پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۱۲۰۰۰۴۹

بیوگرافی چارلز داروین زمین شناس انگلیسی (+ تصاویر)

چارلز داروین,آثار چارلز داروین,عکس چارلز دارویننخستین کشف چارلز داروین تشخیص تخم های سیاه یافت شده در پوسته صدف چروک بود
چارلز داروین زیست شناس و زمین شناس اهل انگلیس بود. وی به علت ارائه نظریه تکامل یا فرگشت، یکی از جنجالی ترین دانشمندان به شمار می رود، نظریه های چارلز داروین به گوش همه رسیده است، تأثیر و نفوذش در اندیشه و تفکر انسانی بسیار گسترده و وسیع است.

چکیده ای از بیوگرافی چارلز رابرت داروین

نام:چارلز رابرت داروین

زاده:۱۲ فوریهٔ ۱۸۰۹

زادگاه:انگلستان

ملیت:بریتانیایی

درگذشت:۱۹ آوریل ۱۸۸۲

پیشه:طبیعت گرا

بیوگرافی چارلز رابرت داروین

چارلز رابرت داروین (Charles Robert Darwin) در ۱۲ فوریه ۱۸۰۹ در شهر شروزبری شهرستان شروپ شر انگلستان زاده شد. او  در خانواده ای ثروتمند دیده به جهان گشود. وی فرزند پنجم از ۶ فرزند خانواده ثروتمند بود. شجره نامه ی وی یک ریشه ی علمی را شامل می شود. پدر او دکتر رابرت داروین یک پزشک بود. دکتر اراسموس داروین پدربزرگ وی بود که گیاه شناسی معروف شناخته میشد. مادرش سوزانا وِجوود داروین زمانی که چارلز داروین تنها ۸ سال سن داشت درگذشت. وی نوهٔ دو شخصیت مهم مدافع لغو برده داری، از سوی پدرش اراسموس داروین و از طرف مادرش جوزایا وجوود بود.

تحصیلات چارلز رابرت داروین

چارلز داروین در اکتبر ۱۸۲۵، زمانیکه ۱۶ ساله بود در دانشگاه ادینبورگ بهمراه برادرش اراسموس ثبت نام کرد. دو سال بعد، او در کمبریج دانشجوی دانشکده مسیح شد. پدر چارلز داروین امیدوار بود که فرزندش نیز راه او را طی کند و یک پزشک شود، ولی دیدن خون، داروین را متحیر کرد. پدرش به او پیشنهاد کرد که پزشکی را بعنوان رشته تحصیلی خود کند تا برای خود کسی شود، ولی علاقه ی داروین بیشتر به مطالعه تاریخ طبیعی بود. دو سال بعد از این که چارلز داروین در دانشگاه حضور یافت او به یک گروه دانشجویی تاریخ طبیعی ملحق شد و همزمان در پژوهش هایش (کالبد شناسی و مطالعه چرخه زندگی بی مهرگان دریایی) به رابرت ادموند گرانت در فورث خور کمک کرد.

نخستین کشف چارلز داروین تشخیص تخم های سیاه یافت شده در پوسته صدف چروک بود که متوجه شد این تخم ها، تخم های زالوی اسکیت بودند. چارلز داروین هم زمان با انجام این فعالیت ها پیش رابرت جیم سان درس تاریخ طبیعی و زمین شناسی را فرا می گرفت ولی بعداز مدتی خسته شد و به یادگیری طبقه بندی گیاهان پرداخت. وی شجره گیاهان را فرا گرفت و به کلکسیون موزه دانشگاه که یکی از بزرگترین موزه های اروپا در آن زمان بود کمک می کرد.

ازدواج چارلز داروین

اِما وج وود دختردایی و دوست دوران بچگی چارلز داروین بود.« اما» در سال ۱۱نوامبر ۱۸۳۸ پیشنهاد داروین را پذیرفت و به عضویت انجمن پادشاهی لندن در ۲۴ژانویه۱۸۳۹ درآمد و این دو زوج در ۲۹ ژانویه ۱۸۳۹ در کلیسای سنت پی تر ازدواج کردند. نخستین فرزندشان« ویلیام اراسموس» در۲۷دسامبر به دنیا آمد. چارلز داروین مشاهدات خود را در مورد رفتار این« پسرک کوچولو» و نیز رفتار یک« اورانگ اوتان» در باغ وحش لندن ثبت می کرد.« اراسموس» و فرزندان بعدی داروین مورد توجه و علاقه او بودند. از این جهت او صاحب ۱۰ فرزند شد. چند فرزندش در کودکی جان سپردند و شاید این مسئله در خصوص مردی که اهمیت ژنتیک در انتخاب طبیعی را می دانست، حیرت انگیز باشد.

تصاویر چارلز داروین,چارلز داروین,نظریات چارلز دارویناِما وج وود و چارلز داروین در ۲۹ ژانویه ۱۸۳۹ در کلیسای سنت پی تر ازدواج کردند

سفر با بیگل

در تاریخ ۲۷ دسامبر ۱۸۳۱ سفر با کشتی بیگل شروع شد و مدت پنج سال طول کشید. زمانی که کشتی بیگل در آمریکای جنوبی مشغول نقشه برداری از سواحل قاره بود، چارلز داروین به دستور فیتزوری در خشکی مشغول مطالعه، بررسی و جمع آوری گونه ها و نمونه های مختلف بود. او به طور دقیق تمامی مشاهدات خود را نوشته و ثبت میکرد ولی قصد خصوصی نگه داشتن آنها را تا زمان راه اندازی یک موسسه علمی بزرگ داشت.

چارلز داروین برخی از نمونه ها را در هنگام بررسی و تحقیقاتش برای بررسی دقیق تر همراه با نامه هایی به کمبریج ارسال میکرد به دلیل آن که فقط کمی در زمین شناسی، جمع آوری سوسک و کالبدشکافی بی مهرگان دریایی تخصص داشت ولی در سایر موارد مبتدی بود. به همین علت نمونه ها را برای بررسی دقیق به وسیله متخصصین ارسال می کرد. نخستین مقصدی که چارلز داروین به آن جا رسید و سفرش را ادامه داد مشاهدات، اکتشافات و دانستنی ها زیادی را کسب کرد.

نظریه تکامل چارلز داروین,عکسهای چارلز داروین,چارلز رابرت داروینچارلز رابرت داروین هر نوع حیوانی را می‌خورد

نظریه تکامل و فرآیند انتخاب طبیعی چارلز رابرت داروین

نظریه تکامل چارلز رابرت داروین این چنین میگوید که از طریق فرآیندی با عنوان« انتخاب طبیعی» موجودات و گونه ها به بقای خود ادامه می دهند. گونه هایی که خود را با محیط پیرامون تطبیق میدهند به بهترین نحو رشد نموده و خود شانس بقای بیشتری دارند. از طرف دیگر، گونه هایی که قادر نیستند خود را با محیط و ساختار طبیعی مطابقت دهند برای بقا از شانس کمتری برخورداند و منقرض خواهند شد. چارلز داروین بعد از مطالعه بر روی پرندگان، گیاهان و فسیل ها فهمید که شباهت هایی بین گونه های خاص در یک مکان مشخص وجود دارد. او معتقد بود که تکامل اجداد و گونه های مشترک سبب به وجود آمدن گونه های متفاوت و متعدد امروزی شده است. بعدها نظریه تکامل داروین و فرآیند انتخاب طبیعی با عنوان مکتب داروینیسم شناخته شد.

انتشار نظریه تکامل چارلز رابرت داروین

چارلز داروین که در خصوص نظریه فوق العاده رادیکالش نگران پذیرش عمومی و کلیسا بود، برای چاپ کتاب معروف خود در مورد فرگشت یا تکامل بیش از ۲۰ سال منتظر ماند. او با آلفرد راسل والاس که یک طبیعی دان بود در ارتباط بود که وی تصمیم داشت نظریه ای مشابه چارلز رابرت داروین را در محافل علمی منتشر کند. بدین ترتیب چارلز داروین قصد کرد سرانجام اثر مشهورش را مطرح کند و نظریه ی خود را در سال ۱۸۵۸ در این خصوص با عنوان نظریه تکامل در یک گردهمایی قرائت کرد و سپس کتاب خاستگاه گونه ها را که شرح مفصلی از نظریه تکامل در اثر فرآیند انتخاب طبیعی محسوب می شود در سال ۱۸۵۹ منتشر کرد.

طی قرن بعد، بر طبق مطالعاتی که  بر روی DNA انجام شد، بخش هایی از نظریه تکامل داروین را به اثبات رساند. با این وجود اختلاف نظر پیرامون تضاد این نظریه با مفهوم« خلقت گرایی» همواره وجود داشته است. مفهوم خلقت گرایی میگوید که همه ی موجودات خالقی برتر به نام خدا دارند که از وی پدید آمده اند.

چارلز داروین,بیوگرافی چارلز رابرت داروین,زندگی نامه چارلز رابرت داروینچارلز داروین مخالف سرسخت برده‌داری بود

داروینیسم اجتماعی

مجموعه ایده هایی که در اواخر دهه ۱۸۰۰ ظهور کرد داروینیسم اجتماعی نام دارد و برای توضیح مسائل اجتماعی و اقتصادی تئوری چارلز داروین را بکار گرفت. چارلز رابرت داروین به ندرت در مورد رابطه بین نظریه های خود و جامعه بشری در هر گونه اظهار نظر می کرد. ولی او در حالیکه می خواست برای عموم، ایده هایش را توضیح دهد، از مفاهیم کاملاً ساده شده ای مانند “بقای کامل” جامعه اجتماعی “هربرت اسپنسر” کمک می گرفت. همزمان با گسترش انقلاب صنعتی و سرمایه داری در سراسر جهان، با گذشت زمان، از داروینیسم اجتماعی بعنوان توجیهی برای امپریالیسم، سوءاستفاده از کارگرها، فقر، نژادپرستی و نابرابری اجتماعی استفاده شده است.

چارلز داروین زندگی نامه,چارلز رابرت داروین,بیوگرافی چارلز داروینسفر، دیدگاه چارلز رابرت داروین را در خصوص تاریخ طبیعی به کلی متحول کرد

روز جهانی چارلز رابرت داروین

۲۳ بهمن مصادف با ۱۲ فوریه سالروز تولد چارلز داروین است. مراسمی به مناسبت سالگرد تولد چارلز داروین اختصاص داده شده است که روز داروین یا روز جهانی داروین، نامگذاری شده است. در این روز برای یادآوری نقش برجسته داروین در علم و ترویج علم توسط نهادهای مختلف برنامه هایی به صورت کلی برگزار می شود.

درگذشت چارلز داروین

چارلز رابرت داروین در تاریخ ۱۹ آوریل ۱۸۸۲ در خانه خانوادگی خود، که در لندن بود درگذشت. خانواده اش بعد از مرگ او تصمیم داشتند وی را در دهکده ای که ۴۰ سال آخر عمر خود را در آن جا سپری کرده بود، دفن کنند. ولی دوستان و همکاران چارلز داروین کمپینی تشکیل دادند تا در کلیسای وست مینستر لندن مجوز به خاک سپردن وی را بدست آورند. بعد از آنکه روزنامه ها و عموم مردم هم به این کمپین پیوستند، رئیس کلیسای وست مینستر این تقاضا را پذیرفت. به این ترتیب یک هفته بعد از مرگ چارلز داروین، در نزدیکی دانشمندان بزرگی نظیر جان هرشل و آیزاک نیوتن به خاک سپرده شد.

بیوگرافی چارلز داروین,نظریه انتخاب طبیعی چارلز داروین,چارلز داروینچارلز رابرت داروین در شهر لندن دار فانی را وداع گفت

گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش

  • 16
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
ویژه سرپوش