جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۶۰۰۱۱۷

زندگینامه میلتون فریدمن، اقتصاددان و آماردان آمریکایی (+ تصاویر)

میلتون فریدمن,تصاویر میلتون فریدمن,کتابهای میلتون فریدمنمیلتون فریدمن اقتصاددان مشهور آمریکایی
میلتون فریدمن را میتوان یکی از طرفداران جامعه آزاد و آزادی فردی به حساب آورد. او برای آزادی های فردی اهمیت زیادی قائل است و برای حفظ آن معتقد به محدود کردن مداخله دولت است. بر اساس نظر میلتون فریدمن برای تغییر و اجرای قوانین در جامعه، نمی توان صرفا به عرف و عادت متکی باشیم و نتیجتا به یک واسطه یا داور نیاز داریم.

چکیده ای از بیوگرافی میلتون فریدمن

نام: میلتون فریدمن

متولد: ۳۱ ژوئیهٔ ۱۹۱۲

زادگاه: بروکلین، نیویورک

مرگ: ۱۶ نوامبر ۲۰۰۶

ملیت: آمریکایی

رشته فعالیت: اقتصاد

بیوگرافی میلتون فریدمن

میلتون فریدمن زاده ۳۱ ژوئیه ۱۹۱۲، اقتصاددان، آماردان و نویسندهٔ آمریکایی بود که به مدت بیش از سه دهه در دانشگاه شیکاگو تدریس می کرد. میلتون فریدمن در سال ۱۹۱۲ در نیویورک در خانواده ای مهاجر (اتریشی- مجار) و فقیر متولد شد. او در دوران دبیرستان به ریاضیات علاقمند بود؛ ولی با راهیابی به دانشگاه راتجرز در نیوجرسی، علاقه او به رشته اقتصاد زیاد شد و تصمیم گرفت تا مطالعات خویش را در ریاضیات و اقتصاد بطور هم زمان دنبال کند. او در سال ۱۹۳۳ لیسانس خود را دریافت کرد؛ بعد به دانشگاه شیکاگو رفت و توانست مدرک فوق لیسانس خود را از آن دانشگاه اخذ کند.

فعالیت های میلتون فریدمن

میلتون فریدمن توانست با یک کمک هزینه تحصیلی به دانشگاه کلمبیا برود. زمانی که تحصیل او در دانشگاه کلمبیا به پایان رسید، وی به دانشگاه شیکاگو بازگشت و بعنوان دستیار پژوهشی در کنار هنری شوارتز (Henry Schultz:1893- 1938) به فعالیت پرداخت. وی بعد از آن به واشنگتن رفت و با دولت روزولت، به همکاری مشغول شد. همچنین وی در واشنگتن در اداره ملّی تحقیقات اقتصادی با سیمون کوزنتس به مطالعه بازارها برای متخصصان مستقل مانند پزشکان و وکلا پرداخت و عاقبت این مطالعه موضوع رساله دکترای میلتون فریدمن شد. او در سال ۱۹۴۶ موفق به اخذ مدرک دکترا از دانشگاه کلمبیا شد. او پس از مدت کوتاهی تدریس در دانشگاه های واشنگتن و مینسوتا، به دانشگاه شیکاگو، یعنی همان جایی که با جورج استیگلر توانست به توسعه مکتب شیکاگو مبادرت ورزد، بازگشت.

عکس های میلتون فریدمن,میلتون فریدمن,زندگینامه میلتون فریدمنمیلتون فریدمن مشارکت بسیار مهمی در ایجاد و ارائه‌‌ی نظریه‌‌های اقتصادی دارد

میلتون فریدمن مشاور اقتصادی رونالد ریگان، رئیس جمهور جمهوریخواه آمريکا بود. فلسفه سیاسی او از فضائل نظام اقتصادی بازار آزاد با دخالت حداقلی دولت را ستایش می کرد. میلتون فریدمن یک بار گفت که او بیش از همه به نقش خود در حذف سربازگیری در آمريکا افتخار می کند و اینکه حمایت او از حق انتخاب مدرسه منجر شد او بنیاد فریدمن برای انتخاب آموزشی را بنیان نهد. میلتون فریدمن با داشتن یک ستون همیشگی در مجله نیوزویک (۱۹۶۶- ۱۹۸۴)، پرفروش ترین کتاب اقتصادی (آزادی و سرمایه داری) در سال ۱۹۶۲ و ساخت یک سریال ده قسمتی، بعنوان یک چهره معروف در آمریکا شناخته شد. او در کتاب ۱۹۶۲ خود، سرمایه داری و آزادی، از سیاست هایی مانند ارتش داوطلبانه، نرخ های مبادله آزادانه شناور، حذف مجوزهای پزشکی، مالیات بر درآمد منفی و ووشرهای آموزشی دفاع کرد. ایده های میلتون فریدمن در مورد سیاست پولی، مالیات گیری، خصوصی سازی و مقررات زدایی بر سیاست های دولتی، بخصوص در دههٔ ۱۹۸۰ اثر گذاشت. نظریه پولی او بر پاسخ فدرال رزرو بر بحران اقتصادی جهانی ۲۰۰۷-۲۰۰۸ اثر گذاشت.

میلتون فریدمن در سال ۱۹۶۷ به سمت ریاست انجمن اقتصادی آمریکا رسید و در سال ٬۱۹۷۶ نوبل اقتصاد را به علت پژوهش بر تحلیل مصرف، نظریه و تاریخچه پولی و پیچیدگی سیاست پایدارسازی از آن خود کرد. وی بعنوان یکی از رهبران مکتب اقتصادی شیکاگو، تأثیر شگرفی بر برنامه پژوهشی حرفهٔ اقتصاد برجای نهاد. یک ارزیابی از اقتصاددانان میلتون فریدمن را دومین اقتصاددان محبوب قرن بیستم پس از جان مینارد کینز، خواند و اکونومیست او را «اثرگذارترین اقتصاددان نیمهٔ دوم قرن بیستم… احتمالاً کل آن» توصیف کرد. این جایزه به سه علت به او تعلق گرفت: مطالعه بر روی تابع مصرف، اظهارات او از پیرامون سیاست های تثبیتی اشتغال و همینطور به علت تدوین مجدد نظریه پولی. میلتون فریدمن در سال ۱۹۷۷ از دانشگاه شیکاگو بازنشسته شد و بعنوان محقق ارشد در مؤسسه هوور در کالیفرنیا به ادامه فعالیت های علمی خود پرداخت.

نظریات میلتون فریدمن

نظریات میلتون فریدمن عبارتست از:

>> نظریه پولی

>> نظریه مصرف

>> رابطه بیکاری و تورم

>> روش شناسی اقتصادی

>> اثرات اندیشه های فریدمن

نظریات میلتون فریدمن,بیوگرافی میلتون فریدمن,میلتون فریدمنمیلتون فریدمن خدمات بزرگی در زمینه‌ ی اقتصاد کلان، اقتصاد خرد، تاریخ و آمار اقتصاد کرد

نقش دولت در اقتصاد از نظر میلتون فریدمن

میلتون فریدمن را میتوان یکی از طرفداران جامعه آزاد و آزادی فردی به حساب آورد. او برای آزادی های فردی اهمیت زیادی قائل است و برای حفظ آن معتقد به محدود کردن دخالت دولت است. طبق نظر میلتون فریدمن برای تغییر و اجرای قوانین در جامعه، نمی توان صرفا به عرف و عادت متکی باشیم و نتیجتا به یک واسطه یا داور نیاز داریم. بدین ترتیب نقش اساسی دولت در یک جامعه آزاد، تجهیز وسایل لازم برای تغییر شکل قوانین و ایفای نقش میانجی است. از نظر او، دولت باید وظایفی را برعهده گیرد که از عهده بازار ساخته نیست. این وظایف، عمدتا اعمال قوانین مختلف و ایفای نقش میانجی گری است.

قوانین (مانند قوانین انعقاد قرارداد، چاپ اسکناس و غیره)، ضوابطی است که نظام سرمایه داری، صریحا به آن نیاز دارد. وظایف میانجی گری، توسط دستگاه امنیتی، دیوان عالی و بانک مرکزی کشور اعمال می شود. بدین ترتیب میلتون فریدمن هرگز طرفدار بی دولتی و آشوب گرایی نیست ولی او با فلسفه کینز و کینزین ها در خصوص نقش و دخالت دولت در اقتصاد هم موافق نیست و از آن جا که دولت، آزادی شخص و جامعه را دچار خطر می کند، پیوسته از گسترش وظایف و فعالیت دولت بیم دارد.

مهمترین آثار میلتون فریدمن

- میلتون فریدمن در سال ۱۹۶۲ کتاب ”سرمایه داری و آزادی ”را منتشر کرد، که به نـوعی مـهم ترین کتاب وی است و در آن از هرچه کمتر شدن نقش دولت در بازار آزاد، برای ایجاد آزادی سیاسی و اجتماعی دفاع کرد و نقش اقتصاد سرمایه داری در جامعه آزاد را مورد بحث قرار داد.

- درآمد مشاغل تخصصی و مستقل (با همکاری سیمون کوزنتس:۱۹۴۶)؛ این کتاب در واقع رساله دکتری میلتون فریدمن بود.

- مقالاتی در اقتصاد اثباتی (۱۹۵۳)؛ این کتاب مجموعه مقاله های منتشره وی در مورد متدولوژی علم اقتصاد، منحنی تقاضای مارشال و مطلوبیت نهایی درآمد است. 

میلتون فریدمن,زندگی نامه میلتون فریدمن,بیوگرافی میلتون فریدمنمیلتون فریدمن در سال ۱۹۷۶ موفق به دریافت جایزه نوبل اقتصاد شد

- میلتون فریدمن همچنین در یـک سریال با نام آزادی انتخاب، حضور یافت و به زبان ساده در خصوص اینکه چطور بازارهای آزاد کار می کنند و در آخر موجبات ازادی های سیاسی و اجتماعی را فراهم می آورند به تـوضیح پرداخـت بـا استفاده از همین برنامه تلویزیون، او کتاب «آزادی انتخاب» را بـا هـمکاری همسرش «رز فریدمن» تألیف کرد.

- نظریه ای در مورد تابع مصرف (۱۹۵۷)؛ شهرت میلتون فریدمن بعد از انتشار این کتاب فراگیر شد. او در این کتاب تابع مصرف کینز را با تفسیر دوباره به جای درآمد جاری به درآمد همه عمر (درآمد دائمی) مرتبط ساخت.

- بدسگالی پول: حوادثی در تاریخ پولی (۱۹۹۲).

- تاریخ پولی آمریکا (با همکاری آنا جی شوارتز:۱۹۶۳)؛ میلتون فریدمن در این کتاب نشان داد که بحران اقتصادی سال های ۱۹۳۰ نتیجه اتخاذ سیاست های پولی نادرست بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا بوده است.

- مطالعاتی در نظریه مقداری پول (۱۹۵۶).

- تراز پرداخت ها (با همکاری رابرت وی. روسا:۱۹۶۳).

- بام ها یا سقف ها؟ مشکل جاری خانه دار شدن (با همکاری جورج استیگلر:۱۹۴۶).

جوایز میلتون فریدمن

  • مدال جان بیتس کلارک در سال ۱۹۵۱
  • نوبل اقتصاد در سال ۱۹۷۶
  • جـایزه ویـژه دولت ژاپن را در سال ۱۹۸۶
  • جـوایز مـختلف از سوی دانشگاه های آمریکا، ژاپن و گـواتمالا
  • مدال آزادی، نشان ویژه ریاست جمهوری در سال ۱۹۸۸
  • نشان ملی علوم در سال ۱۹۸۸

کتابهای میلتون فریدمن,میلتون فریدمن,بیوگرافی میلتون فریدمنمیلتون فریدمن معتقد بود که تورم، نه تنها بیکاری را کاهش نمی‌دهد بلکه باعث رکود می‌شود

مرگ میلتون فریدمن

میلتون فریدمن عاقبت در نوامبر سال ۲۰۰۶ میلادی (آبان ماه ۱۳۸۶ شمسی) درگذشت.

گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش

  • 10
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
ویژه سرپوش