال جاری که نامگذاری آن هم حمایت از کالای ایرانی است، پیش می‌بریم و قطعا بر این اعتقاد هستیم که سرمایه‌گذاری‌های خارج از چهارچوب که متاسفانه یک زمانی در مجموعه اتفاق افتاده باید کنار زده شوند و مجموعه‌ی صندوق، از وضعیت فعلی خارج شود و باید  براساس مقررات و استراتژی‌های بلندمدت، کارها پیش برود. علاوه بر این در حال شناسایی شرکت‌ها هستیم؛ هم برای واگذاری و هم برای اجرای بحث خروج از بنگاه‌داری که بتوانیم شرکت‌های زیان‌ده و کم‌بازده را به خوبی واگذار کنیم.

 

در پایان، در ارتباط با امکانات و سرویس‌هایی که در بخش تور و جهانگردی به بازنشستگان کشوری ارائه می‌دهید، توضیحاتِ مختصری ارائه بفرمایید.

برای بازنشستگان کشوری سفرهای تفریحی تقریبا رایگان ترتیب دادیم که مثلا سه روز همراه خانواده به مشهد  مقدس می‌روند و در هتل‌های ما اقامت می‌کنند. ما این هتل‌ها و امکانات را در اختیارشان قرار می‌دهیم بدون اینکه هزینه‌ای دریافت کنیم. این هزینه از طریق صندوق بازنشستگی کشوری برای همه بازنشستگان پرداخت می‌شود. در مناسبت‌های خاص نیز تخفیفات ویژه‌ای را به بازنشستگانی که از هتل‌های خودمان استفاده کنند، ارائه می‌دهیم.

 

 

  • 15
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش