جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۶۰۱۴۱

تاریخچه روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان

روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان,روز مبارزه با خشونت علیه زن,روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان چه روزی است۲۵ نوامبر، روز جهانی محو خشونت علیه زنان است
از پایدارترین و فراوان ترین اشکال نقض حقوق بشر در جهان میتوان به معضل خشونت علیه زنان اشاره کرد که به دلایل مختلف از جمله نا آگاهی، مصونیت از مجازات و ... بروز می دهد. در این مطلب از سرپوش با روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان آشنا می شوید.

روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان

روز جهانی رفع خشونت علیه زنان، مصادف با ۲۵ نوامبر هر سال میباشد و ۲۵ نوامبر ۲۰۲۰ با ۵ آذر ۱۳۹۹ برابر است. بنا بر تعریف سازمان ملل متحد، خشونت علیه زنان به رفتار خشنی که منجر به اسیب بدنی، جنسی یا روانی زنان شود؛ اطلاق میگردد. این خشونت، معمولاً به صورت پنهان یا آشکار و همراه با تهدید،  اجبار یا سلب اختیار و آزادی است.

خشونت علیه زنان٬ درواقع به معنی تجاوز به حقوق بشر می باشد. خشونت علیه زنان، تبعاتی بهمراه دارد که از آن ها می توان به تبعیض٬ عمیق تر و گسترده تر شدن نابرابری ها میان زنان و مردان اشاره کرد. خشونت علیه زنان، از پیشرفت در همه ی زمینه ها پیشگیری می کند که از آن ها می توان به کاهش فقر و برقراری صلح و امنیت اشاره کرد. همچنین٬ کمبود منابع مالی در همه ی کشورها٬ بویژه کشورهای آسیایی و آفریقایی، از موانع بزرگ برای رفع یا کاهش خشونت علیه زنان به شمار می رود.

تاریخچه روز جهانی رفع خشونت علیه زنان

سازمان امنیت ارتش دومینیکن، سه خواهر اهل جمهوری دومینیکن را پس از ماهها شکنجه در ۲۵ نوامبر سال ۱۹۶۰ کشتند. این سه خواهر، به جرم شرکت در فعالیت های سیاسی برعلیه رژیم دیکتاتوری حاکم بر دومینیکن مجازات شده بودند. در همایشی در سال ۱۹۸۱ در بوگوتا پیشنهاد شد که روز قتل خواهران میرابل را بعنوان روز منع خشونت علیه زنان معرفی کنند و مدافعان حقوق زنان در آمریکای لاتین و منطقه کارائیب در این همایش حضور داشتند. هدف از چنین کاری، متمرکز شدن افکار عمومی جهانیان به نهی از خشونت از زنان بود. سازمان ملل متحد نیز ۱۷ اکتبر سال ۱۹۹۹ را تحت عنوان این روز به رسمیت شناخت و به تاریخ مناسبت های این سازمان با هدف جلب توجه دولت ها و مردم جهان اضافه کرد.

مراسمات روز جهانی خشونت علیه زنان,تاریخ روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان,روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنانخشونت‌هایی علیه زنان وجود دارد که آثار مخرب آنها به چشم نمی‌آید

شورای امنیت سازمان ملل بمدت یک سال بعد، یعنی در سال ۲۰۰۰ در راستای همین تصمیم، قطعنامه ی ۱۳۲۵ را تحت عنوان”زنان، صلح و امنیت” تصویب کرد. محورهای اصلی این قطعنامه به عواملی مربوط میشد که از آن ها می توان به پیشگیری از مناقشات و خصومت ها در درون و در میان کشورها، ممانعت از اعمال خشونت علیه زنان و تأمین مشارکت زنان در حیات سیاسی و اجتماعی اشاره کرد. این قطعنامه باعث شده تا مجازاتی برای خشونت های گوناگون علیه زنان در نظر نگیرند و عاملانشان به پای میز محاکمه کشیده شوند.

در زمینه ی اطلاع رسانی و ایجاد حساسیت نسبت به پدیده خشونت علیه زنان، فعالیت های بسیاری از روز بیست و پنجم نوامبر تا روز دهم دسامبر( روز جهانی حقوق بشر) صورت گرفت تا شاید میزان خشونت علیه زنان در جوامع انسانی در سال های آینده کم تر باشد.

انواع خشونت علیه زنان

از انواع خشونت علیه زنان می توان به خشونت جنسی، خشونت کلامی، تجاوز، خشونت جنسی غیر تماسی، خشونت در مورد جهیزیه، بارداری اجباری، ختنه دختران، تن فروشی اجباری، خرید و فروش زنان و دختران، خشونت های ناشی از جنگ، خشونت در زندان، تجاوزهای سیستماتیک، خشونت علیه زنان کارمند و مستخدمین زن، خشونت نگاهی و رفتاری، خشونت سیاسی و …. اشاره کرد.

خشونت پنهان علیه زنان

آثار خشونت فیزیکی را معمولاً می توان دید ولی خشونت هایی که تحمل آثار مخرب آن ها بسیار دشوار است و قابل مشاهده نیست، شامل به خواسته های زن بی توجه بودن، دروغ گفتن ، نفقه ندادن، چشم چرانی ، انتقاد کردن بطور مداوم، تهمت زدن ، تعدد زوجات، جدا کردن زن از کودکانش، پرخاش کردن ، دوستان و فامیل، وادار کردن زن به ترک خانه و ... می باشد.

علل پنهان ماندن خشونت علیه زنان

پنهان نگه داشتن اعمال خشونت و پرهیز زنان از واکنش فعال نسبت به آن، با وجود گستردگی خشونت علیه زنان و تبعات زیانبارش، از مشخصات خشونت علیه زنان در تمام جوامع به شمار می رود. اشکالی از خشونت مردان در خانواده در نظام فکری مردسالار، طبیعی محسوب می شود و برطبق این روش، زنان زا نسبت به پذیرش این مسئله مجبور مبکنند که زن با لباس سفید به خانه بخت میرود و با کفن سفید از آن بیرون می آید.

روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان چه روزی است,انواع خشونت علیه زناندر واقع خشونت علیه زنان به دو دسته خشونت روحی و خشونت فیزیکی تقسیم می‌شود

علاوه بر تائید خشونت خانگی در بسیاری از فرهنگ ها، پنهان کاری زن از طرف جامعه محبوبیت دارد. علت دیگر پنهان نگه داشتن خشونت خانگی ایست که قانونی برای تعیین مجازات و  نحوه رسیدگی به جرم وجود ندارد.

مراسمات روز جهانی خشونت علیه زنان  

با هدف تداوم اقدامات در جهت پایان دادن به خشونت علیه زنان در سراسر جهان، فعالیت های متنوعی به منظور جلب توجه عمومی انجام می شود. همچنین برای توانمندسازی زنان و کودکان برای فرار از خشونت، پروژه هایی انجام شدهاست و درباره ی پیامدهای خشونت علیه زنان، کمپین های اموزش عمومی برگزار می شود. گروه‌های زنان در شکل محلی، ممکن است رویدادهایی را در مجامع خود ترتیب دهند که شامل راهپیمایی، مراسم های عمومی، فعالیت های تأمین مالی و ارائه ی نتایج خشونت علیه زنان است.

علل پنهان ماندن خشونت علیه زنان,روز مبارزه با خشونت علیه زن,روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنانخشونت علیه زنان تجاوز به حقوق بشر است

گردآوری: بخش تونل زمان سرپوش

  • 19
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش