جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۸۱۲۰۰۰۲۴

۱۰ راه انتقال سریع ویروس کرونا که باید مراقب آن ها باشید

رعایت بهداشت در برابر کرونا,روش های انتقال کرونا در اماکن عمومی,علت افزایش ویروس کرونا در کشور
کرونا (corona) ویروسی فراگیر است که به سرعت منتشر شده و میتواند طیف وسیعی از افراد را ظرف مدت کوتاهی مبتلا کند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، کلمه کرونا این روز ها آنقدر تکرار شده است که دیگر تمام جهان آنرا می شناسند. میتوان ذکر کرد حدود دو سوم کشور های دنیا با این ویروس دست به گریبانند تا آنجا که سرانجام سازمان جهانی بهداشت آن را یک اپیدمی اعلام و ضمن هشدار به مردم جهان، بر رعایت نکات بهداشتی تأکید کرد.

از آن جا که این ویروس در سرعت انتشار و انتقال بر سایر ویروس ها پیشی گرفته است، اهمیت رعایت بهداشت بیش از پیش نمایان می شود؛ بدین ترتیب آگاهی از راه‌های انتقال آن میتواند تا حد قابل توجهی مانع توسعه ویروس شود.

هرچند ویروس کرونا از طریق اشیا بیجان منتقل میشود ، اما به گفته کارشناسان ميزان ماندگاری ویروسی که بطور بالقوه روی یک شیء بی جان می ماند، بسیار ناچیز است و روی انگشتان دست نیز ویروس زیادی وجود نخواهد داشت که آن هم با شست وشو قابل پاک سازی است و حتی در صورت ماندگاری، هنوز هم باید سیستم تنفسی را پشت سر بگذارد تا بتواند شما را آلوده کند که طبق اظهارات متخصصان دستگاه تنفسی انسان در حالت عادی در فیلتر کردن ویروس ها بسیار خوب است.

از طرفی گفته می شود ماندگاری ویروس به سطح و شرایط بستگی دارد، هرچه دما پایین تر باشد، مدت زمان بقا طولانی‌تر است. اگر دما بالاتر باشد، زمان زنده ماندن ویروس کاهش یافته و خطر انتقال کمتر است.

اسکناس

اسکناس ها میتوانند ناقل کووید ۱۹ باشند، اما سعی کنید خيلي نگران نشوید این امر زمانی میتواند خطرناک باشد که کسی از اسکناس برای عطسه (sneeze) استفاده کند؛ و سکه ها هم در واقع محیط های بسیار بدی برای زنده ماندن ویروس ها هستند.

رعایت بهداشت در برابر کرونا,روش های انتقال کرونا در اماکن عمومی,علت افزایش ویروس کرونا در کشور

اشپزخانه های اداری

معمولاً در ادارات و سازمان ها دستگاه های قهوه یا کتری توسط چند نفر مدیریت میشوند ، بدین ترتیب ایده خوبی است که پس از هر بار استفاده، از ضدعفونی کننده دست (Hand sanitizer) استفاده کنید.

دستگیره در

لمس کردن این موارد اغلب اجتناب ناپذیر است و افراد مختلفی امکان دارد این کار را انجام دهند، بدین ترتیب حواستان به دستگیره ها باشد و بعد از هر دفعه لمس دست های خود را بشویید و یا حتی الامکان ضدعفونی کنید.

دستگاه های عابربانک یا بلیط

دستگاه های عابربانک از جمله موارد بسیار رایج و پرخطر در انتقال ویروس هستند، به خاطر داشته باشید که روزانه صد ها نفر از این سیستم برای دریافت پول استفاده می کنند بنابراین بسیار مراقب باشید و تا آنجا که می توانید فعالیت ها و تراکنش های خود را بصورت اینترنتی انجام دهید. دستگاه های شارژ بلیط نیز در شرایطی مشابه قرار دارند پس برای تمدید اعتبار بلیت های الکترونیک سعی کنید از تمهیداتی که نهاد های مرتبط برای پرداخت و شارژ آنلاین در نظر گرفته اند، استفاده کنید.

پله های برقي

پله های برقی، نرده های لوله ای و دیوار ها بطور بالقوه روزانه توسط هزاران نفر لمس میشوند ، اگر شما مجبورید که از حمل و نقل عمومی استفاده کنید، به هیج وجه از حصار ها استفاده نکنید و پس از پیاده شدن دست های خود را ضدعفونی کنید.

رعایت بهداشت در برابر کرونا,روش های انتقال کرونا در اماکن عمومی,علت افزایش ویروس کرونا در کشور

مکان های عمومی مثل گرمابه ها و استخر ها

تا می توانید از رفتن به اماکن عمومی مانند استخرها، حمام های عمومی و باشگاه های ورزشی خودداری کنید. این اماکن پتانسیل بالایی در انتقال ویروس دارند و افراد زيادي به آن جا رفت و آمد می کنند و ممکن است محتویات دهان و بینی خود را در این مکان ها بشویند.

بیمارستان ها

یکی از مکان هایی که میتوانند مرکز شیوع ویروس ها باشند، بیمارستان ها هستند، به دلیل آن که ميزان مراجعه افراد به مراکز درمانی بسیار است و معمولاً افراد بیمار و مبتلا به آنجا می روند ، بنابراین کادر درمانی و مراجعه کنندگان باید قبل و پس از هر مراجعتی دست های خود را شسته و به رعایت تمام نکات بهداشتی اهتمام داشته باشند.

تلفن

گوشی تلفن به علت آنکه تماس مستقیم با دست ها و صورت افراد دارد، از جمله وسایل ناقل است؛ البته گوشی همراه خطر کمتری نسبت به گوشی ثابت دارد، بنابراین باید در استفاده از تلفن های اداری و همگاني دقت بیشتری داشت و تا حد امکان با رعایت کامل نکات بهداشتی مورد استفاده قرار بگیرند.

صندلی های هواپیما

همان طور که بار ها تأکید شده است، سفر های بین المللی می تواند یکی از راه های مهم انتقال ویروس باشد. روزانه افراد زيادي از هواپیما برای مسافرت استفاده می کنند که این امر می تواند یک زنجیره محکم در شیوع ویروس باشد. از آنجا که علائم این بیماری در روز های اول خاموش است و فرد تا دو هفته متوجه بیماری خود نمی شود، احتمال انتقال ویروس از طريق رفت و آمد افراد مبتلای ناآگاه از بیماری بسیار است، براین اساس خودداری از مسافرت یکی از مهمترین راه‌های پيش‌گيري است. قطعاً صندلی های هواپیما میتوانند بستر مناسبی برای تجمع و انتقال ویروس باشند.

رعایت بهداشت در برابر کرونا,روش های انتقال کرونا در اماکن عمومی,علت افزایش ویروس کرونا در کشور

مراجعه به پزشکان عمومی

توصیه های بهداشت عمومی این است که اگر نگران این هستید که مبادا دچار ویروس کرونا (corona) شوید، به جای مراجعه به پزشک عمومی، با اورژانس و یا سامانه های تعبیه شده برای این منظور تماس بگیرید. اما هستند افرادی که به رغم توصیه ها به پزشک عمومی مراجعه می کنند به این ترتیب بیشتر در معرض خطر هستند. در این وضعیت پزشکان عمومی هم همان راهکار های اصلی را توصیه خواهند کرد پس چه بهتر که بدون مراجعه، خود به رعایت نکات توجه داشته باشید.

  • 17
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش