پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۷۰۵۰۰۱۱۵

نقش کافئین در کاهش ابتلا بیماری پارکینسون و آلزایمر

کافئین,بیماری پارکینسون,فواید کافئین

کافئین ترکیبی است که در دانه های قهوه، برگ های چای، دانه های کولا، یربا ماته، گوارانا و کاکائو یافت می شود. این ماده از ویژگی های تحریک کنندگی برخوردار است که آن را به عنوان یک تقویت کننده انرژی مطرح می کند.

 

قهوه یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی های جهان است و برخی حتی به نوشیدن آن اعتیاد پیدا کرده اند. اما آیا اعتیاد به مصرف کافئین باید موجب احساس گناه در ما شود؟

 

به گزارش عصر ایران به نقل از "کر۲"، می دانیم که کافئین بیش از حد می تواند موجب بی خوابی و مشکلات دیگر خواب شود. همچنین، در افرادی که نسبت به این ماده حساس هستند، مصرف کافئین تپش قلب را به همراه دارد. زنان باردار و مادرانی که به نوزاد خود شیر می دهند نیز باید نسبت به میزان مصرف کافئین خود توجه داشته باشند.

 

اما آیا کافئین به واقع ماده ای کاملا بد محسوب می شود؟ پاسخ کوتاه به این پرسش خیر است. کافئین برخی فواید سلامت را نیز ارائه می کند.

 

کافئین ترکیبی است که در دانه های قهوه، برگ های چای، دانه های کولا، یربا ماته، گوارانا و کاکائو یافت می شود. این ماده از ویژگی های تحریک کنندگی برخوردار است که آن را به عنوان یک تقویت کننده انرژی مطرح می کند. کافئین اغلب به نوشیدنی های انرژی‌زا، نوشابه های غیر الکلی و دیگر محصولات تقویت کننده انرژی افزوده می شود. در ادامه با برخی از فواید سلامت این ماده بیشتر آشنا می شویم.

 

بیماری پارکینسون

پژوهشی که در نشریه Journal of the American Medical Association منتشر شد، نشان داد که مصرف منظم قهوه خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را کاهش می دهد.

 

بیماری آلزایمر

پژوهشی که در نشریه Neurobiology of Aging منتشر شد، نشان داد که مصرف متعادل کافئین برای سوژه های حیوانی مبتلا به آلزایمر مفید بوده است. پژوهش های بیشتری برای ارزیابی اثرات این ماده روی انسان نیاز است، اما نتایج این مطالعه امیدوارکننده بوده اند.

 

بیماری های مغزی

در مطالعه ای که در دانشگاه ایلینوی انجام شد، دانشمندان دریافتند که کافئین ممکن است به طور ویژه التهاب مغزی مرتبط با بیماری های مغزی را کاهش دهد.

 

التهاب

التهاب با بیشتر بیماری های مزمن پیوند خورده است، از این رو هر چیزی که به کاهش التهاب در بدن کمک کند، شایسته توجه است. مطالعه ای که در نشریه پزشکی Amino Acids منتشر شد، نشان داد که مکمل کافئین در ترکیب با شنای متعادل، التهاب را کاهش داده است.

 

افسردگی

با ارزیابی ۱۲ مطالعه که تقریبا ۳۵۰ هزار نفر را شامل می شدند، پژوهشگران دریافتند که مقدار کم قهوه با سطوح پایین کافئین اثری محافظتی در برابر افسردگی دارد. از این رو، اگر به افسردگی مبتلا هستید یا در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارید، یک فنجان قهوه در روز ممکن است به بهبود شرایط شما کمک کند.

 

دیابت

زمانی که موضوع کافئین و اثرات آن بر دیابت مطرح می شود، مشخص شده است که این ماده می تواند به سود مردان باشد. بنابر مطالعه ای که در نشریه International Psychogeriatrics منتشر شد، پژوهشگران دریافتند که مصرف بالاتر کافئین با کاهش خطر دیابت در مردان مرتبط بوده، اما اثری معکوس در زنان داشته و خطر ابتلا به این بیماری را در آنها افزایش داده است. پس اگر یک زن مستعد ابتلا به دیابت هستید شاید بهتر باشد به میزان مصرف کافئین خود بیشتر توجه کنید.

 

بیماری قلبی

پژوهشی که در نشریه American Journal of Epidemiology منتشر شد، نشان داد که مصرف قهوه می تواند خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی را کاهش دهد. البته این مساله که فواید محافظتی برای قلب از کافئین یا ترکیبی دیگر در قهوه سرچشمه می گیرد، مشخص نشده بود.

 

خطر کلی مرگ

مطالعه ای که در نشریه American Journal of Epidemiology منتشر شد، نشان داد که مصرف قهوه خطر کلی مرگ را کاهش می دهد. این مطالعه نشان داد که بیشترین کاهش خطر مرگ و میر به هر دلیلی بین افرادی بوده است که روزانه چهار فنجان قهوه مصرف می کردند.

 

سرطان

بنابر مطالعه ای که در نشریه پزشکی Scientific Reports منتشر شد، مصرف قهوه ممکن است به طور قابل توجهی خطر سرطان را کاهش دهد. پژوهشگران در این مطالعه مصرف قهوه و وقوع سرطان را بررسی کردند. آنها دریافتند افرادی که روزانه قهوه می نوشیدند با کاهش خطر ابتلا به هفت نوع سرطان شامل دهان، گلو، کبد، روده بزرگ، ملانوما، پروستات و آندومتر مواجه بودند.

 

سرطان آندومتر

بنابر مطالعه ای که در نشریه پزشکی Nutrition and Cancer منتشر شد، خطر ابتلا به سرطان آندومتر برای زنانی که چهار فنجان قهوه در روز مصرف کرده بودند، ۲۵ درصد کمتر بود.

 

سرطان پوست

بنابر مطالعه ای که در نشریه Topics in Current Chemistry منتشر شد، پژوهشگران دریافتند خطر رشد سرطان پوست در سوژه های حیوانی که با قهوه تغذیه شده بودند، نسبت به آنهایی که قهوه دریافت نمی کردند، ۲۷ درصد کمتر بود.

 

 

  • 19
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش