جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۶۰۰۶۳

معرفی علل بروز درد گردن و راه هایی برای درمان آن

درد گردن,گردن درد,علت گردن دردداروهای مختلف و متعددی در کاهش درد گردن تاثیرگذار هستند
به خاطر این که ساختار گردن، پیچیده است و بطور مداوم، تحرک دارد؛ از این رو در معرض آسیب ها و عوارض مختلف قرار دارد. بیش از ۸۰درصد مردم با مشکل درد گردن در زندگی خود مواجه می شوند. علت بروز گردن درد به خاطر مواردی همچون، بد خوابیدن، سندرم های عضلانی و یا آسیب دیدگی ها، حرکات یا حالات غلط بدن می باشد.

درد گردن

یکی از دردهای اسکلتی عضلانی که امروزه بسیار رایج شده به نام گردن درد شناخته میشود. این عارضه در بین زنان نسبت به مردان، کمی بیشتر مشاهده می شود. به مهره هایی از ستون مهره که در بین تنه و سر قرار گرفته، گردن می گویند. تامین پایداری گردن به خاطر مواردی همچون شکل مهره ها، لیگامان ها و عضلات اطراف آن می باشد. وظیفه ی گردن، حرکت در جهات مختلف و تحمل وزن سر می باشد.

علائم دیسک گردن در افراد مختلف میتواند نظیر سر درد، درد شانه، درد صورت، بی حسی بازو یا احساس سوزش( پارستسیاس) باشد. علت بروز چنین علایمی به خاطر تحت فشار قرار گرفتن عصب در ناحیه گردن می باشد. گاهی اوقات گردن درد بیمار، به اینصورتست که درد در ناحیه بالا و یا پائین کمر بوجود می آید و شرایط گردن درد همانند زمانیست که ستون فقرات به دلیل اسپوندیلیت آنکیلوزان دچار التهاب میشود.

گردن درد چه زمانی اتفاق می افتد؟

در اثر تحت فشار قرار گرفتن ستون فقرات به خاطر صدمات، ساییدگی، بیماریها و همچنین مکانیک ضعیف بدن، درد گردن اتفاق می افتد. خطر ایجاد گردن درد برای تمامی گروه‌های سنی امکان پذیر است. افرادی که در مدت زمان طولانی در حالت نشسته با کامپیوتر فعالیت می کنند با سطح بالای این خطر مواجه میشوند.

علت ها و دلایل درد گردن

از دلایل بروز درد گردن می توان به موارد زیر اشاره کرد :

> کشیدگی عضلات: 

اگر ازعضلات گردن برای انجام فعالیت هایی مثل خم شدن طولانی مدت بر روی کامپیوتر یا موبایل ، بیش از حد استفاده کنید با مشکلاتی همچون کشیدگی عضلات گردن و درد گردن  مواجه میشوید. حتی فعالیت های سبکی که باعث کشیدگی عضلات گردن میشود شامل مطالعه کردن در حالت دراز کش در رخت خواب یا سایش دندان ها به یکدیگر می باشد.

علت گردن درد,علت درد گردن,دلایل گردن درداز روش های درمان درد گردن می توان فیزیوتراپی را نام برد

> فشار و تمرکز شدید بر روی یک کار:

اگر بر روی یک کار، تمرکز شدیدی داشته باشید باعث میشود که مهره های گردنتان درد بگیرد. در عضلاتی که باعث اتصال سر، گردن و شانه ها به هم متصل میشوند ، احتمال کشیدگی وجود دارد. بدین ترتیب در صورت سفت و دردناک شدن این عضله گردن، احیانا گردن درد شما با سر درد و سرگیجه همراه میشود.

> فشار بر روی عصب:

درصورت فشرده شدن عصب ستون فقرات، دردی از ابتدای کانال نخاعی شروع میشود و سپس این درد به سمت بازوها و دست ها و انگشت ها می رود. توجه داشته باشید که درد ناشی از فشار بر روی عصب، متفاوت از درد ناشی از سندروم تونل کارپ میباشد که معمولاً با بی حسی همراه است.

> فرسایش مفاصل: 

مفاصل گردن مثل انواع مفاصل بدن، با بالا رفتن سن و گذشت زمان دچار فرسایش می شوند. همچنین اگر به استئو آرتریت مبتلا شوید غضروف بین استخوان هایتان( مهره هایتان) از بین میرود و در نتیجه گردن درد می گیرید. احتمال دارد بدن شما موجب ایجاد زائده های استخوانی شود که این زائده ها تأثير به سزایی بر حرکت مفصل دارد و در نتیجه درد را بوجود می آورد. استخوان های گردن همانند دیگر اعضای بدن در اثر افزایش سن با تغییراتی مواجه میشود. به این صورت که سطح استخوان ها ناهموارتر می شود.  

دیسک های پوشش دهنده ی استخوان های ستون فقرات، آب خود را از دست می دهند. میزان انعطاف پذیری رباط هایی که در محل خود، استخوان ها را نگه می دارند، کاهش پیدا میکند. ممکن است سطح استخوان ها بخاطر آرتروز گردن و یا ایجاد خارهای استخوانی ناهموار شود و حرکت رباط ها و دیسک های بین مهره ای را با مشکلاتی رو به رو کند. در اثر تنگ تر شدن کانال نخاعی، احتمال تحت فشار قرار گرفتن بیشتر نخاع و اعصاب منتقل شده به بازوها وجود دارد. مواردی که باعث تحریک اعصاب میشود شامل ضربه به گردن و یا ستون فقرات می باشد. در اثر درد ناشی از این عوامل، احتمال بروز ناراحتی خفیف تا دردهای شدید و فلج کننده وجود دارد.

گردن درد در کودکان,گردنبند طبی برای درمان گردن دردمتخصص درمان درد گردن و متخصص فیزیوتراپی باید بر روش درمانی شما نظارت داشته باشد

>  آسیب دیدگی های گردن:

از آسیب دیدگی های ناشی از درد گردن می توان به موارد زیر اشاره کرد :

>> آسیب دیدگی های خفیف: 

از آسیب دیدگی های خفیف گردن می توان به زمین خوردن در فواصل کوتاه تا حرکت شدید ستون فقرات گردن اشاره کرد.

>> آسیب دیدگی های شدید:

مواردی وجود دارد که باعث آسیب دیدگی های شدید گردن میشود که این موارد نظیر زمین خوردن از ارتفاع قابل توجه، آسیب دیدگی گردن در تصادف با خودرو، برخوردهای ورزشی و ضربه مستقیم به صورت یا کمر یا قسمت بالا یا درد پشت سر می باشد.

> بیماری های مزمن:

بیماری های مزمن که موجب درد در ناحی گردن میشود شامل فیبرومیالژیا، اسپوندیلیت آنکیلوزان، آرتریت روماتوئید، تورتیکولی( کجی گردن) است.

تشخیص درد گردن

سابقه پزشکی و معاینات فیزیکی در اکثر موارد، برای تشخیص مشکلات گردن از بخش های اصلی ارزیابی های موردنیاز به شمار می رود. همچنین بعضی از افراد، واکنشی نسبت به درمان های اولیه از خود نشان نمی دهند، به همین خاطر برای این که مشکلات همچون بافت نرم، تنگی نخاعی، دیسک های گردن، تومورها یا آسیب های عصبی را تشخیص دهند از تست های عکس برداری تخصصی از جمله اسکن ام.آر.آی ، عکس برداری رادیولوژی یا پرتونگاری کامپیوتری استفاده می کنند.

گردن درد در کودکان

امروزه کودکان برای انجام بازی های رایانه ای یا بازی با گوشی های هوشمند ، مدت زمان زیادی را اختصاص می دهند. وقتی که به وضعیت سر و گردن در این زمان ها بی توجهی شود علاوه بر این که در کودکی به درد و گرفتگی های عضلانی مبتلا می شوند، با عوارضی در بزرگ سالی مواجه میشوند. بنابراین از انواع دلایل گردن درد در کودکان می توان از عفونت های غدد لنفاوی به علت سرماخوردگی یا مننژیت ها یا آنفولانزا، حمل نادرست کوله پشتی، حمل کوله پشتی های سنگین، ابتلا به آرتریت لایم، فعالیت های ورزشی شدید و ضربات حین ورزش یاد کرد.

راه های درمان گردن درد

برای درمان درد  گردن، روش های متفاوتی توصیه شده که این روش ها باتوجه به نوع و شدت آسیب دیدگی گردن شما تعيين میشود. در ادامه با انواع دردهای این ناحیه اشنا شوید:

- درمان دارویی:

گاهی وقت ها پزشک شما داروی گردن درد را به منظور درمان به شما توصیه میکند. برای انتخاب نوع دارو باید به میزان شدت درد گردن توجه کرد. داروهای مختلف و متعددی در کاهش درد گردن تاثیرگذار هستند که نظیر داروهای مسکن و داروهای ضد التهابی مثل استروئیدها می باشند. براساس درد گردن و نوع نشانه های دیسک گردن مشخص میشود که این داروها را به تنهایی مصرف کنید یا برای درمان آن از طریق فیزیوتراپی گردن و درمانهای دیگر اقدام کنید. به هر حال باید باتوجه به توصیه های پزشک تمامی این داروها را مصرف کنید و هرگزداروهایی که نیازمند تجویز پزشک هستند و همچنین داروهایی که بدون نسخه است را نباید بدون مشورت پزشک با یکدیگر مصرف کنید.

,علت گردن درد,ورزش برای گردن درد,روشهای درمان درد گردناگر ازعضلات گردن برای انجام فعالیت هایی بیش از حد استفاده کنید با مشکل درد گردن مواجه میشوید

 - فیزیوتراپی:

از دیگر روش های درمان درد گردن می توان فیزیوتراپی را نام برد که اگر نیاز باشد متخصصان مرکز پزشکی درمانی برای درمان بیمار تجویز می کنند و این کار را در یک کلینیک اختصاصی انجام می دهند. این متخصصان ارتوپدی با استفاده از پیشرفته ترین تجهیزات پزشکی، خدمات مختلفی را به بیماران نظیر ورزش درمانی، الکتروتراپی، مکانوتراپی، ماساژدرمانی، آب درمانی و لیزردرمانی ارائه می دهند.

- حرکات کششی و ورزش:

برای کشش آرام عضلات گردن می توانید حرکاتی را با استفاده از وزنه، قرقره یا یک کیسه هوا انجام دهید که یک متخصص درمان درد گردن و متخصص فیزیوتراپی باید بر این روش درمانی شما نظارت داشته باشد. حرکات کششی تا حدودی در کاهش گردن درد بیمار مؤثر هستند. ورزش کردن، زمانی برای گردن درد مناسب است که گردن درد شما مربوط به آسیب ناشی از ریشه عصب باشد. انجام حرکت های اصلاحی و ورزش گردن درد، از دیگر روش های مؤثر در بهبود گردن درد به شمار می رود. برنامه حرکتی مناسب برای درمان درد گردن شامل ترکیبی از حرکت های آیروبیک، حرکت های کششی و تقویتی و حرکت های نقطه ماشه ای می باشد. هنگامی که سر و شانه خود را در زمان ورزش گردن به طرف جلو خم می کنید، بعضی از عضلات خاص، کوتاه و محکم میشوند که اگر ادامه پیدا کند دچار گردن درد دائمی میشوید.

- اوزون درمانی:

در روش اوزون درمانی برای مفاصل، تسکین درد و بازسازی بافت ها، تاندون های آسیب دیده و رباط ها از قدرت اکسیژن استفاده می شود. معمولاً اوزون درمانی به بهبود کامل درد گردن  کمک می کند و در نتیجه آن درد بطور دائمی از بین می رود. این تکنیک حتی باعث بهبود موارد شدید روماتیسم مفصلی میشود. متخصصان ارتوپدی در مرکز پیشگیری و ارتقاء سلامت نسخه، بیماران را به روش اوزون درمانی درمان میکنند. البته روش های تزریقی دیگری غیر از اوزون تراپی برای کنترل و تسکین درد وجود دارد که از آن ها می توان به تزریق کورتون و تزریق فاست اشاره کرد. بنابراین پزشک متخصص شما این روشها را تشخیص و تجویز میکند.

- گردنبند طبی:

شما میتوانید برای کاهش درد از یک محافظ گردن نرم استفاده کنید تا گردنتان را نگه دارد و به این ترتیب با کم کردن فشار وارد شده به ساختار گردن شما کمک کند. از این رو ، اگر در هر دفعه بیش از سه ساعت  از محافظ گردن استفاده کنید، میتواند نسبت به مزایای ایجاد شده آن، عوارض بیشتری را برای بیمار بوجود آورد.

- تزریق استروئید:

گاهی اوقات پزشک شما در نزدیک ریشه های عصب در محل مفاصل فاست، داروهای کورتیکو استروئید را تزریق می کند یا برای کمک به کاهش درد بیمار در عضلات گردن او، این دارو را تزریق میکند. همچنین پزشک شما میتواند برای کاهش درد بیمار، داروهای بی حس کننده از جمله لیدوکائین را به عضلات گردن تزریق کند.

اوزون درمانی برای درد گردن,گردن‌درد,لیزر درمانی برای درد گردنیکی از دردهای اسکلتی عضلانی که امروزه بسیار رایج شده به نام درد گردن شناخته میشود

- لیزر درمانی:

در روش لیزر درمانی از طول موجه خاص لیزر برای بافت استفاده می شود، به همین خاطر فرآیند بهبود بیمار با سرعت بیشتری انجام می شود. این روش برای بیمارانی مناسب است که با مشکلاتی همچون دیسک گردن، گردن درد حاد و مزمن رو به رو میشوند و در این حالت امکان دارد که ورم و التهاب، درد و اسپاسم کاهش پیدا کند و عملکرد عضلات بهبود پیدا کند. در لیزر درمانی بر روی ناحیه ای که آسیب دیده از روش پرتو لیزر بطور مستقیم بمدت ۳۰ ثانیه تا چند دقیقه استفاده می شود. معمولاً پرتو لیزر می تواند به میزان ۲ تا ۵ سانتیمتر به زیر پوست، نفوذ کند.

- ماساژ:

اکثر مشکلات گردن بخاطر مواردی همچون  استفاده بیش ازحد، استفاده نامطلوب مانند نشستن ناصحیح و قوزکردن طولانی مدت در پشت کامپیوتر بوجود می آید. از این جهت ماساژ دادن دارای مزایایی همچون کاهش گردن درد و آرامش عضلات و التهاب ماهیچه ها می باشد. اگر مفصل گردن را بطور منظم ماساژ دهید از گردن درد و بروز علایم جلوگیری می کند.

- تراکشن:

گاهی وقت ها از تراکشن گردن به منظور درمان درد گردن استفاده شود. کاربرد تراکشن اینست که سطوح مفاصل گردن را از هم جدا می کند که درصورت ابتلا به آرتروز گردن، این روش مفید است. اگر شما به یک دیسک بیرون زده یا فتق شده مبتلا هستید، تراکشن میتواند فضا کمی را به اعصاب تحت فشار اختصاص دهد و در نتیجه موجب کاهش درد شود.

- عمل جراحی:

عمل جراحی دیسک گردن برای زمانی توصیه میشود که به گردن درد شدید مبتلا شده باشید، از این رو انجام این عمل باعث میشود که ریشه عصب آزاد شده یا فشار وارد شده به مهره های گردن کاهش پیدا کند.

لیزر درمانی برای درد گردن,درد گردن و شانه,تشخیص درد گردن,روشهای درمان درد گردنجراحی دیسک گردن برای زمانی توصیه میشود که به گردن درد شدید مبتلا شوید

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 20
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش