جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۱۱۰۶

زندگینامه اولیور ویلیامسون و نظریه هایش (+ تصاویر)

اولیور ویلیامسون,زندگینامه اولیور ویلیامسون,تحصیلات اولیور ویلیامسوندر سال ۱۹۷۵، اولیور ویلیامسون از اصطلاح اقتصاد نهادگرای جدید استفاده کرد
در سال ۲۰۰۹ اولیور ویلیامسون بهمراه الینور استروم، جایزه نوبل اقتصاد را بخاطر تجزیه و تحلیل مبحث نظارت اقتصادی به خصوص خطوط مرزی بنگاه، دریافت کرد. او در دانشگاه های پنسیلوانیا و ییل سابقه ی تدریس دارد.

چکیده ای از بیوگرافی اولیور ویلیامسون

نام:الیور ئی. ویلیامسون

زاده:۲۷ سپتامبر ۱۹۳۲

زادگاه:سوپریور، ویسکانسین

ملیت:ایالات متحده آمریکا

زمینه:اقتصاد خرد

درگذشت:۲۱ مهٔ ۲۰۲۰ 

بیوگرافی اولیور ویلیامسون

اولیورایتان ویلیامسون در ۲۷ سپتامبر ۱۹۳۲ در آمریکا به دنیا آمد. وی از اقتصاددانان برجسته ای نظیر رونالد کوز، هربرت سایمون و ریچارد سایرت علم و دانش را فرا گرفته است.

تحصیلات اولیور ویلیامسون

اولیور ویلیامسون در سال ۱۹۵۵ از دانشکاه ام آی تی مدرک مهندسی خود را گرفت و بعداً با دولت ایالات متحده در واشنگتن دی سی جایی که با دولورس سلینی آشنا شد، ازدواج کرد و بعد از آن در سال ۱۹۶۰ در رشته ی مدیریت اجرایی مدرک فوق لیسانس خود را از دانشگاه استنفورد گرفت و در نهایت در سال ۱۹۶۳ مدرک دکتری خود را در رشته ی اقتصاد از دانشگاه کارنگی ملون دریافت نمود.

تصاویر اولیور ویلیامسون,اولیور ویلیامسون,عکسهای اولیور ویلیامسوناولیور ویلیامسون تقریباً به کلیه ی مسائلی که علم قرارداد می خواند، در مجموعه آثارش پرداخته است

فعالیت های اولیور ویلیامسون

اولیور ویلیامسون در دانشگاه پنسیلوانیا از سال ۱۹۶۵ تا ۱۹۸۳ استاد بوده و همینطور در دانشگاه ییل از سال ۱۹۸۳ تا ۱۹۸۸ در رشته اقتصاد تدریس می کرده است و از سال ۱۹۸۸ تا سال ۲۰۲۰، کرسی استادی مدیریت کسب و کار با عنوان ادگار اف را داشته است. کایزر و استاد مدیریت بازرگانی حقوق و اقتصاد در دانشگاه برکلی کالیفرنیا است.

اولیور ویلیامسون سبب شد تا نظر تمامی افراد به مباحث نظری درباره" تشابه و تفاوت های موجود میان تصمیم گیری های بازاری( مبتنی بر بازار) و غیربازاری، مدیریت و تدارک خدمات"، جلب شود و به خاطرهمین، در مباحث مشروحه دهه های ۸۰ و ۹۰ بيش ترین اثربخشی را در پیرامون مرزهای میان بخش خصوصی و دولتی داشت.

اولیور ویلیامسون از یک جهت بر مبحث هزینه های مبادلات، به تفکیک مبادلات مکرز مجزا و از سوی دیگر بر قراردادهای معین رابطه ای، تمرکز کرد. به طورمثال ، برای تأمین نیازهای روزانه یا هفتگی یک نیروگاه برق، خرید مکرر ذغال سنگ از یک بازار معاملات نقدی به عنوان مبادله مجزا شناخته می شود؛ ولی در طول زمان، احتمالاً نیروگاه ترجیح می دهد روابط خود را با عرضه کننده ای معین توسعه دهد. علاوه‌براین اولیور ویلیامسون برای اولین بار ، با طرح واژه" فشردگی اطلاعات"   شرایطی را تصویر نمود که هزینه های اطلاعات در آن، نامشخص می باشد. این شرایط علی رغم وجود عقلانیت محصور، عمدتاً از وجود عدم اطمینان و فرصت طلبی ناشی میشود. چرا که براساس نظر اولیور ویلیامسون، هر کس منافع شخصی خود را دنبال می کند. بنابراین بنگاه ها در شرایط عقلانیت محصور، قادر نیستند تمام اطلاعات را پردازش کنند.

بیوگرافی اولیور ویلیامسون,اولیور ویلیامسون که بود,اولیور ویلیامسوناولیور ویلیامسون در دانشگاه پنسیلوانیا از سال ۱۹۶۵ تا ۱۹۸۳ استاد بوده است

در سال ۱۹۷۵ برای نخستین بار اولیور ویلیامسون، اصطلاح اقتصاد نهادگرای جدید را استفاده کرد. وی مثل سایر نهادگرایان جدید به اصلاح فروض نئوکلاسیک اعتقاد دارد و فرض عقلانیت محدود را قبول دارد.  ویلیامسون درمورد نهادگرایی به علاقمندان توصیه می کند که پلورالیزم را برای پیشرفت این نحله ی اقتصادی بپذیرند یعنی اگر پلورالیزم پذیرفته شود، اولیور ویلیامسون جزء این نحله به حساب می آید.

علم اقتصاد اولیور ویلیامسون

اولیور ویلیامسون، علم اقتصاد را اینگونه تقسیم بندی می کند:علم انتخاب( ارتدکس) و علم قرارداد؛ که بنظر او علم قرارداد نیز شامل دو قسمت نظم عمومی( اقتصاد قانونی) و نظم خصوصی میباشد که شاخه ی نظم خصوصی نیز به دو بخش تقسیم می شود که بخش اول آن به تنظیم انگیزه ها( طراحی مکانیزم، نظریه ی کارگزار، ادبیات حقوق و مالکیت رسمی) اشاره دارد و بخش دوم آن به تدبیر امور باتوجه به نظریه ی شرکت ها اشاره دارد.

اولیور ویلیامسون تقریباً به کلیه ی مسائلی که علم قرارداد می خواند، در مجموعه آثارش پرداخته است. در دهه ۱۹۶۰ مقاله های او شامل توجه ویژه به بحث شرکت ها و ساختارهای مدیریتی است. از آثار علمی ویلیامسون میتوان به بررسی عوامل مؤثر بر نوآوری( ۱۹۶۵)، بررسی عوامل مؤثر بر تعاملات میان بازار ها و سازمان ها در معاملات( ۱۹۷۳)، بررسی هزینه ی مبادله و تأثير آن بر شرکت ها( ۱۹۸۱)، اقتصاد تدبیر امور( ۲۰۰۵) اشاره نمود که همگی در دسته بندی علم قرارداد می باشند. هرچند  بسیاری از مسائل، شرکت ها، قوانین که اولیور ویلیامسون به آنها مشغول بوده جزء نهادها به حساب می آید ولی رویکرد مبتنی بر عملکرد بنگاه ها از رویکرد وی در آثارش به شمار می رود.

اولیور ویلیامسون,فعالیت های اولیور ویلیامسون,علم اقتصاد اولیور ویلیامسوناولیور ویلیامسون در سال ۱۹۵۵ از دانشکاه ام آی تی مدرک مهندسی خود را گرفت

نظریه های اولیور ویلیامسون

نظریه های اولیور ویلیامسون به نحوی سودمندانه بود که او توانست برای معاملات، مشخصه هایی قابل سنجش تعیین کند که امکان هدایت کردن آن ها در بازارها از این طریق کم و بیش فراهم باشد، یعنی تفکرات او میتواند پیرامون تصمیمات شرکت ها به منظور تکمیل بخش هایی از زنجیره عرضه آن ها، مورد آزمون قرار گیرد. مقصود از نظریه سازمانی طبق نظریه ی اولیور ویلیامسون، اهمیت شناختن الگوهای متعارف رفتاری در وضعیت های به ظاهر مجزاست.

تحقیقات اولیور ویلیامسون و استروم، برای نگرش به مؤسسات اقتصادی دریچه ای فراهم نمود که اقتصاددانان با وجود ایفا کردن نقش های مهم در دنیای واقعیت توجه لازم را به آن ها ندارند. منظور از مؤسسه در موضوع مورد مطالعه ویلیامسون، همان شرکت است. شرکت ها در مقایسه با معامله در بازار غیرمتمرکز مبتنی بر قیمت های نسبی، با فرایندهای تصمیم گیری در چارچوب سلسله مراتب مبتنی بر قوانین و توانایی افراد، از کارایی کمتری برخوردار میشوند ، بدین ترتیب اصولاً لزوم وجود شرکت ها چیست؟ این همان پرسشیست که در سال ۱۹۳۷ توسط رونالد کوز( برنده جایزه نوبل سال ۱۹۹۱) برای نخستین بار مطرح شد. 

طبق نظریه اولیور ویلیامسون، بنگاه های اقتصادی و بازار باید بعنوان ساختارهای حکمرانی جایگزین یکدیگر در نظر گرفته شوند. چگونگی حل تعارضات احتمالی از تفاوت اصلی این دو می باشد. در حالی که مباحثات در بازار، ممکن است منجربه چانه زنی و ایجاد اختلاف شوند، در حالی که حل چنین تعارضاتی در یک بنگاه به دلیل امکان استفاده از قدرت، آسان تر خواهد شد. نظریه ویلیامسون بر قاعده مند کردن معاملات و مراوداتی تمرکز دارد که در قوانین رسمی تحت پوشش قرار نگرفته اند.

تحقیقات اولیور ویلیامسون بعنوان یک پاسخ به چالش مطرح شده توسط رونالدکوز در نظریه بنگاه محسوب میشود. کوز بر این باور بود که هرگز یک نظریه بنگاه جامع توانای این را ندارد که صرفا با تکیه بر ویژگی های فن آوری تولید شکل گیرد به علت اینکه امکان دارد صرفه های مقیاس حتی از حدود قانونی، فراتر مورد استفاده قرار گیرند.

نظريه هاي اولیور ویلیامسون,اولیور ویلیامسون,زندگی اولیور ویلیامسوناولیور ویلیامسون در تاریخ ۲۱ مهٔ ۲۰۲۰ فوت شده است

اولیور ویلیامسون در سال ۱۹۷۵ نظریه بنگاه خود را در کتاب "بازارها و سلسله مراتب" با لحاظ چالش مطرح شده از سوی کوز پایه ریزی کرد. او ادعا کرد که اگر روابط میان دارایی های انسانی و فیزیکی بنگاه و پیچیدگی مبادلات بنگاه، حاکمیت قوی داشته باشند افراد به ساماندهی این مبادلات در داخل بنگاه تمایل بیشتری خواهند داشت. از آنجایی که می توان پیچیدگی و وجود روابط خاص را اندازه گیری کرد، در تحقیقات متعدد نظریه اولیور ویلیامسون مورد بررسی تجربی قرار گرفته است. در سال ۲۰۰۷ که متأخرترین این تحقیقات توسط لافون تین و اسلاید انجام شد، چنین نتیجه گیری می کند که کلیه پیش بینی های نظریه اولیور ویلیامسون با داده های آماری تقریبا سازگاری و مطابقت دارد.

گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش

  • 14
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
ویژه سرپوش