جمعه ۱۳ مهر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۸۰۰۵۹

بیوگرافی داریوش فرهود، پژوهشگر حوزه ژنتیک در ایران (+ تصاویر)

داریوش فرهود,بیوگرافی داریوش فرهود,عکس داریوش فرهودعکسهای داریوش فرهود
داریوش فرهود در ایران بعنوان پژوهشگر شناخته میشود که در حوزهٔ ژنتیک، روان شناسی، انسان شناسی و پزشکی فعالیت دارد. به او« پدر علم ژنتیک ایران» می گویند. او در فرهنگستان علوم پزشکی ایران، عضو می باشد.

چکیده ای از بیوگرافی داریوش فرهود

نام:داریوش فرهود

متولد:۴ فروردین ۱۳۱۷ تهران

لقب:پدر علم ژنتیک

زمینه فعالیت:علم ژنتیک

پیشه:پژوهشگر حوزه ژنتیک

مدرک تحصیلی:دکترای علوم طبیعی در ژنتیک انسانی و دکترای انسان شناسی

بیوگرافی داریوش فرهود

پروفسور داریوش فرهود، متولد چهارم فروردین ماه ۱۳۱۷ در تهران( خیابان سیروس از محله های قدیمی تهران) می باشد. زنده یاد محمد فرهود، پدر ایشان بود که از فرهیختگان این زادگاه به شمار می رفت و مشغول به فعالیت به عنوان دبیر فارسی و عربی، رئیس دبیرستان و مدرس دانشگاه بود. داریوش در خاطرات خود، پدر را فردی باهوش، مهربان، منضبط، میهن پرست ، درستکار و با ایمان معرفی کرد. مادرش به عنوان دبیر فعالیت میکرد. داریوش فرهود، قرآن را بطور کامل حفظ بود و دیوان حافظ شیرازی را از بر بود.

وضعیت ازدواج و همسر داریوش فرهود

در سال ۱۳۵۷ پروفسود داریوش فرهود، با یک خانم پزشک اطفال ازدواج کرد. همسر وی، محجبه و با ایمان است به گونه ای که در روند زندگی معنوی و فرهنگی داریوش فرهود، تأثير بسیار زیادی داشته است.

داریوش فرهود,بیوگرافی داریوش فرهود,همسر داریوش فرهودداریوش فرهود در کنار همسرش

تحصیلات داریوش فرهود

داریوش فرهود، دوره ابتدایی خود را به دلیل منتقل شدن پدرش به جنوب، در هفتگل و مسجد سلیمان خوزستان سپری کرد. وی در مدارس رهنما، دارالفنون و البرز تهران، مشغول به تحصیلات دبیرستان بود. او به قصد ادامه تحصیل در سن ۱۹ سالگی به آلمان رفت. داریوش فرهود، و دکترای انسان شناسی و دکترای علوم طبیعی خود را از دانشگاه ماینس آلمان( ۱۹۷۲) در رشته ی ژنتیک انسانی دریافت کرد و از دانشگاه مونیخ ( ۱۹۹۱) ، موفق به کسب درجه استادی در رشته ی ژنتیک پزشکی شد. از سمت های دیگر او می توان به بنیانگذار و رییس نخستین کلینیک ژنتیک ایران( از ۱۳۵۴ تا کنون) و استاد و مدیر گروه ژنتیک انسانی دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران( ۱۳۵۲ تا ۱۳۸۲) اشاره کرد.

هم دوره ای ها و همکاران داریوش فرهود

از دوستان مشهور داریوش فرهود در عرصه پزشکی می توان به رحمان زاده، مجید سمیعی، بروستانی، سروستانی، فنایی و تسینکرناگل ( برنده جایزه نوبل) اشاره کرد.

داریوش فرهود,بیوگرافی داریوش فرهود,فعالیت های داریوش فرهودداریوش فرهود پژوهشگر ایرانی

فعالیت های داریوش فرهود

داریوش فرهود، وقتی که به ایران بازگشت؛ نخستین کلینیک ژنیتیک را در سال ۱۳۵۴ در ایران تاسیس نمود و به سمت کارشناس ژنتیک انسانی و عضو کمیته اخلاق در ژنتیک پزشکی سازمان بهداشت جهانی از سال ۱۳۵۵ منصوب شد و در کمیته ملی اخلاق در علم و فناوری و اخلاق زیستی کمیسیون ملی یونسکو از سال ۱۳۸۲ عضو شد.

اظهارات داریوش فرهود در علم ژنتیک به این شرح میباشد :“من به عنوان اولین کسی محسوب میشدم که به کشورم با چنین تحصیلات و درجات علمی وارد شدم. ژنتیک در کشور ما در ۳۳ سال پیش ، خیلی معروف نبود. صرفا در حدی بود که بدانند گاو ابلق، ترکیب یک گاو سفید با گاو سیاه میباشد !

از خدمات پژوهشی بسیار ارزشمند داریوش فرهود در کارنامه علمی اش می توان به بیش از ۱۲۰ مقاله علمی پژوهشی به زبان انگلیسی و ارائه بیش از ۲۳۰ مقاله در کنگره های علمی داخل و خارج کشور اشاره کرد. همچنین سمتهای دیگر داریوش فرهود از سال ۱۳۶۰ نظیر مدیر مسوول و سردبیر مجله IRANIAN JOURNAL Of PUBLIC HEALTH و سردبیر مجله کودکان استثنایی و مجله اخلاق در علوم و فناوری و چند مجله علمی دیگر بود. افتخارات این پروفسور، شامل دریافت جایزه علمی جشنواره بین المللی خوارزمی در سال ۱۳۶۹ و دریافت لوح افتخار و جایزه علمی جشنواره ابن سینا در سال های ۱۳۷۸ و ۱۳۸۲ می باشد.

داریوش فرهود,بیوگرافی داریوش فرهود,تصاویر داریوش فرهودتصاویر داریوش فرهود

سوابق دیگر داریوش فرهود

سوابق دیگر داریوش فرهود عبارتند از:

>> بنیانگذار و مدیر نخستین گروه ژنتیک انسانی در ایران( ۱۳۵۱ تاکنون)

>> کارشناس رسمی ژنتیک انسانی سازمان جهانی بهداشت( ۱۳۵۵ تاکنون)

>> عضو کمیته« اخلاق در ژنتیک پزشکی» سازمان جهانی بهداشت( ۱۳۷۳–۱۳۸۰)[ ۱۱]

>> عضو کمیته ملی اخلاق زیستی کمیسیون یونسکو در ایران( ۱۳۸۲ تاکنون)

>> کشف و گزارش گونه جدیدی از ترانسفرین انسان"( ۱۳۶۷)

>> کشف و گزارش یک بیماری جدید ژنتیکی به نام" مولتی پلسینوستوزیس شدید" در یک دودمان بزرگ ایرانی( ۱۳۷۸)

داریوش فرهود,بیوگرافی داریوش فرهود,عکس های داریوش فرهودعکس از داریوش فرهود

محل کار داریوش فرهود

داریوش فرهود در دوره های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی در بیش از دویست کلاس درس، تدریس کرده است و به تعلیم و تربیت بیش از بیست هزار دانشجوی رشته های مختلف پزشکی و علوم زیستی پرداخته است. از زمانیکه دکتر فرهود، بازنشسته شده است؛ بیش از ۱۲ ساعت کار می کند و مدیریت چندین پروژه مختلف را بر عهده دارد. او طبق گفته ی خودش کار می کند به این دلیل که مردم به او نیاز دارند.

داریوش فرهود,زندگینامه داریوش فرهود,عکس داریوش فرهودتصویر داریوش فرهود پژهشگر حوزه ی ژنتیک

حواشی پروفسور داریوش فرهود

داریوش فرهود برای یادآوری اهمیت موضوع غربالگری و خطرات حذف این موضوع گفت:« قطعاً مردم و مسئولان، حمایتگر بحث جوان سازی و صیانت از جمعیت کشور هستند ولی این موضوع با اطمینان از سلامت جنین، اهمیت انجام غربالگری و تشخیص احتمال ابتلا به اختلالاتی مانند سندرم داون و ... هیچ سازگاری ندارد و مجوز سقط قانونی در صورت تشخیص پزشک متخصص، باید صادر شود.»

داریوش فرهود,بیوگرافی داریوش فرهود,پروفسور داریوش فرهودپروفسور داریوش فرهود

این پروفسور نیز افزود:« من مخالف ازدیاد جمعیت نیستم، ولی راهش هم این نیست. این کار( غربالگری)، حدود ۴۵ سال پیش به شکل خیلی خوبی شروع شد و عده ای بهمراه من در محضر امام خمینی( ره) رفتیم و با تالاسمی توانستیم اجازه سقط را دریافت کنیم. سپس این کار به نهاد پزشکی قانونی سپرده شد؛ یعنی کار غلطی در طی این ۴۵ سال انجام می شد؟! آیا می توانیم جلوی این تعداد بچه عقب مانده ذهنی، از کار افتاده، نابینا، ناشنوا را بگیریم؟ آیا مطرح کنندگان این طرح، با حدود ۵۰۰ انجمن های والدین کودکان عقب مانده صحبت کردند؟! آیا صحبتی با پزشکی قانونی و امثال بنده داشته اند؟! چطور من برای همه در سازمان بهداشت جهانی صحبت می کنم، اما با من( در کشورم) مشورت نمی کنید تا برایتان عیب هایش را شرح دهم؟!».

بازداشت داریوش فرهود توسط نیروهای امنیتی

اخباری مبنی بر مفقود شدن و عدم حضور داریوش فرهود در ۸ آبان ۱۴۰۱ در محل کارش منتشر شد. برطبق اعلام یک مقام امنیتی، هیچ کدام از نهادهای امنیتی، داریوش فرهود را در روزهای اخیر دستگیر نکردند و چنین موضوعی شایعه است.» داریوش فرهود در مصاحبه ای در ۹ آبان، خبر سلامتی و تائید بازداشتش را اعلام کرد و گفت:« روز ۸ آبان ماه ساعت ۵:۵۵، از خانه خارج شدم که دو نفر با لباس مشکی( مانند مأموران)، با من به گرمی سلام و علیک کردند و سوار خودرویم شدند. سپس من را به سمت خودرویی دیگر در مکانی دیگر بردند و حدود ۲۶ ساعت در خدمتشان بودم.»

گردآوری: بخش بیوگرافی سرپوش

  • 11
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
خدا حفظ کند ایشان وفرهیختگان دیگر را،بیخردان اورا دستگیر وموجب رنجش این عزیز شدند،ظلم پایدار نیست
مشاهده کامنت های بیشتر
ویژه سرپوش