پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۵۲ - ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۲۰۱۰۶۲
حوزه بهداشت و رفاه

خوزستانی‌ها بدون تست کرونا نمی‌توانند از استان خارج شوند / نرخ تست PCR در بخش خصوصی ۳۱۰هزار تومان است

وضعیت خوزستان در اوضاع کرونا,کرونا در خوزستان
یک ماه از خیز کرونا در خوزستان می‌گذرد؛ به گفته سخنگوی ستاد استانی مدیریت کرونا، بار مراجعه به بیمارستان‌ها بسیار زیاد و خیل مراجعه‌کنندگان به مراکز بهداشتی برای نمونه‌گیری هر روز افزایش می‌یابد.

به گزارش ایسنا، خوزستان در روزهای پیچیده‌ای سرگردان است. وزیر بهداشت در جدیدترین اظهار نظرش درباره این وضعیت گفته که صحنه‌های دردناکی را در خوزستان شاهد هستیم.

مسئولان درمانی خوزستان بر مراجعه زودهنگام بیماران به بیمارستان‌ها تاکید دارند تا درمان زودتر آغاز شود تا شاید آمار مرگ و میر کاهش یابد. آنها هشدار می‌دهند که مرگ در کووید - ۱۹ بسیار دردناک و با زجر تنفسی بیمار همراه است و همه اینها در حالی است که خوزستان هنوز بین یک بام و دو هوای محدودیت‌ها معلق است؛ بازارها نصفه و نیمه باز، بازارچه‌ها شلوغ و مردم در رفت و آمد.

فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد مدیریت کرونا در استان:مرزهای خوزستان تا ۲۰ اسفند بسته‌اند / همه مسافران باید تست بدهند

فرمانده قرارگاه نظارتی و عملیاتی ستاد مدیریت کرونا در خوزستان از تشدید کنترل ورودی‌ها و خروجی‌های استان از امروز خبر داد.

ولی‌الله حیاتی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص نظارت بر خروج مسافران از خوزستان اظهار کرد: فرودگاه‌های استان خوزستان بدون در دست داشتن تست منفی کرونا اجازه ورود به مسافران را نمی‌دهند. مسافرانی که به راه آهن و پایانه‌های مسافربری نیز مراجعه می‌کنند حتما باید تست منفی کرونا را به همراه داشته باشد.

وضعیت خوزستان در اوضاع کرونا,کرونا در خوزستان

وی افزود: همه مسافرانی که قصد دارند با هواپیما، قطار و اتوبوس بین شهری تردد کنند حتما باید تست کرونا به همراه داشته باشند و در غیر این صورت از سوار شدن آن‌ها جلوگیری می‌شود.

فرمانده قرارگاه نظارتی و عملیاتی ستاد مدیریت کرونا در خوزستان گفت: کنترل ورودی‌ها و خروجی‌های استان خوزستان از امروز شنبه تشدید می‌شود.

حیاتی بیان کرد: کنترل مرزهای خوزستان در ترددهای بازارچه‌های صادراتی نیز تشدید می‌شود و از کارگران و کارکنان بازارچه‌های مرزی نیز تست سریع کرونا گرفته می‌شود.

وی افزود: نظارت بر اجرای پروتکل‌های بهداشتی و دستورات ستاد مدیریت کرونا در شهرها تشدید خواهد شد و مدیرانی که رعایت پروتکل‌ها در ادارات تحت تصدی آن‌ها به خوبی مورد توجه قرار نگرفته است، از استاندار خوزستان تذکر کتبی دریافت می‌کنند.

فرمانده قرارگاه نظارتی و عملیاتی ستاد مدیریت کرونا در خوزستان گفت: مرزهای خوزستان با کشور عراق برای تردد مسافران تا ۲۰ اسفندماه مسدود است و برای بعد از این تاریخ نیز تصمیم گرفته خواهد شد.

وضعیت خوزستان در اوضاع کرونا,کرونا در خوزستان

نماینده دشت آزادگان:وزیر بهداشت شخصا وضعیت کرونا در خوزستان را مدیریت کند

نماینده دشت آزادگان گفت: انتظار داریم در شرایط فعلی، وزیر بهداشت شخصا به خوزستان سفر کند و وضعیت را از نزدیک و درون خود استان خوزستان مدیریت کند.

قاسم ساعدی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به شرایط گسترش شیوع کرونا در خوزستان اظهار کرد: وضعیت شیوع کرونا در استان خوزستان اصلا خوب نیست و در این شرایط، توجه چندانی نیز به خوزستان نمی‌شود.

وی افزود: انتظار داریم در شرایط فعلی، وزیر بهداشت شخصا به خوزستان سفر کند و وضعیت را از نزدیک و درون خود استان خوزستان مدیریت کند.

نماینده دشت آزادگان و هویزه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در خوزستان ۱۱ شهرستان وضعیت قرمز و حتی بالاتر از قرمز دارند و ویروسی که در استان خوزستان گسترش یافته نیز از نوع جهش‌یافته انگلیسی است که دارای کشندگی بسیار بالایی است.

ساعدی افزود: روز به روز شاهد افزایش آمار تلفات ویروس کرونا در خوزستان هستیم و کرونای انگلیسی از کودکان و جوانان تا سالمندان را درگیر کرده و به هیچکس رحم نکرده است.

سرپرست معاونت درمان علوم پزشکی اهواز:می‌توانیم شاهد موتاسیون ایرانی کرونا هم باشیم

سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: با توجه به شدت سرایت ویروس در خوزستان، مراجعات به بیمارستان‌ها در واحد زمان نسبت به پیک‌های قبلی بیشتر شده است و این مساله ما را تحت فشار قرار داده است.

دکتر فرهاد سلطانی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص شدت سرایت ویروس جهش‌یافته کرونا اظهار کرد: زمانی که شدت سرایت و تکثیر ویروسی زیاد می‌شود، جهش یا موتاسیون در آن اتفاق می‌افتد و این جهش، اجتناب‌ناپذیر است. این جهش ممکن است در هر کشوری رخ دهد و آنچه که در اهواز با آن مواجه هستیم سوش جهش‌یافته کرونا است.

وی افزود: آزمایش‌های میکروب‌شناسی انجام‌شده روی ویروس کرونا نشان می‌دهد که سوش ویروس با آنچه در پیک‌های قبلی کرونا در خوزستان با آن مواجه بوده‌ایم، متفاوت است و شدت سرایت آن نیز بسیار بیشتر است.

سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: با توجه به این جهش به وجود آمده در ویروس، می‌توانیم شاهد موتاسیون ایرانی کرونا نیز باشیم و حتی ممکن است در ماه‌های آینده موتاسیون دیگری نیز شاهد باشیم زیرا این مساله در ماهیت ویروس است که وقتی به شدت زیاد سرایت می‌کند و منتشر می‌شود، موتاسیون در آن رخ می‌دهد و شاید نام‌گذاری برای آن، چندان علمی نباشد.

سلطانی گفت: این جهش یا موتاسیون می‌تواند در ایران برای ویروس کرونا اتفاق بیافتد و شاهد سوش جدیدی برای کرونا باشیم.

وی افزود: با توجه به شدت سرایت ویروس در خوزستان، مراجعات به بیمارستان‌ها در واحد زمان نسبت به پیک‌های قبلی بیشتر شده است و این مساله ما را تحت فشار قرار داده است.

نرخ تست PCR در بخش خصوصی ۳۱۰هزار تومان / تشخیص جهش‌های کرونا در سایه تحریم‌ها

مدیرکل مرجع آزمایشگاه‌های سلامت کشور با اشاره به هزینه تست PCR در بخش دولتی و خصوصی، درباره هزینه توالی یابی ژنتیکی ویروس و تشخیص جهش های احتمالی کرونا در مبتلایان، گفت: در حال حاضر آزمایش تشخیص جهش‌های ویروس، کاربردی در تشخیص بالینی ندارد و به هیچ وجه هزینه انجام آزمایش‌های مربوط به آن از بیماران اخذ نمی‌شود و درخواست آن در قالب نظام مدیریت بیماری کووید-۱۹ انجام می‌شود.

وضعیت خوزستان در اوضاع کرونا,کرونا در خوزستاندکتر سیامک سمیعی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: بر اساس توافقنامه معاونت‌های بهداشت و تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ارتباط با بررسی واریانت یا انواع ویروس عامل کووید-۱۹ که تغییرات ژنتیکی آن را شامل می‌شود؛ سه مرکز تحقیقاتی کشور یعنی آزمایشگاه مرجع کشوری کووید-۱۹ در انستیتو پاستور ایران، آزمایشگاه ملی آنفلوانزا در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و مرکز تحقیقات ژنتیک در دانشگاه علوم بهزیستی نقش محوری در کشف و شناسایی تغییرات ژنتیکی ویروس بر عهده دارند. نتایج حاصل از انجام آزمایش‌ها و تجزیه و تحلیل‌های فنی به ۲ معاونت ذکر شده منعکس می‌شود تا از آنها بهره برداری کنند. مراکز فوق مجاز هستند از هر ظرفیت فنی کشور در هر نقطه آن که مناسب و معتبر تشخیص می‌دهند در انجام وظایف خود استفاده کنند.   

وی در پاسخ به این سوال که کیت‌های انجام آزمایش ژنتیکی کرونا برای شناسایی واریانت انگلیسی آیا در ایران تولید می‌شود یا وارداتی است؟، تصریح کرد: کیت‌های غربالگری بر پایه PCR برای بعضی از اشکال ویروس، بخصوص جهش معروف به جهش انگلیسی، توسط انستیتو پاستور ایران تهیه شده و در اختیار آزمایشگاه‌های منتخب قرار گرفته تا وضعیت انتشار این شکل از ویروس مشخص شود. چون این کیت کاربرد غربالگری دارد، نتایج مثبتی که با آن بدست می‌آید نیازمند تائید است. کیت‌ها و ملزومات انجام آزمایش‌های تعیین توالی در ایران تولید نمی‌شوند و علاوه بر اینکه گران هستند، متاسفانه، مشمول تحریم‌های ظالمانه ایالات متحده آمریکا و شرکایش هستند.  

سمیعی ادامه داد: در حال حاضر آزمایش تشخیص اشکال مختلف ویروس یا جهش ویروس کاربردی در تشخیص بالینی ندارد و به هیچ وجه هزینه انجام آزمایش‌های مربوط به آن از بیماران اخذ نمی‌شود و نباید بشود. این آزمایش توسط پزشکان معالج و به منظور مدیریت وضعیت بالینی بیمار تجویز نمی‌شود و درخواست آن در قالب نظام مدیریت بیماری کووید-۱۹ انجام می‌شود. بنابراین؛ برای تشخیص بیماری همان آزمایش تشخیص مولکولی که در آزمایشگاه‌های مجاز انجام می‌شود، کافی است.     

وی افزود: کشف تاثیر جهش‌های شناخته شده و حتی ناشناخته بر روش‌های تشخیصی، اعم از اینکه آزمایش تشخیص مولکولی باشد یا تشخیص آنتی ژن ویروس، از ابتدای همه‌گیری تاکنون از دغدغه های سازمان جهانی بهداشت و سایر سازمان‌های ملی و بین المللی متولی سلامت بوده است. در ایران هم نه تنها آزمایشگاه‌های شبکه تشخیص مولکولی کووید-۱۹ بلکه انستیتو پاستور ایران معیارهایی برای کشف تغییر ژنتیکی ویروس دارند و با همراهی تولید کنندگان از تاثیر یا عدم تاثیر تغییرات ژنتیکی ویروس بر اعتبار نتیجه آزمایش‌ها مطمئن می‌شوند. در مورد آزمایش تشخیص آنتی ژن ویروس، از آنجا که موارد منفی این آزمایش در افراد علامت دار و همچنین در افرادی که در تماس نزدیک با مبتلایان قطعی بوده‌اند، باید با آزمایش تشخیص ملکولی تائید شود، شانس تشخیص جهش‌های احتمالی که در تشخیص بیماری مداخله می‌کنند، وجود دارد.        

وی درباره ظرفیت روزانه انجام آزمایش‌های ژنتیکی نوع جهش یافته ویروس در کشور، اظهار کرد: اصولا نیاز به انجام آزمایش برای تشخیص تغییرات ژنتیکی در ویروس بسیار کمتر از ظرفیت روزانه تشخیص آزمایشگاهی برای کشف موارد بیماری و ابتلا است. این آزمایش نمی‌تواند به همان سرعت آزمایش تشخیص مولکولی انجام شود چون طولانی بوده و مراحل متعددی دارد که یکی از آنها تجزیه و تحلیل‌های بیوانفورماتیک، بالینی و اپیدمیولوژی مولکولی است. ظرفیت انجام آزمایش، محل انجام آن و میزان نیاز به انجام و مواردی که باید این آزمایش انجام شود در نسخه اول "دستورالعمل نظام مراقبت ویروس‌های موتاسیون یافته" توسط مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت در اواخر بهمن ماه ابلاغ شده است.     

سمیعی درباره هزینه انجام آزمایش ژنتیکی بر ویروس جهش یافته برای بیمار، گفت: این آزمایش کاربرد تشخیصی ندارد برای آن تعرفه‌ای تعیین نشده است و آزمایشگاه‌های دولتی و خصوصی مجاز به پذیرش آن به عنوان یک خدمت آزمایشگاهی نیستند. هزینه انجام آزمایش تشخیص مولکولی(PCR) نیز در بخش دولتی مطابق دستور مقام عالی وزارت، از آنجا که مطابق با دستورالعمل‌های ابلاغی تجویز می‌شود، رایگان است و در بخش خصوصی، هم اکنون حدود ۳۱۰ هزار تومان است. آزمایشگاه‌های خصوصی به هیچ عنوان مجاز به اخذ مبلغی بیش از این نیستند.

  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش