یکشنبه ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۱:۰۹ - ۲۱ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۴۸۴۶
میراث فرهنگی و صنایع دستی

نرده‌ چوبی مانع مرگ گردشگران یا عاملِ مرگِ سی‌وسه‌پل!

سی‌وسه‌پل,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی
بار دیگر فضای مجازی خبرساز شد و این‌بار خبر رسید؛ «امروز۲۰ مهر ۱۳۹۶ دیوارهای سه‌وسه پل را با دریل برای نصب نرده‌های چوبی تخریب می‌کنند.»

به گزارش ایسنا، دوستداران میراث فرهنگی و بیشتر اهالی اصفهان می‌گویند علت نصبِ نرده‌های چوبی «باید بخاطر اتفاق اخیر کشته‌شدن کودک دو ساله‌ای باشد که از پل (سی‌وسه پل) پرت شد» است، درصد زیادی موافق این اتفاق‌اند و بخشی از افراد نیز فقط به بُعد آسیب رسیدن به بدنه‌ی سی‌وسه‌پل توجه می‌کنند و مخالف این اتفاق.

 

بنابراین میراث‌فرهنگی با به شور گذاشتن راهکارهایی که می‌توانند مانع از بروز مجدد چنین اتفاقی شوند در نخستین قدم ، نرده‌ای چوبی روی یکی، دو دهانه سی‌وسه پل نصب کرده تا بعد از بررسی جوانب کار و نظرات مخالفان و موافقان به نتیجه‌ای نهایی در این زمینه برسد.

 

شاهین سپنتا، فعال میراث فرهنگی استان اصفهان به ایسنا می‌گوید: سه روزگذشته کودکی دو سال و نیمه از یکی دهانه‌های سی و سه به پایین سقوط کرد و درگذشت، هر چند در این اتفاق سهل‌انگاری از والدین کودک بود و بعضا گفته می‌شود ممکن است هر ۲۰ سال یک بار این اتفاق رخ دهد اما با بروز چنین اتفاقاتی روحیه مردم جریحه‌دار می‌شود بنابراین باید فکری کرد.

 

او با بیان این‌که در حالت کلی باید آثار تاریخی ایمن باشند، نگهبان داشته باشند یا موانعی برای جلوگیری از بروز چنین اتفاقاتی مقابل این نوع آثار تاریخی ایجاد شود، ادامه می‌دهد: با بروز این اتفاق پیشنهادهایی مانند کشیدن گارد شیشه‌ای ضخیم مشابه موارد استفاده شده در داخل فضاهای موزه‌ای، مطرح شده اما با توجه به این‌که شیشه سنخیت زیادی با بافت تاریخی ندارد، یا امکان دارد برخی افراد شرور اقدام به شکستن آن‌ها کنند و از سوی دیگر منظر پل مخدوش می‌شود، قرار است به صورت آزمایشی روی چند دهانه‌ی پل، نرده چوبی نصب شود تا در صورت مناسب بودن برای دیگر دهانه‌های پل نیز این اقدام انجام شود.

 

وی با اشاره به این‌که نصب نرده‌های چوبی به دهانه‌ی پل تاریخی در مورد «پل خواجو» مسبوق به سابقه است، بیان می‌کند: استفاده از این نرده‌های چوبی با ساختار پل خواجو سازگار است و منظر پل را مخدوش نکرده است بنابراین تصمیم گرفته شد تا مشابه نرده‌های پل خواجو طراحی و در نخستین اقدام روی چند دهنه‌ی سی‌وسه پل آزمایشی نصب شود تا در صورتی‌که جواب داد و منظر پل را مخدوش نکرد و با تائید کارشناسان، ابتدای دیگر دهنه‌های خطرآفرین پل نیز نصب شود و در صورتی که جواب نداد به گزینه‌های دیگر فکر شود.

 

او با تاکید بر این‌که قطعا باید نصب هر ملحقاتی روی اثر تاریخی با حداقل آسیب یا تغییر باشد، می‌افزاید: نه این‌که بگوئیم نباید روی دیوار چیزی پیچ شود، در حد یک پیچ یا بست ممکن است آن کار انجام شود اما این که آسیب به حدی باشد که پل را از بین ببرد این طور نیست.

 

سپنتا نصب لامپ یا برق‌کشی‌هایی که در طول سال‌های گذشته برای خواجو یا سی‌وسه پل رخ داده را نمونه‌ای از اقدامات انجام شده در طول سال‌های گذشته برای این بناهای تاریخی می‌داند و می‌گوید: یا باید برق‌کشی‌ها در پل را انجام نمی‌دادند یا با توجه به نیازی که وجود داشت باید زیرنظر کارشناس انجام می‌شد که البته این اتفاق اخیر رخ داده‌ است.

 

نصب نرده چوبی، تهاجم به بنای تاریخی نیست

او بیان می‌کند: برداشتن یک آجر، یک کار تهاجمی روی بنای تاریخی محسوب نمی‌شود بلکه از این موارد مهمتر نیز وجود دارد که متاسفانه تا امروز کسی به آن توجه نکرده است، اگر قرار به مخدوش کردن پل تاریخی باشد، موارد دیگری رخ می‌دهد که بیشتر این بناهای تاریخی را مخدوش می‌کنند، نه یک نرده چوبی. در واقع باید به آن‌ها حساسیت نشان داد.

 

به گفته‌ی او انتخاب فرم چوب به این دلیل است که رنگ و فرم چوب با سازه‌ی بنا همخوانی دارد و مسبوق به سابقه در پل خواجو است.

 

اگر بگویند «کسی از سی‌وسه پل رد نشود» چه می‌گوئید؟

سپنتا ادامه می‌دهد: اگر نخواهند این کار را انجام دهند، باید به مردم گفت در حالت کلی کسی نباید از سی و سه پل رد شود، یا در کنار هر دهنه پل یک نگهبان بایستد.

 

او با بیان این که نمونه‌های خارجی در کشورهایی مانند پاریس یا ایتالیا در نقاطی که ممکن است جان مردم به خطر بیفتد موانعی قرار داده شده است، می‌گوید: در گذشته در برخی از بخش‌های آب‌رو طبقه پایین پل خواجو مسیر تردد مردم باریک بود و در برخی مواقع جمعیت به حدی زیاد بود که هر لحظه امکان داشت کسی داخل آب بیفتد، بنابراین در این شرایط نصب مانع، بهترین راهکار است.

 

 

 

 

  • 17
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه

انواع ضرب المثل درباره شتر در این مقاله از سرپوش به بررسی انواع ضرب المثل درباره شتر می‌پردازیم. ضرب المثل‌های مرتبط با شتر در فرهنگها به عنوان نمادهایی از صبر، قوت، و استقامت معنا یافته‌اند. این مقاله به تفسیر معانی و کاربردهای مختلف ضرب المثل‌هایی که درباره شتر به کار می‌روند، می‌پردازد.

...[ادامه]
ویژه سرپوش