سبک دکوراسیون صنعتی چیست؟
در انقلاب صنعتی کاربری بسیاری از کارخانه های تغییر پیدا کرد، با الهام از همین تغییر سبک طراحی دکوراسیون صنعتی نیز روی کار آمد و از عناصر معماری آشکار مانند لولهها، آجر و بتن و فلسفه طراحی مینیمالیستی استفاده شد. این سبک از طراحی صنعتی دارای ابعاد دیگری مانند لامپهای ادیسون، پلانهای باز و پالت رنگ سرد و خنثی می باشد.
این سبک از طراحی بیشتر برای فضاهای باز و مینیمال استفاده می شود اما امروزه با ترکیب مواد مختلف به سبک روستایی (تمام چوب) در مبلمان و عناصر تاکیدی نورپردازی این فرصت فراهم شده است که سبک طراحی صنعتی وارد منازل و محل زندگی طرفداران شود. طراحان غالبا برای ایجاد ترکیبی دنج در اتاق نشیمن، غذاخوری و دیگر فضاهای داخل منزل از ترکیب سبک صنعتی، سبک میانه قرن مدرن و سبک مزرعهای استفاده می کنند.
تاریخچه سبک دکوراسیون صنعتی:
دکوراسیون صنعتی به عنوان گرایشی از سبک مدرن شناخته می شود اما باید توجه داشت که این نوع طراحی ریشه در انقلاب صنعتی دارد. گسترش کارخانه های بسیار بزرگ که می توانند ماشینهای بزرگ و کارگران زیادی را درون خود جای دهند به عنوان پایه و اساس طراحی صنعتی شناخته می شود. در ادامه به تاریخچه جالب این طراحی بیشتر اشاره شده است:
انقلاب صنعتی اول:
در دهه ۱۷۶۰ انقلاب صنعتی با تولید انبوه در اروپای شهری و ایالات متحده همراه بود. کارخانه ها معماری صنعتی را با پنجره های بزرگ و مشبک که فضایی را برای ورود هوای تازه و نور طبیعی زیاد فراهم می کرد، طبقات با سقف بلند، پلانهای باز و دیوارهای آجری آغاز کردند. بسیاری از این عناصر جهت ایمنی بیشتر و همچنین راحتی کارها ساخته شده بودند.
انقلاب صنعتی دوم:
در دهه ۱۸۷۰ با شروع انقلاب صنعتی کارخانه های بزرگ تری ساخته شدند زیرا کسب و کارها فعالیتشان را گسترش داده بودند، این کارخانه ها برای ادامه فعالیت به مصالح ساختمانی قوی تری مانند بتن و فولاد احتیاج داشتند تا استحکام زیادی به دست بیاورند. اولین مشخصه اصلی روشنایی صنعتی لامپ ادیسون بود که در سال ۱۸۷۹ میلادی اختراع شد.
کمبود مسکن در دهه ۲۰۰۰:
همزمان به کارخانه های قدیمی تقریبا عمری برابر با ۲۵۰ سال داشتند، سبک صنعتی در دهه ۲۰۰۰؛ هنگامی که نیویورک و سایر منطق شهری با کمبود مسکن روبرو بودند آغاز به کار کرد. کارخانه ها تبدیل به آپارتمان های صنعتی با پلان طبقه باز و عناصر اصلی ساختاری کارخانهای از مواد در معرض دید و پنجرههای بزرگ به نقطه فروش تبدیل شدند.
ظهور سبک مینیمالیسم:
ظهور سبک مینیمالیسم عرصه را برای استقبال مردم از طراحی داخلی و صنعتی باز کرده است. به همین دلیل عناصر روستایی و تغییر کاربری مناسب با خطوط صاف و مستقیمی که طراحی مدرن و مینیمالیستی را در خود جای داده است و به عنوان بخشی از ماهیت سبک طراحی صنعتی شناخته می شود.
این نوع از طراحی داخلی حتی از سبک های شهری نیز خارج شده است و به خانه های بزرگ حومه شهر که دارای خانههای بزرگ حومه شهر که دارای پلانهای باز، پنجرههای بزرگ و پالتهای رنگی خنثی هستند. تبدیل شده است. این نوع از طراحی همچنان در بخش طراحی اسکاندیناوی طرفداران بسیاری دارد؛ جایی که عناصر طراحی داخلی با سبک دنجتر و مینیمالیستی ترکیب میشوند.
ویژگی های سبک دکوراسیون صنعتی:
۱)استفاده از مصالح ساختمانی ساده:
تعدادی از مصالح پرطرفدار که در دکوراسیون صنعتی به کرات استفاده می شوند؛ آجر، بتن، چوب و فلز هستند که موارد استفاده از این مواد در ادامه آورده شده است:
- استفاده از آجر و بتن:
در انبار و ساختمان های قدیمی یکی از پرکاربردترین مصالح آنها آجر و بتن بوده است، به همین دلیل از این دو ماده برای پوشش ساختمان بدون هیچ پوششی در سبک های دکوری استفاده می شود. به عنوان مثال شما می توانید از بتن های پولیش شده برای کف خانه و همینطور از آجر برای دیوارها استفاده کنید.
- سطوح فلزی و چوبی:
در سبک دکوراسیون صنعتی استفاده از سطوح چوبی و فلزی بسیاری به چشم می خورد. در این سبک مانند آنچه در تصاویر مختلف هم مشاهده می شود از فلز و پنل های چوبی در سقف، راه پله و پنجره ها استفاده شده است.
باید به این نکته توجه داشت که چوب و فلز از جمله موارد اساسی در سبک طراحی صنعتی هستند و در اثاثیه منزل هم مورد استفاده هستند. برای مثال می توان برای این آیتم از صندلی های فلزی در کنار میز چوبی و پیشخوان فلزی آشپزخانه استفاده کرد که ترکیبی از دکوراسیون مدرن و صنعتی ایجاد می شود.
شاید برای شما هم جالب باشد که چوب برای کف خانه هایی که به سبک صنعتی طراحی شده اند نیز کاربرد دارد و در صورتی که تمایل دارید می توانید از الوارها یا پارکت های چوبی برای رسیدن به این منظور استفاده کنید.
۲) رنگ های خنثی و طبیعی:
در طراحی دکوراسیون به سبک صنعتی استفاده کردن از رنگ های روشن و سرزنده هیچ جایگاهی ندارد و شما به جای آن باید از ترکیب رنگی خنثی و طبیعی استفاده کنید. باید توجه داشته باشید غالبا برای از بین بردن سردی و خشکی فضای ایجاد شده توسط دکوراسیون صنعتی؛ رنگ های قهوه ای و خرمایی را به عنوان رنگ غالب استفاده می کنند و از دیگر رنگ های خنثی برای دکوریجات و وسایل کوچک تر استفاده می کنند.
از طرفی همانطور که پیشتر از این اشاره شده با استفاده از مصالح چوبی، فلزی و آجری می توانید رنگ های طبیعی را نیز وارد فضای داخلی کنید و همزمان جلوه صنعتی نیز ببخشید. باید اشاره کرد که استفاده از رنگ های خاکستری در کنار رنگ سفید یک ترکیب فوق العاده ایجاد خواهد کرد که در دکوراسیون صنعتی نقطه قوت است.
۳) مبلمان و وسایل مناسب:
همانگونه که از نام این سبک هم برمی آید؛ مناسب ترین گزینه برای دیزاین کردن فضای داخلی سبک های صنعتی؛ مبلمان و دکوریجاتی که حس و حال فضای صنعتی قرن بیست را یادآوری می کنند، است. از طرفی باید بدانید که افراد امکان اقامت و زندگی در محیط های بازسازی شده صنعتی را ندارند پس با مناسب ترین انتخاب های در زمینه مبلمان و دکوریجات باید حس محیط صنعتی را به فضای داخلی بدهید. در انتخاب این موارد باید کارایی آنها را نیز مدنظر قرار دهید و از هرگونه تجمل گرایی یا افراط دوری کنید. به موارد زیر توجه کنید و آن ها را در این نوع دکوراسیون به کار ببرید:
- مبلمان و دکوریجات صنعتی قدیمی و وینتج در سبک دکوراسیون صنعتی:
شما می توانید بخشی از مبلمان و دکوریجات در این سبک را از لوازم و دکوریجات قدیمی و وینتج انتخاب کنید، در صورتی که به این آیتم های دسترسی ندارید از وسایلی که شکل و ظاهرشان از اثاثیه کارخانجات و آزمایشگاه های قدیمی الهام گرفته شده است، استفاده کنید.
- مبلمان و وسایل چوبی و فلزی در سبک دکوراسیون صنعتی:
در بخش های قبلی درباره وسایل چوبی و فلزی در سبک دکوراسیون صنعتی توضیح داده شد.
- استفاده از تابلو نقاشی و قاب عکس در سبک دکوراسیون صنعتی:
برای اینکه فضای منزل شما یکنواخا نباشد می توانید از یک یا دو قطعه تابلوی بزرگ یا نقاشی استفاده کنید و
دیوارهای خود را تزئین کنید.
- استفاده از طراوت گیاهان در سبک دکوراسیون صنعتی:
گیاهان همواره منبع سرزندگی و طراوت هستند، درباره دکوراسیون های صنعتی هم می توانید روی این موضوع حساب باز کنید.
- لوله ها و اتصالات نمایان در سبک دکوراسیون صنعتی:
یکی از عناصر بسیار پرکاربرد در سبک دکوراسیون صنعتی استفاده از لوله و اتصالات نمایان می باشد، پس اگر شما قصد تغییر کاربری انبار یا سایر فضاهای صنعتی را دارید به هیچ عنوان نباید لوله ها را مخفی کنید. بهترین زمینه برای این لوله و اتصالات استفاده از رنگ سفید است که تضادی زیبا با محیط ایجاد خواهد کرد.
در آخر نیز اگر مکانی که می خواهید در آن دکوراسیون صنعتی را اجرا کنید، دارای لوله و اتصالات در نما نیست، می توانید از لوله در ساخت وسایل و دکوریجات استفاده کنید.
۵) منابع روشنایی در سبک دکوراسیون صنعتی:
یکی از چالش هایی که در طراحی دکوراسیون به سبک صنعتی وجود دارد انتخاب کردن منابع روشنایی است. غالبا در این سبک طراحی آباژورهای پایه بلند و آویزهای روشنایی ساده با جنس فلزی استفاده می شوند. البته نباید نادیده گرفت که آباژورها و آویزهای قدیمی و وینتج نیز برای این سبک مناسب می باشد.
نتیجه گیری:
در چند سال اخیر سبک طراحی دکوراسیون صنعتی طرفداران بسیاری پیدا کرده است و غالبا برای طراحی منازل، شرکتها و مراکز تجاری استفاده میشود. طراحی داخلی صنعتی روندی رشدی سالیانه دارد و به این زودی ها آثار کنار گذاشتن آن دیده نمی شود. این سبک تا به حال به صورت کاملا ماهرانه از طرف طراحان و متخصصان مطالعه شده است تا بتوانند متناسب با نیازهایی انسان امروزی پیشروی کنند. . برای طراحی داخلی به سبک صنعتی باید با دقت بسیار به رنگ، متریال، نور و هارمونی فضا توجه کرد.
گردآوری: بخش دکوراسیون سرپوش
- 10
- 2