شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۲۰۸۰۰۱۵

احیای مجدد دندان با عصب کشی دندان

عصب کشی دندانعصب کشی دندان
عصب کشی دندان، در این مقاله از سرپوش ، یک روش پزشکی است که درمان و نجات دندان‌های تخریب شده یا دارای عفونت می‌باشد. این روش با حذف بافت عصبی دندان و پر کردن ناشی از حذف عصب، به بیمار کمک می‌کند تا دندان خود را حفظ کرده و از استخدام دندان مصنوعی جلوگیری کند.

عصب کشی دندان

عصب کشی دندان یک روش درمانی است که در مواردی که عصب دندان تحت تاثیر قرار گرفته، استفاده می‌شود. این روش عموماً برای حفظ دندان و جلوگیری از استخوان‌زایی و عفونت‌های جدی به کار می‌رود. عصب کشی دندان درواقع فرآیندی است که با از بین بردن عصب دندان و پاکسازی فضای داخلی آن، به دندان زنده حیات مجدد می‌دهد.

عصب کشی دندان یکی از روش های درمانی مهم در دندانپزشکی است که به حفظ سلامت دهان و دندان کمک می کند. عصب کشی دندان زمانی انجام می شود که پالپ دندان عفونت کرده یا ملتهب شده باشد. پالپ دندان بافت نرمی است که در مرکز دندان قرار دارد و حاوی رگ های خونی، اعصاب و بافت های همبند است.

عفونت و التهاب پالپ دندان می تواند به دلایل مختلفی مانند پوسیدگی عمیق دندان، شکستگی دندان، ضربه به دندان، و یا انجام مکرر پرکردگی دندان رخ دهد.

عصب کشی دندان می تواند به حفظ دندان طبیعی در دهان کمک کند و از کشیدن دندان جلوگیری کند. کشیدن دندان می تواند عوارض مختلفی مانند نامرتبی دندان ها، مشکلات جویدن غذا، و تحلیل رفتن استخوان فک را به همراه داشته باشد.

در این مقاله، به صورت جامعی در مورد عصب کشی دندان، فرایند آن، مزایا و معایب، نکات مهم و سوالات متداول بحث خواهیم کرد.

علائم و نشانه های نیاز به عصب کشی دندان

شایع ترین علائم و نشانه های نیاز به عصب کشی دندان عبارتند از:

- درد شدید دندان که ممکن است هنگام گاز زدن، جویدن، و یا نوشیدن نوشیدنی های سرد و گرم بدتر شود

- حساسیت دندان به سرما و گرما

- تغییر رنگ دندان به رنگ تیره تر

- تورم لثه اطراف دندان

- وجود آبسه یا چرک در اطراف دندان

دندان سوراخ شدنه نیازمند عصب کشی دندانعلائم نیازمند عصب کشی دندان

تشریح عصب کشی دندان

فرایند عصب کشی دندان

عصب کشی دندان مراحل مختلفی را شامل می‌شود که در نهایت به خاتمه و موفقیت در درمان منجر می‌شود. در ابتدا، پزشک متخصص دندانپزشکی محلی را بر روی لثه اطراف دندان مختصراً بی‌حس می‌کند تا احساس درد کاهش یابد. سپس با استفاده از ابزارهای دندانپزشکی ورودی تا داخل دندان حفره‌ای را ایجاد می‌کند تا به پالپ دندان دسترسی داشته باشد. سپس، دندانپزشک پالپ عفونت کرده و یا ملتهب شده را از دندان خارج می کند و مجرای ریشه دندان را تمیز و ضد عفونی می کند.

در جلسه دوم، دندانپزشک مجرای ریشه دندان را با مواد مخصوصی پر می کند و سپس دندان را ترمیم می کند. در برخی موارد، دندانپزشک ممکن است برای محافظت بیشتر از دندان، روی دندان یک روکش قرار دهد.

زمان‌بندی و تعداد جلسات

عصب کشی دندان عموماً در چند جلسه انجام می‌شود، اما زمان و تعداد جلسات مورد نیاز بستگی به وضعیت و شرایط دندان و بیمار دارد. در برخی موارد ساده، عصب کشی دندان می‌تواند در یک جلسه انجام شودبا این حال، در موارد پیچیده‌تر و بیشتر از یک جلسه نیاز است. زمان بین جلسات نیز ممکن است چند روز تا چند هفته طول بکشد، به دلیل نیاز به بهبود و پردازش دندان قبل از جلسه بعدی. بهتر است با دندانپزشک خود در مورد زمان‌بندی دقیق و تعداد جلسات مورد نیاز مشورت کنید.

مراحل مختلف عصب کشی دندانمراحل عصب کشی دندان

مزایای عصب کشی دندان

عصب کشی دندان دارای مزایا و معایب خاصی است که در نظر گرفتن آنها بسیار مهم است. به طور کلی، مزایای عصب کشی دندان عبارتند از:

۱. نجات دندان

با انجام عصب کشی دندان، امکان نجات دندان در مواردی که قبلاً نیاز به استخراج داشت، فراهم می‌شود. این روش، به دندان فرصتی می‌دهد تا به عنوان یک عضو زنده و عملکردی در دهان باقابلیت قبلی خود باقی بماند و وظایف خود را به درستی انجام دهد.

۲. رفع علائم درد و التهاب

عصب کشی دندان می‌تواند علائم درد و التهاب مرتبط با عفونت عصب را کاهش دهد و به تسکین درد مربوطه بینجامد. این اقدام می‌تواند به رفع عدم راحتی و بهبود کیفیت زندگی فرد مربوطه کمک کند.

۳. حفظ ظاهر طبیعی دندان

با عصب کشی دندان، دندان ظاهر طبیعی خود را حفظ می‌کند. این روش، نیاز به استخراج دندان را کاهش می‌دهد و از نیاز به پروتزهای دندانی جایگزین جلوگیری می‌کند. به این ترتیب، ظاهر طبیعی دندان حفظ می‌شود و احساس راحتی و اعتماد به نفس بیشتری به فرد می‌دهد.

معایب عصب کشی دندان

۱. ضعف ساختاری دندان

با حذف عصب دندان، ساختار داخلی آن ضعیف می‌شود و دندان ممکن است شکستگی یا آسیب بیشتری ببیند. برای جلوگیری از این مشکل، پس از عصب کشی، معمولاً توصیه می‌شود که دندان با مواد ترمیمی تقویت شود.

۲. افزایش خطر عفونت

با حذف عصب دندان، حفره‌ای در دندان ایجاد می‌شود که می‌تواند به راحتی باکتری‌ها و عفونت‌ها را به داخل دندان بدهد. بنابراین، پس از عصب کشی، حفظ بهداشت دهان و مراقبت مناسب از دندان ضروری است تا از خطر عفونت جلوگیری شود.

۳. هزینه مالی

عصب کشی دندان یک روش درمانی پیچیده است و هزینه‌های مربوط به آن بیشتر از روش‌های دیگر درمانی می‌باشد. هزینه‌های مربوط به مراجعه به پزشک، مواد ترمیمی و درمان‌های تکمیلی ممکن است برای برخی افراد سنگین باشد.

همچنین، هزینه های مربوط به عدم مراجعه به زمان درست و عدم درمان عفونت عصب دندان می‌تواند بیشتر باشد و در نتیجه منجر به نیاز به درمان های پیچیده تر و گرانتری شود.

در نهایت، قبل از تصمیم گیری در مورد عصب کشی دندان، بهتر است با پزشک دندانپزشک خود مشورت کنید. وی می تواند شرایط خاص شما را بررسی کند و به شما راهنمایی کند که آیا عصب کشی دندان برای شما مناسب است یا نه. همچنین، اگر تصمیم گیری به عصب کشی دندان منجر شود، دندانپزشک شما مراقبت های لازم را در طول فرآیند و پس از آن توصیه خواهد کرد تا عوارض و مشکلات احتمالی را کاهش دهد.

عوارض عصب کشی دندان

عوارض عصب کشی دندان بسیار نادر است، اما ممکن است شامل موارد زیر باشد:

- درد و ناراحتی خفیف بعد از درمان

- عفونت مجدد دندان

- تغییر رنگ دندان

- شکستگی دندان

خالی کردن دندان برای انجام عصب کشی دندانمزایا و معایب عصب کشی دندان

مراقبت های بعد از عصب کشی دندان

مراقبت های بعد از عصب کشی دندان بسیار مهم است و به بهبودی سریعتر و جلوگیری از عوارض کمک می کند. مهمترین مراقبت های بعد از عصب کشی دندان عبارتند از:

- مسواک زدن و نخ دندان کشیدن منظم دندان ها

- رعایت بهداشت دهان و دندان

- اجتناب از جویدن غذاهای سفت و سخت با دندان عصب کشی شده

- مراجعه به دندانپزشک برای بررسی منظم دندان عصب کشی شده

چرا گاهی اوقات دندان عصب کشی شده دوباره باید درمان شود؟

گاهی ممکن است دندان مطابق انتظار فرد خوب نشود درنتیجه باید باوجود درمان اولیه به درمان مجدد نیز نیاز پیدا کند. از جمله دلایلی که می توانند منجر به عدم موفقیت در عصب کشی شوند، شامل موارد زیر می باشند: 

- تنگی یا انحنای مجرای ریشه دندان باعث شده بخشی از آن در عصب کشی اولیه خوب تمیز و درمان نشود.

- ساختار آناتومی پیچیده از قبیل انشعاب های فرعی مجرای ریشه که در بررسی های اولیه شناسایی نشده باشند. 

- وجود روکش یا سایر ترمیم ها که بعد از عصب کشی دندان به موقع انجام نشده باشند با تاخیر همراه بوده اند. 

- ترمیم و عصب کشی دندان ممکن است نتواند از آلوده شدن داخل دندان و بزاق دهان جلوگیری کند درنتیجه عفونت مجددا شروع و گسترش پیدا می کند. 

- ایجاد پوسیدگی جدید

- شکستن، ترک خوردن یا شل شدن روکش یا پرکردگی دندان (که قرار بوده جلوی نفوذ مواد خارجی را بگیرد اما دیگر نمیتواند)

- شکستن دندان

نکات مهم در مورد عصب کشی دندان

- عصب کشی دندان تحت بی حسی موضعی انجام می شود و بنابراین دردناک نیست.

- میزان موفقیت عصب کشی دندان بیش از ۹۵ درصد است.

- بعد از عصب کشی دندان باید از جویدن غذاهای سفت و سخت با دندان عصب کشی شده اجتناب کنید و به طور منظم مسواک بزنید و نخ دندان بکشید.

- همچنین باید برای بررسی منظم دندان عصب کشی شده به دندانپزشک مراجعه کنید.

اگر به عصب کشی دندان نیاز دارید، نگران نباشید. این یک روش درمانی ایمن و مؤثر است که می تواند به حفظ سلامت دهان و دندان شما کمک کند.

ابزارهای دندانپزشکی برای عصب کشی دنداننحوه انجام عصب کشی دندان

سخن پایانی درباره عصب کشی دندان

عصب کشی دندان یکی از روش های درمانی ایمن و مؤثر در دندانپزشکی است که می تواند به حفظ سلامت دهان و دندان، جلوگیری از گسترش عفونت، و بهبود کیفیت زندگی فرد کمک کند. اگر هر یک از علائم و نشانه های نیاز به عصب کشی دندان را دارید، به دندانپزشک مراجعه کنید تا دندان شما به موقع درمان شود.

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 11
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش