شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۲۸ - ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۱۱۱۰۴۷
مشاوره پزشکی

مقایسه انواع ایمپلنت دندان

مقایسه انواع ایمپلنت دندان

اگر قصد دارید با استفاده از روش‌های درمانی مختلف جایگزین مناسبی برای دندان‌های از دست‌ رفته خود پیدا کنید احتمالا با اصطلاح انواع ایمپلنت دندان روبه‌رو شده‌ و برایتان سوال شده باشد که ایمپلنت‌ها چه تفاوت‌هایی با هم دارند؟

ایمپلنت یکی از بهترین روش‌های درمانی در دندان‌پزشکی است که محبوبیت زیادی دارد؛ اما وجود تنوع در ایمپلنت‌ها باعث تردید مراجعه‌کنندگان در انتخاب مناسب‌ترین آن‌ها می‌شود. به همین دلیل قصد داریم در ادامه به معرفی آن‌ها و بررسی ویژگی‌هایی که دارند بپردازیم تا بتوانیم آن‌ها را مقایسه کنیم. برای آگاهی از این موارد تا انتهای متن با ما همراه باشید.

انواع ایمپلنت دندان با توجه به موقعیت نسبت به استخوان فک

اولین دسته‌بندی ایمپلنت‌ها خود به ۳ گروه دیگر تقسیم می‌شود و پزشک با توجه به وضعیت استخوان فک و وضعیت دندان بهترین گزینه را انتخاب می‌کند. این موارد را در ادامه بررسی می‌کنیم.

مقایسه انواع ایمپلنت دندان

ایمپلنت اندواستیل

یکی از محبوب‌ترین انواع ایمپلنت دندان نوع اندواستیل است که به ‌دلیل ویژگی‌های خاص خود در بسیاری از موارد و برای بیماران مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. ایمپلنت اندو استیل به‌صورت پیچی، تیغه‌ای و صاف تولید می‌شود و نوع پیچی آن پرکاربردتر است.

در روش اندواستیل باید با استفاده از دریل دندان‌پزشکی پایه ایمپلنت را درون استخوان فک ‌جای‌گذاری کرد. پس ‌از گذشت مدتی نیز استخوان فک ترمیم خواهد شد و با این پایه جوش می‌خورد.

ایمپلنت زیگوماتیک

افرادی که در اثر بالا رفتن سن یا هر دلیل دیگری استخوان فک کافی ندارد تا پایه درون آن قرار گیرد باید از ایمپلنت زیگوماتیک استفاده کنند. در این راهکار دندان‌پزشک باید پایه را در استخوان گونه قرار دهد. زیگوماتیک را می‌توان از روش‌های کم‌طرفدار دانست.

ایمپلنت ساب پریواستیل

یکی دیگر از انواع ایمپلنت دندان که برای برخی بیماران بسیار کاربردی بوده نوع ساب پریواستیل است. در این روش باید ایمپلنت را زیر لثه و روی استخوان فک قرار دهند و تفاوت آن با اندواستیل نیز در همین مورد است.

برخی بیماران به‌دلیل نداشتن استخوان فک کافی یا مستحکم نبودن آن مجبور به پیوند استخوان می‌شوند. اگر پزشک تشخیص دهد که امکان استفاده از روش ساب پریواستیل وجود دارد دیگر نیازی به جراحی نیست.

در این روش باید پایه ایمپلنت را تنها زیر لثه نه روی استخوان فک جای‌گذاری کنند. زمانی که لثه به ‌طور کامل جوش خورد اسکلت فلزی موجود در آن نیز ثابت می‌ماند تا بتوان دندان مصنوعی را روی آن قرار داد.

انواع ایمپلنت دندان براساس جنس

ایمپلنت از جنس‌های مختلفی ساخته می‌شود تا بهترین عملکرد را داشته باشد و باعث ایجاد حساسیت نشود. متریال‌هایی که امروز برای تولید ایمپلنت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد معمولا عملکرد بسیار خوبی از خود نشان می‌دهند. به‌طورکلی از پرکاربردترین آن‌ها باید به موارد زیر اشاره کرد:

ایمپلنت ساخته شده از تیتانیوم

از پرکاربردترین و بهترین فلزهایی که برای تولید ایمپلنت دندان مورد استفاده قرار می‌گیرد باید به تیتانیوم اشاره کرد. البته آلیاژ این فلز در ساخت ایمپلنت کاربرد دارد و معمولا خالص نیست.

از ویژگی‌های مهم تیتانیوم باید به سازگاری آن با بدن اشاره کرد. افرادی که از این نوع ایمپلنت استفاده می‌کنند دچار حساسیت نمی‌شوند. ضمن اینکه امکان رشد استخوان فک در لثه و ایجاد پیوندی قوی بین آن‌ها وجود دارد. همچنین باید گفت ایمپلنت‌های تیتانیومی کاملا مقرون‌به‌صرفه هستند.

ایمپلنت ساخته شده از جنس زیرکونیوم

از انواع ایمپلنت دندان باکیفیت می‌توان به جنس زیرکونیوم نیز اشاره کرد. این فلز پیشینه قوی ندارد و در سال‌های اخیر مورد استفاده قرار گرفته است. به همین دلیل نیز بسیاری از افراد نسبت به استفاده از آن مردد هستند.

در این ‌خصوص باید گفت تاکنون هیچ‌گونه بروز حساسیتی از این فلز گزارش نشده و افرادی که از آن استفاده کرده‌اند در مدت کوتاهی شاهد جوش خوردن لثه بودند. عدم تیره شدن و استحکام بیشتر نسبت به تیتیانیوم از ویژگی‌های مثبت ایمپلنت زیرکونیوم به ‌شمار می‌آیند.

زیرکونیوم و تیتانیوم هر ۲ یک کارایی دارند و از مزایای خوبی نیز برخوردار هستند؛ اما به‌ دلیل آزمایش‌های بیشتری که روی فلز تیتانیوم انجام شده و اطمینان از زیست‌سازگار بودن آن هنوز هم بیشتر زیرکونیوم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انواع ایمپلنت دندان با توجه به اندازه و قطر

ایمپلنت‌ها را معمولا در اندازه‌های مختلف با قطرهای غیریکسان تولید می‌کنند تا بتوان آن‌ها را در بخش جلو یا عقب دهان مورد استفاده قرار دارد. به همین دلیل نیز ۳ دسته‌بندی از نظر اندازه به‌وجود آمده که شامل ایمپلنت استاندارد، پهن و مینی است.

ایمپلنت‌های استاندارد در اندازه ۵/۳ تا ۲/۴ میلی‌متر برای دندان‌های جلو تولید می‌شوند. مد‌ل‌هایی با قطر پهن نیز معمولا اندازه‌ای بین ۵/۴ تا ۶ میلی‌متر دارند و برای دندان‌های عقب مناسب هستند. ایمپلنت‌های مینی نیز با قطر ۲ تا ۵/۳ برای افرادی که تراکم استخوان آن‌ها کافی نیست مورد استفاده قرار می‌گیرند.

انواع ایمپلنت های دندان با توجه به روش اتصال ایمپلنت به اباتمنت

اباتمنت قطعه‌ای است که با استفاده از آن می‌توان روکش را به پایه متصل کرد. این قطعه در مدل‌های مختلف با سر ۶ ضلعی داخلی، اتصال ۸ ضلعی داخلی و اتصال ۶ ضلعی داخلی تولید می‌شود و روش متصل کردن پایه و روکش در هر مدل متفاوت است.

انواع ایمپلنت دندان براساس روش درمان

هر شخص با توجه به وضعیت استخوان فک و شرایط دهانی که دارد باید از روشی خاص برای ایمپلنت دندان استفاد کند. این مورد را دندان‌پزشک پس‌از بررسی کامل شرایط تشخیص می‌دهد. این تکنیک‌ها را در ادامه معرفی می‌کنیم.

 -   ایمپلنت فوری: این روش موقتی است و تنها برای حفاظت از پایه مورد استفاده قرار می‌گیرد تا روکش اصلی آماده شود.

 -   ایمپلنت یک مرحله‌ای: در این روش پس‌از برش و قرار دادن پایه درون لثه، بیمار باید منتظر جوش خوردن آن بماند. در طول این زمان جای دندان خالی خواهد بود تا وقتی که لثه و ایمپلنت به یکدیگر متصل شوند.

-    ایمپلنت ۲ مرحله‌ای: این روش ۲ مرحله جراحی دارد. جراحی اول برای قرار دادن پایه درون استخوان فک و بار دیگر پس‌از چند ماه برای اتصال روکش به اباتمنت و پایه است. این روش تهاجمی ماندگاری بالایی دارد.

-    ایمپلنت دیجیتال: از جدیدترین روش‌ها که دوره درمان، درد و خون‌ریزی را کاهش می‌دهد باید به ایمپلنت دیجیتالی اشاره کرد که با کمک مدل‌های ۳ بعدی از فک بیمار انجام می‌شود.

جمع‌بندی

انواع ایمپلنت دندان را می‌توان با بر اساس جنس، تکنیک مورد استفاده برای کاشت پایه، اندازه و موقعیتی که نسبت به فک دارند دسته‌بندی کرد. هرکدام از این دسته‌بندی‌ها مزایا و معایب خود را دارند و تنها دندان‌پزشک می‌تواند نوع مناسب بیمار را تشخیص دهد.

  • 19
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش