پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۷۰۰۵۱

هرآنچه باید درباره ویروس لانگیا بدانید

لانگیا,ویروس لانگیا,بیماری لانگیاویروس لانگیا
بعد از خبر پخش شدن ویروسی کووید ۱۹ که بسیاری منشاء آن را کشور چین معرفی می کنند، این کشور بازهم از ویروسی جدید به نام لانگیا خبر می دهد، به نظر می رسد لانگیا همانند کووید ۱۹ کشنده باشد، این ویروس تا کنون ۳۵ نفر را آلوده کرده اما علائم شدید و کشندگی از خود شان نداده است. 

ویروس لانگیا چیست؟

بعد از گسترش ویروس کووید ۱۹، پاندمی و کشتاری که انجام داد، دانشمندان از ظهور گونه ای جدید خبر می دهند که می تواند تب شدید ایجاد کنند، این ویروس احتمالا از حیوانات در شرق چین به انسان منتقل شده است. بر اساس آنچه در اول مرداد ماه ۱۴۰۱ در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شد، ویروس هنیپا لانگیا در ۳۵ نفر از اهالی استان‌های شاندونگ و هنان چین دیده شد که بین سال های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱ مورد آزمایش قرار داشتند. 

لانگیا ویروسی با منشاء حیوانی و کاملا جدید است، البته هنوز اطلاعات چندانی از این ویروس در اختیار نیست، اما آن را به اختصار LayV می نامند. یکی از مواردی که دانشمندان موفق به کشف آن شده اند، امکان انتقال از انسان به انسان می باشد. 

ویروس لانگیا کجا کشف شد؟

همانطور که اشاره شد این ویروس در استان های شاندونگ و هنان چین شناسایی شده است، اولین اشاره ای که به ویروس لانگیا شده است مربوط به مطالعه تخت عنوان «ویروس هنیپای زئونوز (بیماری های مشترک حیوانات و انسان) در بیماران تب دار در چین» در مجله پزشکی نیوانگلند پخش شد. این مطلب شامل داده هایی مربوط به بیماری ها در چین بود که ۱۲ نفر از پژوهشگران مستقر در چین، سنگاپور و استرالیا در این مقاله مشارکت خود را اعلام داشتند. 

لانگیا,ویروس لانگیا,ویروس لانگیا چیستدرباره ویروس لانگیا

ویروس لانگیا چگونه پخش می شود؟

دانشمندان اعتقاد دارند این بیماری زئونوز می باشند یعنی میان انسان و حیوان مشترک است و امکان انتقال از حیوان به انسان را دارد. آزمایشی که بر روی یک نوع موش کور به نام حشره خوار صورت گرفت کاملا پاسخ مثبت داد و در بالاترین سطح ممکن قرار داشت، این درحالی است که سگ ها و بزها به مقدار پایین تری مثبت بودند. 

تایپه تایمز گزارش می کند ویروس هنوز از انسان به انسان سرایت نکرده است، اما بر اساس هشدارهایی که مقام های مرکز کنترل بیماری های تایوان عنوان می کند؛ این گزارش ممکن است تغییر کند. پژوهشگران هنوز هم برای شناسایی بهتر منشاء این ویروس، نحوه انتشار و کسب اطلاعات دیگر در تلاش هستند. 

در حال حاضر اعتقاد بر این است که میان افراد مبتلا به ویروس هیچگونه تماس مشترکی وجود ندارد و بیماران افراد نزدیک به خود مانند اعضای خانواده را آلوده نکرده اند. 

در روز یکشنبه طی یک کنفرانس مطبوعاتی؛ چوانگ جن- هسیانگ، معاون مدیر مرکز کنترل بیماری های تایوان عنوان کرد که این مرکز درحال انجام آزمایشاتی اسیدنوکلوئیک جهت بررسی و تعیین توالی دی ان ای این ویروس می باشد و با شورای کشاورزی چین در این خصوص همکاری دارد، تا مشخص شود ویروس دیگری در گونه های بومی استان های شاندونگ و هنان پیدا میشوند یا خیر. 

بنابر آنچه به نظر می رسد ایجاد ویروسی جدید در گروه ویروس هنیپا دلیل نگرانی است که در خصوص پرونده دو ویروس هنیپای دیگر به نام های هندرا Hendra و نیپاNipah  وجود دارد، هر دو این ویروس های می توانند از حیوان به انسان منتقل شوند و متاسفانه میزان مرگ و میر بالایی را به خود اختصاص می دهند. برای ایمنی دربرابر این ویروس ها برای اسب ها واکسن هندرا وجود دارد اما برای انسان ها هیچ واکسنی برای دفاع در برابر ویروس های هنیپا وجود ندارد. 

ویروس های ذکر شده از خانواده ویروس های تک رشته ای آر ان ایRNA   پارامیکسوویرید Paramyxoviridae هستند.

لانگیا,ویروس لانگیا,شیوع ویروس لانگیاویروس لانگیا خطرناک یا خیر

آیا ویروس لانگیا واقعاً باعث بیماری می‌شود؟

دانشمندان از یک تکنیک مدرن به نام آنالیز متاژنومیک برای یافتن این ویروس جدید استفاده کرده اند، آنها تمامی مواد ژنتیکی را توالی بندی کرده اند، بعد از آن توالی های ناشناخته مانند DNA انسان را دور می ریزند تا توالی های ناشناخته مربوط به ویروس جدید را پیدا کنند. 

یکی از مهمترین سوالانی که در ارتباط با لانگیا مطرح می شود این است که چگونه دانشمندان می توانند تشخیص دهند ویروس جدید توانایی بیمار کردن انسان را دارد یا خیر. در ادامه به پاسخ این سوال اشاره می شود. 

- ویروس جدید مود مطالعه باید در افراد مبتلا به این بیماری یافت شوند نه در افراد سالم.

- ویروس مورد مطالعه باید از افراد مبتلا به آن بیماری جدا شود.

- ویروس جدا شده از بیمار باید توانایی آلوده کردن به بیماری، یک انسان یا حیوان سالم را داشته باشد. 

- ویروس مورد مطالعه باید بتواند پس از بیمار شدن یک فرد سالم از وی مجددا جدا شود. 

بر اساس آنچه محققان عنوان می کنند ویروس لانگیا جدید هنوز نمی تواند معیارهای ذکر شده را داشته باشد، البته ارتباط این معیارها در عصر مدرن مورد تردید قرار گرفته است.

لانگیا,ویروس لانگیا,همه چیز درباره لانگیابیماری زایی ویروس لانگیا با استفاده از حیوانات

علائم ابتلا به ویروس لانگیا:

علائمی که ناشی از ابتلا به ویروس لانگیا هستند در اکثر مواقع خفیف اعلام شده اند، اما به طور کلی می توان گفت فرد بیمار علائم زیر را می تواند داشته باشد:

- تب

- خستگی

- سرفه

- از دست دادن اشتها

- دردهای عضلانی

- حالت تهوع و سردرد

- افرادی که با عوارض شدیدتری مانند ذات الریه یا ناهنجاری در عملکرد کبد و کلیه مواجه بوده اند به نسبت سایر افراد آمار کمتری داشته اند. با وجود شدت این علائم آماری از نیاز به بستری در افراد بیمار یا احتمال کشنده بودن این ویروس دیده نشده است. 

ویروس لانگیا و ویروس‌های مشابه آن:

همانطور که اشاره شد لانگیا به دو ویروس Nipah  و  Hendraشباهت بسیاری دارد، شاید برای شما هم جالب باشد که این خانواده از ویروس‌ها الهام بخش ویروس خیالی ۱-MEV  در فیلم  Contagion بوده اند. 

Hendra ویروسی است که در سال ۱۹۹۴ برای اولین بار در کوئینزلند کشف شد، در این زمان این ویروس توانست جان ۱۴ اسب و مربی آنها را بگیرد. به طور کلی تصور می شد این ویروس به دنبال عفونت‌های «سرریز» روباه‌های پرنده ایجاد شده باشد. 

به طورکلی باید بدانید که تنها ۷ مورد از ویروس هندورا در میان انسان ها در استرالیا گزارش شده است، افراد بیمار شده بیشتر دامپزشکانی بوده اند که با اسب های بیمار در تماس بودند. 

در سطح جهانی ویروس نیپا قابل توجه تر می باشد، شیوع زیاد آن در بنگلادش گزارش شده است. شدت عفونت ناشی از این ویروس از آنسفالیت (التهاب مغز) بسیار خفیف تا کشنده در یک طیف باشد. 

نخستین انتشار این ویروس در مالزی و سنگاپور در افرادی گزارش شد که رد تماس نزدیک با خوک قرار داشتند. به نظر می رسد مقدار زیادی از انتقال ویروس نیپا از فردی به فرد دیگر و بیشتر در میان افراد خانواده می باشد. 

لانگیا,ویروس لانگیا,علائم ابتلا به ویروس لانگیاعلائم ابتلا به ویروس لانگیا

شیوع ویروس لانگیا:

کمتر از سه سال بعد پاندمی کووید ۱۹ کشف ویروس لانگیان نیز صورت گرفت. همانطور که اشاره شد دانشمندان اعتقاد دارند لانگیا در اثر سرایت آن از حیوان به انسان شکل گرفته است. لانگیا برخلاف SARS-CoV-2 یعنی همان ویروسی که منجر به COVID-19 می شود، دانشمندانی که در این مطالعه حضور داشته اند هنوان می کنند؛ تا کنون هیچ موردی از انتقال ویروس از انسان به انسان گزارش نشده است. بر اساس گفته محققان ویروس لانگیا می تواند منجر به تب حاد، خستگی، سرفه و از دست دادن اشتها شود. 

در برخی دیگر از بیماران علائمی نظیر؛ بدن درد، تهوع، استفراغ و سردرد دیده شده است، از طرفی اختلال در عملکرد کلیه و کبد هم گزارش شده است. 

محققانی که در این پروژه فعالیت فعالیت می کنند در چین، استرالیا و سنگاپور مستقر هستند، آنها گفته اند ویروس لانگیا اولین بار در یک زن ۵۳ ساله در دسامبر ۲۰۱۸ دیده شد، زمانی که پزشکان افراد مبتلا به تب حاد را که سابقه اخیرا تماس با حیوانات داشتند را بررسی می کردند.

محققان بعد از بررسی های حیوانی انجام شده بر انواع اهلی و وحشی دریافتند که میزبان این ویروس در آر ان ای حیوانی حشره خوار، پستاندار، کو چک با پوزه ای بلند و چشمان ریز به فراوانی دیده می شود. 

جمع بندی:

ویرسو لانگیا توانسته است در چین ۳۵ نفر را آلوده کند،

این ویروس منشاء حیوانی دارد بنابراین منجر به نگرانی دانشمندان شده است زیرا ممکن است جریان کووید ۱۹ بار دیگر تکرار شود. 

تا به امروز دانشمندان کشف نکرده اند که این ویروس می تواند از انسان به انسان منتقل شود یا خیر. 

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 9
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش